Jump to content

Πυροσβεστες - Πυροσβεστικη - Πολιτες


Firemaster
 Share

Recommended Posts

Και αλλες φωτιες..... Καμμενη γη, καμενοι ανθρωποι, και 8 οι φετινη σοδεια του χαρου με πυροσβεστες... Και ο κοσμος παραπονιεται για εμας... Οτι δνε ειμαστε διπλα του..... Οταν ομως εχουμε 200χλμ μετωπο λιγο δυσκολο να ωρεθουν 1000 πυροσβεστικα οταν μια ολοκληρη χωρα δεν εχει τοσα ειδικα οταν αυτο το μετωπο ειναι μια και μονο φωτια και εχουμε 200 φωτιες περιπου στην χωρα την ιδια στιγμη. Να σωθουμε εμεις και ας καουν ολοι οι αλλοι. Δεν πειραζει. Μετα μπορουμε ανετα ν κατηγορησουμε την πυροσβεστικη και να παμε να κοιμηθουμε με τ κεφαλι ησυχο... Αυτοι φταινε, οχι εμεις γιατι εμεις καιγομασταν. Οταν ομως οι πυροσβεστες λενε οτι δουλευουμε με σχεδον 50% λιγοτερα ατομα απ οσα επρεπε να εχουμε κανεις τους δεν δινει σημασια. "Καθονται τον χειμωνα και τζαμπα τους πληρωνουμε" ειναι αυτο που ακουω. Ποσοι σκεφτονται ομως οτι αν δεν καθεται ο πυροσβεστης τοτε καποιος θα πεθανει, καποιου θα καει το σπιτι και η περιουσια; Οχι.. "ταβλαδωροι" ειναι δεν χρειαζονται... "Ταβλαδωροι" ηταν συμφωνα με αυτους που πεθαναν μονο φετος... 8 "ταβλαδωροι".. Ομως μεταμορφονονται σε ηρωες αν τους χρειαστουν καποια στιγμη... Και μονο μια στιγμη θα χρειαστει η πυροσβεστικη. Και ο κοσμος ξεχναει οτι η πυροσβεστικη δεν ειναι μονο για φωτιες σε δαση... Ειναι και φωτιες σε σπιτια, εργοστασια, κλπ απεγκλωβισμους, τροχαια, διασωσεις και τοσα πολλα που οταν τα λες σου λεν α ναι... και σκεφτονται οτι δεν ειναι τοσο καθισιο οσο νομιζαν. Ομως για να δικαιολογισουν την γνωμη τους θα πουνε ελα μωρε καθε ποτε εχει φωτια σε σπιτι.... Ομως επειδη τα ΜΜΕ δεν αναφερουν τα παντα δεν σημαινει οτι δνε γινονται. Αλλα ετσι, παιδια της τηλεορασης τρωει ο κοσμος αυτα που του σερβιρουν ασχετα αν ειναι αληθινα η οχι και μενει με το κλιματιστικο στο σπιτακι και ανησυχει αν θα κοπει το ρευμα μονο κια μνο μην χασει την δροσια. Υποκριτες ολοι τους με κροκοδειλισια δακρυα και επαναστατες της στιγμης. που λενε πομπωδη λογια απο τον καναπε παντα. Βγηκαν και μια φορα στους δρομους σαν διαμαρτυρια τοτε με την παρνηθα και νομιζουν οτι συμμετειχαν σε κατι σπουδαιο και θα εχουν να αφηγουνται στα παιδια τους ιστοριες με αγριους του στυλ ημουν και εγω εκει... Ομως δεν ηταν πουθενα. Αν ηθελαν να ειναι καπου μπορουσαν. Ακομα και το ποτηρι νερο που θα δωσουν στον πυροσβεστη μετραει οσο δνε μπορει να φανταστει ο κοσμος. Ομως για να του πας νερο πρεπει να πλησιασεις την φωτια. Και γιατι να το κανεις αν δεν κινδυνευει το δικο σου σπιτι....; Γεια σου Ελλαδα με τις νοοτροπιες σου..

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 32
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Πώς γίνεται όμως ρε Firemaster να βρίσκονται παντού και ταυτόχρονα, σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών, να μη βρίσκονται πουθενά?! :huh:

 

...Να σου πω την αλήθεια, μεταξύ των πολιτών και του Πολύδωρα ή του συντονιστικού της Πυροσβεστικής... μάλλον θα επιλέξω να πιστέψω τους πολίτες!

