Jump to content

ρατσισμός έναντι στη μαγεία


sevando
 Share

Recommended Posts

σαμπρίνα δεν διαφωνώ με τη σκέψη σου πως πράγματι η κοινωνια είναι δομημένη όπως ένας τούβλινος τοίχος. το θέμα όμως είναι να βρούμε το σωστό χτύπημα στο σωστό σημείο με το σωστό εργαλείο για να τον γκρεμίσουμε. και αν δεν το βρούμε εμείς να βοηθήσουτε

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

σωστό εργαλέιο είανι ο Λόγος που εφαρμόζεται στον Διάλογο...

Link to comment
Share on other sites

σωστά δίκιο έχετε. φιουυυυυ. βαθειές ανάσες. αλλά δεν ξέρω. πείτε με ψώνιο μα θέλω να βοηθήσω την μελλοντική γενιά έστω και λίγο για να μην καταντήσουμε να έχουμε πάλι τα έκτροπα του μεσαίωνα με τις καύσεις μάγων. φανταστείτε διαστημάνθρωπους να καίνε μελλοντικούς μάγους. ακούγεται χαζό αλλά ίσως αληθινό. ας βοηθήσουμε να διατηρηθούν κάποια βασικά απο την τέχνη ώτε να περάσουμε κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις στις μελλοντικές γενιές . α! επίσης παρακαλώ βαθμολογήστε το topic

Link to comment
Share on other sites

sevando εχεις καταγχωθεί...η πυρά δεν είναι της μόδας.... B) ...όλα θα πάρουν το δρλομο τους αρκεί να είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι και να μην εθελοτυφλούμε...πχ με ένα καλό δώρο ένα βιβλίο φιλοσοφίας...εμένα ο κολλητος της μάνας μου μου χάρησε το Πολύφημος οδός ένα πανεπιστημιακό σύγγραμμα μισο στα αρχαία ελληνικά μισό στα λατινικά...άλλος τον Κόσμο της ΄Σοφίας....έτσι σώζεις τη μελλοντική γενιά..

Link to comment
Share on other sites

...τουλάχιστον αυτούς που θέλουν να σωθούν, γιατί υπάρχουν και άλλοι που είναι "χαμένοι από χέρι".

Γιατί, ανάμεσα σε άλλα, η προηγούμενες γενιές νιώθουν επιφορτισμένες με την "υποχρέωση" να μεταβιβάσουν τις δικές τους αξίες στις επόμενες, οι οποίες όμως σε ορισμένες περιπτώσεις είναι τόσο προβληματικές όσο και η κατάσταση που θίγουμε τελικά.

Άρα, τα προβλήματα (ταμπού, προκαταλήψεις κτλ) διαιωνίζονται. Ευελπιστώ η επόμενη γενιά να διακατέχεται λιγότερο απ' αυτά, σε σχέση με τη σημερινή, αλλά από την άλλη βλέπω μια "έκπτωση" στις αξίες και τις αντιλήψεις που δεν ξέρω κατά πόσο θα συμβάλλει τελικώς στη λύση του προβλήματος... ή στον εκφυλισμό του.

Όταν βλέπεις, για παράδειγμα, ένα 15χρονο παιδί να θεωρεί τον εαυτό του μορφωμένο και ιδεολογικά κατασταλαγμένο έχοντας διαβάσει 3-4 βιβλία του Πλεύρη και έχοντας γαλουχηθεί στο να υποστηρίζει ένθερμα τέτοιου είδους απόψεις, ενώ καλά-καλά δεν μπορεί να γράψει ούτε μια πρόταση απόλυτα ορθογραφημένη, υπάρχει πρόβλημα.

Πρόβλημα για το ίδιο, εφόσον έχει φορέσει παρωπίδες από νωρίς, πρόβλημα για τους γονείς του επειδή του μεταδίδουν τις δικές τους αξίες ανεξάρτητα του αν αυτές είναι οι πρέπουσες ή όχι, πρόβλημα για την κοινωνία γιατί στο άμεσο μέλλον θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες αυτής της ανατροφής.

Κι εκεί δεν υπάρχει ούτε διάλογος, ούτε λογική, ούτε επιχειρήματα (εξ' ου και ο χαρακτηρισμός "χαμένοι από χέρι").

