Jump to content

Τέλος στα Διοδια!


Speedy
 Share

Recommended Posts

Κίνηση Διαμαρτίας από οργανωμένη συντονιστική επιτροπή κατά των διοδίων

 

 

Στο βίντεο βλέπουμε κάποιο απόσπασμα απτό πως θα έπρεπε να αντιδρούμε κανονικά στην προσέγγισή μας σε διόδια! Αρνηθείτε να πληρώσετε!

 

Παρακαλώ πολύ όλους τους αναγνώστες του topic αυτού να προωθήσουν όπου μπορούν το συγκεκριμένο απόσπασμα στο youtube!

 

Ευχαριστώ πολύ! :)

Link to comment
Share on other sites

να ρωτήσω κάτι; Ποιος είπε ότι διόδια πληρώνει κάποιος μόνο στην εθνική οδό;

 

και γιατί να αρνηθούμε να πληρώσουμε; Δεν χρησιμοποιούμε τον δρόμο;

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

Ειδικά τα συγκεκριμένα διόδια έχουν τοποθετηθεί, από ιδιωτικές εταιρίες, για έργα που θα γίνουν στο δρόμο μελλοντικά!

 

Συνεπώς ΠΙΟ ΔΡΟΜΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ? Το δρόμο που θα γίνει στο μέλλον!?

 

Αν αύριο αυτή η εταιρία που εκμεταλλεύεται αυτά τα διόδια για την κατασκευή του δρόμου που θα γίνει στο ΜΕΛΛΟΝ, φαλιρίσει, που θα έχουν πάει τα λεφτά του καθενός που πληρώνει καθώς περνάει; ΦΥΣΙΚΑ θα πάνε χαμένα! Συνεπώς γιατί να πληρώσω διόδια; Επίσης αυτοί οι δρόμοι είναι χιλιοπληρωμένοι και βρίσκονται στο κακό τους το χάλι!

 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! :yucky: :yucky:

Link to comment
Share on other sites

χμ αυτή η στάση που επικρατεί στην Ελλάδα γενικώς ότι "εμείς δεν πληρώνουμε αλλά απαιτούμε..." δεν μου αρέσει.

 

Τώρα το γιατί δεν πληρώνουμε μπορεί να έχει 1002 δικαιολογίες όπως "θα φαλιρίσει η εταιρεία στο μέλλον, οι τάδε μας τα τρώνε, οι δήνα μας τα κλέβουν..." κτλ

 

και η ιστορία του δεν πληρώνω αλλά απαιτώ συνεχίζεται.

Link to comment
Share on other sites

Dimulator, εδώ δε μιλάμε για ένα προϊόν που επιλέγεις εσύ αν θα το πάρεις ή όχι, και τί μάρκα θα επιλέξεις. Μιλάμε για δημόσια έργα τα οποία ΟΦΕΙΛΕΙ να εκτελέσει το κράτος εδώ και χρόνια, η έλλειψη των οποίων πληρώνεται κάθε χρόνο με αίμα. Από τη στιγμή που ΟΦΕΙΛΕΙ να τα κάνει, τότε έχεις κάθε δικαίωμα να τα ΑΠΑΙΤΕΙΣ. Και μάθε και το άλλο... από τη στιγμή που ως έλληνας πολίτης ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣΑΙ, έχεις γενικότερα το δικαίωμα να ΑΠΑΙΤΕΙΣ πολλά πράγματα που το κράτος ΟΦΕΙΛΕΙ να σου παρέχει (εκτός από ασφαλείς και σύγχρονους δρόμους). Από 'κει και πέρα αν εκτός από την φορολογία απαιτηθεί να πληρώσεις και κάποια παραπάνω χρήματα για κάποια δημόσια έργα που κάνεις χρήση τους (στην προκειμένη περίπτωση διόδια για τις εθνικές οδούς στις οποίες κινείσαι), ας τα πληρώσεις ΑΦΟΤΟΥ γίνουν τα έργα και όχι εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

άλλο απαιτείς και άλλο αποφάσισα φέτος να μην πληρώσω.

