Jump to content

Sex: The Secret Gate to Eden


Leon_
 Share

Recommended Posts

preview-ad.jpg

 

 

 

 

Έρχεται αυτό το καλοκαίρι: "Sex: The Secret Gate to Eden " - μια θαυμάσια εξέταση της εσωτερικής διδασκαλίας που βρίσκεται κρυμμένη στις πτυχές κάθε μεγάλης θρησκείας. Μια ταινία ορόσημο για τη Γνωστική Διδασκαλία ετοιμάζεται να παρουσιαστεί αυτό το καλοκαίρι. Με τον τίτλο "Behind the Veil", αυτή η παραγωγή προετοιμαζόταν για σχεδόν τέσσερα χρόνια.

 

adameve.gif

 

Αρχέγονος μύθος, Οικουμενική Παράδοση: η ιστορία του Αδάμ και της Εύας δεν είναι άγνωστη στη Δύση. Κάθε παράδοση διατηρεί κάποια εκδοχή αυτής της μυστικής διήγησης, και λίγοι έχουν καταλάβει τα μυστικά που κρατάει.

 

Ο πειρασμός. Το φίδι. Η εξορία από τον Παράδεισο. Αρχέτυπες ιστορίες οι οποίες έχουν συγκινήσει εκατομμύρια ανθρώπους: αλλά ποιος έχει κατανοήσει το αληθινό νόημα τους; Οι θεωρίες αφθονούν, αλλά η ανθρωπότητα παραμένει σε δυστυχία μέσα στην ερημιά. Τώρα, η Εσωτερική Διδασκαλία πάνω στην οποία όλες οι μεγάλες θρησκείες θεμελιώνονται αποκαλύπτεται.

 

Ιδού το Μεγάλο Αρκάνο: το τρομακτικό μυστικό που μανιωδώς προστατεύονταν για αιώνες. H αληθινή καρδιά όλων των μεγάλων θρησκειών και μυστικιστικών παραδόσεων: ο Δρόμος της Κόψης του Ξυραφιού, η ακριβής επιστήμη για την αφύπνιση της Συνείδησης και την απελευθέρωση της ψυχής από τη δυστυχία. Ο δρόμος για την επιστροφή στην Εδέμ αποκαλύπτεται. Είναι η ώρα για τον άντρα και τη γυναίκα να επανορθώσουν για το λάθος τους και να επιστρέψουν στο αληθινό τους σπίτι.

 

gate-cover.jpg

 

Περιλαμβάνει:

 

- Εξωτερική και Εσωτερική Γνώση

- Οι Κρυφές Διδασκαλίες του Ιησού

- Η Καταγωγή της Ανθρώπινης Φυλής

- Ο Κήπος της Εδέμ

- Τα Δύο Δέντρα

- Ο Δυισμός του Φιδιού: Κουνταλίνη και Κουνταμπάφερ

- Ο Δρόμος Πίσω στην Εδέμ

- Μορφές Ταντρισμού

 

Παρακολουθήστε το trailer με ελληνικούς υπότιτλους εδώ.

 

πηγή: www.gnosticvideos.org

Link to comment
Share on other sites

Καλο το βιντεάκι .. εχει ομορφες εικονες αλλα για το ζητούμενο δεν λεει τίποτα..

 

μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες και πως το Σεξ σε τελική εχει να κάνει με την Κρυμμένη Πύλη της ΕΔεΜ ;;

 

κυκλοφορεί ανάλογη βιβλιογραφία ;

Link to comment
Share on other sites

Καλο το βιντεάκι .. εχει ομορφες εικονες αλλα για το ζητούμενο δεν λεει τίποτα..

 

μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες και πως το Σεξ σε τελική εχει να κάνει με την Κρυμμένη Πύλη της ΕΔεΜ ;;

 

κυκλοφορεί ανάλογη βιβλιογραφία ;

 

Απο βιβλία δεν μπορείς να βρεις πολλά που όντως να έχουν να κάνουν με γνήσιο Λευκό Ταντρισμό, πόσο μάλλον στα ελληνικά.

 

Πάντως μια υπόδειξη για το που πρέπει να ψάξεις (και κάτι σχετικά κοντινό είναι η μεσαιωνική επιστήμη της Αλχημείας). Οι φούρνοι, οι φωτιές και οι κοπρόλοφοι (:019blush:) συμβολίζουν κάτι άλλο...

