Jump to content

21-12-2012


 Share

Recommended Posts

Όλα ξεκίνησαν από εδώ

http://alignment2012.com/

 

Η φιλολογία, που έχει αναπτυχθεί γύρω από21-12-2012 το έτος 2012 έχει αρχίσει να ανησυχεί τους ανθρώπους και οφείλεται στο βιβλίο και στα κείμενα στο διαδίκτυο, τους δίσκους CD από τον κ. Τζένκινς (John Major Jenkins) που ισχυρίζεται μαζί με άλλους, ότι σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας (Long Count), αυτήν την ημερομηνία ο ήλιος θα βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία μας και όλοι οι πλανήτες θα είναι σε συζυγία στον ουρανό. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, ισχυρίζεται, μεγάλα φαινόμενα στον ουρανό και στη γη με αποτέλεσμα την καταστροφή του κόσμου, το τέλος του κόσμου, The End of the World. Το 1950 έκλεισε ένας κύκλος και άρχισε ο Μεγάλος Κύκλος, που τελειώνει τον Δεκέμβριο του 2012. Τότε αρχίζει ένας νέος κύκλος για το σύμπαν. Σύμφωνα με αυτά για την Ελλάδα είναι η μεσημβρινή ώρα 13 και 13, που αναφέρω, εφόσον με universal tιme η ώρα είναι 11 και 13 πρώτα λεπτά.

 

Αυτά με λίγα λόγια για τους ισχυρισμούς αυτών, που υποστηρίζουν το ανύπαρκτο ημερολόγιo των Μάγια, που στηρίχτηκε σε άλλους χάρτες για να στηριχθεί η υπόθεση της συζυγίας και των ημερομηνιών.

 

Κανένας δεν μας είπε γιατί αρχίζει η δημιουργία στις 11 Αυγούστου του έτους 3114 BCE για το Γρηγοριανό και 6 Σεπτεμβρίου του έτους 3114 BCE για το Ιουλιανό ημερολόγιο.

 

Η μέθοδος υπολογισμού είναι σωστή, όχι όμως ως ημερόλιο συμβάντων.

 

Στις 20-12-2012 τελειώνει το 13ο Μπακτούμ και στις 21-12-2012 αρχίζει το 14ο. Και λοιπόν; Από που προκύπτει η συντέλεια του Κόσμου εφόσον είναι αρχή νέας περιόδου και δεδομένης της συνέχειας του ημερολογίου κάπου στο 2200 μΧ;

 

Το συγκεκριμένο ημερολόγιο, δεν έχει απαντηθεί, που βρίσκεται τώρα, διότι καμία έρευνα δεν το έχει εντοπίσει. Τον 16ο αιώνα οι Ισπανοί κατακτητές κατέστρεψαν σχεδόν όλα τα ντοκουμέντα. Επιπλέον, την συγκεκριμένη ημερομηνία αστρονομικώς δεν υπάρχει κανένα περίεργο φαινόμενο στον ουρανό, αν και οι συζυγίες είναι συνηθισμένο φαινόμενο ακόμα κι αν ήταν έτσι. Υπάρχουν συζυγίες σε ζευγάρια πλανητών και σε τριάδα το 2012 αλλά όλων των πλανητών δεν έχουμε αυτήν την ημερομηνία.

 

Ο πίνακας δείχνει την θέση σε μοίρες και την απόσταση.

 

Οι Μάγια με κανένα τρόπο δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν με ακρίβεια ένα τέτοιο γεγονός δεδομένου, ότι ο υπολογισμός της μεταβολής της τροχιάς του ήλιου, σε πλήρη κύκλο στον γαλαξία μετά από 26.000 χρόνια ή 25.796 ή 25.800 ή 25.920 με αναφορά τα άστρα και συγκεκριμένα να επιστρέψει ο ήλιος στις 21 Μαρτίου, στην εαρινή ισημερία στον Κριό, λόγω μετάπτωσης του άξονα της γης προς το επίπεδο της εκλειπτικής, όπου κλείνει ο κύκλος, δεν θα μπορούσε να γίνει εύκολα από τους Μάγια. Ωστόσο, όταν πήγα το αστρονομικό πρόγραμμα στον ουρανό την ημερομηνία αυτή, διαπίστωσα ότι ο ήλιος ήταν κοντά στο κέντρο του γαλαξία με τον Πλούτωνα πολύ κοντά του και τέσσερις πλανήτες να είναι σχεδόν ευθυγραμμισμένοι και από αυτήν την άποψη δικαιώνεται ο ισχυρισμός αυτός του ημερολογίου των Μάγια, αν υπάρχει και δεν προκύπτει από σύγχρονες μελέτες, το πιθανότερο, που αποδίδονται στους Μάγια.

