Jump to content

Σκεπτομορφή ο θεός;


Recommended Posts

"The true nature of the gods is that of magical images shaped out of the astral plane by mankind's thought, and influenced by the mind." -- Dion Fortune, The Mystical Qabalah

 

Ο άνθρωπος δημιούργησε τον Θεό (γέννημα του εγκεφάλου μας) ή ο Θεός τον άνθρωπο; Πέραν της εξελικτικής θεωρίας, και πέραν των φιλοσοφικών σχολών υπαρξισμού και μηδενισμού, θα ήθελα να ξέρω την δική σας άποψη.

 

Εμένα κινείται μεταξύ αυτού του quotation που παραβάλλω πιο πάνω και τις ιδέας του Νίτσε περί Ζαρατούστρα.

 

Πιστεύω επίσης ότι ο ανθρώπινος νους είναι τόσο δυνατός που μπορεί να δημιουργήσει τις θεότητές του, όπως παραδείγματως χάριν έγινε με την μυθολογία του Λάβφκραφτ, όπως έγινε με τους συμβολισμούς της βίβλου, του Ταλμούδ και τόσων άλλων θρησκειών που όντως δεν είναι λίγες.

 

Πιστεύω όμως ότι οι θρησκείες εξυπηρετούν συμφέροντα, οπόταν πρέπει να γίνει διαχωρισμός θρησκείας και θεού! Ακόμη πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός Θεού και τι πιστεύει ο καθένας ότι είναι Θεός, γιατί ο ατομικός θεός είναι η συνείδησή μας!

 

Εσείς τι πιστεύεται; Η ''παντοδυναμία'' του υπάρχει; Αυτός; Γιατί ζούμε στην εποχή της αμφιβολίας;;;;;

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

η εποχή της διαφώτισης , ονομάζεται απο κάποιους...

 

Εκείνο που είναι η ουσία της εποχής αυτής για μένα , είναι η αποσύνδεση απο τα στερεότυπα των εκάστοτε διδαχών του παρελθόντος και η ανακάλυψη των προσωπικών πιστεύω , σε βάση αυτών που γνωρίζεις και βιώνεις καθημερινά

Αυτό όμως δεν αναιρεί την ύπαρξη Θεού ή Ανώτερης δύναμης , καθώς ακόμα και βάση κάθε γνωστής συμπαντικής θεωρίας, τα αποτελέσματα οδηγούν σε κάποια συμπεράσματα ή ερμηνείες που μόνο μέσω της ύπαρξης μια Δύναμης μπορεί να "εξηγηθεί".

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον το θέμα εδώ. Έγινε και παλαιότερα μια αναφορά εδώ

 

http://www.artofwise.gr/forum/index.php?showtopic=1750&st=30

 

Δεν πρόκειται να αναφερθώ φυσικά στον "υπέρτατο ΘΕΟ" για τον οποίο είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει είναι ως συνήθως ανούσιο να συζητάμε.

 

Η οποιαδήποτε ιδέα που δημιουργούμε/μορφοποιούμε έχει την τάση να τείνει να γίνει πραγματικότητα. Όσο περισσότερη ενέργεια της βάζουμε τόσο πιο "πραγματική" γίνεται. Αυτό έχω καταλήξει προς το παρόν ότι είναι και το ouijaboard. Δημιουργούμε μια συλλογική σκεπτομορφή η οποία έστω και για λίγο είναι υπαρκτή (για όσο της παρέχουμε ενέργεια) και η οποία είναι ικανή να επηρεάσει σε αρκετό βαθμό τα υλικά πράγματα γύρω μας. Το ότι αυτή η σκεπτομορφή μας "τρώει" ενέργεια για να συνεχίσει να υπάρχει είναι φανερό και έντονα αισθητό για όσους έχουν δουλέψει με ouijaboard. Τώρα η φύση της σκεπτομορφής αυτής θα είναι ένα κράμα των φύσεων των ανθρώπων που λαμβάνουν μέρος στη δημιουργία της (γι'αυτό προσέχετε τα άτομα με τα οποία θα κάνετε ouijaboard). Έτσι αν για παράδειγμα κάνετε το πείραμα με άτομα που είναι πολύ εγωιστές θα έχετε και μια σκεπτομορφή πολύ εγωιστική (πράγμα άκρως ενοχλητικό). Αυτή η μορφή δεν θα θέλει με καμιά δύναμη να "φύγει", και θα κάνει τα πάντα για να κρατηθεί "εν ζωή", διότι το σταμάτημα του πειράματος θα σημαίνει αυτομάτως και το "θάνατο" (σταμάτημα παροχής ενέργειας) της.