Link to comment
Share on other sites

δεμ ιαφωνώ πως τα πάντα θα πάρουν τον δρόμο τους απλώς το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς ώς άνθρωποι για το παρόν. εντάξει ρε παιδιά μην μου πείτε πως ποτέ δεν έχετε βρεθεί μπροστά στο δίλημμα:τώρα πως να πω πως είμαι μάγος;;; ολόκληρο τοπικ κάναμε. σας φαίνεται φυσιολογικό να περιορίζεστε και να αποφεύγετε να δηλώσετε τι πιστεύετε και τι είστε;;; αυτό είναι ίσως η πραγματική φύση της επιρροής και της τρομοκρατίας που ασκείται πάνω μας απο το κράτος και το σύστημα. ζούμε θεωρητικά σε ένα φιλελεύθερο και δημοκρατικό κράτος. όμως συμβαίνει κάτι περίεργο με την ελευθερία μας αυτή: ελάχιστοι καταλαβαίνουν την διαφορά όταν δεν την έχουμε...

Link to comment
Share on other sites

σας φαίνεται φυσιολογικό να περιορίζεστε και να αποφεύγετε να δηλώσετε τι πιστεύετε και τι είστε;;;

Να σου πω, προσωπικά ούτε που με νοιάζει! Το τι κάνω στην προσωπική μου ζωή, αν ασχολούμαι με μαγείες, με φιλοσοφίες, με ταρώ είναι θέμα δικό μου και μόνο. Δε θα καθήσω να δώσω λογαριασμό σε κανέναν, δε θα κάτσω να λογοδοτήσω και σε κανέναν. Το κάνω για μένα και μόνο και όχι για να επιδεικνύομαι.

Link to comment
Share on other sites

sabrina μου συμφωνώ απόλυτα αλλά το θέμα είναι πως η τέχνη είναι ανεξάρτητη της πίστης. ωστόσο γιατί να θεωρούμαστε σατανιστές όταν μιλάμε για μαγεία και να θεωρούμαστε τρελοί οί ακόμα και δαίμονες όταν σε άλλες χώρες δεν υπάρχει αυτό;

'

 

φιλε μας SEVANDO,αν και καθυστερημενα επιτρεψτε μου να μπω και γω στην συζητηση,δεν νομιζω πλεον να υπαρχει χωρα που να ακουει μαγεια και να μην εκδηλωνει τις εξησ τρεισ τασεις.:

1.γελοιοποιηση

2.αδιαφορια

3.συκοφαντια

υπαρχει και η σπανια τεταρτη ταση του να δειξει καποιος ενδιαφερον.......

"ΟΙ ΑΡΧΑΟΙ ΗΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ" ΤΑ πραγματα ετσι ηταν ετσι ειναι ετσι θα ειναι προς το παρον τουλαχιστον.....

η γελοιοποιηση ειναι συνισταμενη τησ αγνοιας και του ενδομυχου φοβου η αδιαφορια ειναι συνισταμενη του συγχρονου καλοβολεμμενου υπανθρωπου

και η συκοφαντια προιον τηα μισαλοδοξιας και του φονταμενταλισμου ....

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά πιστεύω ότι ο ρατσισμός στην Ελλάδα για την Μαγεία όχι απλώς είναι υπαρκτός αλλά πιστεύω επίσης ότι θα είναι για πολλα χρόνια ακόμη εκτός εάν βρεθεί η κατάλληλη ενημέρωση και άνθρωποι με ανοικτό μυαλό όπως συνάντησα εδώ στο forum.

 

Τότε πιστεύω πως κάτι θα αρχίσει να γίνεται κατά του ρατσισμού της Μαγείας.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά πιστεύω ότι ο ρατσισμός στην Ελλάδα για την Μαγεία όχι απλώς είναι υπαρκτός αλλά πιστεύω επίσης ότι θα είναι για πολλα χρόνια ακόμη εκτός εάν βρεθεί η κατάλληλη ενημέρωση και άνθρωποι με ανοικτό μυαλό όπως συνάντησα εδώ στο forum.

 

Τότε πιστεύω πως κάτι θα αρχίσει να γίνεται κατά του ρατσισμού της Μαγείας.

Ο "ρατσισμός" κατά τη μαγείας στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτος γιατί είναι αδύνατο να υπάρχει τέτοιος ρατσισμός, οπουδήποτε!

"Ρατσισμός" είναι φυλετική προκατάληψη. Μόνο αν η μαγεία ήταν φυλή ή έστω φυλετικό χαρακτηριστικό θα μπορούσε να ισχύει. Μιλάμε λοιπόν για προκατάληψη έναντι της μαγείας, όχι για ρατσισμό.

Ύπάρχει; Με κάποια έννοια ίσως. Στην ουσία όμως είναι κάτι το ασήμαντο.

Και βέβαια δεν ξέρω κανέναν τόπο στον κόσμο όπου να μην υπάρχει κάποια προκατάληψη για τα περί της μαγείας, και όσους-όσες ασχολούνται με αυτά.

