Jump to content

Αναζητείται Πόρτα


Aqua Marine
 Share

Recommended Posts

Τι γίνεται σαν προσπαθείς να βρεις λύσεις για την ζωή σου μέσα από το πιο προσφιλές πληροφοριακό μέσο των τελευταίων χρόνων, το διαδίκτυο δηλαδή και δεν..;

Τι γίνεται σαν προσπαθείς να βγάλεις άκρη στον κόσμο & την ζωή σου μέσα από μια συναισθηματική, λογική, ή και νοητική σκοπιά χωρίς το καθένα ξεχωριστά να μπορούν να καλύψουν το φάσμα των αποριών σου;

Ή, τι γίνεται σαν προσπαθείς να εφαρμόσεις τις προτεινόμενες συνταγές αυτό-βελτίωσης & δεν φέρουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα;

 

Η απάντηση, τουλάχιστο αυτή που μπορώ να καταθέσω εγώ είναι πως δεν υπάρχει πραγματική άκρη.

Υπάρχουν όμως κάποιες βασικές συνιστώσες με τις οποίες μπορεί να καταπιαστεί κανείς προκειμένου να καταφέρει να ξετυλίξει το κουβάρι (το προσωπικό του κουβάρι) με τους λιγότερους δυνατούς κόμπους.

Θα μου πείτε ποιος ο λόγος που τα γράφω όλ’ αυτά εν μέσω καλοκαιρινής κάψας; Πολύ απλά με εξιτάρει μια μικρή κόντρα απέναντι σ’ ένα τοπίο που η συντριπτική πλειοψηφία σκέφτεται air conditions, μπάνια, φραπέδες, κ.λ.πές απολαύσεις . Δεν είναι κακά φυσικά!

 

Κατ’ αρχάς, τα περισσότερα «νήματα» του κουβαριού της ψευδαίσθησης του κόσμου τον οποίο βιώνουμε ξεκινούν από το ότι αποτελούμαστε ως γνωστό (και μέχρι νεοτέρας) από τρεις –και όχι έναν- «εγκεφάλους».

Τον Ενστικτώδη που αφορά την πρωταρχική μας ενέργεια, τα ένστικτα κ.λ.π. Η βούληση-απόκριση είναι σχεδόν ακαριαία.

Τον Συναισθηματικό που αφορά τη συναισθηματική επεξεργασία των δεδομένων & τη κυματώδη βούληση πάνω σ΄ αυτά (+ -.+ - + …)

Τον νοητικό εγκέφαλο που αφορά κυρίως την λογική επεξεργασία που αφορά την παρατήρηση, την επανάληψη και τ’ αποτέλεσμα.

Χωρίς να αναφέρομαι στα πως και το γιατί φτάσαμε (δεν έχει σημασία) να δίνουμε τόση πολύ έμφαση στο λεπτότερο και πιο αδύναμο στρωματάκι του εγκεφάλου που αφορά το νοητικό τμήμα, απλά αποδέχομαι εκ του αποτελέσματος ότι είναι γεγονός εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Το πιο αδύνατο τμήμα έγινε το πιο ισχυρό. Άρχισε ν’ αγνοεί τη συναισθηματική και ενστικτώδη βούλησή μας που αποτελούν και τα πιο βασικά μας δυναμικά μέσα στον κόσμο και άρχισε να σχηματίζει το δικό του project, ή μήπως υπήρχε εξαρχής αυτό το project στο βασίλειο της νόησης(;) Προσοχή, άλλο πράγμα η νόηση της λογικής που προκύπτει από τις ανάγκες του συναισθήματος και του ενστίκτου, & άλλο πράγμα η νόηση της λογικής που προκύπτει εκ των «άνωθεν». Και όταν λέμε «άνωθεν» εννοούμε το λεγόμενο πνεύμα, θεός, Διάβολος, κ.λ.π.

