Jump to content

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΓΟΣ.. ΑΛΛΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΥ...ΜΗΠΟΣ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ FORUM...?


Guest cryogenesi
 Share

Recommended Posts

Guest cryogenesi

Ψάχνοντας στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ και ειδικότερα στα ελληνικά fora να καλύψω την ανάγκη επικοινωνίας και να μοιραστώ απόψεις πάνω σε θέματα μεταφυσικού περιεχομένου μπήκα στο forum πριν 2 ημέρες, παρακολούθησα κάποια topic που με ενδιαφέρανε και συνεχίζοντας πέφτω σε ένα topic “Περι Μαγείας” και διαβάζοντας ανακάλυψα οτι πολλοί επικαλέστηκαν οτι μαθαίνουν Μάγια και αλλά τέτοια κόλπα....., αυτό με έκανε να αναρωτηθώ αν το forum αυτό είναι για αναζητητές του μεταφυσικού η Μαθητευόμενους Μάγους? υπαρχει πιθανότητα να είναι μια κοινότητα απο μέλη που ασχολούντε με την μαγεία εδω? Η απλά είναι ένα απο τα ενδιαφέροντα που καλύπτουν οι θεματικές ενότητες του forum?

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ cryogenesi,

μπορώ να σου εγγυηθώ οτι καμμία σοβαρή αποκρυφιστική κοινότητα στην Ελλάδα ή τον κόσμο δεν προσεγγίζει ανεύθυνα το θέμα της μαγείας, και φυσικά ούτε εφαρμόζει τεχνικές μάρκετινγκ για να προωθήσει το αντικείμενο της. Κατα συνέπεια, τα άτομα που έχουν μια σοβαρή ενασχόληση με το θέμα της μαγείας είναι κατα πρώτο λόγο ερευνητές και φίλοι της σοφίας. Για τα μελη του forum που γνωρίζω προσωπικά αυτό ισχύει απόλυτα- άλλωστε τα όρια που διέπουν το τι είναι μαγεία είναι δυσδιάκριτα, καθώς οι άνθρωποι έτσι συνήθως ονομάζουν πρακτικές που δεν κατανοούν και αδυνατούν να εξηγήσουν. Απο την άλλη όμως, σκέψου οτι αυτό το forum απευθύνεται σε άτομα που ενδιαφέρονται να δουν, να μάθουν και να κατανοήσουν, και πως η χαμηλότερη βαθμίδα μέλους εδώ είναι ο "Μύστης". Just a thought.

 

Με εκτίμηση,

Jonathan Mc Hawk

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπες και εσύ http://www.artofwise.gr/forum/index.php?sh...5533;entry27667:

 

... ο λόγος που είμαι εδώ είναι για να εκφράσω την γνώμη μου και να πω δυο-τρία πράγματα για θέματα που έχω απασχοληθεί θέλοντας να νιώσω κάποια ικανοποίηση που συνεισφέρω με αυτό το μικρο τρόπο στους ανθρώπους αυτού του FORUM.

 

όλοι εδώ μέσα έχουν κοινό το ενδιαφέρον τους για το μεταφυσικό. Ο καθένας ακολουθεί διαφορετικές απόψεις και μεθόδους(άλλοι το βλέπουν καθαρά επιστημονικά, ενώ άλλοι το ονομάζουν μαγεία, εσωτερισμό κτλ.). έτσι λοιπόν όπως μπήκες και εσύ για να ανταλλάξεις απόψεις και να εκφράσεις την γνώμη σου έτσι κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι :)

 

Καλή συνέχεια με όμορφους και εποικοδομητικούς διαλόγους

Link to comment
Share on other sites

Guest cryogenesi

Ναι, μου έκανε εντύπωση από την αρχή όταν μου “ΕΔΟΘΕΙ” ο τίτλος (ΜΥΣΤΗΣ) με το που εγγράφηκα, δεν έδωσα σημασία και υπέθεσα ότι απλά “είναι ένα τυχαίο γεγονός”, διαβάζοντας έπειτα ικανοποιήθηκα σε μεγάλο βαθμό όσο αφορά τα άρθρα και όπως αυτό συνεπάγεται και για το επίπεδο των μελών που συμμετέχουν, οπότε καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο Κος Jonathan Mc Hawk συνδυάζοντας το με το “ Just a thought.”