 

Ένα απόσπασμα από σχετικό βιβλίο:

 

Να εννοήσετε σαν ανθρώπους της κανονικής σεξουαλικότητας εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν σεξουαλική σύγκρουση κανενός είδους. Η σεξουαλική ενεργεία διαιρείται σε τρεις ξεχωριστούς τύπους. Πρώτο: Στην ενέργεια που σχετίζεται με την αναπαραγωγή της φυλής και την υγεία του φυσικού σώματος γενικά. Δεύτερο: Στην ενέργεια που σχετίζεται με τις σφαίρες της σκέψης, της συγκίνησης και της θέλησης. Τρίτο: Στην ενέργεια που σχετίζεται με το θεϊκό πνεύμα του ανθρώπου.

 

Η σεξουαλική ενέργεια είναι πραγματικά και χωρίς αμφιβολία, η πιο λεπτή και δυνατή ενέργεια που κανονικά παράγεται και διοχετεύεται διαμέσου του ανθρώπινου οργανισμού. Όλα όσα είναι ο άνθρωπος, συμπεριλαμβανομένων των σφαιρών της σκέψης, της συγκίνησης και της θέλησης, δεν είναι παρά το ακριβές αποτέλεσμα των διαφόρων τροποποιήσεων της σεξουαλικής ενέργειας.

 

Λόγω αυτής της φοβερά λεπτής και ισχυρής πλευράς της σεξουαλικής ενέργειας, καταλήγει πραγματικά δύσκολος ο έλεγχος και η αποθήκευση της ενέργειας αυτής. Επιπλέον η παρουσία της αντιπροσωπεύει μια πηγή από απέραντη δύναμη που αν δεν ξέρει κανείς να τη χειριστεί, μπορεί να προκαλέσει μια πραγματική καταστροφή.

 

Υπάρχουν στον οργανισμό ορισμένα κανάλια που κανονικά πρέπει να κυκλοφορεί αυτή η ισχυρή ενέργεια. Αν αυτή η ενέργεια φιλτραριστεί μέσα στο λεπτό μηχανισμό διαφορετικών λειτουργιών, τότε το βίαιο αποτέλεσμα είναι η αποτυχία. Σε αυτήν την περίπτωση βλάπτονται πολλά λεπτά κέντρα του ανθρώπινου οργανισμού και το άτομο μετατρέπεται σε ένα παρασεξουαλικό.

 

Οποιαδήποτε αρνητική τάση του νου μπορεί να οδηγήσει άμεσα ή έμμεσα σε αυτές τις καταστρεπτικές και βίαιες καταστροφές της σεξουαλικής ενέργειας. Το μίσος για το σεξ, το μίσος για το Αρκάνο A.Z.F., η απροθυμία ή απέχθεια για το σεξ, η περιφρόνηση του σεξ, η υποτίμηση του σεξ, οι εμπαθείς ζήλιες, ο φόβος για το σεξ, ο σεξουαλικός κυνισμός, ο σεξουαλικός σαδισμός, η ασέλγεια, η πορνογραφία, η σεξουαλική κτηνωδία, κ.λπ., κ.λπ., μετατρέπουν το ανθρώπινο ον σε παρασεξουαλικό. Το σεξ είναι η δημιουργική λειτουργία μέσω της οποίας το ανθρώπινο ον γίνεται ένας πραγματικός θεός. Η κανονική σεξουαλικότητα είναι το αποτέλεσμα της πλήρους αρμονίας και ομόνοιας όλων των άλλων λειτουργιών. Η κανονική σεξουαλικότητα μας παρέχει τη δύναμη να δημιουργούμε υγιή παιδιά ή να δημιουργούμε στον κόσμο της τέχνης ή των επιστημών. Οποιαδήποτε αρνητική διανοητική τάση προς το σεξ προκαλεί διαρροές αυτής της ισχυρής ενέργειας σε άλλες λειτουργίες, προκαλώντας τρομερές καταστροφές των οποίων το μοιραίο αποτέλεσμα είναι η παρασεξουαλικότητα.