 

Σε κάθε περίπτωση η ώρα 0.0.0.0.0 δεν είναι το 2012 και καμία ανησυχία δεν μπορεί να υπάρχει ακόμα και αν όλοι πλανήτες ήταν σε συζυγία.

 

Ας σκεφτούμε τι έγινε το έτος 1000, όταν οι άνθρωποι στην Ευρώπη υπέφεραν από αρρώστιες και απέραντη φτώχεια, η χειρότερη περίοδος ιστορικά της ευρώπης, όπου η χιλιαστική θεωρία είχε τρομάξει τους ανθρώπους.

 

Την βραδιά του 999 31 Δεκεμβρίου όλοι οι άνθρωποι είχαν βγει έξω από τα σπίτια τους να περιμένουν το τέλος του κόσμου. Δεν έγινε τίποτα.

 

Μόνο οι έμποροι του φόβου και της ανασφάλειας, προφανώς, κερδίζουν από τέτοιες υποθέσεις, καθώς βρίσκουν έδαφος στην άγνοια των ανθρώπων. Υπάρχουν, ωστόσο, και οι άνθρωποι με ψυχική προδιάθεση να βλέπουν πάντα καταστροφές και να απειλούν μονίμως την ανθρωπότητα.

 

Προκύπτει, ωστόσο, από ιστορικές μελέτες, ότι κάθε 10.000 χρόνια επέρχεται μεγάλη καταστροφή και αρχίζουν όλα από την αρχή.

 

πηγη: http://astro.pblogs.gr/2007/09/21-12-2012-...toy-kosmoy.html

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

ΟΙ "ΜΑΓΙΑΣ" ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥΣ

Όλα ξεκίνησαν όταν αποκρυπτογραφήθηκε το "Ημερολόγιο Μεγάλης Μέτρησης"των Μάγια.

 

073.jpg

 

Καλλιτεχνική Απεικόνιση του ημερολογίου Μεγάλης Μέτρησης των Μάγια,

όπως ήταν σκαλισμένο πάνω στα πέτρινα μνημεία του πολιτισμού αυτού και σε διάφορες τοιχογραφίες.

 

Οι Μάγια είναι λαός που έζησε και άκμασε σε αυτό που σήμερα αποκαλούμε Κεντρική Αμερική ή, κατά άλλους Λατινική Αμερική, από το 2000 π.Χ. μέχρι το 1500 μ.Χ. Ο πολιτισμός τους, άφησε πίσω του μια πραγματικά προηγμένη μελέτη για την αστρονομία, το χρόνο και το αστρικά φαινόμενα. Είχαν πλήρως κατανοήσει ως φυσικά φαινόμενα τις εκλείψεις, τους κομήτες, την σφαιρική γη, το ηλιοκεντρικό πλανητικό σύστημα. Είχαν επίσης μαθηματική γνώση προηγμένη για την εποχή τους, με κατανόηση του μηδενός και του απείρου (Σημείωση: Περισσότερα για το αριθμητικό σύστημα των Μάγια μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Όλη αυτή την γνώση την διαφύλατταν, οι σοφοί του λαού αυτού που ονομάζονταν Σαμάνοι. Ήταν ταυτοχρόνως θρησκευτικοί λειτουργοί, δικαστές, φύλακες των ηθών και εθίμων, αλλά και κάτοχοι γνώσεων ιατρικής, αστρονομίας, αρχιτεκτονικής και γεωργίας. Δεινοί παρατηρητές των άστρων και του ουράνιου στερεώματος προστάτευαν την γνώση αυτή, την εμπλούτιζαν με την δική τους εμπειρία και την μετέδιδαν στον επόμενο σαμάνο μετά από κατάλληλη εκπαίδευση και μύηση. Υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση τους, η συσσωρευμένη σοφία του λαού αυτού αποτυπώθηκε σε σκαλισμένες ιερογλυφικές απεικονίσεις και σε τοιχογραφίες, στους τοίχους των ναών και σε άλλα κτίσματα. Τα κτίριά τους δεν ήταν απλά. Αναπτύσσοντας αρχιτεκτονική τεχνολογία κατασκεύασαν Πυραμίδες και σύνθετες κατασκευές, εκπληκτικής τεχνοτροπίας και τέλεια προσανατολισμένες σε σχέση με την πορεία του ηλίου στο ουράνιο στερέωμα, όπως αυτοί το παρατηρούσαν. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις η σκιά του ηλίου πάνω στις Πυραμίδες αναπαριστά τέλεια σκηνές από την μυθολογία τους.