Και εδώ είναι που γίνεται ο κόμπος και δεν μπορεί να βγει άκρη από τη σχέση του ανθρώπου με την τυχόν ασύλληπτη υπερ-οντότητα που ονομάζουμε θεό και τους διαύλους επικοινωνίας μαζί του

Όπως και να’ χει, το κεφάλι μας «πήρε κεφάλι» & κάποιοι πήραν μπόϊ περισσότερο από άλλους, με αποτέλεσμα να επηρεάζουν με άνεση τον ευκολόπιστο πια κοσμάκη που έφτασε να τους ακολουθεί και να τους σέβεται ως αλαλάζω πλήθος & με ψυχολογία όχλου. Τα λατρευτά παιδιά του θεού που ως άλλοι ημίθεοι μετέδωσαν την αγάπη του μπαμπά με πόνο, δουλεία & αίμα.

Μερικοί την χαμπάριασαν τη δουλεία φτιάχνοντας ως γνωστό ιδιοκτησία, κεφάλαιο, στρατό και οτιδήποτε άλλο μπορούν να σκαρφιστούν προκειμένου ν’ αρμέξουν.

Κοινώς στήθηκε ένας κόσμος που βασίστηκε στην δύναμη του μυαλού άνευ αντικρίσματος όμως. Πως όμως ο εγκεφαλικός φλοιός ενώ φέρει τέτοια δύναμη, σοφία αλλά & συμφορές είναι ταυτόχρονα άνευ αντικρίσματος;

Εκ φύσεως, η δύναμη της ανθρώπινης νόησης ξεκινά & σταματά στο να σκέφτεται. Μπορεί να σκέφτεται και να συλλογίζεται εις τους αιώνας των αιώνων, να φλυαρεί και να παρλάρει ασταμάτητα, αλλά μέχρι εκεί. Αυτή είναι η πραγματική της λειτουργία και εδώ είναι το κρίσιμο σημείο. Η αυθαιρεσία ξεκινά τη στιγμή που διατάζει τους δυο άλλους εγκεφάλους (συναίσθημα, ένστικτο) να δουλέψουν και να πράξουν κατά πως θέλει το πάνω κεφάλι.

Σχηματικά αν το δούμε, είναι σαν υπακούει η βασική μας ενέργεια (δύναμη) στις διαταγές και τις επιλογές του project του νου, αντί να συνυπάρξουν αρμονικά και τα τρία μαζί (νους, συναίσθημα, ένστικτο).

Επομένως είναι θεμιτό να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις μέσα από το διαδίκτυο, να παρα-κινούμε καταστάσεις & πράγματα μέσα στο net αλλά ταυτόχρονα πόσο άστοχο να έχουμε την ελπίδα ότι οι προσπάθειές μας θα ευοδωθούν.

Το διαδίκτυο ναι είναι μια παράλληλη ζωή με κοινότητες, nicknames, αμπελοφιλοσοφίες και προσδοκίες. Ταυτόχρονα όμως είναι κούφιο. Είναι το μυαλό που μιλάει ακατάπαυστα και που περιέγραψα παραπάνω. Δεν έχει βάρος & αξία στον έξω κόσμο γιατί δεν έχει πραγματική δύναμη. Σκεφτείτε το. Εδώ μέσα μπορεί να υπάρχει τάση για την μέγιστη δράση, έξω υπάρχει αδράνεια και μαρασμός. Η πραγματική μας ενέργεια δεν εκτονώνεται δημιουργικά και ο συλλογικός νους μετατρέπεται σ’ ένα αδηφάγο τερατούργημα.

 

Επίσης, ως οντότητες που συναποτελούμαστε από τρεις εγκεφάλους, είμαστε ελλιπείς (λειψοί κοινώς) προκειμένου να κατανοήσουμε το σύνολο πίσω από αυτά τα οποία δείχνουν. Δηλ. κάποιοι έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια λόγου και μεγαλύτερη επιρροή στο να επηρεάζουν τους άλλους εκ φύσεως. Κάποιοι άλλοι επηρεάζουν συναισθηματικά περισσότερο από κάποιους άλλους ενώ κάποιοι τρίτοι μας κάνουν και νιώθουμε δυνατοί & ατρόμητοι.

Όση δύναμη και να’ χουν, αυτή προέρχεται πάντα σε σχέση με μας. Είτε είναι απλοί μας συνάνθρωποι, είτε προϊστάμενοι & αφέντες, η δύναμη αυτή αναδεικνύεται μόνο στην αλληλεπίδραση τους μαζί μας και γίνεται ασυνείδητα. Όταν είμαστε συνειδητά δίπλα τους και την έχουμε ψυλλιαστεί, η δύναμή τους αυτή τίθεται υπό έλεγχο.

