Jump to content

Τέλος στα Διοδια!


Speedy
 Share

Recommended Posts

ναι αυτό γίνεται γιατί μάθανε μερικοί τους θεσμούς όπως η απεργία να την έχουν στο τσεπάκι και όποτε τους την βουρίξει να βγαίνουν στους δρόμους.. και αυτό ξεκίνησε από παλιά....

 

οπότε όταν βλέπω απεργία ... τώρα ... απλά λέω ότι είναι ένας άλλος τρόπος εκτόνωσης, παλιά κάναν πάρτυ τώρα κάνουν απεργίες.

 

ποιο το νόημα, έχει πετύχει κανείς τίποτα με την απεργία; Εδώ πχ διαμαρτύρεσε για ενα προϊόν και αντί να κάνει κάποιος οργανωμένο μποηκοτάζ εμείς οι Έλληνες δεν μπορουμε χωρίς αυτό...

 

αυτά φίλοι μου είναι όλα στο κλίμα της ψευτοαντίδρασης .... και για να επανέρθουμε έτσι είναι και το πάνω βίντεο.

Μια μόδα που θα περάσει.

 

Μέσα από τις διαδηλώσεις και όλα αυτά τα αντιδραστικά ο άλλος νιώθει και δραστήριος που το βάζεις αυτό;

 

Όλα αυτά τα λέω για εμάς, τώρα αν οι δρόμοι είναι σε κακό χάλι άλλο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Οι άνθρωποι εκτονώνονται όταν το έχουν ανάγκη. Γιατί άραγε στην Ελλάδα έχουμε ανάγκη την εκτόνωση; Μήπως γιατί από μικρή ηλικία τραβάμε τρελά ζόρια; Μήπως γιατί έχουμε φτιάξει μια ζωή στην οποία η ξεκούραση και η χαλάρωση δηλώνουν απούσες;

 

Αλλά για να μην ξεφύγω από το αρχικό θέμα, θέλω να προσθέσω ότι τα διόδια δε χρειάζονται. Διόδια χρειάζονται μόνο στην Αθήνα κι αυτό λόγω του κυκλοφοριακού προβλήματος!

Υπάρχουν χρήματα για να φτιαχτούν οι δρόμοι. Οι φόροι που δίνουμε είναι αρκετοί για να καλύψουν τις ανάγκες της Ελλάδας. Κι αν υπάρχει φοροδιαφυγή, τότε αυτό δεν είναι και δεν πρέπει να είναι δικό μου πρόβλημα, ούτε πρέπει να φορτώνομαι εγώ τις συνέπειες.

 

Εγώ είμαι υπέρ της κατάργησης των διοδίων κι αναπόφευκτα είμαι και υπέρ των δράσεων των τοπικών κοινωνιών, γιατί δεν έχουν ληφθεί μέτρα για τους ανθρώπους αυτούς. Και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πληρώσω τα ίδια διόδια με κάποιον, που θα κάνει τα 10πλάσια χιλιόμετρα από εμένα, που θα πάω να επισκεφτώ ένα φίλο στο Καπανδρίτι.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Άλλο ένα πολύ καλό link περί κινητοποιήσεων ενάντια στα Διόδια, από την Ομάδα εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας "Ο Τόπος μου".

http://www.anasta.de/TOPOS/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=29&Itemid=58

 

Η συγκεκριμένη ομάδα κάνει γενικότερα κι άλλες δράσεις και αξίζει να της ρίξετε μια ματιά, όχι μόνο για το θέμα των διοδίων.

Link to comment
Share on other sites

 

Τώρα λοιπόν που κινδυνεύουμε οικονομικά δεν έχει απαιτώ και δεν πληρώνω, τώρα θα πληρώσουμε τα σπασμένα που σημαίνει πληρώνω και δεν λαμβάνω γιατί πληρώνω ζημιές!

 

 

Διαφωνώ κάθετα: εγώ δηλ. που πλήρωνα -και πληρώνω- ΚΑΝΟΝΙΚΑ φόρους (κι άρα...μπαίνω στην άτυπη "λίστα των κοροϊδων" που λένε οι "μάγκες" φοροφυγάδες) ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ να τα πληρώνω τα σπασμένα των...άλλων;

 

Δεν είναι η Ελλάδα που χρεωκόπησε ακριβώς -το ελληνικό Κράτος είναι που χρεωκόπησε.

Οι έλληνες χρηματιστές, οι μεγαλέμποροι, οι κερδοσκόποι και λογής-λογής "οικονομικά λαμόγια" δεν κινδυνεύουν από τη Κρίση.

Αφήστε που -παρά τις υποσχέσεις των...κρατούντων- ΟΥΔΕΙΣ από τους 2 προηγούμενους πρωθυπουργούς ή υπουργούς των τελευταίων κυβερνήσεων ΔΕΝ πήγε βιαίως σε εξεταστική επιτροπή ΟΥΤΕ προφυλακίστηκε λόγω εθνοπροδοτικής συμπαιγνίας (που'φερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού!). Αντιθέτως...

 

Βεβαίως και ΕΧΩ την απαίτηση κάποτε να...σταματήσω να πληρώνω ΣΥΝΤΟΜΑ για αυτά που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ κάνουν ή θέλουν -μελλοντικά- να πράξουν για "το καλό της χώρας". Νισάφι!!!Δεν είναι απλά θέμα "φιλοσοφίας", αλλά στοιχειώδης λογικής.

 

Εξακολουθούμε να "πληρώνουμε σπασμένα άλλων" ΔΙΟΤΙ (ως κοροϊδα που'μαστε άπαντες) ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ να εξεγερθούμε, να αντιδράσουμε σωστά και μαζικά -όπως π.χ. στην ΟΥΓΓΑΡΙΑ (αν θυμάμαι καλά) πρόσφατα, που τα εκεί Δικαστήρια τους καταδίκασαν τα οικονομικά μέτρα της εκεί Κυβέρνησης υπό τη "σκεπή του Δ.Ν.Τ." ως ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΑΙΧΡΑ(!) ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ και...απαιτούν να επιστραφούν αναδρομικά τα περικομμένα επιδόματα και τους λοιπούς (κομμένους) μισθούς.

 

.'.

Link to comment
Share on other sites

το ξαναλέω όλα είναι ψευτοαντίδραση. Κανείς δεν έχει κάνει κάτι σοβαρό ακόμη και τώρα σχολιάζουμε τα μέτρα του ΔΝΤ με τον φραπέ στο χέρι, έχει δει κανείς να αλλάζει τίποτα;

Link to comment
Share on other sites

τώρα σχολιάζουμε τα μέτρα του ΔΝΤ με τον φραπέ στο χέρι

Δεν διάβασα τα υπόλοιπα, λόγω έλλειψης χρόνου. Αυτό όμως, είναι πολύ σωστό, ανεξάρτητα από το τι έχει ειπωθεί στο μεταξύ.

Χάλια είμαστε... ακόμα περιμένω να δω τι θα μας ξεσηκώσει επιτέλους.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...