Jump to content

Περί προσευχής...


Recommended Posts

Δηλαδή εσείς πόσους ξέρετε (ανεξάρτητα ηλικίας τους) που να τους επηρρέασε το σχολείο στο θέμα θρησκεία;;;

9074[/snapback]

 

Σειρά μου να πω :offtopic:

 

(Όχι ότι δεν είσαι λάθος και σ' αυτό, αλλά είπαμε, :offtopic: )

 

Αυτό είπα; Εγώ είπα πως ταΐζεται η σκεπτομορφή του Σούλη. Κι εσύ έχεις αντιρρήσεις στο αν ταΐζεται περισσότερο ή λιγότερο;

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Δηλαδή εσείς πόσους ξέρετε (ανεξάρτητα ηλικίας τους) που να τους επηρρέασε το σχολείο στο θέμα θρησκεία;;;

9074[/snapback]

Αυτό είπα; Εγώ είπα πως ταΐζεται η σκεπτομορφή του Σούλη. Κι εσύ έχεις αντιρρήσεις στο αν ταΐζεται περισσότερο ή λιγότερο;

9090[/snapback]

Χαλαρά ΔΕΝ ταίζεται... :angel: Κι αν ταίζεται, ελάχιστα...

(μην νομιζετε..το εσκασα πηδωντας απο τα καγκελα..οχι που θα καθομουν..)

9087[/snapback]

Όρίστε κυρίες και κύριοι... Γινόμασταν "καταδρομείς" για ένα θέμα που ουσιαστικά μας καταπίεζε! :clapping: Αυτός είναι ο θεσμός της εκπαίδευσης... :headb:

εδώ δεν μπορώ να συναναστραφώ με κανέναν τους διότι τους τα λέω όλα έξω από τα δόντια και κοκκινίζουν από αμηχανία!!αν είναι δυνατόν!!(να αρχίσω να μετράω??) και δε μιλάμε για παιδιά χωριών..

9083[/snapback]

Εδώ που τα λέμε, δεν είναι και το καλύτερο κριτήριο συναναστροφής η πίστη. Βεβαίως είναι ενδεικτικό του ανθρώπου αλλά δεν αποτελεί και τόσο μέτρο σύγκρισης για τις κοινωνικές σου συναναστροφές... Δλδ, η πρώτη ερώτηση που κάνω εγώ σε όποιον γνωρίζω, δεν είναι "πιστέυεις???"... :018bleh:

Link to comment
Share on other sites

Μιας και απηύθυνες το λόγο και σε μένα..

μμ..και τι να συζητήσω??

εάν εμένα δ εμε ενδιαφέρει το θέμα ρούχων ή αντρών....???

με κοπέλες εννοείται...που συνήθως σκέπτονται το τρύπτυχο άντρες-λεφτά-μπαμπάς!!ναι σκεφτομαι τον μπαμπά μου,αλλά όχι και την τσέπη του! οπότε το να μπορώ να συζητήσω με κάποινο ανοιχτόμυαλο..μ...παίζει ρόλλο και το θέμα πίστης.

όσο για την προσευχή..όπως λέει και το κερατάκι... :offtopic:

Link to comment
Share on other sites

Εδω στην 1η Λυκειου μας εφεραν ντε και καλα να προσκυνησουμε εικονα και εκλειναν τις πορτες στον προαυλιο για να μην φυγουμε...(μην νομιζετε..το εσκασα πηδωντας απο τα καγκελα..οχι που θα καθομουν..)

:blink:

...τι να πω ρε παιδιά... ίσως ν' αγριέψανε τα πράματα από τότε που ήμουνα εγώ στο σχολείο...

 

Αλλά θα επιμείνω ότι ο φανατισμός προέρχεται από το σπίτι κι όχι από το σχολείο. Το σχολείο δεν μπορεί να φανατίσει τα παιδιά, εάν δεν υπάρχει η οικογενειακή "υποστήριξη" γι αυτό.

Δεν γίνεται ρε παιδιά, πως να το κάνουμε;; Η γαλούχηση των γονέων έχει ασύγκριτα μεγαλύτερη "βαρύτητα" απ' αυτή του σχολείου!

 

 

~ Όσον αφορά τις Θεϊκές Σεκπτομορφές, άνοιξα ξεχωριστό σχετικό thread εδώ, για να το συζητήσουμε εκτενέστερα.

Link to comment
Share on other sites

...η προσευχή, είναι η πιό εκλαϊκευμένη μορφή διαλογισμού καί ίσως ο μοναδικός δρόμος γιά εκατομύρια ανθρώπους νά επικοινωνήσουν μέ τόν εαυτό τους καί μέ τήν βαθύτερη Ουσία τής μονοδιάστατης ζωής πού διέρχονται.

