Jump to content

Έρως ανίκατε μάχαν...


Recommended Posts

Μετά από αίτηση της Eirianwen για έναρξη thread περί "έρωτα και που μπορεί να σε πάει"... Αναμένω τα σχόλιά σας για το θέμα :cheerful:

 

...Κι έτσι για να "πάρουμε μπροστά", να υπενθυμίσω ότι κατά μια κοσμογονική άποψη, ο Θεός Έρωτας ήταν ο πρώτος που ξεπήδησε από το Χάος, πριν απ΄ όλους τους άλλους...

Γιατί άραγε; :whistling:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

κατά μια κοσμογονική άποψη, ο Θεός Έρωτας ήταν ο πρώτος που ξεπήδησε από το Χάος, πριν απ΄ όλους τους άλλους...

Γιατί άραγε;  :whistling:

Διότι αυτός είναι η κινητήρια δύναμη....

Δεν έχεις ακούσει το γνωστό και παλαιότατο "τρίχα....σέρνει καράβι στο βουνό"??!?!?!?!?! :D :angel:

Link to comment
Share on other sites

Αχ ο Έρως... την βλέπεις, την ξαναβλέπεις, δεν μπορείς να ξεκολήσεις το βλέμα σου από πάνω της, την ερωτεύεσε, την αγαπάς, της γράφεις ποιήματα στην πιο ποιητική γλώσσα του κόσμου, την Ελληνική και της στέλνεις λουλούδια... Προσπαθείς να την κάνεις δική σου όμως αυτή αντιστέκεται πιο πολύ και απο πεισματάρη γάιδαρο! Γίνεσε χαλί να σε πατήσει, της δίνεις ολόκληρο σου το είναι... και αυτή στο τέλος σε διώχνει αλύπητα με μια φτηνή και εύκολη δικαιολογία... "θέλω να μείνουμε φίλοι"... μια μαχαιριά στην καρδιά και νιώθεις πως ο κόσμος σου σβήνει, χάνετε... νιώθεις πως η κίνηση που έκανες λέγοντας της πως την αγαπάς ήταν κίνηση αυτοκτονίας.. δεν έχεις πια λόγο ύπαρξης.

Μπορεί να ήσουν κάποιος σπουδέος επιστήμονας που επρόκειτο εντός των ημερών να βρείς την θεραπεία για το ΑΙDS μα η μούσα σου σου έχει κόψει τα φτερά σου. Σε ενέπνεε και σου έδινε δύναμη να συνεχίσεις το έργο σου μα ξαφνικά το να βρεις την θεραπεία για το AIDS δεν σου φαντάζει σαν το όραμα που είχες κάποτε. Τώρα θέλεις να είσαι μόνος σου σε ένα μπαρ αδειανό και να πίνεις να πίνεις να πίνεις...

Μια γυναίκα μπορεί να ανυψώσει έναν άντρα και να τον κάνει σπουδαίο μόνο και μόνο γιατί του δίνει θάρρος... Με τον αντίθετο τρόπο μια γυναίκα καταστρέφει ένα άντρα σε δευτερόλεπτα... :(

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Ελλάδιε συμφωνώ σε όλα, αλλά όχι με το:

 

Μια γυναίκα μπορεί να ανυψώσει έναν άντρα και να τον κάνει σπουδαίο μόνο και μόνο γιατί του δίνει θάρρος... Με τον αντίθετο τρόπο μια γυναίκα καταστρέφει ένα άντρα σε δευτερόλεπτα...  :(

 

Καμία γυναίκα πιστεύω δε μας κάνει σπουδαίους και καμία δε μας καταστρέφει. Αν είσαι κάτι, είσαι γιατί εσύ το κέρδισες και κανένας/καμία δεν μπορεί να στο πάρει. Ούτε και να σου δώσει κάτι καινούριο που δεν είσαι. Ισχύει και τις γυναίκες φυσικά.

Link to comment
Share on other sites

Κατ΄ εμέ, ο Έρωτας είναι "η μούσα", όχι ο άνδρας ή η γυναίκα που "ενσαρκώνει" τον έρωτά μας.