Ο Κος Dakkon Darkblade με κάλυψε πλήρως για την ερώτηση που είχα κάνει.

 

Και όπως είπε ένας μεγάλος Έλληνας Φιλόσοφος:

 

“Τα περί αοράτων όπως και τα περί των θνητών μόνο οι θεοί τα αντιλαμβάνονται με σαφήνεια, οι άνθρωποι μπορούν μόνο να κάνουν υποθέσεις “

ΑΛΚΜΑΙΩΝ Ο ΚΡΟΤΩΝΙΑΤΗΣ

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραίο το θέμα που έθεσες περί σκοπού ύπαρξης και λειτουργίας του φόρουμ. Νομίζω ότι η Νεφέλη ως αρχικός και βασικός δημιουργός είναι ο αρμόδιος άνθρωπος για να το απαντήσει. Και θα ήθελα και εγώ πραγματικά να ακούσω την άποψή της. Πέρα από αυτό όμως εκτιμώ ότι ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους που επισκέπτεται και λέγεται μέλος αυτής της κοινότητας. Πάντως όλοι οι λόγοι συγκλίνουν στο γεγονός ότι κανείς από εμάς δεν κοιμάται 'ήσυχος' το βράδυ όπως ο περισσότερος κόσμος αλλά συνεχίζει να αναζητά τί συμβαίνει στα 'παρασκήνια'.

Link to comment
Share on other sites

Κατ? αρχάς, καλώς μας ήρθατε cryogenesi και Jonathan Mc Hawk :welcome:

 

Ο πρώτος και βασικότερος ?σκοπός? αυτού του φόρουμ, είναι η συζήτηση και κατ? επέκταση η διεύρυνση των πνευματικών μας οριζόντων -όλων μας- μέσα από εποικοδομητικό διάλογο ανταλλάσσοντας απόψεις και γνώσεις (ότι έχει ο καθένας, προσφέρει).

Ο δεύτερος και εξίσου σημαντικός ?σκοπός?, είναι η ύπαρξη ενός χώρου συζητήσεων όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και κανείς δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο σημαντικός, μιας και όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν (εξ? ου και ο αρχικός τίτλος ?Μύστης? :smilewink: )... αρκεί φυσικά να το θέλουν.

 

Όπως ήδη προείπε ο Dakkon, ο καθένας εδώ προσεγγίζει το θέμα «Μαγεία» διαφορετικά. Υπάρχουν και αυτοί που... δεν το προσεγγίζουν καθόλου! Κάποιοι ενδιαφέρονται περισσότερο για τον εσωτερισμό, άλλοι για την φιλοσοφία, άλλοι για τις θρησκείες, άλλοι για τις επιστήμες... κ.ο.κ. Μέσα απ? αυτήν την πολυφωνία, όσο αυτή κινείται σε πλαίσια σεβασμού και ενδιαφέροντος για τα ?θέλω? και ?πιστεύω? των συνομιλητών, όλοι ωφελούμαστε μαθαίνοντας κάτι παραπάνω ή/και εμπλουτίζοντας αυτά που ήδη γνωρίζουμε, πάνω σε ποικιλία θεμάτων.

Γι αυτό και η ονομασία ?Αβάπτιστο? δεν είναι τελείως τυχαία. Επιλέχθηκε με σκοπό να τονίσει ότι ο χώρος αυτός δεν έχει ?ταμπέλα? κι έτσι μπορεί να γίνει ότι το κάθε μέλος θέλει να είναι ? το όνομα το δίνετε εσείς.