Στο "απαιτείς" συμφωνώ στο "αποφάσισα να μην πληρώσω" δεν συμφωνώ.

 

Αλλά και το εκ των προτέρων δεν το βρίσκω κακό.

 

Σε αυτό που θα συμφωνήσω είναι ότι δεν λαμβάνει ο πολίτης αυτό που πληρώνει και ότι θα μπορούσε να έχει κάτι καλύτερο.

 

Αλλά τι κάνεις όταν δεν λαμβάνεις αυτό που έχει; Λες δεν πληρώνω;

 

Και κάτι ακόμη ότι δεν ξέρουμε να εκτιμούμε και αυτό που έχουμε (δεν λέω για τους δρόμους, γενική διαπίστωση κάνω) και όλο γκρινιάζουμε και θέλουμε κι άλλο.

 

Όπως επισης ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών είναι της λογικής "το κράτος μας τα κλέβει, θα κλέψουμε και μεις με φοροδιαφυγή", και αυτό το ποσοστό είναι που απαιτεί χωρίς να πληρώνει.

 

Τώρα λοιπόν που κινδυνεύουμε οικονομικά δεν έχει απαιτώ και δεν πληρώνω, τώρα θα πληρώσουμε τα σπασμένα που σημαίνει πληρώνω και δεν λαμβάνω γιατί πληρώνω ζημιές!

 

Όσο γρηγορότερα το καταλάβουμε τόσο πιο ανώδυνα θα την περάσουμε, αν όχι τσάμπα θα επαναστατεί ο κόσμος και θα προκαλεί ακόμη ένα πρόβλημα.

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν εγώ σε πληρώνω για να κάνεις μια δουλειά κι εσύ δεν την κάνεις, το πιο λογικό είναι να συνεχίσω να σε πληρώνω ή να σου πω ότι δεν σε πληρώνω πιά? Πώς το αντιλαμβάνεσαι? Και τί ακριβώς έχουμε και δεν εκτιμούμε? Το πετυχημένο ασφαλιστικό μας? Το εξαιρετικό εκπαιδευτικό σύστημα? Εκτός κι αν εννοείς κάτι του στυλ "υγεία να 'χουμε, κι ας πληρώνουμε όσο να 'ναι"... :P

Link to comment
Share on other sites

εγώ απλώς κάνω την διαπίστωση ότι όλο απαιτούμε, κλέμε, εκβιάζουμε, κλέβουμε γιατί μας κλέβουν κτλ...

 

το κράτος δεν λειτουργεί με το στυλ της απεργίας, της επανάστασης σε κάθε τομέα κτλ...

 

αυτή η στάση ζωής είναι αιτία της φθοράς μας και της παρακμής της Ελλάδας.

(γιατί όλοι απαιτούν αλλά δεν γουστάρουν να δουλέψουν σε μικρές δουλειές και έχουν και ακριβά γούστα, όλοι θέλουν δωρεάν παιδεία αλλά γουστάρουν να μην διαβάζουν και να βολεύονται και να καταστρέφουν στις καταλήψεις κτλ κτλ)

 

Δλδ και αγώνα να κάνεις πρεπει να ξερεις να τον κάνεις, εμείς ούτε αυτό ξέρουμε και αυτοκαταστρεφόμαστε!

 

Και στα πλαίσια ενός κράτους την πληρώνουμε όλοι.

 

Ας πούμε αυτοί που κόβονται για την παιδεία αντί να κάνουν καταλήψεις να κάτσουν κάτω να διαβάσουν να γίνουν άριστοι μαθητές να πολιτευτούν και σαν πολιτικοί να αλλάξουν το σύστημα ή να δώσουν την μάχη τους...

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

ΚΟΜΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΛΠΑ!

 

Εκλεψες;

 

ΤΕΡΜΑ! ΜΕΣΑ! ΦΥΛΑΚΗ! Τι παει να πει: "Δε μπορεσαμε να κανουμε αυτό που ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ γιατι κάποιος ΕΚΛΕΨΕ??"

 

ΚΟΦΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ Και μέσα!

