Νεφέλη Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 «Τίποτε μάταια δεν γίνεται, αλλά όλα γενικά οφείλονται σε μια αιτία και υποτάσσονται σε μια αναγκαιότητα» Δημόκριτος Συμφωνείτε; Κι αν ναι, ποιά να είναι άραγε αυτή η αναγκαιότητα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sucore Posted December 30, 2017 Report Share Posted December 30, 2017 Η ιδιότητα της ενέργειας να θέλει να επιστρέψει στην κατάσταση ισορροπίας της (όπως είπα και αλλού). Όσο πιο περίπλοκα "εγκλωβισμένη" είναι, τόσο και πιο πολύπλοκα θα είναι τα μονοπάτια που θα πρέπει να ακολουθήσει για να "απελευθερωθεί". Για αυτό και "σκοπός" μας είναι να "μαθαίνουμε" - σε αυτή τη διάσταση - ώστε αργότερα να μην χρειαστεί να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια, και να αφεθούμε στο επόμενο βήμα. Ο χρόνος δεν έχει σημασία, μόνο οι διαδικασίες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νεφέλη Posted January 4, 2018 Author Report Share Posted January 4, 2018 On 30/12/2017 at 11:09 PM, Sucore said: Για αυτό και "σκοπός" μας είναι να "μαθαίνουμε" - σε αυτή τη διάσταση - ώστε αργότερα να μην χρειαστεί να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια, και να αφεθούμε στο επόμενο βήμα. Γιατί; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sucore Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 4 hours ago, Νεφέλη said: Γιατί; Για να αποφευγεται η σπαταλη ενέργειας. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νεφέλη Posted January 4, 2018 Author Report Share Posted January 4, 2018 5 minutes ago, Sucore said: Για να αποφευγεται η σπαταλη ενέργειας. Μα... όοοολα αυτά, δεν είναι η απόλυτη σπατάλη ενέργειας; << Για αυτό και "σκοπός" μας είναι να "μαθαίνουμε" - σε αυτή τη διάσταση - ώστε αργότερα να μην χρειαστεί να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια, και να αφεθούμε στο επόμενο βήμα. >> Τι να "μάθουμε"; Γιατί να το μάθουμε; Ποιά είναι "αυτή" η διάσταση; Ποιό είναι το "επόμενο βήμα"; Γιατί υπάρχει επόμενο βήμα; Υπάρχει επόμενο βήμα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sucore Posted January 5, 2018 Report Share Posted January 5, 2018 -Για να κοψεις δρομο θα πας απο κει. - Γιατι να κοψω δρομο; Γιατι υπαρχει ο δρομος; Γιατι να παω απο κει; Γιατι μου μιλας; Ποιος εισαι; ΒΟΗΘΕΙΑ. ----- Αν ρωτας για οδηγιες, καποιος υποθετει πως ξερεις που εισαι και που πας... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νεφέλη Posted January 8, 2018 Author Report Share Posted January 8, 2018 On 5/1/2018 at 1:13 PM, Sucore said: Αν ρωτας για οδηγιες, καποιος υποθετει πως ξερεις που εισαι και που πας... Εσύ ξέρεις; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sucore Posted January 8, 2018 Report Share Posted January 8, 2018 6 hours ago, Νεφέλη said: Εσύ ξέρεις; Εγω δεν ρωταω, οχι επειδη ξερω (που δεν ξερω), αλλα επειδη δεν ενδιαφερομαι, οποτε δεν με απασχολουν οι απαντησεις. Αν εχω καποια απορία, προσπαθω πρωτα να τη λυσω μόνος μου, και αφου αποτυχω αρχιζω τις ερωτησεις σε μορφη διαλόγου, περιγραφοντας συνεχως την οπτικη μου (οποια εχω σχηματισει μεχρι στιγμης), παραλληλα με των αλλων. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νεφέλη Posted January 9, 2018 Author Report Share Posted January 9, 2018 17 hours ago, Sucore said: Εγω δεν ρωταω, οχι επειδη ξερω (που δεν ξερω), αλλα επειδη δεν ενδιαφερομαι, οποτε δεν με απασχολουν οι απαντησεις. Αφού δεν ενδιαφέρεσαι, γιατί μπαίνεις στο θέμα, βρε καλό μου;! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sucore Posted January 9, 2018 Report Share Posted January 9, 2018 (edited) 9 hours ago, Νεφέλη said: Αφού δεν ενδιαφέρεσαι, γιατί μπαίνεις στο θέμα, βρε καλό μου;! Ειπα πως δεν ξερω, και δεν ενδιαφερομαι αρκετα ωστε να ρωτησω. Ειπα την γνωμη που εχω μέχρι στιγμης για το θεμα, μηπως και υπαρξει διαλογος που θα μου δωσει νεες ιδεες. Αν ενδιαφερομουν αρκετα, τοτε θα ειχα δομησει μια ερωτηση ξεκαθαρη με συγκεκριμενη απορια. Edited January 9, 2018 by Sucore Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zak Posted January 31, 2018 Report Share Posted January 31, 2018 Για να βρούμε την αναγκαιότητα, χρειαζόμαστε μια σταθερά, την αιτία ή αλλιώς την Πηγή! Αν δεν αναζητήσουμε την πηγή, η ανάγκη δεν υπάρχει γιατί δεν μπορείς να αναγνωρίσεις τι είναι αυτό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts