Jump to content

εναλλακτικη θεραπεια


Guest kleopatra
 Share

Recommended Posts

Guest kleopatra

γεια σας!τον τελευταιο καιρο με απασχολει πολυ το θεμα της εναλλακτικης θεραπειας και αν αυτο μπορει να βοηθησει σε καποια σοβαρη ασθενεια.μπορει η εναλλακτικη θεραπεια να βοηθησει στην σωματικη υγεια καποιου οταν αυτη εχει επηρεαστει πολυ αρνητικα η βοηθα μονο στην ψυχικη?τι μπορω να κανω για τη βελτιωση την σωματικη υγεια γενικοτερα?(εκτος απο γιατρους και προσευχες! :) )πιστευει κανεις οτι καποιος στελνοντας αρνητικη ενεργεια μπορει να επηρεασει την υγεια καποιου η ακομη και να την προκαλεσει?και αν ναι υπαρχει τροπος να ανατραπει αυτο?συγχωρηστε με αν το θεμα ειναι δυσαρεστο η αν γενικα δεν συζητουνται τετοια θεματα!(ειμαι καινουρια στο forumμκαι δεν εχω προλαβει να το ψαξω πολυ!!)

Link to comment
Share on other sites

Τα πάντα είναι αντιστρέψιμα, φτάνει να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος αφοσίωσης και μια συγκεκριμένη μέθοδος προσέγγισης σε κάθε περίπτωση.

Το θέμα με την αρνητική ενέργεια είναι αρκετά μεγάλου εύρους, από τις απλές αρνητικές σκέψεις έως τον εγκλεισμό του θύματος σε περιορισμένο περιβάλλον με φασιστική συμπεριφορά απέναντί του.

Το καλύτερο σε όλες τις περιπτώσεις (μάλιστα και το πιο επώδυνο) είναι το άτομο να βγάλει ΜΟΝΟ του την άκρη όσο καιρό και να του πάρει..Το οποίο προυποθέτει άπλετη πίστη στον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

Τώρα άμα αυτό το θέμα χρίζει βιασύνη υπάρχουν διάφορες επονομαζόμανες "θεραπείες" από απλή συμπαράσταση (κάποιον να βγάλει να εσώψυχά του) έως φαρμακευτική περίθαλψη(που είναι ότι χειρότερο μιας και περιλαμβάνει πνευματική λοβοτομή).

Βασική προϋπόθεση είναι το άτομο αυτό να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από την πηγή της ψυχικής μαυρίλας και μαρασμού ώστε να αρχίσει να λαμβάνει διαφορετικού είδους ερεθίσματα και να μπορέσει έπειτα από κάποιο διάστημα να αρχίσει να τα επεξεργάζεται δίχως την εξαναγκασμένη αντίληψη που ο θύτης του επέβαλε.

Εφόσων η σωματική υγεία ΕΙΝΑΙ απόλυτα συνεδεμένη με την ψυχική, τότε όταν το άτομο αρχίσει να "πατάει στα πόδια του" θα αρχίσει να καθαρίζει και η ας το πούμε υπαρξιακή του συνείδηση (Το ΤΣΙ με άλλα λόγια), και σε κάποια ΜΗ σοβαρή σωματική βλάβη θα επέλθει σταδιακή και έπειτα ολοκληρωτική επαναφορά.

 

Τώρα εσύ τι εννοείς με το "Σοβαρή ασθένεια";

Edited by Sucore
Link to comment
Share on other sites

Εφόσων η σωματική υγεία ΕΙΝΑΙ απόλυτα συνεδεμένη με την ψυχική....

Αυτό έπρεπε να το πεις πρώτο-πρώτο! :smilewink:

Γιατί αυτό το σημείο αποτελεί και το σημείο αναφοράς για τις εναλλακτικές θεραπείες. Κάθε πάθηση δεν ξεκινά από το υλικό σώμα, αλλά καταλήγει σε αυτό. Και οι εναλλακτικές θεραπείες προσπαθούν να εντοπίσουν και να θεραπεύσουν την αιτία του προβλήματος, χωρίς ωστόσο να αμελούν και το "υλικό" μέρος της πάθησης που εκδηλώνεται στο σώμα.

Επίσης, με τις εναλλακτικές θεραπείες μπορούν να θεραπευτούν παθήσεις πριν καν εκδηλωθούν στο φυσικό σώμα, όσο "περίεργο" κι αν ακούγεται αυτό σε μερικούς.

