Jump to content

Περί κράτους και εκκλησίας...


Ingmar
 Share

Recommended Posts

johny...εντελώς πλήροφοριακα..

 

Το VISA - WAIVER μπορείς να το βρείς και στο google και είναι εν πλήρη ισχύ απο το Patriot act , όπως και το οτι για να πας πλέον στις ΗΠΑ, περνάς απο έλεγχο βιομετρικό , δομής προσώπου και δακτυλικού αποτυπώματος. Απο το 2008 με το πρόγραμμα full open passport, θα εφαρμόζεται και σε όλη την Ε.Ε.

 

Το στοιχείο ομάδας αίματος, θα είναι προς ένταξη το 2008 τέλος, όπου και ξανα-αλλάζουν τα διαβατήρια και μπαίνει το chip εντός αυτών. Φυσικά δεν θα γίνει πάλι μαζική ανανέωση αλλά σταδιακή διά της ορισμένης ανανέωσης ανά 5ετια - 10ετια. Αυτά όσον αφορά τα στοιχεία ταυτοποίησης...

 

Το DNA όντως αργεί ακόμα... αλλά οχι για πολύ!

 

Τώρα που μιλάς λογικά για το θέμα γνώμη , να σου απαντήσω πιο ήπια.... όντως απο τον άμβωνα φέρει ισχύ!! Δεν το αμφισβητώ. Απλά σου αναφέρω οτι ειδικά σε εθνικά θέματα (που εκεί αναλωνόταν περισσότερο) έκφερε γνώμη που ήδη είχε ακουστεί απο τον πιο απλό πολίτη. Δηλαδή ήταν περισσότερο εμφατική γνώμη , παρά διαμορφωτική ή παραγωγής κλίματος ενάντια στην πολιτική.

 

Οι άνθρωποι γενικά τείνουν όντως πρώτα να σκέφτονται συναισθηματικά (ειδικά κατά την ώρα της ομιλίας) αλλά μετά με ψυχρή λογική αντιδρούν διαφορετικά. Αυτό ισχύει απο τον Λοχία που είχες/έχεις/θα έχεις (δεν ξέρω αν έχεις πάει) στον στρατό , που θα στα χώσει (επί προσωπικού αν ... και δεν είναι δουλειά του!)και είσαι εν θερμώ εκείνη την στιγμή... αλλά μετά ψυχρά σκεπτόμενος θα αδιαφορήσεις.

Απο τον πολιτικό....(Θα.. Θα... Θα... λάσπη - λάσπη και που και που κάποια αναφορά έργου)... και μετά πάει η μούτζα σύννεφο αφού έχεις σκεφτεί τι άκουσες.

Μέχρι και τον Θρησκευτικό ηγέτη που αν και αυτός παει εκεί που δεν πρέπει νοηματικά, στο τέλος θα φάει πόρτα απο τους αποδέκτες του. Έτσι αν στην ομιλία του έλεγε οτι "θα ξεχάσουμε τον όρο Μακεδονία σε 10 χρόνια" (όπως είπαν κάποιοι άλλοι π.χ.) τότε σίγουρα θα τον περιθωριοποιούσαν , ίσως και εκείνη την στιγμή. Όμως το μόνο που έκανε ήταν να μεταφέρει εμφατικά την γνώμη των πολλών. Σίγουρα κέρδιζε δημαγωγικά ισχύ.... αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός οτι εξέφραζε γνώμη! Απο όποιο πόστο και αν το έκανε. Και η γνώμη του όπως είπα δεν διαμόρφωνε καταστάσεις και κλίμα... αλλά αντιπροσώπευε μεγάλο αριθμό ατόμων.

 

Αν το βρήκε σαν μοχλό πίεσης προς τον πολιτικό κόσμο;.. σίγουρα! ... αλλά αυτό όπως είπα δεν αναιρεί το γεγονός πως ήταν αλήθεια! Είχε ευρεία αποδοχή αυτή η γνώμη. Και πίστεψε με... δεν επέβαλε... μετέφερε απλά!

 

όπως προσπαθούν να κάνουν και τα ΜΜΕ , σε άλλα γελοία θέματα , όπως κόντρες μεταξύ τους που προσπαθούν εκεί να διαμορφώσουν γνώμη με πολύ πιο δόλιο τρόπο!