 

Οποιαδήποτε αρνητική τάση του νου βιάζει τη σεξουαλική ενέργεια και την αναγκάζει να κυκλοφορεί σε κανάλια και συστήματα φτιαγμένα για τις διανοητικές ενέργειες, τη θέληση ή οποιονδήποτε άλλο τύπο ενεργειών, όχι τόσο ισχυρό όσο η σεξουαλική ενέργεια. Το αποτέλεσμα είναι μοιραίο γιατί αυτού του είδους τα κανάλια και συστήματα, όταν δεν μπορούν να αντέξουν το τρομερό βολτάζ της πάρα πολύ ισχυρής ενέργειας του σεξ, ζεσταίνονται και λιώνουν όπως ένα καλώδιο αρκετά λεπτό και αδύνατο, όταν περνάει από αυτό ένα ηλεκτρικό ρεύμα υψηλής τάσης.

 

Όταν ο άντρας και η γυναίκα ενώνονται σεξουαλικά στον Τέλειο Γάμο, είναι σε αυτές τις στιγμές της απόλαυσης πραγματικοί, άρρητοι θεοί. Ο άντρας και η γυναίκα σεξουαλικά ενωμένοι αποτελούν ένα τέλειο και θεϊκό Αντρόγυνο (Androgino). Ένα Ελοϊμ Αρσενικό θηλυκό. Μια θεϊκότητα τρομακτικά θεϊκή. Τα δύο μισά χωρισμένα από το ξημέρωμα της ζωής ενώνονται για μια στιγμή για να δημιουργούν. Αυτό είναι άφατο ... ύψιστο ... αυτό είναι πράγμα του παραδείσου.

 

Η σεξουαλική ενέργεια είναι πάρα πολύ επικίνδυνα πτητική και δυνητικά εκρηκτική. Στη διάρκεια της μυστικής πράξης, στη διάρκεια της σεξουαλικής έκστασης, το ζευγάρι είναι περικυκλωμένο από αυτήν την τρομερά θεϊκή ενέργεια. Σε αυτές τις στιγμές της ύψιστης ευτυχίας και των θερμών φιλιών που πυρπολούν τα βαθύτερα μέρη της ψυχής, μπορούμε να συγκρατούμε αυτό το θαυμάσιο φως για να εξαγνιζόμαστε και να μετατρεπόμαστε απόλυτα. Όταν χύνουμε το ποτήρι του Ερμή, όταν έρχεται το ξεχείλισμα, το φως των θεών απομακρύνεται αφήνοντας τις πόρτες ανοιχτές για να μπει στο σπίτι το κόκκινο και αιματοβαφές φως του εωσφόρου. Τότε η μαγεία εξαφανίζεται και έρχεται η απογοήτευση και η στενοχώρια.

 

Μετά από λίγο καιρό ο άντρας και η γυναίκα αρχίζουν το δρόμο της μοιχείας, γιατί το σπίτι τους έχει μετατραπεί σε μια κόλαση.

 

Είναι ένα χαρακτηριστικό της φύσης να κινητοποιεί τεράστια αποθέματα δημιουργικής ενέργειας για τη δημιουργία ενός κόσμου. Όμως χρησιμοποιεί από τα τεράστια αποθέματα της μόνο απειροελάχιστη ποσότητα για να πραγματοποιεί τις δημιουργίες της. Έτσι λοιπόν ο άντρας χάνει σε κάθε εκσπερμάτωση από έξι ως εφτά εκατομμύρια σπερματοζωάρια, ενώ για τη δημιουργία ενός παιδιού χρειάζεται ένα απειροελάχιστο σπερματοζωάριο.

