Jump to content

Αναζητώντας την Αλήθεια...


Recommended Posts

Άλλωστε... πως θα δούμε την Αλήθεια, εάν δεν αρχίσουμε πρώτα να βλέπουμε την αλήθεια...;

Πρώτα πρέπει να μάθουμε να περπατάμε, προτού μάθουμε να τρέχουμε.

Την αλήθεια τη δέχεσαι πολύ ευκολότερα από την Αλήθεια!

Εξάλλου, η Αλήθεια αναφέρεται σε αναθεώρηση ή/και εξολοκλήρου αλλαγή του τι πιστεύαμε!

Link to comment
Share on other sites

Η εξεύρεση της Αλήθειας είναι ότι πιό θαυμαστό μπορεί να πετύχει ένας άνθρωπος, ενώ η κατανόησή της είναι η υψηλότερη ικανότητα του νου του. Το ύψιστο δώρο της Αλήθειας βέβαια είναι προϊόν άλλων αληθειων αλλά και ψεμάτων μερικές φορές, ώστε η ίδια να εκτιμηθεί ανάλογα όταν έρθει η ώρα να γίνει κτήμα του ανθρώπου.

Για να γίνει κτήμα του όμως προϋποθέτεται αυστηρή πειθαρχία, μελέτη και περιορισμοί, έτσι ώστε να προετοιμαστεί για να μπορέσει να τη δεχτεί ο νους του...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αλήθεια με κεφαλαίο Α δεν νομίζω να υπάρχει και αν υπάρχει είναι η χειρότερη κόλαση που μπορώ να φανταστώ.

Μια συζήτηση πάντως για την Αλήθεια είναι κατά βάση ανούσια και αποκλείεται να βγάλει πουθενά όπως λέει και η Νεφέλη. Τώρα όσο αφορά τις "μικρές" αλήθειες-μυήσεις-συνειδητοποιήσεις ναι πιστεύω υπάρχουν. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει την δική του και να παίξει με αυτή αφήνωντας ταυτόχρονα ανενόχλητους τους άλλους να παίξουν με τις δικές τους.

 

Η πιο όμορφη εμπειρία πάντως είναι να καταρρέουν μπροστά στα μάτια σου όσα πίστευες, σαν κάστρα στην άμμο που τα χαλάει το κύμα. Τότε η άμμος είναι άμορφη και πάλι προσκαλώντας σε να της δώσεις και πάλι μορφή και σαν αθώο παιδάκι να βουτήξεις ξανά μέσα της, να λερωθείς, να γελάσεις και να παίξεις μαζί της.

Link to comment
Share on other sites

Saginie,

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, ο άνθρωπος -σε γενικές γραμμές- δυσκολεύεται πολύ περισσότερο να δεχθεί καθημερινές μικρές αλήθειες, παρά την Αλήθεια.

Απλό παράδειγμα: πόσο εύκολα αρνούμαστε το βάρος των ευθυνών μας, προτιμώντας να τις ?φορτώσουμε? σ? άλλους αντί να δεχτούμε το λάθος μας...; («δεν ήξερα, δεν με ενημέρωσαν, δεν έφταιγα»...)

 

~*~*~

 

Kouranis,

Πολύ όμορφη η τοποθέτησή σου ^_^

Link to comment
Share on other sites

... Η πιο όμορφη εμπειρία πάντως είναι να καταρρέουν μπροστά στα μάτια σου όσα πίστευες, σαν κάστρα στην άμμο που τα χαλάει το κύμα. Τότε η άμμος είναι άμορφη και πάλι προσκαλώντας σε να της δώσεις και πάλι μορφή και σαν αθώο παιδάκι να βουτήξεις ξανά μέσα της, να λερωθείς, να γελάσεις και να παίξεις μαζί της.

 

ΝΑΙ!!! :worthy:

 

...επιτέλους, ...χαραμίζοντας τήν ζωή στό νά ψάχνουμε κουκουβιστά, νά ανακαλύψουμε, τό μαγικό σκουλήκι Λούθηρο δέν βγάζει πουθενά! Στούς ίσκιους οδηγεί...

 

Ο Ανθρωπος, είναι Όν, άνω θρώσκον!

 

Ας σπάσουμε τό μεσαιωνικό κέλυφος :headb: κι άς ζήσουμε τό δώρο τής ζωής μέ θάρρος καί εμπιστοσύνη!

 

... Στό προσκέφαλό μας, ...δίπλα στόν καθρέφτη τού μπάνιου, ...στό θρανίο, ...στό γραφείο, ...δίπλα στήν μηχανή πού εργαζόμαστε, ...στό τραπέζι, είναι τό κλειδί, γιά τό δικό μας, τό προσωπικό μας ταξίδι. Τό κλειδί γιά τήν δική μας, τήν προσωπική μας ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...