 

Αυτά τώρα τα έγραψα για να δούμε πως δουλεύει ο όλος μηχανισμός σε μικρή κλίμακα (όπως το βλέπω εγώ φυσικά). Τώρα τι γίνεται σε μεγαλύτερη κλίμακα; Έχουμε χιλιάδες και εκατομμύρια πιστούς που για χιλιάδες χρόνια πιστεύουν σε κάποια οντότητα. Ο καθένας με το δικό του τρόπο την "φαντάζεται" άρα προσθέτει και το δικό του λιθαράκι στην "ανοικοδόμηση" της. Όπως είπα πιο πάνω η φύση της σκεπτομορφής είναι ένα κράμα των φύσεων των ανθρώπων που τη δημιουργούν. Τώρα κοιτάξτε λίγο γύρω σας και δείτε τους ανθρώπους. Αν δεν σας έχει σηκωθεί η τρίχα ακόμα, τότε δεν καταλάβατε τι έγραψα. Σκεφτήτε τις "ποιότητες" που θα έχει αυτή η οντότητα (80% εγωισμό, 10% κακία, 5% φθόνο, και μπορεί και 5% αγάπη και καλοσύνη, λέμε τώρα :lol: ). Με αυτό τώρα δεν απορώ καθόλου πως και ο κόσμος μας βρίσκεται σε τέτοιο χάλι. Τώρα αν αυτή η οντότητα έχει τα χαρακτηριστικά που έχουν οι οντότητες του ouijaboard... τότε ζήτω που καήκαμε. Θα κάνει σίγουρα τα αδύνατα δυνατά να διατηρηθεί "εν ζωή". Άρα ζεί απομυζώντας την ενέργεια μας.

 

Εδώ ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο είναι ότι για να διατηρηθεί μια οντότητα τέτοιας κλίμακας χρειάζεται και το... αντίθετο της (εδώ βλέπε το βιβλίο "The Circuit of Force" της Dion Fortune στο κεφάλαιο "Polarisation in Practice") όπου θα διοχετεύετε η περισσεύουσα ενέργεια. Το συγκεκριμένο θέμα το παλεύω ακόμα αλλά που θα μου πάει. Εφόσον μια οντότητα χρειάζεται και το αντίθετο της για να διατηρήτε (και εδώ πλέον μπαίνω σε άκρως "αιρετικά" μονοπάτια, μουαχαχα :lol: ) αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι ο χριστιανισμός δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τον... σατανισμό! Να το είπα! Εδώ όμως όταν αναφέρομαι στο Σατανισμό εννοώ τον πραγματικό σατανισμό και όχι τους γραφικούς αφελείς που σφάζουν κοτόπουλα στα νεκροταφεία. Σε μια πραγματική σατανιστική οργάνωση πρέπει οι τελετές και τα πάντα να έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτών του χριστιανισμού, έτσι πρέπει οπωσδήποτε ο αρχηγός της οργάνωσης να είναι πρώην ιερέας ο οποίος αφορίστηκε :whistling: Να το αφήσουμε ως εδώ προς το παρόν...

 

Όχι δεν πιστεύω στην παντοδυναμία αυτής της οντότητας, αλλά σίγουρα η δύναμη της είναι τεράστια.