 

Εν πάσει περιπτώσει... όπως είπα... είναι μια διαμάχη χωρίς νικητή. Είναι το μόνο σίγουρο. Απλά εκεί που αν θες , "εξερράγη" είναι το οτι κάποιες φορές ΟΛΟΙ ΜΑΣ τείνουμε να κρίνουμε , με βάσει στοιχεία που μας έχουν δώσει και χωρίς σφαιρική εικόνα του τι ακριβώς αντιπροσώπευε κάποιος για αρκετούς συνανθρώπους μας. Εκεί ήταν η διαφορά μου... κατά τα άλλα , όπως είπα αποδέχομαι διάσταση απόψεων στο συγκεκριμένο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Η απήχηση σε επίπεδο ρητορείας δεν μου λέει απολύτως τπτ. Η αντίθεση μέσω των θρησκειών επίσης δεν μου λέει τπτ. Και ξέρεις γιατί; Διότι στ' όνομά τους γίνονται τα σοβαρότερα εγκλήματα. Διότι σκοτώνουν ο ένας τον άλλον για την "αλήθειά" τους. Διότι η Εκτός από τα κράτη και τις θεσμοθετημένες θρησκείες στην παγκοσμιοποίηση αντιστέκονται κινήματα πολιτών που ξεκινούν από τη γειτονιά για να ενωθούν με πολίτες όλου του πλανήτη, ανεξαρτήτως θρησκείας κι εθνικότητας.

Ο δικός τους αντίλογος δεν έχει βαρύτητα;

 

Ακομα δεν εχει αγαπτητη Minerva τοση βαρυτητα διοτι αυτες οι κινησεις πολιτων βρισκονται στον αερα και δεν εχουν την ιδιο βαρος με μια θρησκεια, για δες ουρα που ειχε 4 μερες απο τον απλο "κοσμακι"

 

Όσο για το θέμα των ταυτοτήτων, Anor αλλά και Artzuna, μιλάτε για πράγματα που θα γίνουν κάποια στιγμή αλλά προσωπικά ακόμα τα βλέπω μόνο στα χαρτιά. Η αναγραφή θρησκεύματος ήταν πάνω στην ταυτότητα όμως, ούτε στα χαρτιά ούτε στο μυαλό μας μόνο... Τα υπόλοιπα για την ώρα είναι στο μυαλό μας.

 

Θα γινουν αμεσα και το ξερουμε πολυ καλα,ενα barcode που εχει στα καινουρια δαβατηρια μηπως το προσεξες??

 

 

Επαναλμβανω λοιπον ...φτιαχτε τα υπολλοιπα(ατομικες ελευθεριες,ισοτητα,κοινωνιες αξιοκρατικες,οικονομιες,ηθικες αξιες) και μετα παμε να διαχωρισουμε ο,τι θελεται,και εκκλησιες και οικοπεδα και μυαλα.

Μεχρι να γινουμε Ανθρωποι ωστοσο θα χρειαζομαστε και Θρησκειες και Χριστοδουλους και Παπες και Δαλαι Λαμες

Link to comment
Share on other sites

Μεχρι να γινουμε Ανθρωποι ωστοσο θα χρειαζομαστε και Θρησκειες και Χριστοδουλους και Παπες και Δαλαι Λαμες

 

Mόνο που δε χρειαζόμαστε όλοι τα ίδια.

Link to comment
Share on other sites

Mόνο που δε χρειαζόμαστε όλοι τα ίδια.

 

Moνο που..............ετσι για να γραψω τελευταιος :018bleh:

Link to comment
Share on other sites

Oχι ρε δεν θα σε αφησω να πεις την τελευταια λεξη.. :018bleh:

 

Απλα φιλε μου βλεπω οτι φαγωθηκατε ολοι με τον διαχωρισμο Εκκλησιας-Κρατους τοσο πολυ θα επηρεασει την ζωη σας πια?

Επισης δεν εχεται καταλαβει οτι λαου λαου καταργουν το ενα με το αλλο τις παραδοσεις που υποτιθεται δεν ειναι εκσυχρονιστικες,τα δικαιωματα της ελευθεριας

,φορους,ακριβεια, εκει ειναι ο ρατσισμος φιλοι μου,οι πλουσιοι πλουσιοτεροι και οι φτωχοι φτωχοτεροι...και νεκροι ακομα δεν τους χαλαει γιατι οσο λιγοτεροι τοσο το καλυτερο.