Link to comment
Share on other sites

Ωραία, να μη κατηγορούμε όμως τους πυροσβέστες ως άτομα που παλεύουν, οι οποίοι και οι ίδιοι χάνουν τη ζωή τους. Το συντονιστικό της πυροσβεστικής και το κράτος να κατηγορούμε...

Link to comment
Share on other sites

Firemaster συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Εαν άκουσες στην φωτιά των Στύρων, ένα πολιτικό πρόσωπο δήλωσε "Αφού σβήσαμε την φωτιά που μας έβαλε το CANADAIR, τώρα έχουμε και τις καινούργιες..." . Το CANADAIR βρισκόταν εκεί γιατί είπαν οι πιλότοι, πολύ δεν πετάξαμε, πολλές φωτιές δεν σβήσαμε, εας βάλουμε και εμείς μία, το δικαιούμαστε. Τα δύο παλικάρια που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον, τουλάχιστον όφειλαν να τα σέβονται.

Link to comment
Share on other sites

Guest cryogenesi

ΔΕΔΟΜΕΝΟ

Για να προκληθεί φωτιά απαιτείται η ύπαρξη καυσίμου (για παράδειγμα υδρογόνου), οξειδωτή (για παράδειγμα το οξυγόνο στην ατμόσφαιρα) και μια πηγή ανάφλεξης (για παράδειγμα, μια ζεστή επιφάνεια ή ένας σπινθήρας). Αυτά τα τρία στοιχεία ονομάζονται συχνά "το τρίγωνο της φωτιάς".

 

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

- Μέχρι στιγμής 60 ΝΕΚΡΟΙ

- Μια χούφτα πυροσβέστες

- Στρατιώτες μη εκπαιδευμένοι επαρκώς και εξοπλισμένοι με μία πετσέτα και ένα παγούρι

- Ταυτόχρονη έναρξη πυρκαγιών (με ταυτόχρονα false alarm που αναγγέλλονταν από πολίτες στο Κέντρο αναγγελιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας)

- Πολύδωρας ( Φιμωμένος) δεν μπορούν όλα να δοθούν στην δημοσιότητα.

- Βοσκοί, Αγρότες, Πυρομανείς, Οικοπεδοφάγοι, Ξένες μυστικές Υπηρεσίες, δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι, πολιτικές κόντρες, οικογενειακές διαφορές, τρελοί κτλ (Υποψήφιοι Θήτες)

- Ξενοκράτης (σχέδια επί χάρτου απόρρητα και μόνο θεωρητικά εφαρμόσιμα)

- Υπάλληλοι αρχών ασφαλείας που έχουνε της εξής ιδιότητες ( πάνω από 1:70 , υγιείς, καλοί μαθητές )

- Ελλάδα

- Παπάδες που δεν θέλουνε να αφήσουν τα μοναστήρια τους , μανάδες και κόρες που παραμένουν στα σπίτια τους την ώρα που το σύμπαν καίγεται κτλ

- Πολίτες που με τους κοινούς σωλήνες του ποτίσματος τα βάζουν με την φωτιά που έχει φλόγα 5 μέτρα και έκταση χιλιομέτρων.

- Ελάχιστοι Έλληνες ήρωες που με λιγοστά μέσα και πεπαλαιωμένα παλεύουν και θυσιάζονται στο βωμό της λεγόμενης πατρίδας.

 

Ελλάδα?. Λυπάμαι ?. Και θλίβομαι ??.

Link to comment
Share on other sites

δεν είναι αρνητικά γεγονότα... Ελληνικά δεδομένα είναι εδώ και 30 έτη... απο τύχη μέχρι στιγμής την είχαμε γλυτώσει. Απλά αυτό το διάστημα ήταν η ώρα να γίνει. Το θέμα είναι αν εμείς το έχουμε καταλάβει και αν θα ξυπνήσουμε επιτέλους απο τον καναπέ.

Αν σταματήσουμε να τα βλέπουμε ενώ τρώμε και μετά πάμε και κοιμόμαστε.

 

Στον καθρέφτη πρέπει να αλλάξουμε αυτό που βλέπουμε πρώτα και μετά το κράτος μας.

Link to comment
Share on other sites

ΔΕΔΟΜΕΝΟ

Για να προκληθεί φωτιά απαιτείται η ύπαρξη καυσίμου (για παράδειγμα υδρογόνου), οξειδωτή (για παράδειγμα το οξυγόνο στην ατμόσφαιρα) και μια πηγή ανάφλεξης (για παράδειγμα, μια ζεστή επιφάνεια ή ένας σπινθήρας). Αυτά τα τρία στοιχεία ονομάζονται συχνά "το τρίγωνο της φωτιάς".

