Jump to content

VIDEO GAMES


AVATARGR
 Share

Recommended Posts

Αν θες τη γνώμη μου, θα πρέπει να επικενρωθούμε στα πρότυπα και το περιβάλλον των παιδιών.

Θεωρώ ότι όπως είναι εφικτή η ανατροφή ενός παιδιού, έτσι είναι εφικτή και η μεταλαμπάδευση της αντίστοιχης παιδείας σ'αυτό. Στο μέτρο που δύναται ένας γονέας να προσφέρει τα κατάλληλα πνευματικά εφόδια στο παιδί του, δεν είναι και τόσο δύσκολη η ανατροφή του και τελικά η ανάπτυξη της κριτικής του σκέψης ώστε να αξιολογεί το ίδιο το παιδί τα παιχνίδια που παίζει (όπως και κάθε "παιχνίδι" που θα κληθεί να παίξει στη ζωή του). Φυσικά δεν λέω να έχει την κρίση που έχει ένας ενήλικος (που κι αυτή είναι σχετική), αλλά νομίζω πως μια σχετική επίγνωση των πράξεων και των ορίων του μπορεί να την έχει.

Συνεπώς, ας αφήσουμε το δυτικό πολιτισμό στην ησυχία του, ας αφήσουμε (εν μέρει) και τα ίδια τα παιχνίδια και ας προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε στα ίδια τα παιδιά, στα πρότυπα και την ανατροφή που δέχονται, στις ανάγκες και στα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Εκεί βρίσκεται και η λύση του προβλήματος των video games.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 35
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Θα συμφωνήσω με τον Τζόνυ..

Ένας γονέας υπεύθυνος δε θα έκανε κίνηση "πάλι με το ριμάδι ασχολείσαι" και μπουπ ξανά στην τηλεόραση, αλλά θα αφηνε το κουτί για να ασχοληθεί με το παιδί του.

Οπότε μην βάζουμε όλους τους γονείς στο ίδιο καζάνι.

 

Το βιντεάκι μου φαίνεται υπερβολικό. Εκτός εάν το παιδί έχει ψυχολογικά προβλήματα.. Έχω δει άτομα εθισμένα σε παιχνίδια, αλλά όχι και σε τέτοιο βαθμό..

Link to comment
Share on other sites

Μου άρεσε το θέμα σου, δείχνει άτομο με υψηλό δείκτη αντίληψης των πραγμάτων. Όλα λυπών έχουν πολλές μορφές και διεξόδους. Για παράδειγμα εγώ δέχομαι ότι όσοι τα παίζουνε, έχουν ψυχολογικά κυρίως προβλήματα, προσπαθούν να καλύψουν τα κενά τους μέσω τεχνικών «παραδείσιων». Αλλά παν μέτρων άριστον, δηλαδή το καλύτερο θα ήταν να ασχολούμαστε και μ? αυτά αλλά χωρίς να επηρεαζόμαστε πολύ. Είναι δύσκολο ξέρω για παράδειγμα όταν έπαιζα L2 έπιανα τον εαυτό μου να μιλάει γι αυτό αρκετά. Αλά για όλα υπάρχει λύση όπως η «αποτοξίνωση», συνεχείς μείωση των ωρών παιχνιδιού (Βρες και καμιά φιλενάδα ρε φίλε). Από την άλλη, με ένα χαλαρό πρόγραμμα gaming μπορεί και να πάρεις πολλά θετικά. Κατανάλωση της δεσμευμένης αδρεναλίνης, από την καθιστική ζωή, αίσθηση ότι «δεν είσαι και άχρηστος» προς ηλικιωμένους και απαισιόδοξους και βέβαια παίρνεις και άμεσες εμπορίες. Έχω και άλλα να πω αλλά βαριέμαι να γράφω. Σ? ευχαριστώ για την ευκαιρία, έκφρασης των αντιλήψεων μου, που μ? έδωσες. Και καλό διαλογισμό.

:offtopic:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

...Για τεκμηρίωση των παραπάνω ισχυρισμών περί μεταφοράς του μέσου όρου ηλικίας των gamers, έγινε μια έρευνα κατά την οποία πολλοί 30άρηδες αφιερώνουν ολοένα και περισσότερο χρόνο από την καθημερινότητά τους στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες μπαμπάδες και γιοι επιλέγουν μαζί τα παιχνίδια για να παίξουν μεταξύ τους. Tα πιο δημοφιλή παιχνίδια -των οποίων η τιμή κυμαίνεται από 40 έως 62 ευρώ- για το ελληνικό κοινό είναι κυρίως πολεμικά ή περιπέτειας και αθλητικά, στα οποία ηγετική θέση έχουν τα παιχνίδια ποδοσφαίρου.

πηγή: City Press με πληροφορίες από "τα Νέα"

 

Επίσης, υπάρχει μια καλή έρευνα στο Bήμα Science που θίγει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ενηλίκων προς διάφορες μορφές ψυχαγωγίας. Ειδικότερα:

Μια άποψη διατείνεται ότι το φαινόμενο σχετίζεται άμεσα με την ανάγκη του ανθρώπου να βρει παρηγοριά και σιγουριά σε δύσκολους καιρούς, ιδιαίτερα τα άτομα της αστικής μέσης και πάνω τάξης, τα οποία έχουν περίσσευμα χρόνου και χρήματος. Ωστόσο οι kidult, οι ενήλικοι-παιδιά, δεν περιορίζονται σε ένα μόνο ταξικό στρώμα, καθώς ερευνητικά δεδομένα της Nielsen Media Research δείχνουν ότι ενήλικοι ηλικίας 18-49 ετών παρακολουθούν περισσότερο το Cartoon Network (δορυφορικό κανάλι κινουμένων σχεδίων) από ό,τι το CNN. H μέση ηλικία των ατόμων που παίζουν βιντεοπαιχνίδια ανέβηκε από 18 ετών που ήταν το 1990 σε 29 ετών σήμερα, σύμφωνα με το Entertainment Software Association.

Πηγή

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...