 

Συμφωνώ λοιπόν με την Eirianwen, παρόλο που το έθεσε με χιούμορ ( :lol: ), πως ο Έρωτας "έπρεπε" να είναι ο πρώτος που ξεπήδησε από το Χάος, ώστε να δώσει την έμπνευση της δημιουργίας...

...και υποθέτω ότι τα "κακώς κείμενα" του κόσμου, δημιουργήθηκαν όταν ο Έρωτας είχε "τις μαύρες του" (ανεκπλήρωτος ή μονόπλευρος έρωτας).

 

Προφανώς για τον ίδιο λόγο το τριαντάφυλλο είναι σύμβολο του Έρωτα: ένα πανέμορφο άνθος (ίσως το ομορφότερο όλων) που όμως κρύβει κοφτερά αγκάθια. Ομορφιά κι ασχήμια, απόλαυση και πόνος, τρυφερότητα και βία... Οι 2 πλευρές του Έρωτα :smilewink:

 

 

 

Ο Έρωτας όμως είναι και πρόσκαιρος! Σπάνια κυριεύει την καρδιά για πολύ καιρό...

Συνήθως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα καταλαγιάζει, χάνει την αρχική του ορμή και πάθος. Και ή "ξεφουσκώνει" τελείως ή "μεταλλάσεται" σε κάτι ανώτερο: την αγάπη.

 

Επιστρέφοντας στην φιλοσοφία των μύθων, η αγάπη αντιπροσωπεύεται από την Θεά Αφροδίτη. Αναρωτιέμαι γιατί δεν ξεπήδησε πρώτη η Αφροδίτη από το Χάος κι όχι ο Έρωτας... Απόψεις;

Link to comment
Share on other sites

Όποιος είναι ενάντιον του Έρωτα είναι Εβραίος και σκοταδιστής. Επίσης όσοι χλευάζουν τον έρωτα είναι χειρότεροι και από το ίδιο τον γιαχούπα!

 

Είναι σωστό! Ο έρωτας ξεπήδησε πρώτος από το σύμπαν μιας και χωρίς τον έρωτα δεν θα υπήρχε καμία δύναμη που να καθοδηγά τα όντα στο τι να κάνουν.

 

Αλλά είναι κάτι άλλο που θέλω να θίξω...

Υπάρχει ο σαρκικός έρωτας καθώς υπάρχει και ο πνευματικός έρωτας. Αυτό που πιστεύω είναι πως το να είσαι ερωτευμένος/η δεν χρειάζετε συνάμα να ποθείς και σε σαρκικό επίπεδο το αντικείμενο που ενσαρκώνει τον έρωτα σου.

Εσείς τί πιστεύετε; Πιο από τα δύο έχει να προσφέρει περισσότερα;

Εγώ πιστεύω πως και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά για τον λόγο ότι:

 

:wub: Η ερωτική επαφή ελευθερώνει το πνεύμα και η νοητική επαφή ελευθερώνει τον έρωτα!!! :wub:

 

Αυτός είναι και ο λόγος που πρώτα πρέπει να ερωτευτούμε το πνεύμα του άλλου και ύστερα την σάρκα του/της.

Μερικοί χριστιανόπληκτοι προσπαθούν να περάσουν την ιδέα πως ο έρωτας είναι "αμαρτία" πριν τον γάμο και ότι δεν πρέπει να κοιτάζεις τον άλλο πονηρά και μπλα μπλα μπλα. Δηλαδή προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο πως δεν πρέπει να μας αρέσει η σαρκική ηδονή (η οποία ελευθερώνει τα πνεύματα). Δηλαδή από μόνοι τους σπρώχνουν τον κόσμο στα διαζύγεια! Είναι απλά ανέραστοι και τους διακατέχουν οι δυνάμεις του ΚΑΚΟΥ!!! Γιατί ο έρωτας, σαρκικός και πνευματικός είναι ένα από τα πιό θαυμάσια πράγματα που χρειάζεται η ψυχή για να εξελιχθεί! Γιατί αν δεν προσπαθούμε να εξελίξουμε την ψυχή μας ούτως ώστε να είμαστε όλο και καλύτερα στις επόμενες μας ζωές τότε πιος ο λόγος ύπαρξης; Να υπηρετούμε τον Θεό; Έλεος! :wub:

Link to comment
Share on other sites

Ελλάδιε, συμφωνώ μεν μ΄ αυτά που λες, αλλά διαφωνώ με τον τρόπο που τα λες...