Όπως και η Μαγεία δεν μπορεί εύκολα να μπει σε ?καλούπι? για το τι είναι ή δεν είναι κι επομένως παραμένει στην αντίληψη του καθ? ένα να την χαρακτηρίσει - έτσι και το ?Αβάπτιστο?.

 

Καλή συνέχεια λοιπόν, και αναμένουμε πάντα με ενδιαφέρον τις απόψεις και γνώσεις όλων σας. ^_^

Link to comment
Share on other sites

Ούτε εγώ θεωρώ τον εαυτό μου μάγισσα :witch: , ούτε τέλος πάντων κάτι κοντινό με αυτό. Απλά θεωρώ ότι οι «ανησυχίες» μου (κυρίως μεταφυσικές) καλύπτονται (σε μεγάλο ποσοστό) εδώ μέσα και κάποια πράγματα που αιωρούνται ως θέματα στο μυαλό μου, μπορούν να πάρουν και όνομα.

Απλά δεν είμαι κριτική στις θέσεις των άλλων και επιλέγω (τύπου διαλέγω μεζεδάκι από τον μπουφέ) τα θέματα που με αφορούν ή με καλύπτουν.

Καθότι παρατηρήτρια λοιπόν, θα προσέξεις ότι η συμμετοχή μου στα μεγάλα θέματα είναι μικρή (σε αντίθεση με τα θέματα περί Orlando) γιατί προς το παρόν «ρουφάω» στοιχεία.

 

Εξάλλου η ζωή μας είναι μια διαρκής αναζήτηση. Δεν σημαίνει ότι εδώ πρέπει να είναι το τέλος για σένα αλλά ένας ενδιάμεσος σταθμός πριν προχωρήσεις κάπου αλλού.

Link to comment
Share on other sites

Guest cryogenesi

Καταλαβαίνω απόλυτα τι θέλει να πει ο ?ποιητής? και ήδη γνωρίζοντας αρκετά μέλη, αρχίζει και ξεδιαλύνει το θολό τοπίο που υπήρχε κατά την είσοδο μου, και σου τα γράφω αυτά (1 εβδομάδα) μετά την εγγραφή μου, ευχόμενος να προσεγγίζουμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι τα θέματα που πραγματευόμαστε έτσι ώστε να υπάρχει η απαραίτητη ποικιλοχρωμία και πολυδιάσταση που αρμόζει σε θέματα μεταφυσικού ενδιαφέροντος, αυτό είναι κάτι που με έχει ικανοποίηση σε μεγάλο βαθμό.

 

Αυτή είναι η δικιά μου άποψη: Τα πάθη όπως και τα λάθη είναι αναγκαία στην ζωή μας.

Link to comment
Share on other sites

Πώς προσδιορίζεις όμως έναν "ερευνητή του μεταφυσικού"? Κολλάω στη λέξη "ερευνητής" γιατί παρατηρώ ακόμα και ανθρώπους που έχουν γράψει δεκάδες αξιόλογα βιβλία (στο χώρο του μεταφυσικού) να μη θεωρούν τους εαυτούς τους ερευνητές (ούτε μάγους φυσικά).

Πώς και πότε θεωρείται κάποιος ερευνητής στην τελική? Μπορεί να αυτοπροσδιοριστεί ως τέτοιος ή οι αναγνώστες του θα το κρίνουν?

Link to comment
Share on other sites

Guest cryogenesi

Πώς προσδιορίζεις όμως έναν "ερευνητή του μεταφυσικού"? Κολλάω στη λέξη "ερευνητής" γιατί παρατηρώ ακόμα και ανθρώπους που έχουν γράψει δεκάδες αξιόλογα βιβλία (στο χώρο του μεταφυσικού) να μη θεωρούν τους εαυτούς τους ερευνητές (ούτε μάγους φυσικά).

