Jump to content

μασονία


panselinos
 Share

Recommended Posts

χαιρετώ τους αγαπητούς συνοδοιπόρους

 

Έχω μια ερώτηση:

Έχετε ακούσει για τους μασόνους φαντάζομαι(ελπίζω να μμην το έχετε ξανασυζητήσει)

Κάπου διάβασα οτι η μασονία είναι η συνέχεια των ελευσινίων μυστηρίων και των αιγυπτιακών μυστηρίων και οτι πιστεύουν στην ύπαρξη ενός ανώτερου όντος του μεγάλου αρχιτέκτονος του σύμπαντος με σκοπό την ενοποίηση όλων των θρησκείων κτλ κτλ

Έχω ακούσει πολλά για αυτούς: απο το οτι είναι πολύ δεμένοι μεταξύ τους και έχουν βοηθήσει την ελλάδα κατα καιρούς μέχρι οτι σκοτώνουν και κλέβουν περιουσίες απο τα μέλη τους.

 

Περιμένω τις απαντήσεις σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά, έχω γνωρίσει τέκτονα (μου φαίνεται τελείως άκομψος ο όρος «μασόνος») που, εν ολίγοις μου έδωσε να καταλάβουν πως ούτε οι ίδιοι οι μασόνοι δεν πιστεύουν στην καταγωγή των τελετών τους από τα αιγυπτιακά ή τα ελευσίνια μυστήρια. Αλληλεγγύη μεταξύ τους υπάρχει, αλλά σχέδιο κυριαρχίας του κόσμου, αμφιβάλλω. Συντονισμένη δράση των μασονικών στοών υπήρξε τον 18ο αιώνα όπου προετοίμασαν το έδαφος για τη γαλλική επανάσταση (όσο κι αν δε θέλουν να το παραδεχτούν οι εν Ελλάδι ιστορικοί, τόσο η Γαλλική, όσο και η Ελληνική επανάσταση, οφείλονται σε μεγάλο μέρος στη δράση των τεκτονικών στοών). Αλλά ο τεκτονισμός του τότε απέχει πάρα πολύ από τα σημερινά. Και για το σημερινό τεκτονισμό δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα μια και τον χαρακτηρίζει μια μεγάλη διάσπαση. Όχι μόνο τα τυπικά έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους (σκωτσέζικο από γαλλικό) αλλά και μεταξύ στοών του ίδιου δόγματος - μπορεί να βρεις π.χ. στο ίδιο δόγμα τελείως «κοσμική» στοά αλλά και πιο σοβαρή.

 

Τέλος, φόνοι πρώην μελών πρέπει να ανήκουν στο πολύ απώτερο παρελθόν κι αφορμή πρέπει να είναι η αποκάλυψη των μυστικών. Αυτό κάνει νόημα τον 18ο αιώνα όπου ετοιμαζόταν μια επανάσταση (συνάντησα έναν τέκτονα που έλεγε με παρρησία πως οι τέκτονες σκότωσαν το Μότσαρτ επειδή απεκάλυψε τις τελετές τους στο Μαγεμένο Αυλό) αλλά τώρα, έχω συναντήσει ουκ ολίγους πρώην τέκτονες που μια χαρά ζωντανοί ήταν κι εξακολουθούν να είναι!

 

Οι παραπάνω πληροφορίες προκύπτουν από τα συμφραζόμενα (πίσω από τις λέξεις) όσων μου έχουν πει τέκτονες κατά καιρούς. Με δυο λόγια, είναι δικές μου ερμηνείες πραγμάτων που έχω ακούσει κατά καιρούς και ενδέχεται να έχουν ανακρίβειες. Ωστόσο η συμβολή των τεκτόνων στις επαναστάσεις είναι καλά τεκμηριωμένη.

Link to comment
Share on other sites

Στις μέρες μας παρατηρείται μια προσπάθεια των τεκτόνων να δημιουργήσουν ένα λαϊκό πρόσωπο του τεκτονισμού.

Έτσι οι τελετές πλέον πωλούνται σε βιβλιαράκια και τα μυστήρια πλέον αποκαλύπτονται.

