Jump to content

Εναλλακτικές θεραπείες στην Ελλάδα


 Share

Εναλλακτικές θεραπείες στην Ελλάδα  

21 members have voted

  1. 1. ???? ? ????? ??? ?? ??? ???????????? ??????????

    • ???? ?????? ??' ????? ?????????????
      2
    • ???? ?????? ??' ????? ????????????
      6
    • ??? ???? ??????, ???? ??? ?????? ?????????
      6
    • ??? ??? ????????? ?????? ?? ?? ????, ???? ?? ??????????
      5
    • ??? ??? ????? ????? ?? ?? ????
      2


Recommended Posts

  • Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αρχάγγελε παρατηρω ότι έχεις ένα πρόβλημα με την δεξιά!

Όλοι έχουμε πρόβλημα με τη δεξιά... καταπιέζεται πολύ η τσέπη μας! ph34r.gif

 

Πάντως ο Αρχάγγελος έχει απόλυτο δίκιο όσον αφορά την "αφελή" προσέγγιση της ιατρικής στο ζήτημα αντιμετώπισης των παθήσεων. Η ιατρική επιστήμη έκανε όλη αυτή την πρόοδο τα τελευταία 100 χρόνια για να καταλήξει να είναι υποχείριο των φαρμακευτικών καρτέλ που δεν νοιάζεται για την υγεία του κόσμου αλλά για τα υπέρογκα ποσά που δίνει ο κόσμος νομίζοντας ότι θα γίνει καλά. Αλλά αυτό σαν θέμα ταιριάζει σε ένα άλλο τόπικ που έχουμε συζητήσει, εδώ. Ας επικεντρωθούμε στις εναλλακτικές θεραπείες στο παρόν τόπικ...

 

Νομίζω πως τελικά αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία και εκεί που κρύβεται η περισσότερη ουσία είναι σε αυτό το "κάτι άλλο" που ανέφερε ο outis. Κατά τη γνώμη μου, μια σοβαρή και συνεπής εναλλακτική μέθοδος πρέπει να στοχεύει σ' αυτό, γιατί ο σημερινός άνθρωπος έχει ανάγκη κάτι παραπάνω από ένα χάπι για να γίνει πραγματικά καλά (αν και έχω την αίσθηση πως το "πραγματικά καλά" είναι λίγο ουτοπικό στους ρυθμούς και στις συνθήκες όπου ζούμε).

Link to comment
Share on other sites

Τις εναλλακτικές θεραπείες ,τις παραδέχομαι περισσότερο γιατί εχώ δει περισσότερο καλό από αυτές και για μένα και για κοντινά μου πρόσωπα!

Π.χ. Μια φίλη μου είχε πρόβλημα με την έμμηνο ρήση της, πήγε σε γιατρούς της έδωσαν χάπια που από πολύ ωραίο σώμα που είχε 'αρχισε να παχαίνει πολύ! Μια καθηγήτρια και φίλη μας,συμβούλευσε να τα κόψει και να πίνει φασκόμηλο σκέτο ή με μια κουταλιά μέλι και γενικά να καταναλώνει πικρές τροφές. ¨Ετσι το πρόβλημα σταμάτησε και το σ'ωμα της επανήλθε,αφού και η διατροφή της κοπέλας ήταν σωστή.

Νομίζω πηγή της συμβούλης ήταν ο Ιπποκράτης.

 

Α!! Και κάτι για τους γιατρούς, πως μπορούμε να εμπιστευόμαστε κάποιους που παίρνουν τον όρκο του Ιπποκράτη αλλά δεν ξέρουν τι έχει πει;

Αυτό δεν το λέω έτσι! :whistling:

 

Τέλος έχω βαρεθεί τις ανόητες δικαιολογίες τους!!!

Link to comment
Share on other sites

Κάνω για λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου, μόνο και μόνο επειδή γεγονότα όπως αυτό μου το επιτρέπουν.

http://corrierefiorentino.corriere.it/cron..._insulina.shtml

 

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, μία κοπέλα 16 χρόνων με διαβήτη, σταμάτησε την χρήση ινσουλίνης ύστερα από την προτροπή μίας ''θεραπεύτριας''. Η ινσουλίνη αντικαταστάθηκε με τεράστιες ποσότητες βιταμινών. Δυστυχώς η κοπέλα πέθανε.

 

Και ιδού η πολυεπίπεδη άγνοια του κόσμου.

Οι γονείς της κοπέλας αγνόησαν το γεγονός ότι αιτία του διαβήτη είναι η παραγωγή ινσουλίνης, και ότι αν δεν έχει ρυθμιστεί η φυσιολογική παραγωγή της δεν σταματάει η εξωτερική χορήγηση.

Οι μεγάλη κατανάλωση βιταμινών προκαλεί υπερβιταμίνωση, που επιδεινώνει τα οποιαδήποτε προβλήματα του οργανισμού.