Στη Λεμουρία κανένα ανθρώπινο ον δεν έφτανε στην εκσπερμάτωση. Τότε τα ζευγάρια ενώνονταν σεξουαλικά στους ναούς για να δημιουργούν. Σε αυτές τις στιγμές οι Σεληνιακές ιεραρχίες ήξεραν να χρησιμοποιούν ένα σπερματοζωάριο κι ένα ωάριο για να δημιουργούν, χωρίς να χρειάζεται να φτάνουν στον οργασμό και στην εκσπερμάτωση. Κανένας δεν έχυνε το σπέρμα. Η σεξουαλική πράξη ήταν ένα μυστήριο που πραγματοποιούταν μόνο στο ναό. Η γυναίκα σε εκείνη την εποχή γεννούσε τα παιδιά της χωρίς πόνους και το Φίδι σηκωνόταν νικητής από το νωτιαίο κανάλι. Σε εκείνη την εποχή ο άνθρωπος δεν είχε φύγει ακόμα από την Εδέμ, η φύση όλη τον υπάκουε και δεν γνώριζε τον πόνο ούτε και την αμαρτία. Ήταν οι σκοτεινοί εωσφόροι αυτοί οι οποίοι δίδαξαν στον άνθρωπο να χύνει το σπέρμα. Το προπατορικό αμάρτημα των δικών μας προπατόρων ήταν το έγκλημα της εκσπερμάτωσης. Αυτό είναι η σεξουαλική πράξη με ξεχείλισμα τον σπέρματος. Όταν ο παραδεισιακός άνθρωπος εκσπερμάτωσε, μπήκε τότε στο βασίλειο των εωσφόρων. Ο σημερινός άνθρωπος είναι εωσφορικός.

 

Είναι παράλογο να χύνεις από έξι ως εφτά εκατομμύρια σπερματοζωάρια, όταν χρειάζεται μόνο ένα για να δημιουργείς. Ένα μοναδικό σπερματοζωάριο διαφεύγει εύκολα από τους σεξουαλικούς αδένες χωρίς την ανάγκη της εκσπερμάτωσης. Όταν ο άνθρωπος γυρίσει στο σημείο εκκίνησης, όταν θα έχει παλινορθωθεί το σεξουαλικό σύστημα της Εδέμ, το Ιερό Φίδι της Κουνταλίνι θα ξανασηκωθεί νικητής για να μας μετατρέψει σε θεούς. Το σεξουαλικό σύστημα της Εδέμ είναι κανονική σεξουαλικότητα. Το σεξουαλικό σύστημα τον εωσφορικού ανθρώπου είναι απολύτως ανώμαλο.

 

Δεν γίνεται μόνο στο φυσικό κόσμο η σεξουαλική πράξη με εκσπερμάτωση, αλλά και στον αστρικό και διανοητικό κόσμο επίσης. Εκείνοι που απασχολούνται με λάγνου τύπου κουβέντες, εκείνοι που διαβάζουν πορνογραφικά περιοδικά, εκείνοι που πηγαίνουν σε κινηματογράφους, όπου προβάλλουν ερωτικές και εμπαθείς ταινίες, ξοδεύουν απέραντα αποθέματα σεξουαλικής ενέργειας. Αυτοί οι φτωχοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το πιο λεπτό και αβρό υλικό του σεξ για να το δαπανούν άθλια στην ικανοποίηση των θηριωδών, διανοητικών παθών τους.

 

Η σεξουαλική φαντασία προκαλεί ανικανότητα τύπου ψυχοσεξουαλικού. Αυτού του είδους οι ασθενείς έχουν κανονικές στύσεις, είναι άντρες προφανώς κανονικοί, όμως τη στιγμή που πάνε να πραγματοποιήσουν την ένωση του φαλλού με τον κόλπο, η στύση ελαττώνεται και ο φαλλός πέφτει, μένοντας στην πιο τρομερή κατάσταση απελπισίας. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ζήσει στη σεξουαλική φαντασία και όταν βρίσκονται μπροστά στην ωμή σεξουαλική πραγματικότητα, που δεν έχει τίποτα να κάνει με τη φαντασία τους, τότε συγχέονται και δεν είναι ικανοί να ενεργήσουν απέναντι στην πραγματικότητα όπως πρέπει.

 

Η σεξουαλική αίσθηση είναι φοβερά λεπτή και τρομερά γρήγορη χάρη στη λεπτότατη και καταπληκτική ενέργεια της. Το μοριακό επίπεδο όπου δρα η σεξουαλική αίσθηση, είναι εκατομμύρια φορές πιο γρήγορο από τους κυματισμούς της σκέψης. Ο λογικός νους και η μηχανική φαντασία είναι πέτρες της πλάνης για τη σεξουαλική αίσθηση. Όταν ο λογικός νους με όλους τους συλλογισμούς του ή όταν η σεξουαλική φαντασία με όλες τις ερωτικές αυταπάτες της θέλουν να ελέγξουν τη σεξουαλική αίσθηση ή να την διοχετεύσουν στις αυταπάτες τους, τότε την καταστρέφουν μοιραία. Ο λογικός νους και η σεξουαλική φαντασία καταστρέφουν τη σεξουαλική αίσθηση όταν προσπαθούν να τη βάλλουν στην υπηρεσία τους. Η ψυχοσεξουαλική ανικανότητα είναι η πιο τρομακτική τραγωδία που μπορεί να καταθλίψει τους ευφάνταστους άντρες και γυναίκες ή τον κόσμο τον καθαρά ορθολογιστικό,