Ισως είναι τό μοναδικό τους παράθυρο στόν "Κόσμο" καί γι΄αυτό η σημασία, γι αυτούς, τής εσωτερικής αυτής πράξης, τής προσευχής, είναι ...μεγάλη!

 

Πολλά σημαντικά ζητήματα έχουν εκφυλιστεί καί παραποιηθεί γιά υλικές σκοπιμότητες μέχρι τώρα...

 

...τουλάχιστον σέ αυτόν τόν χώρο, άς μήν σπεκουλάρουμε τόσο επιθετικά στό θέμα "προσευχή" πού γιά κάποιους συνανθρώπους μας, φαίνεται ως μοναδική διέξοδος...!

 

:rose:

Link to comment
Share on other sites

...τουλάχιστον σέ αυτόν τόν χώρο, άς μήν σπεκουλάρουμε τόσο επιθετικά στό θέμα "προσευχή" πού γιά κάποιους συνανθρώπους μας, φαίνεται ως μοναδική διέξοδος...!

9106[/snapback]

στο σχολικό χώρο? :blink: Με τον τρόπο που γίνεται? :wacko: ...χάνει κάθε νόημα...

Link to comment
Share on other sites

μμ..μου φαίνεται ότι χάνει νόημα για όσους σκέφτονται διαφορετικά..ή καλύτερα απλά σκέφτονται..διότι αααν θυμάμαι καλά η εκκλησία προωθεί το πίστευε και μη ερεύνα...τέσπα...μπορεί για ακόμη μια φορά να κάνω λαθάκι...συγχωρέστε με..απέχω χρόνια από το όλο σκηνικό... :019blush:

Link to comment
Share on other sites

...στο σχολικό χώρο? :blink: Με τον τρόπο που γίνεται? :wacko: ...χάνει κάθε νόημα...

9111[/snapback]

 

...οοοχι! ... εδώ στό forum εννοώ!

 

:headb:

Link to comment
Share on other sites

αφήστε τους να αλωνίζουν ρε αδέρφια

ίσα ίσα που πισμώνουν όλα εκείνα τα παιδάκια που ξεχωρίζουν απο μικρά, εκείνα που αντιδρούν όχι απλά για να αντιδράσουν αλλά γιατί "σκέφτονται"

πιστεύω πως πολλούς απο 'δω μέσα τους οδήγησε να σηκώσουν κεφάλι και το εκδήλωσαν, έστω και με διαφορετικούς τρόπους. το κυριότερο όμως ήταν πως σκέφτηκαν και σήκωσαν πρώτα κεφάλι μέσα τους (όπως κι εμείς)

 

αφήστε τους λοιπόν να λένε προσευχή, να βάζουν τα παιδάκια να τραγουδάνε με το ζόρι στην τάξη την υπερμάχω αντί να παίζουν μπάλα κι άλλα κουλά...

αφήστε τους να χάνουν

Link to comment
Share on other sites

Εθελοτυφλία μπροστά σε συνανθρώπους που αξίζουν καλύτερα μυαλά απ'αυτά που τους δίνουν, προτείνεις... :018bleh: Θα μπορούσαμε κι εμείς να είμαστε στη θέση τους. Πάντως το "τη υπερμάχω" είναι ωραίο όταν ερμηνεύεται απο μικτή πολυφωνική χορωδία... :whistling:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
...οοοχι! ... εδώ στό forum εννοώ!

9151[/snapback]

Αααααααα.... Πεεες το έτσι... :angel:

9161[/snapback]

 

 

Αυτό που λές μπορεί μεν να είναι σωστό αλλά είναι καθαρά σε πρακτικό επίπεδο.Σε θεωρητικό ,είναι απαράδεκτο που γίνεται κάτι τέτοιο με την εκπαίδευση.Πραγματικά υπάρχει μεγάλη προκατάληψη και η "καταναγκαστική πίστη" πάει σύννεφο.Εμάς μάλιστα ,στο γυμνάσιο ,ακόμα και στο λύκειο, έφερναν παπά για να μας εξομολογίσει(προαιρετικά βέβαια), και μας πρότειναν να πηγαίνουμε στο κατηχητικό....

Link to comment
Share on other sites

Ναι και καποτε αν την ωρα της λειτουργιας σε πιανανε εκτος της "του Χριστου" εκκλησιας ειχε Ραβδο.