Οι δημοσιογράφοι έσπευσαν να ονομάσουν την ''θεραπεία'' αυτή ομοιοπαθητική, χωρίς να έχει καμμία σχέση, δυσφημίζοντας έτσι τον κλάδο της Ομοιοπαθητικής.

Η Ιταλική Εταιρία Ομοιοπαθητικής, αντί να καταγγείλει το γεγονός και την δυσφήμιση από μέρους των ΜΜΕ, προσπαθεί να αμυνθεί αποδέχοντας δημόσια το γεγονός ότι η ομοιοπαθητική δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ινσουλίνη ( http://www.055news.it/index.asp?idn=8874 ), χάνοντας έτσι φυσικά το κύρος της.

 

 

Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Δεν μπορούμε να τα βάλουμε όλα σε ένα σακί.

Οι αποτελεσματικοί τρόποι θεραπείας είναι πολλοί και διαφορετικοί. Ο σωστός θεραπευτής (αυτός δηλαδή που έχει την ικανότητα να θεραπεύει) πρέπει να ξέρει ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα και ποιά ακριβώς είναι η λύση του, ανεξάρτητα από την ''σχολή'' που ακολουθεί.

Όποιος χρησιμοποιεί τα μέσα της σύγχρονης ιατρικής, δεν σημαίνει ότι είναι και σύγχρονος ιατρός (ακόμα και αν έχει ένα πτυχίο). Δεν πρέπει λοιπόν ο κλάδος να παίρνει την ευθύνη για τα δικά του λάθη και την δική του α-νοησία. Ομοίως, όποιος χρησιμοποιεί πέντε βότανα, δεν σημαίνει ότι μπορεί να το παίξει βοτανοθεραπευτής και τα λάθη του δεν ακυρώνουν την αποτελεσματικότητα της Βοτανοθεραπευτικής. Το ίδιο ισχύει για κάθε μία από τις θεραπευτικές μέθοδους που ανεφέρε ο johnny. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.

Από την άλλη, ιατρική γνώση δεν πρέπει να έχει μόνο ο θεραπευτής, αλλά και ο ασθενής. Η ευθύνη είναι και των δύο. Ο ασθενής πρέπει να έχει συνείδηση του σώματός του και των λειτουργιών του. Ειδικά στην εποχή μας η απάντηση ''δεν το ήξερα'', δεν αποτελεί δικαιολογία, όταν αφορά την υγεία μας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενημερωθούμε.

Link to comment
Share on other sites

Εχετε κανει ποτε reiki?εγω αυτο εξασκω,το εχω εφαρμοσει και σε αλλους...

Για μενα μια απο τις καλλυτερες θεραπειες...Πραγματικα απο τοτε που ασχολειυηκα με εχει αλλαξει σε πολλα θεματα

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

(να θυμίσω κατ' αρχήν παλιότερες συζητήσεις που 'χουμε κάνει γύρω από το reiki, εδώ και εδώ.)

 

Το reiki είναι ένα κλασικό παράδειγμα ανατολικής πρακτικής που ήρθε στη Δύση και εκφυλίστηκε.

Εκφυλίστηκε σαν φιλοσοφία, εκφυλίστηκε ενεργειακά και κυρίως (αυτός ήταν και ο σκοπός άλλωστε) εμπορικοποιήθηκε και σχεδόν εντάχθηκε στη σφαίρα του new age.

Πλέον υπάρχουν κάμποσες extra μυήσεις (εκτός από τις 3 βασικές), όπου με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό (συχνά 4ψήφιο) μπορείς να αποκτήσεις.

Αλλά δεν σπανίζουν και τα φαινόμενα οικονομικής εκμετάλλευσης των ανθρώπων προς χάριν μιας "μύησης" (που μερικοί δεν ξέρουν καν τί σημαίνει). Για παράδειγμα, είναι δυνατόν να οργανώνεις γκρουπς 5 ή και 10 ατόμων για ομαδική μύηση μέσα σε ένα σ/κ (λες και πρόκειται για πάρτυ!), να τους δίνεις βαθμό χωρίς καν να τους πεις δυό λόγια για την ιστορία του reiki και στο τέλος να τους ζητάς και 300 ή 500 ευρώ (έχει τύχει να ακούσω και 5ψήφιο νούμερο, όπου προφανώς έτυχε η αφέλεια του δέκτη να είναι ευθέως ανάλογη με την πονηριά του "δασκάλου")?!

 

Εννοείται πως δεν κατακρίνω την ίδια τη μέθοδο, ίσα-ίσα που έχω κάνει πολλές φορές reiki και έχω δει αποτελέσματα. Απλά έτσι όπως έχει γίνει στη δύση, πλέον δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, μερικές φορές ούτε καν για τη μύηση που έχεις πάρει!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...