Τώρα πως τα βάζουμε με μια οντότητα τέτοιας έκτασης; Έλα ντε το δουλεύω ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Καπου ειχα αναφερει το εξης..

Ο Θεος εφτιαξε τον ανθρωπο>ο ανθρωπος οριζει τον θεο...

 

Ο Ανθρωπος εφτιαξε τις σκεπτομορφες..>Οι σκεπτομορφες φτασαν σε σημειο να μας Οριζουν...

 

Πολλοι τις μπερδευουν με πνευματα ομως αυτο ειναι απιστευτα :censored: .

Ο λογος;

Πολυ απλα οι σκεπτομορφες ΔΕΝ ειναι ΝΟΗΜΩΝ υπαρξεις...

Αντε το πολυ πολυ να δημιουργησουν καποια χρονικη ηχω...

Ποτε δε θα μπορεσει κανεις να κανει διαλογο μαζι τους...Επειδη ομως και αυτες λειτουργουν στον πνευματικο~ψυχικο κοσμο πολλοι τις μπερδευουν και τα παιρνουν σοβαρα...με αποτελεσμα τελικα να μην εμπιστευονται κανεναν, να ψιλοτρελενονται, να αγχονονται κλπ

 

Αν ο κοσμος δεν ηταν τοσο κλειστος σε αυτα τα θεματα θα ηταν παιχνιδακι να καταλαβουμε τι παιζει...

Ομως τα σχεδια καποιων εχουν πετυχει εδω και καιρο...και ετσι ολοι μας(οι περισσοτεροι τουλαχιστον) κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας..μη τυχων και βγουνε βρωμες και μετα αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας που λενε...

 

Προσωπικα ποσων με ενδιαφερει η γνωμη των γυρω μου...

Νοιαζομαι μοναχα για τα ατομα που αγαπαω...

Τα οποια τωρα πια μετριουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου.

Link to comment
Share on other sites

Να εκφέρω γνώμη;

 

Θεωρώ λίγο επιφανειακό να κρίνουμε τον Θεό- Ανώτατη Δύναμη- Βούδα -Αλλαχ κτλ, με "ανθρώπινο" και "εγωκεντρικό" τρόπο, βασισμένοι σε σκέψεις και συναισθήματα μας, όταν εμείς οι ίδιοι δεν αποτελούμε παρά ενα κόκκο άμμου στην Σαχάρα, όσον αφορά τον συσχετισμό μας, με τον Συμπαντικό κόσμο.

 

Αστρικά φαινόμενα όπως οι μαύρες τρύπες για παράδειγμα , είναι ανεξήγητα ακόμα σε εμάς, και όμως είναι εκεί και υπάρχουν. Γνωρίζουμε μόνο το 0.00001% και όμως επιμένουμε οτι η συμπαντική αρμονία είναι μια κοσμογονική σύμπτωση , που ακόμα και με τον νόμο των πιθανοτήτων δεν μπορεί να στηριχθεί.

 

Εξηγήστε μου λοιπόν φίλοι , καθότι μεγάλος "κουμπούρας" χαρακτηριζόμενος απο κάποιους, πως μπορεί αυτή η δύναμη να είναι απλά ενα προϊόν σκεπτομορφής;

Link to comment
Share on other sites

Διαβασα μονο το πρωτο ποστα, τα αλλα τα ετρεξα, οποτε αν ξαναπω κατι ζητω συγνωμη.

 

Για μενα υπαρχει μια διαφορα αναμεσα στη θρησκεια και στο θεο. ο Θεος ειναι θεος η θρησκεια αν και σε πλησιαζει στο θεο αποτελει παραδοση ενος λαου. Ο δογματισμος ειναι ενα ειδος παραδωσης που στις μερες μας επιβληθηκε σε ολα ατομα της κοινωνιας.

 

 

Κατα τα αλλα το γεγονος οτι πολλοι ανθρωποι δημιουργουν μια μεγαλη σκεπτομορφη δεν ειναι υπωχρεοτικα κακο.