Οταν θα πιασετε την ουσια και αγωνιστητε για εξυγιανση,θα ειμαι ο πρωτος που θα λιθοβολησει και Χριστοδουλους και Εκκλησιες

 

Άκουσέ με φίλε Αrtzuna,πρέπει να καταλάβεις: η Ελλάδα δεν είναι πλέον η ..."γνωστή" χώρα του ...Νίκου Σταυρίδη (α ρε γέλιο που κάναμε), Λάμπρου Κωνστανταρα και λοιπών γνωστών...Δεν είναι πλέον η Ελλάδα του greek kamaki, moysakas και tzatziki σε τιμή ευκαιρίας στη παραθαλάσια ταβέρνα! Ίσως σε γωνιές-γωνιές να τη βλέπουμε τέτοια "Ελλάδα",αλλά φίλε...κακά τα ψέματα: Α-Λ-Λ-Α-Ξ-Α-Μ-Ε. Άλλαξε η χώρα, κάποιες νοοτροπίες (οι κακές μείναν-δυστυχώς!) κάποια έθιμα είτε άλλαξαν είτε ψιλοπαραμερίστηκαν...Και μη μου πεις για...τις δήθεν "χιλιάδες" κόσμου που ακολούθησαν τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο ως το Α' Νεκροταφείο Αθηνών: πολλοί περισσότεροι έλληνες είχαν και ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΑΣΙΛΑ για τα "δάκρυα" λύπης, "πόνου" και... "δημοσιογραφικών λυγμών" των κυρίαρχων ΜΜΕ (να'ρχεται το παραδάκι μετά "νουμέρων") Άσχετα τι δείχνει το χαζοκούτι (και ξέρεις τον ύπουλο ρόλο των ΜΜΕ, έτσι;) δεν είναι αυτή η πραγματική Ελλάδα. Σ αυτό θα βλέπεις την Ελλάδα των ΜΜΕ μόνο. Αν είχες τη δυνατότητα -ως άλλος ΘΕΟΣ- να...βρίσκεσαι πανταχού παρών ανα τη χώρα,και τι δε θα βλεπες τα ματάκια σου: 20χρονους σε παραλιακό καφέ να σχολιάζουν σε στυλ "τι ηλίθιοι είναι αυτοί που στεκόντουσαν με τις ώρες μπροστά στη Μητρόπολη!" (κυριολεκτικά κορόϊδευαν!), καμιά δεκαριά μετανάστες πιο πέρα -να ασχολούνται με τα "δικά" τους (φοβούμενοι εκτός των άλλων τον ολοένα αναδυόμενο "νεοελληνικό" ρατσισμό), γέρους να παίζουν τάβλι σε καφενείο και...να συζητούν οτιδήποτε άλλο εκτός από το...επίκαιρο περί της γνωστής κηδείας...ε, τι να σου πω καλέ Αrtzuna αν επιμένεις να αγνοείς αυτό το -ουχι μικρό- κομμάτι του εγχώριου πληθυσμού,τότε φυσικό είναι να μην κατανοείς τη πραγματικότητα της αναγκαιότητας χωρισμού Κράτους- Εκκλησίας. Η "Χημεία" αυτή,φίλε... καπούτ :δεν λειτουργεί πλέον-δε δουλεύει. Μόνο χρόνια και νέα προβλήματα δημιουργεί δυστυχώς...

Link to comment
Share on other sites

Επαναλμβανω λοιπον ...φτιαχτε τα υπολλοιπα(ατομικες ελευθεριες,ισοτητα,κοινωνιες αξιοκρατικες,οικονομιες,ηθικες αξιες)

...και από πού ακριβώς προτείνεις να αρχίσουμε, όταν το ιερατείο δια των αντιπροσώπων του συμβάλλει στην καταπάτηση όλων των παραπάνω που λες?

 

Δε μας τα λες καλά Artzuna, μου φαίνεται θα σε βάλω σε κανα λεωφορείο για το Άγιο Όρος... :018bleh:

post-233-1201853238_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

...και από πού ακριβώς προτείνεις να αρχίσουμε, όταν το ιερατείο δια των αντιπροσώπων του συμβάλλει στην καταπάτηση όλων των παραπάνω που λες?

 

Δε μας τα λες καλά Artzuna, μου φαίνεται θα σε βάλω σε κανα λεωφορείο για το Άγιο Όρος... :018bleh:

post-233-1201853238_thumb.jpg

 

Aντε ρε παληο τσογλανοι....ναι ρε τρεχω πανω στο Αγιο Ορος και θα γινω ο Πατερ Αρτζουνισιος ,θα ερχεσται να σας ξεκολαω τα barcode απο το χερι και να περνεται την ευλογια μου

Υ.Γ να φερνεται και κανα playstion8 στην ζουλα...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...