 

Το σημαντικότερο στοιχείο εδώ είναι να υπάρχει η διάθεση από την πλευρά του ανθρώπου που έχει το πρόβλημα να το ξεπεράσει, δηλαδή η θέληση να κοιτάξει βαθιά μέσα του και να προσπαθήσει ο ίδιος να βρει την αιτία του προβλήματος... και φυσικά να δουλέψει για τη λύση του. Αν δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει αυτό, τότε δεν πρόκειται να γίνει καλά. Ακόμα κι αν καταπολεμηθεί η πάθηση που έχει, σύντομα θα τον ξαναχτυπήσει σε άλλο σημείο, με άλλη μορφή κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα με την "εναλλακτική θεραπεία" σηκώνει πολλή συζήτηση. όντως πολλές παθήσεις μπορούν να θεραπευτούν με "εναλλακτικούς τρόπους", μην το παρακάνουμε όμως γιατι κινδυνευουμε να γυρίσουμε στο φαινόμενο "φραπελιά", αν το θυμάστε. Και το γράφω αυτό επειδή μιλάς για "σοβαρή ασθένεια".

 

Εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ πως όλες οι παθήσεις ξεκινούν από την ψυχή και καταλήγουν στο υλικό σώμα. Είναι σαν να λες πως κάποιος έχει μεσογειακή αναιμία επειδή είναι άρρωστος ψυχικά, κι όχι επειδή οι γονείς του είχαν από ένα υπολειπόμενο γονίδιο για τη β-αλυσίδα της αιμοσφαιρίνης που μέσω μειωσης πήγε στο ζυγωτό. Ή ότι η κακή ψυχολογική κατάσταση δημιουργεί καρκίνο, κι όχι οι μεταλλαξογόνοι παράγοντες, η ακτινοβολία, ή ακομη και τα φυτοφάρμακα από τα φύλλα της ελιάς στον προαναφερόμενο φραπέ...

Link to comment
Share on other sites

Ο καρκίνος είναι άμεσα συνεδεμένος με την ψυχική υγεία του ατόμου πιστεύω...

 

Μάλιστα αν θέτε μπορούμε να προσθέσουμε ασήκωτα βάρη στο ήδη βεβαρημένο θέμα αυτό, ρίχνωντας στο τραπέζι το θέμα του ΚΑΡΜΑ και το πώς υποθέτουμε πως επηρρεάζει το ΕΙΝΑΙ του καθενός...Αυτό επειδή : irenicus777:>

Εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ πως όλες οι παθήσεις ξεκινούν από την ψυχή και καταλήγουν στο υλικό σώμα. Είναι σαν να λες πως κάποιος έχει μεσογειακή αναιμία επειδή είναι άρρωστος ψυχικά
..

Απλά ως υπόθεση το βάζω γιατί ως θεωρεία ΔΕΝ είναι και του πεταματού...ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ Α Λ Λ Α ΟΥΤΕ Κ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ..Με 2 λόγια, ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ σε αυτό το σύμπαν που τα συμπαντικά νεφελώματα και οι εγκεφαλικοί νευρώνες ξεχωρίζουν μετά δυσκολίας εικονικά (αλλά και πρακτικά επιτρέψτε μου να υποστηρίξω βασιζόμενος στο προαίσθημα και μόνο).

Η Απορεία μου όμως παράμενει αγαπητή μας Kleopatra:

Τώρα εσύ τι εννοείς με το "Σοβαρή ασθένεια";
Link to comment
Share on other sites

Εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ πως όλες οι παθήσεις ξεκινούν από την ψυχή και καταλήγουν στο υλικό σώμα. Είναι σαν να λες πως κάποιος έχει μεσογειακή αναιμία επειδή είναι άρρωστος ψυχικά, κι όχι επειδή οι γονείς του είχαν από ένα υπολειπόμενο γονίδιο για τη β-αλυσίδα της αιμοσφαιρίνης που μέσω μειωσης πήγε στο ζυγωτό. Ή ότι η κακή ψυχολογική κατάσταση δημιουργεί καρκίνο, κι όχι οι μεταλλαξογόνοι παράγοντες, η ακτινοβολία, ή ακομη και τα φυτοφάρμακα από τα φύλλα της ελιάς στον προαναφερόμενο φραπέ...

Οι εξωτερικοί παράγοντες δεν αναιρούν τους εσωτερικούς παράγοντες, συμψηφιστικά λειτουργούν.