 

Να συμπληρώσω σε αυτό, έχει πάψει να ισχύει πια το τρίγωνο της φωτιάς. Είναι τετράπλευρο και αποτελείται από το

οξυγόνο,θερμότητα,καύσιμη ύλη και αλυσιδωτη αντίδραση.

Link to comment
Share on other sites

johnny οι πολιτες ειναι κοντα στο μμετωπο της φωτιας αλλα οχι διπλα εκει που σβηνουν. Μετα εινια τοσ απολλα α χιλιμετρα των μετοπων που πραγμνατικα και τα διπλασια οχηματα να ειχαμε παλι δνε θα φαινοντουσαν. Επισης μην ξεχασουμε να παραλειψουμε το γεγονος πως τα καναλια δεν δειχνουν πυροσβεστες για να μπορουν να κανουν τα τηλεδικαστηρια τους. Αν δειξουν οτι οι πυροσβεστερς σκιζονται και σε τι κατασταση ειναι θα προκαλεσουν την συμπαθια του κοσμου που ομως δνε πουλαει. Μην ξεχνας πως ο καθενας θα ηθελε το πυροσβεστικο να εινια εκριβως εξω απο το σπιτι του και ακριβως πανω απο το χωραφι του. ομως δυστυχως δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Οταν υπαρχει ελλειψη 50% σε προσωπικο τι περιμενεις να γινει?συνεπως και οι πυροσβεστικες δυναμεις εινα κατα 50% κατω. και απο του χρονου που φευγουν κι αλλοι στην συνταξη να δειτε τι θα γινει απο ελλειψεις. Καντε απο τωρα προσευχες. Επισης δεν υφισταται πλεον το τριγωνο της φωτιας. Στην διεθνη ορολογια εδω και εναν χρονο περιπου εχει γινει τετραγωνο. Θερμοτητα - Οξυγονο - Καυσιμη υλη - ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Link to comment
Share on other sites

1ον .Για να λυθεί όποια απορία άλλο το τρίγωνο της φωτιάς και άλλο το τετράγωνο.Το κάθε ένα αντιπροσωπεύει άλλο είδος φωτιάς.

2ον .Οι πυροσβέστες και οι πιλότοιτων καναντέρ δεν είναι ήρωες!Κάνουν την δουλειά που επέλεξαν και πληρώνονται για αυτό!Δεν με νοιάζει πόσο αυτό είναι άλλο θέμα.Ήρωες είναι οι εθελοντές που πάνε να βοηθήσουν γιατί το θέλουν και δεν είναι η δουλειά τους. Αυτο γιατί μας έχουν πρήξει στην TV με τους ήρωες.Μια τους βρίζουν γιατί δεν είναι εκεί και μια τους πετάνε ροδοπέταλλα.Ελλάδα...

 

Μόνο οι πολίτες που έχασαν περιουσίες έχουν δικαίωμα να μιλήσουν και να ακουστούν αλλά που? Θα γίνουν έρμαια δυστηχώς των καναλιών και των πολιτικών. Άντε γιατί τα πήρα!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα. Για τους πολίτες δεν ξέρω κατά πόσον έχουν δικαίωμα να μιλάνε καθότι από όσο μαθαίνω ισχύσανε τα ίδια που ισχύουν σε κάθε πυρκαγιά. Δηλ. όταν η πυρκαγιά βρίσκεται στην Κάτω Παναγιά, οι κάτοικοι της Άνω Παναγιάς παίζουν τάβλι. Κι όταν η φωτιά φτάσει την Άνω Παναγιά, διαμαρτύρονται για το ανύπαρκτο κράτος.

 

Έχω μάθει από πολύ αξιόπιστες πηγές πως αυτό το γνώριμο σκηνικό συνέβη τουλάχιστον σε 3 χωριά.

 

Ένα μπράβο στο δήμαρχο Κύμης ο οποίος μάζεψε τους πολίτες και μοίρασε καθήκοντα. Αυτοί κατάφεραν να γλυτώσουν την πόλη τους.

Link to comment
Share on other sites

Eνα μπράβο στο δήμαρχο Κύμης ο οποίος μάζεψε τους πολίτες και μοίρασε καθήκοντα. Αυτοί κατάφεραν να γλυτώσουν την πόλη τους.

 

Πολύ σωστός!