 

Θα ονομαζω στο εξης αυτη τη σκεπτομορφη, με ονομα ΠΗΓΗ.

 

Καταρχας, η ΠΗΓΗ εχει της ιδιωτητες που τις αποδιδουν τα αλλα ατομα.

Η ΠΗΓΗ μπορει να προσφερει προστασια, να σου βοηθησει στον διαλογισμο, βεβαια με καποιο ανταλαγμα.

3, Η ΠΗΓΗ συμβαλει στο να μη χαθουν καποιες πολιτιμες γνωσεις, ακομα και

αν οι ανθρωποι που την δημιουργησαν δεν υπαρχουν ποια.

 

Κατα, τα αλλα οτι τα συμβολα ειναι απλως συμβολα, που απλα δημιουργηθηκαν ετσι για να υπαρχουν, και να διαονιζουν τα συμφεροντα των αλλων, με αυτο διαφωνω. Τα συμβολα δημιουργου μορφες στο αστρικο κοσμο, και αυτος μετα με την σειρα του επιδρα στον κοσμο τις υλης.

 

Αυτα ειναι τα πιστευω μου.

 

 

Κατα τα αλλα δεν θυμωνω με τον καπιταλισμο της θρεισκειας μας, γιατι ποια πιστευω οτι δεν υπαρχει λογος. Η θρησκεια διαβρωνεται με φυσικο τροπο, οπως και ανθρωποι που την αποτελουν. Τι ποιο φυσικο?

 

Στην αποψη μου αυτη μαλλον συνεβαλε το γεγονος, το οτι ειμαι διδιμος.

Και οι δυδιμοι ειναι πολοι δεκτικοι σε ολα

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Anor το ξεκαθάρισα απο την αρχή του ποστ μου οτι δεν θα μιλήσω για "ΤΟΝ ΘΕΟ" σαν μια υπέρτατη οντότητα που είτε υπάρχει είτε όχι είναι αδύνατο να συζητούμε γι'αυτόν. Το πρόβλημα που συζητούμε εδώ είναι ότι οι άνθρωποι στην προσπάθεια τους να εξυμνήσουν αυτόν τον υπέρτατο θεό (που είναι πρακτικά αδύνατο) δημιούργησαν μια ιδέα/εικόνα/σκεπτομορφή γι'αυτόν η οποία δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που ήθελαν αρχικά να εξυμνήσουν.

 

Επίσης έδωσα το παράδειγμα του ouijaboard για να δείξω ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μια τέτοια σκεπτομορφή. Αν 4 άτομα μέσα σε λιγότερο απο 10 λεπτά μπορούν να δημιουργήσουν μια σκεπτομορφή ικανή να μετακινεί αντικείμενα γύρω τους, ε τότε σκεφτήτε τι μπορεί να κάνει μια σκεπτομορφή χιλιάδων ανθρώπων που τροφοδοτείτε με ζωτική ενέργεια για χίλια χρόνια;

 

Φίλε Άμαζων, έγραψες ότι:

 

"Η ΠΗΓΗ μπορει να προσφερει προστασια, να σου βοηθησει στον διαλογισμο, βεβαια με καποιο ανταλαγμα."

 

Αυτό το αντάλλαγμα είναι το πρόβλημα. Εδώ είναι κάτι σαν αυτό που λέμε "πούλησε την ψυχή του στο διάβολο..." . Αυτό που δεν θέλουν να καταλάβουμε είναι ότι ΔΕΝ χρειάζεται κάτι "ενδιάμεσο" όπως η ΠΗΓΗ ή η οποιαδήποτε άλλη θεότητα/σκεπτομορφή για να καταφέρουμε κάτι. Η δύναμη υπάρχει σε λανθάνουσα κατάσταση σε όλους τους ανθρώπους και οι δυνατότητες των ανθρώπων αν καταφέρουν να ξεκολλήσουν απο τα δόγματα και τις διάφορες σκεπτομορφές που δημιουργούν, είναι κυριολεκτικά ασύλληπτες. Τώρα φυσικά αν κάποιος προτιμά να είναι δούλος μιας τέτοιας σκεπτομορφής, έχει το κάθε δικαίωμα της επιλογής του. Ότι σπείρουμε θα θερίσουμε.