 

Η μάχη πολλών καλόγερων, καλογριών, ερημιτών, ψευτογιόγκι, κ.λπ., κ.λπ., για να εγκλωβίσουν το σεξ στο θρησκευτικό φανατισμό τους, για να το φυλακίσουν στη φυλακή των απομονώσεων τους, για να το φιμώσουν και να το στειρώσουν, για να απαγορεύσουν οποιαδήποτε δημιουργική εκδήλωση, κ.λπ., κ.λπ., μετατρέπει το φανατικό σε σκλάβο των δικών του παθών, σε ένα σκλάβο του σεξ, ανίκανο να σκέπτεται άλλο πράγμα εκτός από το σεξ. Αυτοί είναι οι φανατικοί του σεξ. Οι εκφυλισμένοι της παρασεξουαλικότητας. Αυτοί οι άνθρωποι ξεφορτώνονται κάθε νύχτα σεξουαλικά με τις αηδιαστικές ονειρώξεις τους ή πέφτουν σε ομοφυλοφιλικά βίτσια ή αυνανίζονται άθλια. Το να θέλει κανείς να φυλακίσει το σεξ είναι σαν να θέλει να εγκλωβίσει τον ήλιο. Ένας άντρας τέτοιος είναι ένας εκφυλισμένος σκλάβος του σεξ, χωρίς κανένα όφελος και χωρίς πραγματική απόλαυση. Ένας άντρας τέτοιος είναι ένας δυστυχισμένος αμαρτωλός. Μια γυναίκα τέτοια είναι ένα στείρο μουλάρι, μια ποταπή σκλάβα εκείνου που θέλει να σκλαβώσει, (του σεξ). Οι εχθροί του Αγίου Πνεύματος είναι άνθρωποι της αβύσσου. Σε αυτούς τους ανθρώπους περισσότερο θα άξιζε να μην είχαν γεννηθεί ποτέ ή να κρεμάσουν μια μυλόπετρα στο λαιμό τους και να ριφθούν στο βυθό της θάλασσας.

 

 

Αν γνωρίζεις αγγλικά μερικά σχετικά άρθρα:

 

Alchemy and Tantra

 

The transmutation of the sexual energy

 

Kundalini

 

Sexual Energy

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Αυτό που αναφέρεται για το σεξ το έχω ξανακούσει,οχί αύτο που λέει ο τίτλος του τόπικ αλλά ότι στην πραγματικότητα το σεξ ήταν το πρωτοπατερικό αμάρτημα και ο απαγορευμένος καρπός αναφέρεται συμβολικά.

΄Ομως σε ότι αφορά τον τίτλο διαφωνώ, διότι:

1' Οι μοναχοί για να έρθουν κοντά στο Θέο απαρνιούνται το σεξ

2 Για αυτό εκδιωχθήκαμε από τον Παράδεισο ΚΑΙ

3 Σφάλει τις ΕΞεις(ΣΕΞ),δηλαδή μόνο κακό κάνει,γιάτι εκτός ότι καταστρέφει το σώμα( κυρίως το γυναικείο), μεταδίδει νοσήματα και δίνει εφήμερες απολαύσεις, τέλικα το μόνο καλό από αυτό είναι η γέννηση παιδιών που ο Θέος σίγουρα θα είχε άλλο τρόπο για την δημιουργία μας!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που αναφέρεται για το σεξ το έχω ξανακούσει,οχί αύτο που λέει ο τίτλος του τόπικ αλλά ότι στην πραγματικότητα το σεξ ήταν το πρωτοπατερικό αμάρτημα και ο απαγορευμένος καρπός αναφέρεται συμβολικά.