Από την άλλη είναι (όπου εμφανίζεται) προκατάληψη που - κατά τη γνώμη μου και την εμπειρία μου, συνήθως - δεν αγγίζει με ξεχωριστό τρόπο παρά μόνο εκείνους που με τη συμπεριφορά τους την προκαλούν ή την αποδέχονται και της "δίνουν" αξία. Και νομίζω πως όποιο χαρακτηριστικό ή ιδιότητα ή ασχολεία προβάλλεται έτσι ώστε να "προκαλεί" συναντά προκατάληψη.

Edited by outis
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δυστυχώς η προκατάληψη ενάντια στην μαγεία είναι τέτοια που θεωρείται ως όργανο του Σατανά!!!!!! Δεν διαχωρίζουν Λευκή-Μαύρη!

Βέβαια αυτό είναι και υποκρισία γιατί οι χαρτορίχτρες θησαυρίζουν!!!!! Παρα είναι υπερβολική η αντίθεση ή είναι ιδέα μου; :wacko::blink::whistling:

Link to comment
Share on other sites

ρεεεεε μη κολλάς! Βάλε μια ασημένια πεντάλφα στο λαιμό και κάντους να πέσουν ξεροί!!! Και...σ όποιον αρέσει!!!!

 

 

Υ.Γ.(ΌΧΙ στη...δουλειά σου,βεβαίως...!) :lol:

Link to comment
Share on other sites

και στο κάτω-κάτω, άμα υπάρχουν τέτοιες γουϊκανές...δεν νομίζω πως ο κόσμος θα'χει πρόβλημα...

 

:019blush:

 

85258zfrk1eo2fp.gif

Link to comment
Share on other sites

Guest GILRAEN_ORONAR
Πώς θα τη χαρακτήριζα;

 

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΚΕΤΗ!

 

Από τη μια, η Ελλάς των ΜΜΕ δεν μπορεί να ξεχωρίσει προτεσταντικές αιρέσεις από Σαϊεντολογία και τις τσουβαλιάζει όλες υπό τον όρο "Σατανισμός", μην ξεχνώντας να καταγγείλει και τη μαγεία στα ίδια πλαίσια.

 

Από την άλλη, παραμένοντας στην ίδια Ελλάδα, με το που η Μ.Μ. βγάζει ένα βιβλίο, γίνεται best seller, η ίδια γίνεται "celebrity" (εσκεμμένον το αγγλικόν), παρουσιάζει εκπομπή στην τιβί και πλημμυρίζουμε από περιοδικά "Αστρολογίας" (μη χε) τα οποία έχουν το λιγότερο 50 σελίδες γραμμών "090".

 

Στην πραγματική, καθημερινή Ελλάδα, μπορεί να έχω ακούσει τα χίλια μύρια για τις αντιλήψεις μου περί θείου / μεταφυσικής, αλλά, αν πω πως λέω τα ταρώ, όλων αστράφτει το μάτι, όλοι θέλουν να τους τα πω. (Χμ... μόνο ένας γνωστός δεν έχει ενδιαφερθεί από όοοοολους).

 

Να προσθέσω εδω ότι φαίνεται τελικά να είναι θέμα "διασυνδέσεων", όταν στο μαγαζί της εν λόγω πουλάνε "μαντζούνια" και ερωτικά φίλτρα για να... "δέσετε το κρεββάτι του άπιστου" και άλλα κουλά, και δεν έχει καμία επίπτωση αυτό. Αλλά αν εσύ ή εγώ ζητήσουμε είκοσι ευρώ για τα ταρώ, σε μια βδομάδα θα μας χτυπήσει την πόρτα η εφορία στην καλυτερη, τα κανάλια στην χειρότερη. Αλλά αν βρεις τις άκρες για γραμμές "90", μπορείς να βάλεις δέκα μπουρδολόγους να λένε τρίχες στον κοσμάκη και να κονομάς με 1,5 ευρω το λεπτό. Οπως το είπες: Υποκρισία!!! Εχεις απόλυτο δίκιο.

Η ίδια η ξαδέρφη μου, άθεη και σκεπτικίστρια ως το κόκκαλο, κάθε Πανσέληνο θέλει να της διαβάζω τα ταρώ και το περασμένο καλοκαίρι μου ζήτησε και spell για να βρει άντρα. Κατά τα άλλα όταν με ακούει να μιλάω με την συνμάγισσα φίλη μου Α. για τα "δικά" μας, μας κοροιδεύει και γελάει. (Και ναι, το spell έπιασε). Αντε γιατί τα πήρα τώρα :015annoyed:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...