 

Οι Μάγια φέρεται ότι διαδέχθηκαν έναν ακόμη παλαιότερο πολιτισμό, αυτό των Ολμέκ. Και αυτοί ήταν οπαδοί της λατρείας του Θεού Ήλιου. Από αυτούς κληρονόμησαν οι Μάγιας μαθηματική και αρχιτεκτονική γνώση, την παρατήρηση του ουρανού και την γνώση της κατασκευής ημερολογίων με βάση την κίνηση των ουράνιων σωμάτων. Και αυτοί είχαν σαμάνους και γνώση χρήσης ψυχοτρόπων φυτών.

 

Επιστρέφοντας στους Μάγιας, μέσα από την παρατήρηση του ουράνιου στερεώματος διαμόρφωσαν την αντίληψη του ρευστού κυκλικού χρόνου. Δηλαδή στον πολιτισμό αυτό ο χρόνος είναι ένα μέγεθος με κυκλική ή ελικοειδή πορεία, που η εξέλιξη των γεγονότων χαρακτηρίζεται από αέναη αλληλοδιαδοχή αναγέννησης, κλιμάκωσης και πέρατος. Να σημειωθεί ότι η θεώρηση του χρόνου στην μοντέρνα δύση είναι διαφορετική και τον περιγράφει ως ένα καθαρά γραμμικό μέγεθος, με απόλυτα δομημένη σειρά αλληλουχίας συμβάντων (παρελθόν, παρόν και μέλλον).

 

Μέσα επίσης από την παρατήρηση του ουρανού, είχαν καταλάβει ένα φυσικό φαινόμενο που οι δυτικοί το κατανόησαν πριν από περίπου 50-100 χρόνια. Είχαν δηλαδή αντιληφθεί την κυκλική ταλάντωση, του άξονα περιστροφής της γης. Μάλιστα προσδιόρισαν το χρόνο περιστροφής και το ρυθμό περιστροφής του με σχετικά μεγάλη ακρίβεια. Όρισαν ως κομβικό σημείο για τις μετρήσεις τους το απόγειο του χειμερινού ηλιοστασίου δηλαδή την 21 Δεκεμβρίου εκάστου έτους (να θυμίσουμε ότι εκείνη την ημέρα έχουμε την μικρότερη διάρκεια ημέρας και την μεγαλύτερη διάρκεια νύχτας). Παρατήρησαν την μεταβολή της θέσης των άστρων κάθε χρονιά αυτή την ημερομηνία και υπολόγισαν με ακρίβεια ότι ο άξονας περιστροφής της γης συμπληρώνει μια πλήρη περιστροφή κάθε 25920 χρόνια.

 

Η επιστημονική έρευνα της εποχής μας επιβεβαίωσε την μετατόπιση αυτή. Διαπίστωσε μάλιστα ότι η φαινόμενη θέση των άστρων, σε δικές μας μονάδες μέτρησης, μεταβάλλεται 1° κάθε 72 χρόνια (72 χρόνια x 360°/κύκλο = 25920 χρόνια). Ποια είναι όμως η πιο κατάλληλη στιγμή, για να αρχίσει κάποιος να μετράει την εξέλιξη του φαινομένου. Μια κυκλική ταλάντωση όπως αυτή, μπορεί κάποιος να αρχίσει να τη μετράει από την στιγμή που την ανακαλύπτει. Το θέμα όμως δεν ήταν τόσο απλό για τους Μάγιας.