Ένα χαρακτηριστικό βιβλίο αποκάλυψης και εξήγησης των τεκτονικών συμβόλων και δρωμένων είναι αυτό:

 

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΤΕΧΝΗ (Ars Incognita)

 

9789608100701.jpg

 

Στο βιβλίο αυτό ισχυρίζονται (οι τέκτονες) ότι τα μυστήρια τους προέρχονται από αρχαία Ελληνικά και όχι μόνο μυστήρια.

 

Υπάρχει μια σελίδα διάγραμμα για το θέμα αυτό.

 

Τελικώς δείχνεται ότι ο τεκτονισμός είναι μια απίστευτη μίξη μεταξύ

 

Αιγυπτιακών, Ελληνικών, Ιουδαϊκών μυστηρίων με ροπή περισσότερο στον μυστικιστικό Ιουδαϊσμό

 

Επίσης έχουν επιρροές από Ναΐτες, Γνωστικούς, Καθαρούς, Αλχημιστές, Καμπαλιστές.

 

Σκοπός κάθε τέκτονα είναι να "χτίσει ξανά τον ναό του Σολoμώντα" που αλληγορικά εννοείται ο εαυτός του αλλά και συνολικά η κοινωνία. Κάθε τέκτονας σαν σκοπό έχει να ξαναβρεί τον απολεσθέντα λόγο (το αρχικό όνομα του Θεού πριν το ΓΙΑΧΒΕ) και να πετύχει την εσωτερική του μεταμόρφωση.

 

Επίσης δεν λείπουν "μαγικές" τεχνικές όπως η δημιουργία της τεκτονικής αλύσου (πιάνονται χέρι χέρι σε ένα κύκλο) και την δημιουργία ψυχονοητικών ειδώλων (σκεπτομορφών) που να επηρεάσουν έτσι τον πνευματικό κόσμο με τις αρχές του τεκτονισμού.

 

 

Αυτά τα ολίγα από το βιβλίο.

Link to comment
Share on other sites

ήρθε λοιπόν και στους τέκτονες η ύφεση.....

 

Επαναλαμβάνω πως αυτά είναι συμπεράσματα τα οποία μπορεί να είναι λανθασμένα. Να διευκρινίσω επίσης πως, από τα ίδια συμφραζόμενα κατάλαβα πως υπάρχουν και κάποιες σοβαρές στοές, αλλά δεν ξέρω ούτε πού τις βρίσκεις ούτε από τι τις αναγνωρίζεις.

 

Και, με αφορμή το ποστ του dimulator, να πω πως θυμάμαι χαρακτηριστικά την περίπτωση ενός τέκτονα ο οποίος μυήθηκε αρκετά νωρίς - καθότι υιός τέκτονα. Στο δεύτερο - τρίτο βαθμό περίπου, στράφηκε προς το δωδεκαθεϊσμό και άρχισε να αραιώνει από τη στοά. Μου έλεγε πως του έκαναν παράπονα γι' αυτό και τους απαντούσε «αφού βλέπω παντού εβραϊκά σύμβολα, δε γουστάρω!». Βεβαίως αυτό πριν από πολλά χρόνια, δεν ξέρω σήμερα τι εξέλιξη έχει.

Link to comment
Share on other sites

ο λόγος που ''παίζουν'' ευραϊκά σύμβολα, είναι γιατί δημιουργούνται χιλιάδες καυγάδες γύρω απ' αυτά, βλέπεται την εξάκτινο και την πεντάκτινο...

Οι καυγάδες δεν εξυπηρετούν καθεαυτό τα εν λόγω άτομα.. Ίσως όμως η σύγχηση που προκαλείται γύρω από τα σύμβολα να δημιουργεί κάποιοα συγκεχιμένη ενέργεια, από την οποία να προσκομίζουν ''δύναμη'', όπως στην σκηνή με τον Άρχοντα των δακτυλιδιών, που όλοι τσακωνοντουσαν γύρω από το δακτυλίδι και αυτό έπαιρνε δύναμη...

 

Λέμε τώρα..

 

Υπάρχουν όμως πολύ μεγαλύτερα μυστικά από το να κοινοποιήσουν τις τελετές τους και τις βαθμίδες τους! Δεν θα αποκάλυπταν αυτά, γιατί δεν θα υπάρχει αυτός ο τριπολικός σύνδεσμος μεταξύ του εαυτού τους της δοξασίας τους και της ''φιλικής αλλυλεγγύης''...