Τι κακό όμως έχει το να βρεθούμε δίπλα σε κάποιον που μας κάνει να νιώθουμε δυνατοί; Προς το παρόν κανένα. Έπειτα όμως κινδυνεύουμε να γίνουμε το ποντίκι που βρυχάτε. Δεν ήμασταν πραγματικά εμείς, ήταν κάτι άλλο.

Φυσικά η μεγαλύτερη μπανανόφλουδα έχει να κάνει με αυτούς που σε επηρεάζουν σε τέτοιο βαθμό που σε παρασύρουν σε ένα δικό τους ιδιαίτερο κόσμο και πριν το πάρεις καλά καλά χαμπάρι, τον έχεις υιοθετήσει. Δεν έχουν απαραίτητα καλό λέγειν αλλά έχουν τρόπο, συνήθως ηλικία & «γαλόνια» υπό αμφισβήτηση. Ο χώρος της αναζήτησης βρίθει από τέτοιους και σε τέτοιο βαθμό που η φούσκα του κόσμου τους σκάει λίγο αφότου αποστασιοποιηθείς .

 

Κλείνοντας με την τρίτη απορία να πω πως δεν υπάρχουν κοινές συνταγές για όλους. Είτε έχει να κάνει για θεραπεία, είτε για αυτό-βελτίωση, η συνταγή είναι προσωπική & μπορεί ν’ αναδυθεί μέσα από την εναρμόνιση των τριών εγκεφάλων που έλεγα.

 

Χοντρικά και με μικρό περιθώριο σφάλματος, αν σ’ αυτά που ακούει κάποιος συμφωνεί το μυαλό αλλά αντιδρά αρνητικά η περιοχή του αφαλού, ΔΕΝ είναι για σένα. Αν συμβαίνει το αντίστροφο, αντιδρά δηλαδή θετικά η περιοχή του αφαλού αλλά δεν ενθουσιάζεται το μυαλό, τότε ΕΙΝΑΙ.

Link to comment
Share on other sites

...Το διαδίκτυο ναι είναι μια παράλληλη ζωή με κοινότητες, nicknames, αμπελοφιλοσοφίες και προσδοκίες. Ταυτόχρονα όμως είναι κούφιο. Είναι το μυαλό που μιλάει ακατάπαυστα και που περιέγραψα παραπάνω. Δεν έχει βάρος & αξία στον έξω κόσμο γιατί δεν έχει πραγματική δύναμη. Σκεφτείτε το. Εδώ μέσα μπορεί να υπάρχει τάση για την μέγιστη δράση, έξω υπάρχει αδράνεια και μαρασμός. Η πραγματική μας ενέργεια δεν εκτονώνεται δημιουργικά και ο συλλογικός νους μετατρέπεται σ’ ένα αδηφάγο τερατούργημα...

 

Γιατί μπήκες στον κόπο να γράψεις όλο αυτό το κείμενο αφού παράλληλα με τα ίδια τα λεγόμενά σου, το ανειρείς?! :010angelnot:

Link to comment
Share on other sites

Όπως λένε πρέπει να αποφασίσεις για το αν ο γιαλός είναι στραβός ή αν εσύ στραβά αρμενίζεις.

Τι γίνεται σαν προσπαθείς να βρεις λύσεις για την ζωή σου μέσα από το πιο προσφιλές πληροφοριακό μέσο των τελευταίων χρόνων, το διαδίκτυο δηλαδή και δεν..;...
...Τι γίνεται σαν προσπαθείς να βγάλεις άκρη στον κόσμο & την ζωή σου μέσα από μια συναισθηματική, λογική, ή και νοητική σκοπιά χωρίς το καθένα ξεχωριστά να μπορούν να καλύψουν το φάσμα των αποριών σου;...
...Ή, τι γίνεται σαν προσπαθείς να εφαρμόσεις τις προτεινόμενες συνταγές αυτό-βελτίωσης & δεν φέρουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα;...
Link to comment
Share on other sites

οντως υπαρχουν 3 εξελικτικα σταδια στον ανθρωπινο εγκεφαλο

 

1 ο ενστικτωδης(ερπετοειδης) εγκεφαλος

 

2 ο συναισθιματικος(θυλαστικων) εγκεφαλος

 

3 και ο νοητικος εγκεφαλος(ανωτερη λογικη)

 

και μαλιστα ειναι ο ενας πανω στον αλλο με το νοητικο εξωτερικα και τον ερπετικο σαν προεκταση της σπ.στηλης.