΄Ομως σε ότι αφορά τον τίτλο διαφωνώ, διότι:

1' Οι μοναχοί για να έρθουν κοντά στο Θέο απαρνιούνται το σεξ

2 Για αυτό εκδιωχθήκαμε από τον Παράδεισο ΚΑΙ

3 Σφάλει τις ΕΞεις(ΣΕΞ),δηλαδή μόνο κακό κάνει,γιάτι εκτός ότι καταστρέφει το σώμα( κυρίως το γυναικείο), μεταδίδει νοσήματα και δίνει εφήμερες απολαύσεις, τέλικα το μόνο καλό από αυτό είναι η γέννηση παιδιών που ο Θέος σίγουρα θα είχε άλλο τρόπο για την δημιουργία μας!!!!!!!!!!

ΔΕΣΠΟΙΝΑ τα διαβασες ολα τα παραπανω;

 

 

1) Οι μοναχοι δεν ειναι πιο κοντα στο θεο απο οτι ο υπολοιπος λαος, ισως ειναι πιο κοντα στο θεο τους..

2)...

3) Δεν καταστρεφεται, αναδημιουργειται για την καλυψη αναγκων, ισως να παραμορφωνεται (ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΚΡΙΤΙΡΙΟ αυτο που διαλλεξαν μερικοι να προβαλλουν ως σωστο....), νοσηματα μεταφερει και η χειραψια, και η συμβιωση, και καθε ειδους κοινωνικοτητας..

Τα παιδια δεν γενιουνται απο το σεξ (απο εκει πανε για εκτρωση) απο τον ερωτα γεννιουνται..

Δεν νοειτε αλλος τροπος δημιουργιας μας (εκτος απο τελειως διεστραμενους και ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥΣ) σε αυτον τον κοσμο...

Link to comment
Share on other sites

Προβλέπω πως η Δέσποινα δε θα γίνει δημοφιλές μέλος... :whistling:

 

Γιατί το'πες τώρα αυτό...;Ντροπή...!!!

Μπορούσες να απαντήσεις καλύτερα στη τοποθέτηση της Δέσποινας:

 

Όσες-σοι είναι παχύσαρκες-κοι, ενθαρρύνονται σε 3ωρες δόσεις ξεσαλλωμένου ΣΕΞ τη βδομάδα!!!- Συνιστά την καλύτερη ΔΙΑΙΤΑ,καθότι "κάει" τα λίπη κατά 100% γρηγορότερα από ό'τι η αυστηρή διατροφή με ζαρζαβατικά...

 

:clapping::clapping::063laugh::063laugh::063laugh:

 

Όχι να'μαστε και λιγούρηδες...απλά λίγη θετική στάση στο θέμα,κάνει καλό και "...τον γιατρό κάνει πέρα!"

Link to comment
Share on other sites

xaxaxa :063laugh: α ρε ingmar..

 

Εγω αλλο δεν καταλαβα..

Γιατι λεει καταστρεφει το σωμα....?

 

Επισης την ταινια που μπορουμε να την βρουμε? :whistling:

Edited by nenya
Link to comment
Share on other sites

Πω!! Πω!! Επίθεση!! Παιδιά συγνώμη!!! :crying: Δεν ήθελα να σας θυμώσω!!

Δεν θα ξαναπώ τίποτα σε ότί αφορά το θέμα εντάξει; :surrender: :zipped: :oops: :004witchy2:

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που αναφέρεται για το σεξ το έχω ξανακούσει,οχί αύτο που λέει ο τίτλος του τόπικ αλλά ότι στην πραγματικότητα το σεξ ήταν το πρωτοπατερικό αμάρτημα και ο απαγορευμένος καρπός αναφέρεται συμβολικά.......
Είναι μια από τις εικασίες "εκλογίκευσης" και "εξορθολόγησης" της σχετικής διήγησης. Η αιτία;

Ότι στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε ακριβώς τι έγινε. Απλά οι διηγήσεις "πτώσεων" είναι τόσο διαδεδομένες σε λαούς σε όλο τον κόσμο που...

Η αφορμή;

Είναι πολλές:

1. Σχετίζεται γυναίκα σε κάθε (σχεδόν) ιστορία "πτώσης" (από τη γνωστή βιβλική μέχρι τις αρχαιοελληνικές και ακόμα παραπέρα, τις εξωτικές)

2. Σχετίζεται "φίδι" σε πολλές (αν όχι τι περισσότερες) ιστορίες "πτώσης" (και ειδίκότερα στη βιβλική)

3. Το φίδι θεωρείται σύμβολο σοφίας, ανανέωσης αλλά και γονιμότητας (φαλικό)

4. Σχετίζεται "καρπός" (πάλι υπαινιγμός προς γονιμότητα; αβέβαιο*...)