 

Επίσης λές ότι :

"Η θρησκεια διαβρωνεται με φυσικο τροπο, οπως και ανθρωποι που την αποτελουν. Τι ποιο φυσικο?"

 

Δεν είναι καθόλου φυσικό αυτό, αλλά επειδή το συνηθίσαμε μας φαίνεται ως τέτοιο. Αυτό συμβαίνει διότι "κάτι" την "τρώει", της απομυζά ενέργεια. Ο άνθρωπος κάτω απο ιδανικές συνθήκες θα έπρεπε να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται και όχι να φθείρεται.

 

Φίλε Sucore έγραψες ότι:

 

"Πολυ απλα οι σκεπτομορφες ΔΕΝ ειναι ΝΟΗΜΩΝ υπαρξεις..."

 

Θα συμφωνήσω μαζί σου αν και το όλο θέμα το ερευνώ ακόμα. Μια σκεπτομορφή δεν είναι παντελώς χωρίς νοημοσύνη, φαίνεται να υπάρχει μια υποτυπώδης νοημοσύνη σε αυτές η οποία πιθανόν να αναπτύσσεται καθώς τους παρέχεται επιπλέον ενέργεια. Παρατήρησα ότι απο μόνες τους αυτές είναι συνηθως "τυφλές" σε πράγματα που αυτοί που τις δημιούργησαν δεν γνωρίζουν. Δηλαδή δεν μπορεί να γνωρίζει πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουν αυτοί που την δημιούργησαν. Είναι σαν να δρά μέσω αυτών που την δημιούργησαν, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις/εμπειρίες και ενέργεια τους. Πάντως σε όλες ανεξαιρέτως υπάρχει κάποιο είδος "ενστίκτου αυτοσυντήρησης", κάποτε αδύναμο και κάποτε αρκετά δυνατό. Είναι "ζηλιάρες" σκεπτομορφές (εδώ μου έρχονται στο μυαλό κάτι "ζηλιάρηδες θεοί") και αν τους περνά απ'το χέρι δεν θα επιτρέψουν να καταστραφούν.

 

Τώρα επιστρέφω στο πως καταστρέφεις τέτοιας έκτασης σκεπτομορφές (κανονικά δεν θα μου καιγόταν καρφί ότι θέλει ας κάνει ο καθένας, αλλά όταν αυτό με εμποδίζει και με απειλεί, ε τότε αντιδρώ). Ένα απο τα κλειδιά βρίσκεται και στο βιβλίο του Dan Britain το "Godmakers", το οποίο υπάρχει και μεταφρασμένο στα ελληνικά απο τον Γιώργο Μπαλάνο ως "Θεοποιοί".

 

Οι θεοί(σκεπτομορφές) θα ήθελαν να αφιερώσουν με αγάπη το επόμενο τραγούδι στους πιστούς τους

 

"I'm alive for you. I'm awake because of you.

I'm alive I told you. I'm awake swallowing you"

 

-Godsmack "Awake" :lol:

Link to comment
Share on other sites

...

 

Φίλε Sucore έγραψες ότι:

 

"Πολυ απλα οι σκεπτομορφες ΔΕΝ ειναι ΝΟΗΜΩΝ υπαρξεις..."