Πώς και πότε θεωρείται κάποιος ερευνητής στην τελική? Μπορεί να αυτοπροσδιοριστεί ως τέτοιος ή οι αναγνώστες του θα το κρίνουν?

 

Δεν έχω την ανάγκη η την ματαιοδοξία να συγκριθω με ανθρώπους που έχουνε περάσει την ζωή τους “ερευνώντας” μεταφυσικά φαινόμενα, (ερευνώ σημαίνει ψάχνω κάτι σε βάθος) αυτό κάνω και εγώ ΨΑΧΝΩ και προσδιορίζω το εαυτό μου σαν ερευνητή σε αυτά που μου κινούν το ενδιαφέρων και δεν εξηγούνται επιστημονικά η εξηγούνται “πλάνες”. Και τουλάχιστον θέλω να πιστεύω ότι έχω την πνευματική υποδομή και καλλιέργεια(σαν άνθρωπος των θετικών επιστημών) και τα χρόνια της ενασχόλησης μου είναι λίγα για να φτάσω εκεί που θέλω, όμως θα ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση και σένα, εσύ αυτοπροσδιορίζεσαι? η γενικός και αορίστως σχολιάζεις τους άλλους και τους κάνεις ερώτησης γεμάτες υπονοούμενο χωρίς κανέναν νομίζω ενδιαφέρον και δεν ξέρω αν ενδιαφέρει σε αυτό το φόρουμ η ουσία της ερώτησης σου, η μήπως ενδιαφέρει? Νομίζω ότι όλοι είμαστε εδώ να αναφέρουμε της απόψεις μας και της σκέψεις μας για κάτι “κοινό” και καλά θα κάνεις να προσέξεις κύριε Διαχειριστή αυτό που σου έγραψα από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ διαβάζοντας ένα “αποχαιρετισμό ενός μέλους”

 

http://www.artofwise.gr/forum/index.php?showtopic=1703

 

(Όταν έχουμε δίκιο οφείλουμε να το υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους, και όχι να αποχωρούμε. Και νομίζω ότι οι παρατηρήσεις προς τα μέλη πρέπει να γίνονται Prive και όχι ΔΗΜΟΣΙΑ γιατί τοτε άθελα μας προκαλούμε (διετέλεσα διαχειριστής σε forum) και τουλάχιστον έτσι λειτουργούσα εγώ, και πάνω από όλα προσοχή στην λογοκρισία απόψεων μελών.

 

Με Σεβασμό στα μέλη και στους Διαχειριστές.)

 

 

και επειδή “μυρίζομαι” μπαρούτι στην υπόθεση και όπως εσύ ανέφερες ( Κολλάω στη λέξη "ερευνητής" ) να μην κολλάς γιατί νομίζω ούτε εσύ είσαι ΙΚΑΝΟΣ να κρίνεις εμένα ούτε κάποιος άλλος αν είμαι η όχι ερευνητής , να με κρίνεις για της απόψεις μουπάνω στα θέματα που έχω αναφέρει, και όχι να να “ΚΟΛΛΑΣ” σε πράγματα που δεν υπάρχει λόγος. Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες!

 

Πάντα Φιλικά!

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το "πάντα φιλικά" είναι πάντα τόσο διπλωματικό όσο και υποκριτικό! :lol:

Θεωρώ απαράδεκτη την ερμηνεία που έδωσες στο προηγούμενο ποστ μου καθώς αναφερόμουν γενικά στον χαρακτηρισμό των ερευνητών με διάθεση για συζήτηση και όχι με πρόθεση να κρίνω συγκεκριμένα εσένα.

Συνεπώς, το υπονοούμενο που διέκρινες είναι απλά ανύπαρκτο.

Και για να απαντήσω και στην ερώτησή σου, δεν έχω ανάγκη να αυτοπροσδιοριστώ με έναν συγκεκριμένο χαρακτηρισμό όπως "ερευνητής", ούτε φυσικά θεωρώ τον εαυτό μου ως τέτοιο. Ο καθένας με κρίνει όπως θέλει, όπως και ο καθένας κρίνει εσένα όπως θέλει...