Και έτσι μεταξύ μας, εσείς θα το κάνατε αν είσταν μέρος αυτής της ''ομάδας'';;;;

Link to comment
Share on other sites

Και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τον τεκτονισμό στο athens indymedia (ντόινγκ!) στην οποία συμμετείχαν και -κατά δήλωσή τους- τέκτονες.

 

http://athens.indymedia.org/front.php3?lan...ticle_id=196206

 

(Απίστευτο πώς βρέθηκε τέτοια συζήτηση εκεί μέσα!)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επιφυλάσσομαι για τη συζήτηση στο indymedia, όχι μόνο γιατί ο καθένας μπορεί να λέει πως είναι τέκτονας στο διαδίκτυο, αλλά και επειδή ξαφνικά όλοι είναι σίγουροι για τις "πληροφορίες" που δίνουν, όπως αυτός που λέει πως όλοι οι πολιτικοί είναι τέκτονες...

Γιατί στην τελική, αν ήταν όντως όλοι τέκτονες, η Ελλάδα πιθανότατα δεν θα είχε καταντήσει το πουταν... η εκδιδόμενη γυνή των Η.Π.Α. και της Ευρώπης...!

 

Πάντως, απ' αυτά που βλέπω κι εγώ θα συμφωνήσω με τον κέρατο... Δεδομένης της έκπτωσης αξιών και της έλλειψης στόχων (και συνεπώς της ύπαρξης κινήτρων για την επίτευξη των στόχων) που χαρακτηρίζει λίγο πολύ ολόκληρη την κοινωνία, νομίζω πως ο τεκτονισμός δεν ξεφεύγει από αυτή την κατάσταση - μιας και άλλωστε αποτελεί κομμάτι της κοινωνίας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, εδώ και λίγο καιρό παρατηρείται και ένας μικρός εμφύλιος μεταξύ τεκτόνων και τεκτονικών στοών (και διορθώστε με αν κάνω λάθος), ο οποίος μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα (τουλάχιστον ένα εξ' αυτών) την ίδρυση της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος με έδρα την Κέρκυρα, τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

Από 'κει και πέρα, ως συμπληρωματική απάντηση στο αρχικό ερώτημα, θα 'λεγα πως ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν καλά-καλά από πού κρατά η σκούφια του τεκτονισμού... :P

Το σίγουρο είναι πως δεν έχουν μια αυθύπαρκτη υπόσταση, αλλά αποτελούν (όπως οτιδήποτε παρόμοιο στο πέρασμα του χρόνου άλλωστε) ένα κράμα διαφορετικών πολιτισμικών στοιχείων. Και είναι και λογικό άλλωστε, καθώς ο συνδετικός κρίκος των τεκτόνων δεν είναι κάποια θρησκεία ή κάποιο συγκεκριμένο δόγμα, αλλά οι αξίες και οι πεποιθήσεις τους.

Link to comment
Share on other sites

χαιρετώ τους αγαπητούς συνοδοιπόρους

 

Έχω μια ερώτηση:

Έχετε ακούσει για τους μασόνους φαντάζομαι(ελπίζω να μμην το έχετε ξανασυζητήσει)

Κάπου διάβασα οτι η μασονία είναι η συνέχεια των ελευσινίων μυστηρίων και των αιγυπτιακών μυστηρίων και οτι πιστεύουν στην ύπαρξη ενός ανώτερου όντος του μεγάλου αρχιτέκτονος του σύμπαντος με σκοπό την ενοποίηση όλων των θρησκείων κτλ κτλ

Έχω ακούσει πολλά για αυτούς: απο το οτι είναι πολύ δεμένοι μεταξύ τους και έχουν βοηθήσει την ελλάδα κατα καιρούς μέχρι οτι σκοτώνουν και κλέβουν περιουσίες απο τα μέλη τους.

 

Περιμένω τις απαντήσεις σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 

Καλό χειμώνα σε όλους μας!!!

Ε,ναι επέστρεψα από μικρο-διακοπές... :lol:

 

Επειδή τόσα και τόσα λέγονται για αυτήν...και επειδή επλίζω το ποστ αυτό δεν μπήκε εδώ για..."πρόκληση αψιμαχιών" και για να ξεκαθαρίσω μια και καλή σχετικά:

 

Ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι καθαρά -και πάνω απ'όλα- εσωτεριστικό σύστημα Αυτογνωσίας και Διαιώνισης Αρχαίων Παραδόσεων.