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά υπάρχουν και τα αντίθετα παραδείγματα. Οι πρώτοι που πήγαν να αντιμετωπίσουν τις φλόγες στη Ζαχάρω έμειναν εκεί... απανθρακώθηκαν.

 

Είναι εύκολο το τσουβάλιασμα αυτές τις ώρες και δύσκολο να βρεις πραγματικά τι συμβαίνει μέσα από τη σύγχυση των πληροφοριών.

Link to comment
Share on other sites

Εύγε στο δήμαρχο της Κύμης και καλό θα ήταν να έπαιρναν παράδειγμα απ' αυτόν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι.

Όταν όλοι ζητάνε αεροπλάνα αλλά κανείς δεν κοιτάζει να κάνει 2-3 βασικά πράγματα για να προστατευτεί, είναι άξιος της μοίρας τους.

 

Κάτι ακόμα που μου έκανε εντύπωση πάντως και δεν έχει αναφερθεί και τόσο, είναι οι δηλώσεις μιας γιαγιάς που βγήκε και μίλησε στο MEGA. Αυτή η γιαγιά βγήκε στον αέρα για να ευχαριστήσει το κανάλι που είπε για τη φωτιά που ερχόταν στο χωριό της καθώς και την πυροσβεστική που επενέβη με παροιμιώδη αποφασιστικότητα και έσβησε τη φωτιά πριν φτάσει στο χωριό.

Δε θυμάμαι το όνομα του χωριού, αλλά η δήλωση πήγαινε κάπως έτσι... "Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ, και τα κανάλια, και την πυροσβεστική, και τον κύριο τάδε (υπουργός, ένας από αυτούς που ακούγονται πολύ τώρα με τις φωτιές) που φρόντισε να σωθεί το χωριό μιας και έχει και ο ίδιος σπίτι σε αυτό. Λυπάμαι βέβαια που βλέπω ότι τα πάντα τριγύρω από το χωριό έχουν καεί, αλλά χαίρομαι που το χωριό μας είναι ακόμα καταπράσινο..." κτλ

Ενδιαφέρον έχει το ότι ενώ οι δημοσιογράφοι του προαναφερόμενου καναλιού δεν έχαναν ευκαιρία να κράξουν την κυβέρνηση, δεν έκαναν ούτε ένα σχόλιο πάνω στη δήλωση της γιαγιάς εκτός από τα κλασσικά "μπράβο" και "να και ένα καλό νέο" κτλ -_-

Και τί να σχολιάσουν δηλαδή?! Ότι από τις σπάνιες φορές που ακούστηκε πως λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός ήταν για να σώσει το σπίτι του γαλάζιου πολιτικού?!

Θα 'πρεπε να ντρεπόμαστε...

Link to comment
Share on other sites

...Δε νομίζω να τους νοιάζει και ιδιαίτερα. Ήθελα να 'ξερα πόσο όμορφη φαντάζει μια βίλα ή ένα θεματικό πάρκο σε ένα νεκρό και μαύρο τόπο.

 

Πριν λίγο μου προωθήθηκε ένα e-mail με το γράμμα ενός πυροσβέστη, του Νίκου Φίλιππόπουλου, το οποίο έχει αρκετό ενδιαφέρον...

 

21/8/2007

 

'Σημειώνεται ότι δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί λόγω της πυρκαγιάς πλην ενός πυροσβέστη ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο <<Σισμανόγλειο>> με αναπνευστικά προβλήματα.'

 

Είναι πολύ παράξενο να διαβάζεις τη ζωή σου μέσα από την αποστειρωμένη λογική της δημοσιογραφίας..

 