 

Θα συμφωνήσω μαζί σου αν και το όλο θέμα το ερευνώ ακόμα. Μια σκεπτομορφή δεν είναι παντελώς χωρίς νοημοσύνη, φαίνεται να υπάρχει μια υποτυπώδης νοημοσύνη σε αυτές η οποία πιθανόν να αναπτύσσεται καθώς τους παρέχεται επιπλέον ενέργεια. Παρατήρησα ότι απο μόνες τους αυτές είναι συνηθως "τυφλές" σε πράγματα που αυτοί που τις δημιούργησαν δεν γνωρίζουν. Δηλαδή δεν μπορεί να γνωρίζει πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουν αυτοί που την δημιούργησαν. Είναι σαν να δρά μέσω αυτών που την δημιούργησαν, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις/εμπειρίες και ενέργεια τους. Πάντως σε όλες ανεξαιρέτως υπάρχει κάποιο είδος "ενστίκτου αυτοσυντήρησης", κάποτε αδύναμο και κάποτε αρκετά δυνατό. Είναι "ζηλιάρες" σκεπτομορφές (εδώ μου έρχονται στο μυαλό κάτι "ζηλιάρηδες θεοί") και αν τους περνά απ'το χέρι δεν θα επιτρέψουν να καταστραφούν.

...

Ανεφερα επισης οτι το πολυ να δημιουργησουν καποια χρονικη ηχω(οχι απαρετητα απο το παρελθον)

Αναλογως τωρα το τι "θελει" να ακουσει ο καθενας αυτο ακουει...

εχω παρατηρησει πως τις περισσοτερες φορες αναφερονται σε ασχημα πραγματα, αυτο πιστευω πως προερχεται απο το γεγονος πως οι περισσοτεροι εχουμε γινει καχυπτοπτοι...

Link to comment
Share on other sites

Σεβαστε κυριε κουρανης γραφαται πριν.

 

Αυτό το αντάλλαγμα είναι το πρόβλημα. Εδώ είναι κάτι σαν αυτό που λέμε "πούλησε την ψυχή του στο διάβολο..."

 

ΝΟμιζω εδω μπερδευτε την βουρτσα με την.......πορτοκαλι.

Link to comment
Share on other sites

Σεβαστε κυριε κουρανης γραφαται πριν.

 

Αυτό το αντάλλαγμα είναι το πρόβλημα. Εδώ είναι κάτι σαν αυτό που λέμε "πούλησε την ψυχή του στο διάβολο..."

 

ΝΟμιζω εδω μπερδευτε την βουρτσα με την.......πορτοκαλι.

 

Δηλαδή...; Μπορείτε να γίνετε λίγο πιο αναλυτικός;

 

 

"Ανεφερα επισης οτι το πολυ να δημιουργησουν καποια χρονικη ηχω(οχι απαρετητα απο το παρελθον)

Αναλογως τωρα το τι "θελει" να ακουσει ο καθενας αυτο ακουει...

εχω παρατηρησει πως τις περισσοτερες φορες αναφερονται σε ασχημα πραγματα, αυτο πιστευω πως προερχεται απο το γεγονος πως οι περισσοτεροι εχουμε γινει καχυπτοπτοι..."

 

Ενδιαφέρον αυτό που λές φίλε Sucore. Δεν έχω παρατηρήσει ο ίδιος το φαινόμενο. Ξέρω ότι μια σκεπτομορφή γνωρίζει ότι γνωρίζω (παρελθόν και παρόν, ακόμη και πράγματα που έχω "ξεχάσει") και τίποτα περισσότερο. Δεν δοκίμασα να προβλέψω κάποιο μελλοντικό γεγονός μέσω αυτών των σκεπτομορφών (εδώ αξίζει να κάνουμε κανένα πειραματάκι). Φυσικά αν το καλοσκεφτούμε αυτό γίνεται, αν λάβουμε υπόψιν ότι "παρελθόν", "παρόν" και "μέλλον" συνυπάρχουν. Το συνειδητό μέρος λειτουργεί γραμμικά ενώ το υποσυνείδητο λειτουργεί και στα τρία ταυτόχρονα (εξού και τα προφητικά όνειρα αλλά και το φαινόμενο deja-vu) άρα εάν έχουν οι σκεπτομορφές αυτή την ικανότητα τότε φαίνεται ότι "εισβάλλουν" και στο υποσυνείδητο μας. Αυτό έχει ως συνέπεια η γιγαντο-σκεπτομορφή που πολλοί αποκαλούν "θεό" να γνωρίζει τι πρόκειται να κάνουμε, έτσι η οποιαδήποτε προσπάθεια απο μέρους μας να "επιτεθούμε" ή να αποκοπούμε απο αυτή θα αποκρούεται πριν καν λάβει χώρα. Γνωρίζω επίσης ότι κάποιο άτομο που δεν συμμετέχει στην διαδικασία δεν μπορεί να επηρεαστεί απο την σκεπτομορφή (δεν μπορεί να του "διαβάσει" το μυαλό), είναι σαν να μην υπάρχει αυτό το άτομο για αυτήν. Άρα πρέπει πρώτα να κόψουμε το "λινκ" που μας συνδέει με την σκεπτομορφή. Τώρα τι είναι το "λίνκ"; Το βάπτισμα; Η πίστη; Η συμμετοχή στα διάφορα μυστήρια; Τα τελευταία δύο τα έχω κάνει προ πολλού, αλλά τι γίνεται με το πρώτο; Όπως και να έχει θα υπάρξει αντίσταση (και μην ξεχνάμε ότι αυτή θα προέλθει ΚΑΙ απο αυτούς που είναι επηρεασμένοι απ'αυτήν σκεπτομορφή), η οποία περιγράφεται με πολύ ωραίο τρόπο στο "Godmakers".

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά αν το καλοσκεφτούμε αυτό γίνεται, αν λάβουμε υπόψιν ότι "παρελθόν", "παρόν" και "μέλλον" συνυπάρχουν. Το συνειδητό μέρος λειτουργεί γραμμικά ενώ το υποσυνείδητο λειτουργεί και στα τρία ταυτόχρονα (εξού και τα προφητικά όνειρα αλλά και το φαινόμενο deja-vu) άρα εάν έχουν οι σκεπτομορφές αυτή την ικανότητα τότε φαίνεται ότι "εισβάλλουν" και στο υποσυνείδητο μας. Αυτό έχει ως συνέπεια η γιγαντο-σκεπτομορφή που πολλοί αποκαλούν "θεό" να γνωρίζει τι πρόκειται να κάνουμε ...

 

 

Πολύ μοιρολατρικό μου ακούγεται αυτό...

Link to comment
Share on other sites

Σχετικα με την "υπερτατη σκεπτομορφη" aka Θεος..

Δεν ειναι τοσο δυσκολο να πουλησεις παραμυθι σε αθωα παιδακια(βλ. ψυχες) ωστε να τα κανεις να πιστεψουν αυτο που εσυ θελεις...

του βαζεις χρωματακια και το ποτιζεις με χαρα και αθωοτητα και ετοιμο!!

Μετα ενας θεος ξερει(χεχεχε) τι σκοπους υπηρετει...

 

Καπου εδω μεσα εχω σκορπιες αναφορες σε μια "ακατανομαστη" δυναμη που εξουσιαζει τις μαζες...

Το "λινκ" που λες ειναι αυτοματο...το θεμα ειναι να το μπλοκαρεις.

Αυτο γινεται ευκολα αν ανοιξεις τα ματια σου και δεις πραγματικα!(μεσα~εξω) τι γινεται σε αυτον τον κοσμο.

Μετα δε πιστευω (αναφερομαι στον καθενα) να εχεις το κουραγιο να συνεχισεις τον "χορο",

 

 

Τωρα εκτος απο την Μανα σκεπτομορφη (η οποια παραμενει κρυφη...για ευνοητους λογους, εκτος του οτι κανεις δεν επιθυμει να μοιραστει τα εσωψυχα του υπαρχει και ο τομεας οπου μεσω αυτης λανβανονται συνεχως υποσυνειδητες εντολες...με ποικιλους τροπους!!), πιστευω πως το καθε ατομο εχει δημιουργησει τις δικιες του...

 

Πχ εγω δημιουργησα καποιους φυλακες αγγελους και καποιους Αυστηρους Κριτες..

Καποιος αλλος αθελα του εχει δημιουργησει "διαβολακια" ωστε να κανει "ζαβολιες" ολη την ωρα..

Αλλος ισως εχει υποβιβασει τον εαυτο του σε τετοιο σημειο ωστε συνεχως να επιβεβαιωνει τη κατωτεροτητα του..

Και υπαρχουν πολλα αλλα παραδειγματα..

 

Φιλε Αμαζων> Συνφωνω με τον Kouranis.

Το μονο ανταλαγμα που θα ζητησει καποιος οπου ενδιαφερεται για εσενα ειναι να προσεχεις τον εαυτο σου.

και αυτο σπανιως το βλεπουμε σε οτιδηποτε εμπλεκεται με τετοια θεματα.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ μοιρολατρικό μου ακούγεται αυτό...

 

Έχεις δίκαιο φίλη Minerva εκ πρώτης όψεως έτσι φαίνετε, αλλά έχουμε και εμείς ένα όπλο στη διάθεση μας που είναι και πιο δυνατό κατά τη γνώμη μου. Αυτό είναι το υποσυνείδητο που μπορεί να λειτουργεί πολυδιαστατικά χωρίς ο χρόνος να είναι πρόβλημα γι'αυτό, φτάνει να "τα βρούμε" μαζί του. Αυτό είδη πολεμά με τον τρόπο του (έστω και αν το συνειδητό έχει μαύρα μεσάνυκτα απο αυτή τη μάχη), ας το βοηθήσουμε και λίγο... Άλλωστε είναι τυχαίο που μας αναγκάζουν τόσα χρόνια να το καταπιέζουμε;

 

Και κάτι που απευθύνεται σε πολλούς και είναι σχετικό με το θέμα:

 

"Tyger! Tyger! burning bright In the forests of the night..." φώναζε ο William Blake στο ποιήμα του, αλλά πάλι ποιός έχει όρεξη να διαβάσει αυτά τα πράγματα πλέον. Όλοι τρέχουν να μάθουν γιόγκα σε γυμναστήρια απο "δασκάλους" που πήραν τα διπλώματα τους σε έξη μηνες, και αν δεν τους πάρουν τηλέφωνο οι φίλοι για φραπεδάκι ε τότε μη έχωντας τίποτα καλύτερο να κάνουν ίσως να διαλογιστούν και λίγο... :whistling:

Link to comment
Share on other sites

by kouranis:

Φίλε Anor το ξεκαθάρισα απο την αρχή του ποστ μου οτι δεν θα μιλήσω για "ΤΟΝ ΘΕΟ" σαν μια υπέρτατη οντότητα που είτε υπάρχει είτε όχι είναι αδύνατο να συζητούμε γι'αυτόν. Το πρόβλημα που συζητούμε εδώ είναι ότι οι άνθρωποι στην προσπάθεια τους να εξυμνήσουν αυτόν τον υπέρτατο θεό (που είναι πρακτικά αδύνατο) δημιούργησαν μια ιδέα/εικόνα/σκεπτομορφή γι'αυτόν η οποία δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που ήθελαν αρχικά να εξυμνήσουν

 

 

Συμφωνώ απόλυτα... έτσι όπως το διατύπωσες δεν έχω καμιά αντίρρηση. Συμφωνώ οτι στην προσπάθεια μας, να αποτυπώσουμε μια απτή εικόνα της Υπερτατης Δυναμης, μπορεί να χρησιμοποιούμε ανθρώπινες εικόνες και συναισθήματα για να την περιγράψουμε και να προκύπτει ο "Παππούλης στα σύννεφα".

 

Συνεχίστε... είναι αρκετά ενδιαφέρουσα συζήτηση πραγματικά.

Link to comment
Share on other sites

"Find your personal Jesus" λέει και ο τρελός σόουμαν...

 

Νομίζω υπάρχει τελικά μια διαφορά από τον ατομικό Θεό και αυτόν που υπάρχει. (Αν υπάρχει).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...