5. Στη γνωστή βιβλική διήγηση οι δύο "πρώτοι" άνθρωποι ήταν "γυμνοί" αλλά δεν τους έννοιαζε προηγουμένως και έκαναν παιδιά μετά την "πτώση" (αν και το "αυξάνεσθαι και πληθύνεσθαι" είχε ειπωθεί** από πριν οπότε αυτό είναι ίσως περιστασιακό)

Από καθαρά βιβλική άποψη το "προπατορικό αμάρτημα" ήταν στην "πρόθεση" περισσότερο - την ανυπακοή - παρά στο ότι έφαγαν "απαγορευμένο" καρπό. *Ο ίδιος ο καρπός είχε να κάνει περισσότερο με τη "γνώση" παρά με το σεξ (που μπορεί να ήταν συνέπεια και όχι το "αμάρτημα" καθαυτό).

...1' Οι μοναχοί για να έρθουν κοντά στο Θέο απαρνιούνται το σεξ...
Γενικά η "απάρνηση" είναι βασικό "συστατικό" οποιουδήποτε έργου, αγώνα ή άσκησης με κάποιο στόχο - ως μέσο εστίασης π.χ. όχι ώς αυτοσκοπός. Το κάνουμε σε όλα σχεδόν στην καθημερινή ζωή. Σ' αυτό το πλαίσιο οποιαδήποτε αυταπάρνηση έχει νόημα, και αυτή. Έξω από αυτό κάθε (σχεδόν) αυταπάρνηση δεν έχει κανένα νόημα - είναι α-νόητη δηλαδή.
...3 Σφάλει τις ΕΞεις(ΣΕΞ),δηλαδή μόνο κακό κάνει,γιάτι εκτός ότι καταστρέφει το σώμα( κυρίως το γυναικείο), μεταδίδει νοσήματα και δίνει εφήμερες απολαύσεις, τέλικα το μόνο καλό από αυτό είναι η γέννηση παιδιών που ο Θέος σίγουρα θα είχε άλλο τρόπο για την δημιουργία μας!!!!!!!!!!
**Από βιβλική και πάλι άποψη, το σεξ είναι εφεύρεση του Θεού - πρόσεξε ότι στη σχετική διήγηση και η τεκνογονία αλλά και το σεξ εμφανίζονται πριν την πτώση (και μάλιστα το σεξ παρουσιάζεται ανεξάρτητο από την τεκνογονία. Δες Γενεση κεφ. 1.28 & 2.24. Η "πτώση" δεν συμβαίνει πριν το 3ο κεφάλαιο και η τεκνογονία πριν το 4ο).
...1) Οι μοναχοι δεν ειναι πιο κοντα στο θεο απο οτι ο υπολοιπος λαος, ισως ειναι πιο κοντα στο θεο τους...
Λίγο Δεν είπε ότι "είναι πιο κοντά στο θεό" αλλά "για να έρθουν". Λίγο άστοχο το σχόλιο.

Ο μοναχισμός (και η αντισεξουαλικότητα που τον συνοδεύει) δεν είναι χαρακτηριστικό του χριστιανισμού αλλά γενικότερο θρησκευτικό χαρακτηριστικό. Η αρχική ιδέα είναι σχεδόν πάντα και παντού η εστίαση προς κάποιο στόχο - μερικές φορές όμως τα μέσα γίνονται αυτοσκοπός (και όχι μόνο στο μοναχισμό) οπότε...

Edited by outis
Link to comment
Share on other sites

Πω!! Πω!! Επίθεση!! Παιδιά συγνώμη!!! :crying: Δεν ήθελα να σας θυμώσω!!

Δεν θα ξαναπώ τίποτα σε ότί αφορά το θέμα εντάξει; :surrender: :zipped: :oops: :004witchy2:

 

Παραξήγησες! Αλλού πήγαινε η τρίσποντη, όχι σε σένα... :whistling: :cheerful:

Link to comment
Share on other sites

Παραξήγησες! Αλλού πήγαινε η τρίσποντη, όχι σε σένα... :whistling: :cheerful:

 

ΟΚ!!! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...