Ουσιαστικά,αν λάβουμε υπόψη μας τα: Σκωτικό,Μικτό,Αιγυπτιακό,Αυστηράς Τηρήσεως,κ.τ.λ. συστήματα του τεκτονισμού (δηλαδή,εσφαλμένα πολλοί νομίζουν πως υπάρχει ένα μόνο σύστημα,ενώ πρόκειται για πολυποίκιλο μόρφωμα διάφορων τύπων και τυπικών-ο καθένας/μια διαλέγει αυτό που του/της ταιριάζει),τότε συνειδητοποιούμε πως αναλογικά τα τυπικά του έχουν τις εξής επιρροές:

 

-20% Ιουδαϊκή Αρχαία Παράδοση

-10% Αιγυπτιακή-Ερμητική Παράδοση

-40% Αρχαιοελληνική Παράδοση

-5% Κελτική-Σαξονική Παράδοση

-5% Βαβυλωνιακή Παράδοση

-20% Αλχημική Παράδοση.

 

Με άλλα λόγια,τα περί "εβραιοκρατούμενης μασονίας" σχόλια είναι νέτα-σκέτα ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ!!! :015annoyed:

 

Και γενικώς,οι τέκτονες θεωρούν πως η μέσω τυπικών (τελετουργικά-στιχομυθίες-σύμβολα-κτλ.) εκμάθηση και βίωση(βιωματικές εμπειρίες) είναι η καλύτερη (και προτιμητέα;;)οδός για την αληθινή αυτογνωσία και απολύτρωση του ανθρώπου από κατώτερες μορφές συμπεριφοράς και ήθους...

 

(και όσο για τα περί "γυναικών":πολύ απλά υπάρχουν τυπικά κατάλληλα για άντρες μόνο,τυπικά γραμμένα κατάλληλα για γυναίκες και άλλα για...τα 2 φύλα) ^_^

Link to comment
Share on other sites

...και για να καταλάβετε τι άνθρωποι είναι οι έλληνες τέκτονες,τουλάχιστον,σε χθεσινή κουβέντα

που είχα με 2 εξ αυτών:

 

-εξέφρασαν την έντονη δυσαρεσκειά τους για το μπάχαλο που λέγεται "ελληνικό Κράτος".

-την βαθιά απογοήτευσή τους για τις ανεξέλεγκτες φωτιές που σαρώνουν τη χώρα.

-για το γεγονός πως ως έλληνες δεν υπακούμε τους νόμους,με πρώτους ανυπάκουους

τους κρατούντες υπουργούς βεβαίως...

-πως οι ίδιοι ως τέκτονες δηλώνουν αδυναμία να βοηθήσουν -πέρα από το να σκάνε

κάποια φράγκα για φιλανθρωπίες ή σε ΜΚΟ- αφού η χώρα μπορεί να αλλάξει (μου

λένε)μόνο όταν ο ίδιος ο ελληνικός λαός (δηλ.όλοι εμείς!) αποφασίσει να αλλάξει

επιτέλους νοοτροπία και ήθος,χωρίς να τα...περιμένουμε όλα έτοιμα από το κράτος.

 

(πέρα βέβαια,από τη μόνιμη γκρίνια τους πως στη χώρα μας ο περισσότερος κόσμος

είναι τόσο στενόμυαλος και υπερ-προκατειλειμμένος που επιμένει να θεωρεί τους τέκτονες

υπεύθυνους για παντός είδους συμφορές, συνωμοσίες και άλλα τέτοια αρνητικά και

παντελώς αστήρικτα και έωλα "επιχειρήματα" εναντίον τους)

 

...οπότε,συμπεραίνω πως οι τέκτονες κατά βάθος είναι νορμάλ άνθρωποι, καθόλου

αδιάφοροι για τα θέματα που ταλανίζουν τους λαούς και φυσικά κάθε άλλο παρά καιροσκόποι

ή συνομώτες(όπως επιμένουν να λένε οι κάθε λογής άσχετοι και οι κατίνες). Απλώς, πιστεύω πως

στις Στοές μπαίνουν μερικοί άνθρωποι που...δεν έχουν καμία θέση

σε αυτές ακριβώς επειδή μόνο μπελά μπορεί να προκαλέσουν εις βάρος όχι μόνο στους μη τέκτονες

αλλά και στο ίδιο το σώμα του τεκτονισμού...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

παιδια , εμενα το σπιτι μου ειναι απεναντι απο την μεγαλη στοα της ελλαδας και για ενα διαστημα (2 χρονια) καθε απογευμα στηνομουν στο παραθυρο και παρακολουθουσα.