Παρακαλώ θερμά να μην δίδεται θρησκευτική χροιά με επιθετική διάθεση!! :nono:

Link to comment
Share on other sites

Καλά ντε, συγγνωμη, παρασύρθηκα... :( απλά λόγω του τρόπου που συνηθίζω να αρθρογραφώ σε εφημερίδα εναλλακτικής πληροφόρισης όπου τα λέμε όλα έξω από τα δόντια συνήθισα να γράφω με τέτοιο τρόπο... παρακαλώ αν θίκτικε κανείς να με συγχωρέσει, δεν θα επαναληφθει...

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλα τι ειναι ερωτας και τι αγαπη?

 

Μεχρι που παει ο Ερωτας και απο που αρχιζει η Αγαπη?

 

Προσωπικα πιστευω οτι ο Ερωτας καποια στιγμη περναει ομως η Αγαπη μενει οσα χρονια και να περασουν εστω κι αν εισαι χωριστα μ'αυτον που αγαπησες. :):wub:

 

Εσεις τι λετε?

 

Παντα Φιλικα Σμαραγδα :witch:

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με την Σμαράγδα...

 

Αν πρέπει να θέσω ορισμό για το τι είναι έρωτας και τι αγάπη, θα έλεγα το εξής:

 

Έρωτας - το επιφανειακό, πρόσκαιρο, αλλά ταυτόχρονα πολύ δυνατό ερωτικό συναίσθημα για έναν άλλο άνθρωπο, που βασίζεται στην σωματική έλξη, αλλά μπερδεύεται με την πνευματική έλξη. Είναι δηλαδή περισσότερο σαρκικός και λιγότερο πνευματικός ή/και ψυχικός.

 

Αγάπη - το βαθύ, αγνό, αλτρουιστικό, μακροχρόνιο και σταθερό συναίσθημα για έναν άλλο άνθρωπο, που δεν συνοδεύεται απαραίτητα με ερωτική/σωματική έλξη, αλλά έχει απόλυτη σχέση με την πνευματική και ψυχική επικοινωνία. Είναι δηλαδή κυρίως πνευματική και ψυχική και λιγότερο (ίσως και καθόλου) σαρκική.

 

...Λίγο άτσαλοι οι ορισμοί, αλλά νομίζω ότι είναι σαφές το πως τα βλέπω τα πράματα :shy2:

Link to comment
Share on other sites

Αυτο, ακριβως αυτο ειχα στο μυαλο μου για την Αγαπη. :wub:

 

Δηλαδη εγω για την αγαπη θα εφτανα πολυ πιο μακρια απ'οτι για τον Ερωτα.

 

Πιστευω οτι κανεις πιο πολλα, πιο μεγαλα και πιο ουσιαστικα πραγματα για καποιον που αγαπας παρα για καποιον που εισαι ερωτευμενη μαζι του.

 

Και το κυριοτερο οταν αγαπας κανεις πραγματα χωρις να σου τα ζητησει ο αλλος.

Εμενα η αγαπη με κανει να σκεφτομαι γι'αυτον πριν απ'αυτον. :D

 

 

Παντα φιλικα Σμαραγδα

Link to comment
Share on other sites

Ο συνδυασμός Έρωτα και Αγάπης δεν είναι καλλίτερο από το να υπάρχει μόνο το ένα από τα δύο;

 

Παράδειγμα: Κάποιος αγαπάει κάποιον αλλά δεν είναι ερωτευμένος μαζί του και καταφεύγει σε άλλους ερωτικούς συντρόφους για να ικανοποιηθεί...

Τι λέτε για αυτό; Ισχύει;

Link to comment
Share on other sites

Ο συνδυασμός Έρωτα και Αγάπης δεν είναι καλλίτερο από το να υπάρχει μόνο το ένα από τα δύο;

Ολα τά σπουδαία σ΄αυτή τή ζωή ξεκινάνε από τόν Ερωτα κι άν είναι τυχερό, καταλήγουν στήν Αγάπη...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...