Θα ήθελα να ξεχάσω

τα 3-4 πρόβατα που δεν πρόλαβαμε να βγάλουμε από το μαντρί και τα ακούγαμε να σκούζουν καθώς μας πλησίαζε η φωτιά, και εκείνο το σκυλάκι που παρέμεινε σιωπηλό και δεμένο μέχρι τη στιγμή που πανικόβλητο κατάλαβε οτι δεν υπάρχει σωτηρία.. τα αφεντικά του λείπαν διακοπές και κανείς δεν μας ειδοποίησε για αυτό.. Θα ήθελα να ξεχάσω τα πουλιά που δεν προλάβανε να φύγουν απο τα πεύκα καθώς γινόντουσαν παρανάλωμα του πυρός και τα είδα στον αέρα να φτερουγίζουν για λίγο και ύστερα να πέφτουν σαν φθινοπωρινά φύλλα.. Θα ήθελα να ξεχάσω τα τρομαγμένα πρόσωπα των συναδέλφων μου όταν είδαμε τις 50μετρες φλόγες να μας ζώνουν από παντού Θα ήθελα να ξεχάσω τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των ιδιοκτητών όλων των σπιτιών τριγύρω μας όταν άρχισαν να γλύφουν τα σπίτια τους οι φλόγες Θα ήθελα να ξεχάσω όλους αυτούς που ήρθαν με τζιπάκια κάνοντας χειρόφρενα και πατώντας γκάζι μόνο και μόνο για να απολαύσουν το θέαμα, χωρίς να μας βοηθάνε όταν τα ρουθούνια μας τρέχαν κατράμι και μασούσαμε στάχτη, Θα ήθελα να τους ξεχάσω όταν προσπαθούσαμε να φύγουμε κόβωντας μάνικες και δεν μπορούσαμε επειδή είχαν δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο μπροστά μας Θα ήθελα επίσης να ξεχάσω όλους αυτούς που πίναν καφέ και μας ειρωνεύονταν την ώρα που δίναμε και ίσα που κρατούσαμε την ψυχή μας Θα ήθελα να ξεχάσω αυτούς που τραβούσαν πανικόβλητοι τις εγκαταστάσεις μας και μας άφηναν εκτεθειμένους στις φλόγες Θα ήθελα να ξεχάσω τις πανικόβλητες φωνές συναδέλφων στον ασύρματο όταν τους κύκλωνε η φωτιά Θα ήθελα να ξεχάσω αυτή τη λαίλαπα που δεν υπήρχε τρόπο να φρενάρεις και λαίμαργα κατάπιε τις όμορφες περιοχές που κάποτε χαρήκαμε ώς παιδιά και τα παιδιά μας δεν θα ξέρουν οτι υπήρχαν

 

 

Μα δεν θα ξεχάσω

εκείνους τους χειριστές των ελικοπτέρων που τελευταία στιγμή μας δημιούργησαν δίοδο διαφυγής μέσα από τους θεόρατους τοίχους φωτιάς που μας περιτριγύρισαν Μα δεν θα ξεχάσω τους συνάδελφους απο Αταλάντη που ήρθαν να μας βοηθήσουν σε μια ξένη για αυτούς περιοχή Μα δεν θα ξεχάσω όλες τις κυβερνήσεις έως τώρα που επιτρέπουν σε οικοπεδοφάγους να χτίζουν, που αντιμετωπίζουν με αναλγησία τους εμπρησμούς και κοροιδεύουν τους Εθελοντές. Μα δεν θα ξεχάσω το κράτος που ούτε γάντια δεν μας έδωσε, πόσο μάλλον ενα ευχαριστώ, για να μήν θίξει την επιτηδευμένη ανικανότητα του μπροστά στα συμφέροντα. Μα δεν θα ξεχάσω οτι καταφέραμε 4 παιδιά με 1 όχημα να σταματήσουμε ενα μέτωπο 500 μέτρων, να σώσουμε 5 σπίτια και μερικά πρόβατα.. Θα βοηθήσει να μπορέσω να κοιμηθώ όταν θα γυρίζουν οι εικόνες φρίκης στο μυαλό μου. Μα δεν θα ξεχάσω την όμορφη τραυματιοφορέα που μου συμπαραστάθηκε όταν δεν είχα αναπνοή, τους έμπειρους γιατρούς που πέσαν πάνω μου και μου ξαναδώσαν μέλλον, καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό που ξεχείλιζε απο ανθρωπιά και καλοσύνη. Σας ευχαριστώ.

 

Και δεν θα ξεχάσω

να λέγομαι ακόμα άνθρωπος και να χρωστάω στη φύση ενα μεγάλο συγνώμη για όλες τις καταστροφές που της έχει προξενήσει το είδος μου. Η απορία μου είναι οι βίλες που θα χτίσετε θα έχουν νόημα εαν δεν υπάρχει πια πράσινο γύρω σας; Όταν ο αέρας θα μυρίζει στάχτη και θα σου καίει τους πνεύμονες; πώς διάολο θα αναπνέετε εσείς κει πάνω και εμείς εδώ κάτω; πώς περιμένω απο ενα κράτος με στημένες εκλογές και προκάτ κόμματα να δημιουργήσει ενα καλύτερο μέλλον απο τις στάχτες που έχουν γεμίσει τα πνευμόνια μου...

 

Λίγη στάχτη στα μαλλιά...

δολοφόνοι...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...