 

Πάντα φιλικά!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, μου έκανε εντύπωση από την αρχή όταν μου ?ΕΔΟΘΕΙ? ο τίτλος (ΜΥΣΤΗΣ) με το που εγγράφηκα, δεν έδωσα σημασία και υπέθεσα ότι απλά ?είναι ένα τυχαίο γεγονός?, διαβάζοντας έπειτα ικανοποιήθηκα σε μεγάλο βαθμό όσο αφορά τα άρθρα και όπως αυτό συνεπάγεται και για το επίπεδο των μελών που συμμετέχουν, οπότε καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο Κος Jonathan Mc Hawk συνδυάζοντας το με το ? Just a thought.?

Ο Κος Dakkon Darkblade με κάλυψε πλήρως για την ερώτηση που είχα κάνει.

 

Και όπως είπε ένας μεγάλος Έλληνας Φιλόσοφος:

 

?Τα περί αοράτων όπως και τα περί των θνητών μόνο οι θεοί τα αντιλαμβάνονται με σαφήνεια, οι άνθρωποι μπορούν μόνο να κάνουν υποθέσεις ?

ΑΛΚΜΑΙΩΝ Ο ΚΡΟΤΩΝΙΑΤΗΣ

Νομίζω ότι κάπου είπε η Νεφέλη ότι οι τίτλοι αυτοί π.χ μύστης είναι για να γελάμε... :blblbl:

Link to comment
Share on other sites

... διασκεδαστικοί αλλά καί ενδιαφέροντες οι "πάντα φιλικοί" διαξιφισμοί. Διασκεδαστικοί μέν λόγω τής υποθάλπουσας επιθετικότητας, χιούμορ, ενδιαφέροντες δέ λόγω τής αντιπαλότητας τών θέσεων, η οποία ως γνωστόν προάγει τίς ...ιδέες!

 

Τό "Αβάπτιστο" προάγει καί τήν συναίνεση αλλά καί τήν διαφοροποίηση. Αυτό πού δέν προάγει είναι η όποιας μορφής αυθεντία! Γι΄αυτό τό λόγο, προάγει τήν σοβαρή συζήτηση γιά θέματα πού αφορούν τήν εξέλιξη τού ανθρώπινου είδους καί τήν επικοινωνία του μέ τό "μυστήριο" πού διέπει τόν Κόσμο γύρω μας.

 

Τά posts τού κάθε συνομιλητού θεωρούνται σημαντικής αξίας, τόσης όσης καί καί τά συγγράμματα ειδικευμένων συγγραφέων. Αναζητούμε ψίγματα "Αλήθειας" μέσα από προσωπικά βιώματα καί απόψεις πού παρουσιάζονται σέ ένα ανοικτό - συνεχώς εξελισσόμενο - βιβλίο, όπως είναι τό "Αβάπτιστο".

Εν δυνάμει, λοιπόν, ο κάθε συγγραφέας post, αντιμετωπίζεται σάν ερευνητής καί γι΄αυτό άλλωστε τόν θεωρούμε "συνταξιδιώτη" γιά τόν χρόνο πού θά υπάρξει επάνω σέ αυτό τό σκάφος.

 

ΥΓ: Συμβουλεύουμε τούς συνταξιδιώτες νά λύνουν τά προσωπικά θέματα μέ τήν εσωτερική διαδικασία τών πμ, γιατί εκ πείρας γνωρίζουμε ότι λόγω τού ότι δημιουργούν ...παράσιτα, δέν αντιμετωπίζονται ευμενώς από τό σύνολο τών "συνταξιδιωτών".

Link to comment
Share on other sites

Guest cryogenesi

έτσι και λύθηκε το ζήτημα μέσω PM.....

 

Σέβομαι απολύτως την γνώμη σου Και την ασπάζομαι 100%!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...