 

Συσχετίζοντας τη γνώση γεγονότων, ιστορίας και μύθων, που μεταφέρονταν από γενιά σε γενιά, κατάφεραν να συνδυάσουν την αέναη πορεία των ουράνιων σωμάτων, που από τη γη φαίνεται κυκλική και επαναλαμβανόμενη, καθώς και κομβικά κοσμικά φαινόμενα (όπως κομήτες, εκλείψεις και πλανητικές ευθυγραμμίσεις), με την ιστορία της γης και της φυλής τους. Έγινε αντιληπτό από τους ερευνητές, ότι μέσα από την παρατήρηση του ουρανού και την αντιστοίχιση των ουράνιων φαινομένων, στα γήινα συμβάντα, βρήκαν ένα διαχρονικό σύστημα επικοινωνίας με τις μελλοντικές γενιές, καθώς θεωρούσαν τον ουρανό ως το μοναδικό σταθερό και διαχρονικό κοινό σημείο αναφοράς για όλους τους ανθρώπους. Μπόρεσαν να προβλέψουν πάρα πολλά αστρικά γεγονότα μέχρι και 2000 χρόνια μετά την εποχή τους. Άγνωστο πώς, για ένα τέτοιο μη τεχνολογικό πολιτισμό, πρόβλεψαν γεγονότα που δεν είχαν ζήσει ποτέ, ή, η προηγούμενη και η επόμενη πραγματοποίησή τους γινόταν χιλιάδες χρόνια πριν και μετά την εποχή τους αντίστοιχα. Το πιο σημαντικό από αυτά τα γεγονότα είναι ένα κοσμικό φαινόμενο που η περίοδος πραγματοποίησής του συμπίπτει σχεδόν με αυτή της κυκλικής ταλάντωσης του άξονα της γης. Και αυτό δεν είναι άλλο από την γαλαξιακή ευθυγράμμιση. Καθόρισαν δε με απόλυτη ακρίβεια ότι η επόμενη γαλαξιακή ευθυγράμμιση θα συμβεί τη 21/12/2012 το βράδυ. Η ευθυγράμμιση αυτή συμβαίνει κάθε περίπου 26. 000 χρόνια. Στο φαινόμενο αυτό η γη και ο ήλιος ευθυγραμμίζονται με το κέντρο του γαλαξία με τη σειρά γη - ήλιος - κέντρο γαλαξία. Ουσιαστικά για κάποιο χρονικό διάστημα, η γη χάνει την επαφή της από το κέντρο του γαλαξία λόγο της παρεμβολής του ηλίου άμεσα τους. Αυτή την χρονική στιγμή τελειώνει μια περίοδος και ξεκινούν να μετρούν μια νέα περίοδο, κυκλικής ταλάντωσης του άξονα περιστροφής της γης. Ταυτόχρονα σημαίνει για αυτούς το τέλος μιας εποχής. Σημαίνει όμως και την αρχή μιας άλλης;

 

Το φαινόμενο αυτό κατείχε κεντρική θέση στα πιστεύω και στα έθιμα των Μάγιας. Η οπτικοποίηση της διέλευσης του ήλιου από την μήτρα του γαλαξία, όπως περιγράφουν το κενό που φαίνεται πίσω από αυτόν (μεσαία φωτογραφία), κατέχει κεντρική θέση στα έργα και σύμβολα που μας άφησαν. Αντιπροσωπεύει δε την ιδέα της υποχρεωτικής διέλευσης του μέγα σαμάνου βασιλιά από το σκοτάδι, πριν αυτός βγει από αυτό στο φως και οδηγησει τους ανθρώπους του και την φύση στην αναγέννηση. Η όλη ιδέα και οι εικόνες που την αντιπροσωπεύουν δεν μπορούν παρά να μας κάνουν να αναρωτηθούμε αν αυτό που έβλεπαν, ήταν μόνο ένα αστρικό γεγονός, ή, με την ενόραση των σαμάνων είχαν δεί γεγονότα που θα άλλαζαν την πορεία της ανθρωπότητας περίπου 800 χρόνια μετά.

 

083.jpg

081.jpg

 

Πέραν της καθαρά αστρονομικής ερμηνείας για τις απεικονίσεις του παρόντος εδαφίου, οποιαδήποτε άλλα συμπεράσματα χωρούν πολλή συζήτηση και έρευνα. Τις περισσότερες φορές δε, οι απόψεις, εκφράζουν την οπτική γωνία του κάθε ερευνητή ή αναγνώστη ανάλογων συγγραμμάτων.