 

Και εκτός αυτού είμαστε off topic διότι εμεις δε συζητάμε για κάτι που πρέπει να είχε γίνει, αλλά για κάτι που ΘΑ ΓΙΝΕΙ!

 

Ώπα ρε παιδια! Θα εμπιστευτώ τα λεφτά μου σε μια ιδιωτική εταιρία που όποτε θέλει τραβάει λουκέτο και τα λεφτά που δώσαμε ένας ένας πετάξανε? Απο που κιως που;

 

Στο κράτος άντε να πω ναι! Αλλά σε ιδιωτική εταιρία ΟΧΙ! Δε δίνω δεκάρα! Πρώτα να κάνει το έργο, να κάνει και τους ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΥΣ ΣΩΣΤΑ και ΝΟΜΙΜΑ σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, ΝΑ ΕΡΘΕΙ και ο πραγματογνώμονας να ΕΛΕΝΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ και να πει το ΟΚ, και μετά να της δώσω διόδια! ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ να κάνει το ΕΡΓΟ μια εταιρία, να ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙ! Θα βρούμε άλλον! Εταιρίες μιλούνια από όλο το κόσμο. Στη Γερμανια-Ιαπωνία γιατί πρώτα κάνουν το έργο και μετά πληρώνεις με φόρους; ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ? Εκεί είναι πιο έξυπνοι οι πολίτες; Είναι από άλλο πλανήτη και εμείς δε ξέρουμε τι γίνεται εκεί;

 

ΤΕΡΜΑ τα αστεία στους νταβατζίδες!

This is SPARTA! :P χαχαχαχα

Link to comment
Share on other sites

γιατί ποιος λέει ότι όταν κάνει το κράτος συμφωνία με έναν ιδιώτη δεν υπάρχουν όλα αυτά;

 

Εδώ όταν παραδίδεται ένα έργο γίνεται πρωτόκολο παράδοσης παραλαβής και το κράτος ελέγχει για κακοτεχνίες κτλ, τις οποίες ο εργολάβος είναι υποχρεωμένος να διορθώσει για να παραδώσει το έργο κτλ... (ένα παράδειγμα είπα, υπάρχουν σαφώς και άλλα σε ένα συμβόλαιο)

 

γιατί εγώ να είμαι υποχρεωμένος να ακούω τον κάθε ένα που λέει ότι δεν υπάρχουν αυτά και με την στάση μου να αυξάνω την τάση κάποιων για οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης που στο τέλος γυρνάει πίσω σε μας τους πολίτες;

 

Για μένα το πρόβλημα που κατάλαβα ότι υπάρχει είναι για τους τοπικούς κατοικους γύρω από τα διόδια που είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν σε κάθε μετακίνηση τους. Αυτό πολύ απλά μπορεί να λυθεί με μια κάρτα ελευθέρας για κάποιους στα χ χιλιόμετρα γύρω από τα διόδια π.χ. να ποιάνει 2,3 χωριά.

 

Κατά τα άλλα τα διοδια δεν είναι πρόβλημα, ας διαχειρίζονται και τα λεφτά καλά και ουδέν πρόβλημα για τα δημόσια, όσο για τα ιδιωτικά είναι στα πλαίσια συμφωνίας.

 

Αλλά μου άρεσε η θέση τους "Γεια σας, έχουμε αποφασίσει να μην πληρώνουμε διοδια". Έτσι θέλουμε βρε αδερφέ ο καθένας ότι θέλει κάνει σε αυτόν το τόπο ούτως ή άλλως.

 

Αίσχος!

 

Αλλά για να δεις Σπίντυ ότι κάτι σε αυτήν την χωρα πάει ανάποδα θα σου φέρω ένα άλλο παράδειγμα. Όλοι παλιά λέγαμε "Είδες στην Γερμανία; Έχει κάμερα στον δρόμο και αν περάσεις με κόκκινο σε βγάζει φωτοραφία"

 

Μόλις αυτό έγινε εδώ οι ίδιοι οι δήθεν πρωτοπόροι τους έποιασε το αντιδραστικό τους και λέγαν άλλα "Έξω οι κάμερες μας κατασκοπεύεστε, άρση της ιδιωτικής ζωής" και ένα σωρό άλλα.