Θυμαμαι παντως οταν πηγαινα σχολειο στη Γερμανια(πριν πολυ-πολυ καιρο)το μαθημα των θρησκευτικων ηταν προαιρετικο.Οταν ηρθα μονιμα ομως στην Ελλαδιτσα ανακαλυψα πως σχεδον καθε εβδομαδα επρεπε να πηγαινω στην εκκλησια με την ταξη μου(δημοτικο).

Γερη πλυση εγκεφαλου και στο γυμνασιο.Στη Γ' Γυμνασιου οταν τολμησα να εκφερω αποψεις για τη δημιουργια των πολιτισμων και μεγαλιθικων μνημειων(εκεινη την εποχη λατρευα τον Νταινικεν),καθως και για το πως αναληφθηκε ο Ηλειας και ο Ενωχ,εγινα αντικειμενο χλευασμου σ'ολη την ταξη απο τον καθηγητη των Θρησκευτικων.Το μυαλο του και μια λιρα.Δεν το εχω ξεχασει ποτε και ουτε προκειται και ας εχουν περασει 20 χρονια.

Τελος παντων.Μαλλον θελουν ανθρωπους με περιορισμενη αντιληψη και κλειστους οριζοντες :zipped: .Γι'αυτο και οι προσευχες,γι'αυτο και τα κατηχητικα.Δεν θα τους περασει ομως. :nono:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Λοιπόν Γιαννάρα χώστα. Στη δουλειά μου βλέπω καθημερινά μαθητές παιδιά-ρομπότ να πιπιλάνε αυτό που τους έχουν μάθει. Μάλλον δεν έχετε κατλάβει πως το σχολείο είναι ένα εργοστάσιο με ελίτ τους καθηγητές όργανα που είναι another brick in the wall άλλο ένα τούβλο στον τείχο χωρίς να το καταλαβαίνουν που κάνουν τους μαθητές μηχανές. Και αυτό επειδή μασάνε ότι τους δώσουν χωρίς να το κατεργαστούν. Το θέμα της θρησκείας είναι μια βάναυση μάχη με αθώους υπέυθυνους τους μαθητές που δέχονται το κατεστημένο .... Βέβαια υπάρχουν αντιθέσεις και εξαιρέσεις αλλά καταπνίγονται από ψυχικό ξυλοδαρμό μέσω πνευματικής βίας των καθηγητών που εκφέρουν σε όσους αντιτάσσονται επίθετα όπως δικηγόροι διότι δικηγοριλίκια δεν χωράνε καθώς και αποβολές είναι οι άμεσες και έτοιμες τιμωρίες που προσφέρονται ώς δώρο για τη δικηγορία στο ρόλο του συνηγόρου του μαθητή. Και οι υπόλοιποι είναι θεατές και ανενεργόι. Και δεν είναι δεν χωράνε δικηγοριλίκια χωράνε όμως ρουφιανιλίκια και ιουδαικές ενέργειες που γίνονται καλώς αποδεχτά από τους αρχηγούς , δηλ διευθυντές καθηγητές και σταματημό δεν έχει το κατεβατό.

 

Τα λέω αυτά γιατί δεν θέλω να είμαι ένα ακόμα ΤΟΥΒΛΟ στον τείχο.

Τα θρησκευτικά είναι μάθημα φανατισμένο και άλλη μια κατάρα για τις μηχανές.

 

Μιχαηλ

 

DON'T BE ANOTHER BRICK IN THE WALL :4_9_15v[1]: :4_9_15v[1]: :4_9_15v[1]: :4_9_15v[1]:

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν έχετε κατλάβει πως το σχολείο είναι ένα εργοστάσιο με ελίτ τους καθηγητές όργανα που είναι another brick in the wall  άλλο ένα τούβλο στον τείχο χωρίς να το καταλαβαίνουν που κάνουν τους μαθητές μηχανές. Και αυτό επειδή μασάνε ότι τους δώσουν χωρίς να το κατεργαστούν.

15363[/snapback]

...Ήμουν σχετικά τυχερός που στα μαθητικά μου χρόνια γνώρισα και καθηγητές που πραγματικά ήταν Άνθρωποι. Δυστυχώς βέβαια, έτσι σάπιο όπως είναι το σύστημα τους σαπίζει και αυτούς αργά και σταθερά. Τους αναγκάζει... Υπάρχουν όμως και μερικοί που αντιστέκονται καθώς και μερικοί που δήθεν αντιστέκονται (νυφίτσες!).

Μιλώντας για τους πρώτους, καλό θα ήταν να διατηρούμε κάποιον σεβασμό και εκτίμηση, και να μη τους βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι με τους σάπιους! :smilewink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...