 

080.jpg

 

Αυτό που έκανε κάποιους ερευνητές να "ψάχνονται", είναι η χρήση του σημείου του Σταυρού, ως συμβόλου αναγεννητικής πορείας σχεδόν 800 χρόνια πριν γεννηθεί ο Χριστός. Η πορεία του βασιλιά Ήλιου προς ένα νέο ξεκίνημα, συμβολίζεται από το κάθετο κομμάτι του σταυρού, ενώ το οριζόντιο συμβολίζει το σκοτεινό ρήγμα. Στις 21/12/2012 θα συμβεί ακριβώς αυτό. Ο Ήλιος θα περάσει έχοντας το σκοτεινό ρήγμα ως φόντο και μάλιστα κάθετο στην πορεία του. Οι μελετητές των Μάγιας υποστηρίζουν ότι ένας λαός που θεοποίησε τον αέναο κύκλο της αρχής - κλιμάκωσης - τέλους και τον απεικόνισε τόσο ξεκάθαρα, δεν μπορεί παρά να έχει δώσει στο τέλος, αυτό που αντιλαμβανόταν ως δρόμο από το τέλος στην αρχή. Ήταν τόσο παθιασμένοι με αυτό το πέρασμα, που είχαν οργανώσει παιχνίδι που μια ομάδα κέρδιζε άμα πέρναγε το τόπι (ο ήλιος) μέσα από ένα κάθετο πέτρινο δακτυλίδι (το σκοτεινό ρήγμα). Ήταν δε τόσο σημαντικό το πέρασμα αυτό, που ο αρχηγός της ομάδας που έχανε (δεν επιτύγχανε το πέρασμα από το δαχτυλίδι) θανατωνόταν.

 

Προκειμένου να προγραμματίσουν τη ζωή τους σε σχέση με τα ουράνια φαινόμενα και το χρόνο καθώς και να αποτυπωθούν οι προβλέψεις τους σε σχέση με το χρόνο, δημιούργησαν και οργάνωσαν -3- διαφορετικά ημερολόγια. Το πρώτο ημερολόγιο είναι το "Τσόκλιν". Αποτελείται από 13 χρονικές περιόδους (μήνες) των 20 ημερών. Συνολικά 260 μέρες. Ο χρόνος αυτός πιθανότατα αντιπροσωπεύει είτε το χρόνο της ανθρώπινης κυοφορίας (260 μέρες = 9 μήνες), είτε το χρόνο μεταξύ σποράς και συγκομιδής. Κατόπιν, θέλοντας να περιγράψουν την εξέλιξη των γεγονότων κατά την περιστροφής της γης γύρω από τον ήλιο κατασκεύασαν ένα ημερολόγιο 365 ημερών. Εκείνο όμως που θεωρείται πραγματικό επίτευγμα για ένα τόσο παλιό μη τεχνολογικό πολιτισμό, είναι το ημερολόγιο που ονομάστηκε "Ημερολόγιο Μεγάλης Μέτρησης". Στο ημερολόγιο αυτό καταγράφονται και προβλέπονται με ακρίβεια κοσμικά φαινόμενα (εκλείψεις, ευθυγραμμίσεις και διελεύσεις ουράνιων σωμάτων). Στην συνέχεια κάνοντας χρήση των ιστορικών τους παραδόσεων για το παρελθόν, προειδοποιούν για το είδος των γεγονότων που θα συμβούν στη γη. Οι ερευνητές αποκρυπτογραφώντας τους συμβολισμούς των Μάγια, κατάφεραν να αντιστοιχίσουν το ημερολόγιο αυτό στο δικό μας ημερολόγιο. Η χρονική του διάρκεια απλώνεται σε 5125 έτη. Βρήκαν ότι ξεκινά από κάποιο θεμελιώδες για τους Μάγια κοσμολογικό γεγονός το 3113 π.Χ. και τελειώνει με ένα αντίστοιχο και μοναδικό κοσμολογικό γεγονός στις 21/12/2012. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το ημερολόγιο δεν περιέχει ακριβώς προβλέψεις γεγονότων. Περιέχει όμως προβλέψεις για την μορφή που θα έχουν τα γεγονότα του μέλλοντος.

 

Η πιο φοβερή εικόνα είναι αυτή που αντιπροσωπεύει το τέλος του "Ημερολογίου Μεγάλης Μέτρησης" και είναι και αυτή που αποτελεί αντικείμενο διαφορετικών ερμηνειών. Για κάποιους ερευνητές απεικονίζει προφητεία για κατακλυσμικού μεγέθους πλημμύρες, πόνο και καταστροφή, καθώς τα ερπετά ανοίγουν το στόμα τους και νερό πετάγεται πνίγοντας τη γη.

 

Πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να δούμε αυτή την προφητική εικόνα μόνη της και ξεκομμένη από το συνολικό πολιτισμό των Μάγια και τις αντιλήψεις τους για το αναγεννόμενο σύμπαν. Στην εποχή τους, της αναγέννησης της γης προηγείτω καταστροφή από πλημμύρες στα ποτάμια της Αμερικής, ορμητικοί χείμαρροι και καταιγίδες στον κόλπο του Μεξικού. Πάντα όμως μετά έρχεται η αναγέννηση. Οι πλημμύρες εμπλούτιζαν το έδαφος δίνοντας καλές σοδειές, τα γκρεμισμένα χωριά ξαναχτίζονται καλύτερα, οι βροχές και τα χειμαρρώδη ποτάμια γεμίζουν τις λίμνες, ανανεώνουν το νερό και παρέχουν νερό για πότισμα το καλοκαίρι, καλές ψαριές κ.λ.π. Πολλοί μελετητές υποστηρίζουν ότι ένας λαός που θεοποίησε τον αέναο κύκλο της αρχής - κλιμάκωσης - τέλους και τον απεικόνισε τόσο ξεκάθαρα, δεν μπορεί παρά να έχει δώσει στο τέλος του ημερολογίου του, αυτό που αντιλαμβανόταν ως την διαδικασία περάσματος σε μια νέα αρχή.

 

Πηγή

Link to comment
Share on other sites

Δεν αντέχω τις καταστροφολογίες,ούτε τον Ευαγγελάτο ωστόσο για το 2012 έχω ακούσει οτι θα γίνει κάποια αλλαγή στο μαγνητικό πεδίο της γής

Link to comment
Share on other sites

...ΚΑΙ εγώ νομίζω πως θα υπάρχει επόμενη μέρα (ευτυχώς),αλλά με τι ποιότητα η ανθρωπότητα; Να το ερώτημα!!!

 

ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ επιτέλους????

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εγώ άκουσα για ευθυγράμηση του ήλιου μας με το κέντρο του γαλαξία μας.. Αυτό μου φαίνεται λίγο "κάπως" γιατί ως προς τι θα ευθυγραμιστεί ο ήλιος μας..??? Για να ευθυγραμιστεί ένα αντικείμενο νομίζω βάση φυσικής ότι χρειάζονται 3 νοητά σημέια...

1ο ο ήλιος μας, 2ο το κέντρο του γαλαξίας μας και 3ο ποιό..??? Τι ακριβώς εννούν ευθυγράμιση.. Καταλαβαίνω την ευθυγράμιση των πλανητών σαν πολλά σώματα στην ίδια ευθεία..Αδυνατώ να καταλάβω την ευθυγράμιση του ήλιου μας με το κέντρο του γαλαξία μας γιατί αν αφορά τα δύο αυτά σημεία ακόμα και τώρα βρίσκονται σε κάποια ευθυγράμιση... Άρα ως προ τι θα ευθυγραμιστεί ο ήλιος μας.???? Αν πράγματι ευθυγραμιστεί και..?????

 

Ποιό είναι το τρίτο σημείο ή τα υπόλοιπα σημεία της ευθυγράμισσης και αν δεν υπάρχουν τι σόι ευθυγράμιση εξηγείται από 2 σημεία και μόνο...????