 

Ο καθε ανθρωπος χρησιμοποιει περισσοτερο ενα απο τα 3 ειδη εγκεφαλου που χαρακτηριζει τον τροπο ζωης και τη συμπεριφορα του.

Για παραδειγμα ο νοητικος εγκεφαλος χρησιμοποιηται περισσοτερο στην επιστημη και στη φιλοσοφικη σκεψη..

 

Εχει τυχει να γνωρισω ατομα που μπορει να ειναι πολυ ευφιη και να εχουν εναν "ανωτερο" τροπο σκεψης που ομως δε μπορουν να ανταπεξελθουν

σε ανταγωνιστικες καταστασεις οπου κυριαρχει το ενστικτο.

 

Απ την αλλη υπαρχουν ατομα που εχουν πολυ "τσαγανο" και ανταγωνιστικοτητα, αλλα δεν ξερουν να σκεφτονται, ειναι κοινως βλακες..(μη μπερδευουμε την ευφυια με την πονηρια)

 

Ολοι οι ανθρωποι χρησιμοποιουμαι και τα 3 ειδη εγκεφαλου αλλα εστιαζουμε καπου περισσοτερο.

 

 

Αν θες τη γνωμη μου ο ενστικτωδης(ερπετοειδης) εγκεφαλος ειναι που ειναι απαραιτητος για την επιβιωση στο μπ***ελο της κοινωνιας.

Ο νοητικος εγκεφαλος σε κανει να καταλαβαινεις ΠΩΣ λειτουργουν τα πραγματα και να ρωτας ΓΙΑΤΙ ειναι ετσι?? αλλα σε κανει να χασεις καθε

κινητρο και καθε δυναμη στο να τα εφαρμοσεις.(δυναμη =ενστικτο)

 

Φυσικα αυτος ειναι ενας απλοικος διαχωρισμος αλλα μεσες ακρες ετσι ειναι τα πραγματα.

 

Απο φιλοσοφικης πλευρας δεν ξερω προς τα που θα πρεπει να βλεπει ο ανθρωπος καθως ο νοητικος εγκεφαλος ειναι εκει που μας οδηγει η εξελιξη

(φανταζεσαι ανθρωπους διχως ενστικτα??) ενω απ την αλλη στον ερπετοειδη εγκεφαλο εδραζουν πολλα κεντρα που εχουν να κανουν με τον

εσωτερισμο (amygdala, pineal gland, pituitary gland)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Γιατί μπήκες στον κόπο να γράψεις όλο αυτό το κείμενο αφού παράλληλα με τα ίδια τα λεγόμενά σου, το ανειρείς?! :010angelnot:

 

Αν ψάξεις καλύτερα στο κείμενο θα βρεις τον λόγο γιατί μπήκα στον κόπο να το γράψω, το αναφέρω. Συμπληρωματικά να πω, το ότι αυτο-αναιρούμαι για μένα είναι ότι καλύτερο. Δεν ισχυρίστηκα ότι είμαι ο κάτοχος της αλήθειας μιας και αυτά που λέω μπορούν να έχουν βάση και την ίδια στιγμή να είναι αβάσιμα.

 

 

Όπως λένε πρέπει να αποφασίσεις για το αν ο γιαλός είναι στραβός ή αν εσύ στραβά αρμενίζεις.

 

Ο.Κ δεκτό! Προσωπικά αποφεύγω ν' αποφασίσω -όπως λες- για ένα και μοναδικό λόγο. Σαν πάρεις την απόφαση για το ένα ή το άλλο, περίμενε να έρθει κάποιος να σου τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια. Κοινώς γι' αυτούς που αποφασίζουν για το ποια κουρτίνα θα διαλέξουν, πάντα υπάρχει κάτι πίσω από την δεύτερη κουρτίνα που θέλει να τους εκτρέψει. Αν το' πιασες καλύτερα για σένα!

Άν πάλι θεωρείς ότι δεν σε αφορά αυτό το δίλημμα για ν' αποφασίσεις κάτι, τότε τα πράγματα είναι αρκετά άσχημα. Και μη με ρωτήσεις γιατί..

 

 

ΒΒ1234 συμφωνώ με αυτά που λες με ποιο εύστοχο το:

 

Ολοι οι ανθρωποι χρησιμοποιουμαι και τα 3 ειδη εγκεφαλου αλλα εστιαζουμε καπου περισσοτερο.

 

Ακούγεται απλό αλλά έχει πολύ ζουμί από πίσω.

Όσο για την λεγόμενη εξέλιξη, αν το είδος τη βγάλει καθαρή το βλέπω με χοντρή κεφάλα και ατροφικά άκρα. Αυτό που ξεχνάμε όμως είναι ότι το θέμα της εξέλιξης της συνείδησης ξεπερνά το ανθρώπινο είδος. Είμαστε αρκετά περαστικοί από αυτόν τον κόσμο!

Link to comment
Share on other sites

ναι!! σαν τους εξωγηινους!!whistling.gif Παρεπιπτωντος απο φωτογραφιες που κυκλοφωρουνwacko.gif η οψη τους ταιριαζει απολυτα με το πως θα επρεπε να ειναι μια υπερεξελιγμενη φυλη.

Εχει πολυ ενδιαφερον το πως αυτοι εμφανιζονται στις μυθολογιες και πως υποτιθεται οτι οτι παρεμβαινουν στην ανθρωπινη φυλη..αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το διαδίκτυο ναι είναι μια παράλληλη ζωή με κοινότητες, nicknames, αμπελοφιλοσοφίες και προσδοκίες. Ταυτόχρονα όμως είναι κούφιο. Είναι το μυαλό που μιλάει ακατάπαυστα και που περιέγραψα παραπάνω. Δεν έχει βάρος & αξία στον έξω κόσμο γιατί δεν έχει πραγματική δύναμη. Σκεφτείτε το. Εδώ μέσα μπορεί να υπάρχει τάση για την μέγιστη δράση, έξω υπάρχει αδράνεια και μαρασμός. Η πραγματική μας ενέργεια δεν εκτονώνεται δημιουργικά και ο συλλογικός νους μετατρέπεται σ’ ένα αδηφάγο τερατούργημα.

 

Aqua Marine,

μου αρέσουν οι προβληματισμοί σου και ο τρόπος που τους καταγράφεις.

Ασυνείδητα σου έκανες ενα τόπικ με συνδυασμό των τριών εγκεφάλων όπως τους προανέφερες(ενστικτώδη,συναισθηματικό,νοητικό) στην προσπάθεια σου να αναπτύξεις τις σκέψεις σου,και το αποτέλεσμα όπως είδες έιναι ενδεικτικό..μόλις 2 και 1/2 replies.

Όντως το διαδίκτυο είναι εν μέρη κούφιο,είναι χρήσιμο όμως όπως είναι για τους φυλακισμένους η διατήρηση ενός ημερολογίου,ενος βιβλίου,ενος τοίχου,ενος παραθύρου με τον έξω κόσμο.Όσο και αν γράφει ένας φυλακισμένος,όσο και να βλέπει έξω απο το παράθυρο,ποτέ δεν βγαίνει απο την φυλακή.

Έτσι και έμεις μέσα απο τα χρύσα κλουβιά μας παρατηρούμε φλυαρούμε,βλέπουμε τον έξω κόσμο,αλλά όπως είπες η πραγματική ενέργεια δεν εκτονώνεται δημιουργικά.Την επόμενη μέρα θα βγούμε έξω ακόμα πιο νωχελικοί,ακόμα πιο αδρανείς.

Τις προάλλες έβλεπα ενα βιντεάκι με μια συνέντευξη ενός απο τους πιο γρήγορους ντράμερ στον κόσμο του Derek Roddy και "διακομοδούσε" τον τρόπο που οι νέοι ντράμερ προσπαθούν να παίξουν σε γρήγορες ταχύτητες βλέπωντας διάφορες τεχνικές απο το youtube και προσπαθούν να τις μιμηθούν απορρίπτωντας τις μία μία.Και σχολίασε στο τέλος..They don't realize that it takes 10 years of lifetime.

Αν ψάχνεις λοιπόν πόρτα,μην ψάχνεις τρόπους,απλά δράσε.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...