 

Η συμπεριφορα στον δρομο και πριν μπουνε μεσα ειναι περιεργη. Δλδ εχω παρατηρησει οτι πολλες φορες ενω ειναι διπλα διπλα στο φαναρι και περιμενουν να γινει πρασινο ουτε δενμιλιουνται ουτε ανταλασουν βλεματα ουτε τιποτα. Επισης πολλες φορες εχω παρατηρησει οτι οταν ξερω γω ερχονται 2 και 3 μαζι ξεχωριστα ο καθε ενας αλλα φτανουν την ιδια ωρα, λαθονται και περιμενουν , να μπει πρωτα ο ενας μετα ο αλλος και μετα ο αλλος, αλλα οχι στην πορτα στη σειρα, σταματανε στο σημειο που ειναι ξερω γω, στο απεναντι πεζοδρομιο.

 

Παντα ειναι ντυμενοι με κοστουμια και εχουν μικρες καρφιτσουλες στα σακακια τους.

 

Επισης μια φορα περασα απο την πορτα που μπαινουν την στιγμη που εμπαινε καποιος και ειδα πως απο μεσα υπαρχουν καγκελα , και σκεφτηκα πως ισως τους κανουν ενα ειδος ελεγχου, α επισης οταν ειναι να μπουν ολοι τους βγαζουν κατι απο την τσεπι τους.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ μία φορά πριν κάποια χρόνια έτυχε να γνωρίσω ένα τέκτονα και μου φάνηκε πολύ φυσιολογικός. Μάλιστα κάναμε και μια συζήτηση για όλα όσα ακούγονται για τους τέκτονες κατά καιρούς και οι απαντήσεις του με έλυσαν πολλές απορίες. Μετά θα πήγαινε και σε μια συνάντηση και φορούσε φυσιολογικά ρούχα. Το λέω αυτό γιατί μπορεί κάτι να έχεις αντιληφθεί λάθος. Με τον τρόπο που περιγράφεις όχι μόνο δεν περνάς απαρατήρητος, αλλά κάνεις μπαμ. Μήπως είναι απλώς μια λέσχη ανδρών;

Πώς ξέρεις ότι είναι τεκτονική στοά;

Link to comment
Share on other sites

Προσεγγίζετε τους τέκτονες με τρόπο λες και έχουν έρθει από άλλο πλανήτη! Φυσικά και είναι φυσιολογικοί άνθρωποι, φυσικά και είναι δυσαρεστημένοι με την κατάσταση της Ελλάδας (και ποιός σώφρων άνθρωπος δεν είναι??)! Δεν είναι εξωγήινοι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας είναι και δεν αντιμετωπίζουν κάποια διαφορετική καθημερινότητα απ' ότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Το να αναρωτιόμαστε πώς ντύνονται και τί κάνουν είναι όσο άτοπο θα ήταν να ρωτούσαν εμάς αν φοράμε ψηλά καπέλα κι αν καβαλάμε σκουπόξυλα.

Link to comment
Share on other sites

δαναη οχι, ειναι ολοι ντυμενοι με κοστουμια, γραβατες και ετσι.αμα ειναι αμα ειναι να βγαλω φωτο, ή ειναι παρανομο ?

 

 

βρε σπιντι, δεν νομιζω να ειναι παραφιλολογια, απλα ειναι μια οργανωση , οπως ειναι ξερω γω τοσες αλλες . Τωρα για τον αν ειναι μυστικισμου και ετσι αυτο δεν το ξερουμε.

 

Και εχω δει απο ολες τις ηλικιες, και γερους και νεους, και μαλιστα καποιοι ερχονται ντυμενοι με κοστουμια πανω σε χαρλεϊ !!!

 

ο κοσμος εδω στην περιοχη για αυτους εχει την αποψη οτι ειναι κακοι και θεο τους εχουν τα λεφτα και ελεγχουν τη χωρα και ξερεις τα γνωστα πραγματα που εγω δεν τα πιστευω.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...