Σαφώς και δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τις κληρονομικές παθήσεις, αλλά και ίδιες μπορούν να συνδεθούν κατά κάποιο τρόπο με τις πεποιθήσεις περί "κάρμα"... Δεν θα ήθελα να το πάμε τόσο μακριά όμως.

 

Επίσης, δεν ξέρω αν κατάλαβες τί έγινε με τη "φραπελιά" που αναφέρεις... Αν θυμάσαι, η φασαρία έγινε όταν κάποιος βγήκε και είπε ότι με αυτή τη μέθοδο μπορεί να θεραπευτεί μέχρι και ο καρκίνος, όπου με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά έδωσε την αφορμή στα ΜΜΕ να "σβήσουν από το χάρτη" συνολικά τις ευεργετικές ιδιότητες του αφεψήματος και να υποβαθμίσουν σημαντικά το θέμα αυτό, σε σημείο που να ξεχαστεί σχεδόν αμέσως. Δεν σε προβληματίζει αυτό?

Το ότι δεν θεραπεύει τον καρκίνο, δεν σημαίνει πως δεν έχει ευεργετικές ιδιότητες γενικότερα.

 

Ο καρκίνος είναι άμεσα συνεδεμένος με την ψυχική υγεία του ατόμου πιστεύω...

Αυτή η άποψη φίλε sucore μπορεί να είναι τόσο σωστή όσο και επικίνδυνη.

Επικίνδυνη γιατί ο καρκίνος είναι μια σοβαρή ασθένεια η οποία όμως δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί με πρακτικές εναλλακτικές μεθόδους. Οι περισσότερες πρακτικές εφαρμογές των εναλλακτικών μεθόδων έχουν την τάση να κινούν την ενέργεια στο σώμα, κι αν κινήσεις την ενέργεια σε σώμα που έχει καρκίνο... "κλάφ'τα Χαράλαμπε!"

Edited by johnny
Link to comment
Share on other sites

Sucore, έχεις δίκιο και ταυτόχρονα άδικο! όντως η σωματική ασθένεια συνδέεται με την ψυχική, αυτό όμως μπορεί να ειπωθεί μόνο για λοιμώξεις, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα παίζει σημαντικό ρόλο (και όνττως έχουν γίνει έρευνες που δείχνουν πως επηρεάζεται από την ψυχολογική κατάσταση του ατόμου). Στην περίπτωση των γενετικών ασθενείων όμως, η πάθηση δεν προέρχεται από κάποιο παθοδόνο μικρόβιο που βρήκε ευκαιρία να δράσει. Προέρχεται από "χαλασμένα" γονίδια, που κληρονομήθηκαν από τους γονείς, που τα πήραν από τους δικούς τους, και η ιστορία πάει πολλά χρόνια ακόμα πίσω. Ειλικρινά δεν βλέπω τη σύνδεση με την ψυχική κατάσταση, αφού αυτό ξεκινά ίσως και τριαντα γενιές πριν από τη γέννηση του ασθενή. Δυστυχώς θα χριεαζόταν ολόκληρο βιβλιο για να εξηγηθεί πλήρως ο μηχανισμός της κληρονομικότητας και ό χώρος εδώ δεν το επιτρέπει.

 

Τώρα για τον καρκίνο: Ο καρκίνος είναι κι αυτός γενετική ασθένεια, με την έννοια ότι θα προκληθεί από μεταλλάξεις που θα κάνουν ένα κύτταρο ή μια ομάδα κυττάρων να αυξάνεται και να διαιρείται ανεξέλεγκτα, οδηγώντας στον σχηματισμό όγκου. Δεν είναι κάτι όμως που θα προκύψει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά το αποτέλεσμα σωρείας μεταλλάξεων μαζεύονται με τα χρόνια. Η ψυχική υγεία παίζει ρόλο με την εννοια ότι η ψυχολογική κατάσταση επηρεάζει τη θεραπευτική διαδικασία, ειδικα κατά τη δύσκολη περίοδο της χημειοθεραπείας, αλλά ειλικρινά, το να πει κάποιος πως θα τον προκαλέσει... δεν μου ακούγεται ιδιαίτερα σωστό...

 

Για το κάρμα και αν αυτό θα παίξει κάποιο ρόλο, δεν έχω κάποια άποψη, καθώς προσεγγίζει έναν εντελώς άλλο τομέα. Εξαρτάται από το άν πιστεύεις σ'αυτό...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...