Jump to content

Κβαντική Φυσική


 Share

Recommended Posts

Θα γινετε λαοπλανοι!!!

τιποτα πιο ευκολο αφου αυτα σας διδαξαν...

(χωρις παρεξηγηση, με το συστημα τα εχω)

Link to comment
Share on other sites

Γιατί, είναι κακό το να πουλάς καλαμπόκια? :018bleh:

Κατ'εμέ στον κόσμο της ενοποιημένης θεωρίας θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και τις δομές που έχουμε σχεδιάσει σε όλο το μήκος και το πλάτος τους.

Κι όταν λέω δομές, εννοώ σε κάθε επίπεδο, κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό, θρησκευτικό κτλ... Θα είναι ένας καινούριος κόσμος και θα πρέπει να έρθει αργά, ώστε να μην υποστούμε σοκ και να προλάβουμε να προσαρμοστούμε...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Χμ... Και αναρωτιώμουν πότε επιτέλους θα γράψεις ένα τέτοιο κείμενο... :cheerful: Δεν το διάβασα ακόμα, αλλά ελπίζω να το καταλάβω... :018bleh:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Επίσης, ενδέχεται να ακολουθήσουν και άρθρα περί ενοποιημένης θεωρίας, κβαντικής τηλεμεταφοράς, της έννοιας του κενού και της θεωρίας των χορδών, αντικείμενα στα οποία έχει πέσαι πάνω η επιστήμη τα τελευταία χρόνια...

Ενδιαφέρον!

Ειδικά αυτό περί κβαντικής τηλεμεταφοράς, μ' ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

 

Εν αναμονή λοιπόν... :cheerful:

:wacko::wacko::(

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ο Compton απέδειξε ότι οι ακτίνες-Χ που σκεδάζονται από την ύλη παρουσιάζουν αυξημένο μήκος κύματος (φαινόμενο Compton). Για να εξηγήσει το φαινόμενο θεωρεί ότι οι ακτίνες-Χ έχουν σωματιδιακή υφή. Προσκρούοντας λοιπόν το κβάντο των ακτίνων-Χ πάνω σε ένα ηλεκτρόνιο, το ηλεκτρόνιο ανακρούει και του αφαιρείται κάποια ενέργεια Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνει ότι τα κβάντα είναι σωματίδια.

Αυτό το φαινόμενο δικαιολογεί τις χρωμοσωματικές μεταλλάξεις που συμβαίνουν εξαιτίας τις έκθεσης μας σε ιονίζουσες ακτινοβολίες.Η κβαντική φυσική λοιπόν έδωσε πολλά και στην επιστήμη της γενετικής.

Οι ακτινοβολίες όπως οι ακτίνες Χ προκαλούν ιονισμό γι αυτό και είναι πιο βλαβερές σε σχέση με τις UV οι οποίες προκάλουν μόνο κρούση στα χρωμοσώματα και δεν έχουν τόση δεισδητικότητα μας δίνουν μόνο μικρά ελείματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Παιδιά όσοι ενδιαφέρονται για την Καβαντική Φυσική αλλά βαριούνται να διαβάσουν συνιστώ την ταινία/ντοκυμαντερ "What the bleep do we know" απο Imax. Φοβερή μια απο τις καλύτερες που έχω δεί. Υπάρχουν και άλλοι τίτλοι απο την ίδια εταιρεία με παρόμοια θέματα.

Link to comment
Share on other sites

Οι ακτίνες χ,όπως και το φως,έχουν ιδιότητες και σωματιδίων και κυμάτων!Η διαφορά των ακτίνων χ σε σχέση με τις UV,είναι το μήκος κύματος.Η σειρά είναι:κύματα ραντάρ,ραδιοκύματα,φως,υπεριώδεις,ακτίνες χ,ακτίνες γάμμα.Όσο πιο ψηλά πάμε,τόσο πιο μικρό το μήκος κύματος,τόσο μεγαλύτερη ενέργεια μεταφέρεται και έτσι έχουμε αποτελέσματα όπως ιονισμός,σχάση κτλ.

Όσον αφορά την ενοποιημένη θεωρία κατά την άποψή μου,είναι το τέλος του ταξιδιού.Από την εμφάνιση του ανθρώπου,το πρώτο του μέλημα είναι να αντιληφθεί και να κατανοήσει τον κόσμο.Σε όλη την ιστορία,πολλοί προσπάθησαν μέσω διαφορετικών δρόμων(φιλοσοφία,επιστήμη,θρησκεία,παρατήρηση)να το επιτύχουν.Η ενοποιημένη θεωρία θα μας δώσει μια εικόνα του σύμπαντος όπως πραγματικά είναι,αλλά αυτό εν θα το επιτύχουμε ποτέ,γιατί πρέπει πρώτα να εξελιγχθούμε ώστε η αντίληψή μας και όλες οι νοητικές μας λειτουργίες σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία,να μας δείξουν τη σωστή κατεύθυνση.Αφού δεν έχουμε κατανοήσει ακόμη τον εαυτό μας πως θα κατανοήσουμε το σύμπαν που είναι πιο περίπλοκο?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...