 

Και για όσους πιστεύουν σε κάτι, όλες η θρησκείες αναφέρουν τρομέρα σημάδια και καταστροφές προτού έρθει το τέλος οι όποιες βάση των γραφών τους διαρκουν κάποια ικανοποιητική χρονική περίοδο όσων αναφορά το τέλος..Τώρα ο χρόνος μπορεί να είναι υποκειμένικος αλλά βάση των γραμμένων των διαφορων αποκαλύψεων δεν είναι και γεγονότα που θα γίνουν από την μια μέρα στην άλλη..Δέν νομίζω πως θα ξυπνίσουμε μια μέρα και θα περίμενουμε την τάδε ώρα να ζήσουμε το τέλος.. Μου φένεται "κάπως".. Ότι θα υπάρξει κάποια αλλαγή ναι μου φαίνεται πιο προσιτό όχι όμως τόσο ώστε να είμαι σίγουρος.. Ας είμαστε λίγο λογικοί... :smilewink:

Link to comment
Share on other sites

ναι έχεις δίκιο για την ευθυγράμμιση χρειάζονται 3 σημεία, τα οποία είναι: Γη, Ήλιος, Κέντρο γαλαξία

 

Και πάλι δεν μου κολλάει..Άντε ο ήλιος σαν νοητό και μόνο του σημείο είναι κάποια στιγμή σε ευθεία με το γαλαξία..εφόσον και η γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο λογικά πρέπει να υπάρχει ευθυγράμμιση μια φόρα τον χρόνο... :smilewink:

 

Μήπως είναι κάποια άλλη ευθύγράμμιση και από το φαινόμενο του "σπασμένου τηλεφώνου" όλοι μας έχουμε καταλάβει άλλο..?

 

Δηλ. πως θα είναι αυτή η ευθυγράμμιση..??? (κόλλημα που χω φάει τώρα)..αλλά σκοπός είναι να εξήγουμαι και να απορρίπτουμε ή να δεχόμαστε..συγνώμη τώρα που γίνομαι κουραστικός, αν δεν τεκμηριώνουμε κιόλας τι νόημα έχει η κάθε κουβέντα.. :clapping:

Link to comment
Share on other sites

θα στο δείξω με μια εικόνα αν το καταλάβεις

 

μια οποιαδήπτε ημέρα δεν έχουμε ευθυγράμιση όπως την ημερομηνία που λένε.

post-1067-1249501682.jpg

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

Μια φορά το χρόνο η Γη ο Ηλιος και το Κέντρο του Γαλαξία είναι σε ευθεία. Χιλιάδες χρόνια τώρα αυτό γίνεται. Δεν είναι κάτι περίεργο λοιπον.. :gleam:

Link to comment
Share on other sites

...Στην επίμαχη ημερομηνία, ο ήλιος, η σελήνη και όλοι οι πλανήτες εκτός από το Δία, θα βρίσκονται στο ίδιο τμήμα 180 μοιρών του ουρανού. Κάτι εξαιρετικά σπάνιο που δεν υπάρχει όμοιό του στη μνήμη της ανθρωπότητας. Η θέση του ήλιου μας θα συμπέσει με το ακριβές σημείο διατομής του γαλαξία μας (στη μεγάλη "διασταύρωση") και με το επίπεδο της Εκλειπτικής. (Το πεδίο της Εκλειπτικής είναι, ας πούμε, το μονοπάτι στο οποίο φαίνονται να ταξιδεύουν ο ήλιος, η σελήνη και οι πλανήτες στον ουρανό, από την Ανατολή προς τη Δύση Διατέμνει το Γαλαξία σε μια γωνία εξήντα μοιρών κοντά στον αστερισμό του Τοξότη) Επίσης, στον ουράνιο χάρτη θα φαίνεται μια πρωτόγνωρη μεγάλη συστοιχία πλανητών, σε ευθυγράμμιση με τον γαλαξιακό ισημερινό. Ο "κοσμικός σταυρός" που σχηματίζεται από τη διατομή του Γαλαξία μας και του πεδίου της Εκλειπτικής, ονομαζόταν "Ιερό Δέντρο" από τους Μάγιας. Ο κορμός του δέντρου (το Axis Mundi) είναι ο Γαλαξίας, και το κεντρικό κλαδί είναι το πεδίο της Εκλειπτικής. Έτσι, μυθολογικά, ο πατέρας μας, ο ήλιος, στη μοιραία ημερομηνία, ανατέλει για να συνδεθεί με το κέντρο του Ιερού Δέντρου, του "Δέντρου της Ζωής", δηλαδή με την Καρδιά του Γαλαξία. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί εδώ και 26.000 χρόνια!...

...το οποίο υπάρχει σαν παράθεση και σε αυτό το τόπικ. Γιατί ανακυκλωνόμαστε?!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...