 

ΟΧΙ κύριε αν θέλεις Ευρώπη θα τα έχεις όλα όχι μονο ότι "θέλουμε" και μας αρέσει και ότι δεν μας βολεύει να αντιδρούμε.

 

Και αν πτωχεύσει μια εταιρεία υπάρχουν εγγυητές και άλλοι όροι, μην ανησυχείς, αν θέλουν τα κάνουν έτσι τα συμβόλαια που δεν χάνουν από πουθενά.

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

Αδερφε, σίγουρα ζούμε στην ίδια χώρα? Μήπως γράφεις από κανα Καναδά ή καμιά Νορβηγία?

 

Το πρόβλημα των διοδίων είναι πολύ μεγαλύτερο απ' όσο νομίζεις και δυστυχώς δεν αφορά μόνο τους κατοίκους των γύρω περιοχών. Αφορά όλους τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν αυτούς τους δρόμους και πληρώνουν όσα τους ζητάει κάθε φορά η εταιρία-νταβατζής. Δεν είναι μόνο ότι πληρώνουμε για έργα που δεν έχουν γίνει ακόμα (και που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και 30 χρόνια τουλάχιστον), είναι και το ότι πληρώνουμε για δρόμους που είναι κυριολεκτικά κατσικόδρομοι! Σε ποιά άλλη χώρα της Ευρώπης πέφτουν δύο βράχια σε ένα δρόμο και χωρίζουν τη χώρα στα δύο (όπως συμβαίνει από προχτές με την κατολίσθηση στα Τέμπη)? Και όχι μόνο πληρώνουμε για κατσικόδρομους, αλλά δεχόμαστε και τις ασύδωτες και παράλογες αυξήσεις που γίνονται κάθε τρεις και λίγο. Πληρώνουμε σαν ηλίθιοι χωρίς τα λεφτά που δίνουμε να έχουν κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα.

 

Και μιας και σ' αρέσει να μας συγκρίνεις με την υπόλοιπη Ευρώπη, εξήγησέ μου γιατί οι ελληνικοί αυτοκινητόδρομοι στοιχίζουν για την κατασκευή τους 8 φορές περισσότερο από έναν μέσο ευρωπαϊκό αυτοκινητόδρομο?

Να πληρώσω όσα θες για έναν δρόμο ευρωπαϊκών προδιαγραφών που κατασκευάστηκε με λογικό κόστος και με αξιοκρατικές διαδικασίες ανάθεσης, αλλά όχι να πληρώνω τον κάθε νταβατζή εργολάβο που ανοίγει μια τρύπα στο δρόμο για να πει ότι έκανε έργο και λύνει το οικονομικό πρόβλημα των εγγονιών του με τις πλάτες του παρα-κράτους και την ανοχή μας.

 

 

 

 

Επίσης, ένα παρόμοιο θέμα έχει συζητηθεί κι εδώ.

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

Αλλά για να δεις Σπίντυ ότι κάτι σε αυτήν την χωρα πάει ανάποδα θα σου φέρω ένα άλλο παράδειγμα. Όλοι παλιά λέγαμε "Είδες στην Γερμανία; Έχει κάμερα στον δρόμο και αν περάσεις με κόκκινο σε βγάζει φωτοραφία"

 

Μόλις αυτό έγινε εδώ οι ίδιοι οι δήθεν πρωτοπόροι τους έποιασε το αντιδραστικό τους και λέγαν άλλα "Έξω οι κάμερες μας κατασκοπεύεστε, άρση της ιδιωτικής ζωής" και ένα σωρό άλλα.

 

ΟΧΙ κύριε αν θέλεις Ευρώπη θα τα έχεις όλα όχι μονο ότι "θέλουμε" και μας αρέσει και ότι δεν μας βολεύει να αντιδρούμε.

 

 

Dimulator,

απλα θελω να μου απαριθμισεις αυτα που εχουν ερθει απο Ευρωπη και μας αρεσουν και τα "θελουμε" οπως ειπες.

Μηπως εχει ερθει και ο βασικος μισθος που περνουν οι Γερμανοι?

οι δρομοι τους μηπως? η βιομηχανια τους?

Και εν παση περιπτωση αλλο Γερμανια και αλλο Ελλαδα.

Προσωπικα παντως ποτε μου δεν ζηλεψα τους Γερμανους,ουτε και τους λοιπους Σκανδιναυο-ψυχρο-γαλαζοαιματους.Αλλοι(Ελληναρες) με αρχετυπικα συνδρομα της κατοχης και των Κοτζαμπασηδων τους ζηλεψαν και βαλθηκαν να τους αντιγραψουν ενω δεν θα πρεπε.Ισα-ισα που εκεινοι θα επρεπε να ζηλεψουν εμας,για την απλοτητα,την φιλοξενια μας και την περηφανεια μας,τον ηλιο μας,τα χρωματα μας,το χαμογελο,την ιστορια μας.

Ολα αυτα ειναι αποτελεσμα ελλειψης εθνικης αυτοεκτιμησης αν θες,για να μιλησουμε και εσωτεριστικα.

Το πως και γιατι μπηκαμε στην Ευρωπη,αν μας ρωτησαν,αν επρεπε και αν μπορουσαμε να μπουμε στην Ευρωπη ειναι μια αλλη ιστορια και το σταματαω εδω γιατι θα μπουμε σε πολιτικη συζητηση η οποια δεν ειναι του παρωντος φορουμ.

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν να σας πω ένα μυστικό; Δεν έχω αυτοκίνητo καρδιά μου... :P

 

αλλά αυτή την στάση μας να φωναζουμε χωρίς νόημα την έχω δει και είναι καθαρά Ελληνικό "προνόμιο".

Και το βίντεο αυτό μου έδωσε να καταλαβω.

 

Θυμάμαι όταν ημουν στο γυμνάσιο αλληλογραφούα με μια Ινδονήσια κοπελιά.

Και κάποια φορά μου παραπονεθηκε γιατι αργεί το γράμμα; Της είπα ότι κλασικά έχουμε απεργία!

 

Και δεν μπορούσε να καταλάβει τον λόγο.

 

Και αυτό έγινε το 90. Άρα από παλιά έτσι έχουμε μάθει να συμπεριφερόμαστε. Αυτό δεν μου αρέσει.

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

λοιπόν να σας πω ένα μυστικό; Δεν έχω αυτοκίνητo καρδιά μου... :P

 

Θυμάμαι όταν ημουν στο γυμνάσιο αλληλογραφούα με μια Ινδονήσια κοπελιά.

Και κάποια φορά μου παραπονεθηκε γιατι αργεί το γράμμα; Της είπα ότι κλασικά έχουμε απεργία!

 

Και δεν μπορούσε να καταλάβει τον λόγο.

 

Και αυτό έγινε το 90. Άρα από παλιά έτσι έχουμε μάθει να συμπεριφερόμαστε. Αυτό δεν μου αρέσει.

 

Η κοπελια απο την Ινδονησια καλα θα εκανε να ασχολειτε με τα χαλια της δικια της χωρας που σκοτωνουν και τρωνε τα σκυλια γιατι τα θεωρουνε δαιμονες,οπως και για τις ανοητες προκαταληψεις που τις εχει επιβαλει η ινδουιστικη θρησκεια της.

Μια ζωη κοιταμε τι θα πουν τα ξενα ΜΜΕ για εμας,αυτο ειναι το προβλημα.Τι θα πουν οι αλλοι.

Μια ζωη συγκρινουμε την βουρτσα με την Λουτσα..αυτο ειναι το προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Αν φτάσουμε σε σημείο να θεωρούμε πως όταν διεκδικούμε τα αυτονόητα σημαίνει πως "φωνάζουμε χωρίς νόημα", τότε μου φαίνεται ότι όντως μας αξίζουν τα χειρότερα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...