Jump to content

ΜΕΤΑΦΟΡΑ: Είναι ο άνθρωπος ύλη & πνεύμα;


Recommended Posts

Nefelie

Δημοσιεύθηκε: 06 Οκτ 2004 08:47 pm   

 

Έως σήμερα οι επιστήμες όπως η Ιατρική, η Βιολογία, η Χημεία, συνόδευαν τον άνθρωπο μέχρι το τέλος της ζωής του αφήνοντας τον από εκεί και πέρα στη θρησκεία, υποστηρίζοντας ότι κάθε δραστηριότητα του οργανισμού σταματά απότομα μετά τον κλινικό θάνατο.

 

Μια σειρά από πειράματα όπως γίνονταν από το 1994 στην Αγία Πετρούπολη με τη μέθοδο Κιρλιαν, από μια ομάδα Ρώσων επιστημόνων, της πολυτεχνικής σχολής, απέδειξαν ότι το ανθρώπινο σώμα συνεχίζει, να εκπέμπει κάποια ακτινοβολία για τουλάχιστον πέντε ημέρες μετά το θάνατο. Αυτό γέννησε πλήθος ερωτηματικών και αμφιβολιών στο επιστημονικό κόσμο, για το αν η επιστήμη είχε πάρει σωστή θέση απέναντι στο σκοτεινό θέμα της μεταθανάτιας συνείδησης. Από καιρό είναι γνωστή η μέθοδος Κίρλιαν.

Στις φωτογραφίες Κιρλιαν αποτυπώνεται το ενεργειακό πεδίο, η λεγόμενη "Αύρα" όντων και αντικειμένων. Το ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο, δείχνει το ενεργειακό δυναμικό του σαν μια φωτεινή δέσμη, που περιβάλλει το σώμα, η οποία αλλάζει ανάλογα με την ψυχική διάθεση και την κατάσταση υγείας του ανθρώπου. Αν το άτομο αισθάνεται ευτυχισμένο και σφύζει από ζωή τότε η αύρα του είναι ισχυρότερη, μεγαλύτερη και φωτεινότερη. Αντίθετα το ενεργειακό πεδίο των άψυχων αντικειμένων μένει σταθερό. Αυτή τη μέθοδο, εφάρμοσαν ο Ρώσος φυσικός Κονσταντίν Κορότσκοφ και οι βοηθοί του στην Πολυτεχνική σχολή της Αγίας Πετρούπολης. Απομόνωσαν, φωτογράφισαν με τη μέθοδο Κίρλιαν και μελέτησαν το ενεργειακό πεδίο ανθρώπων, που είχαν πεθάνει από διάφορα αίτια. Όπως γηρατειά, αιφνίδιο θάνατο, από φυσικά αίτια, αυτοκτονία, ή από βίαιο θάνατο όπως τα θύματα δολοφονιών.

 

Ανακάλυψαν λοιπόν ότι το ενεργειακό αυτό πεδίο που εμφανίζεται στις φωτογραφίες Κιρλιαν, όχι μόνο δεν διαλύεται μετά το θάνατο αλλά παρέχει ακόμα ακριβής πληροφορίες για τον τρόπο θανάτου του κάθε ατόμου. Τα πειράματα σε άνθρωπο που είχε πεθάνει από γηρατειά έδειξαν ότι η ακτινοβολία εμφανίζει μια βαθμιαία μείωση, η οποία έπειτα από δύο μέρες παύει και η ακτινοβολία σταθεροποιείται. Αντίθετα σε περιπτώσεις αιφνίδιου θανάτου από φυσικά αίτια, υπάρχει μια απότομη αύξηση κατά την διάρκεια της πρώτης μέρας μετά τον θάνατο, η οποία ακολουθείται από απότομη πτώση που διαρκεί για κάποιο διάστημα και έπειτα επέρχεται σταθεροποίηση. Εκείνοι που πέθαναν με βίαιο τρόπο, κάτω από συνθήκες έντονου πόνου, παρουσιάζουν μια ακανόνιστη αύξηση της ακτινοβολίας, χωρίς καμία σταθερότητα. Σε αυτούς που αυτοκτόνησαν παρατηρείται μια σπασμωδική αύξηση της ακτινοβολίας.

 

Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως όλα αυτά είναι τόσο χαρακτηριστικά, που μπορεί να ανακαλύψει κανείς τα γενικά αίτια του θανάτου ενός ατόμου, χωρίς κανένα ίχνος αμφιβολίας. Αυτά τα πειράματα ενισχύουν όλο και περισσότερο την άποψη ότι "κάτι" από τον άνθρωπο επιβιώνει μετά το θάνατο του σώματος. Στις φωτογραφίες Κίρλιαν, ταξινομείται εξελικτικά κάθε άνθρωπος ανάλογα με την κύρια απόχρωση της αύρας του. Όσο είμαστε ζωντανοί η αύρα διαφέρει σε ένταση και φωτεινότητα από άτομο σε άτομο ανάλογα με την προσωπικότητα. Μετά το θάνατο η αύρα διαφέρει ανάλογα με τα αίτια του θανάτου. Οι Ρώσοι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι το ενεργειακό αυτό πεδίο δεν συνδέεται άμεσα με την ολική υπόσταση, αλλά με την ψυχή, την οποία αναφέρουν όλες οι θρησκείες.

 

Αυτά τα πειράματα λοιπόν, αποτελούν ίσως την πρώτη επιστημονική απόδειξη για την ύπαρξη της ψυχής όπως υποστηρίζουν οι συγκεκριμένοι ερευνητές; Θα μπορούσε αυτό το άυλο μέρος της ύπαρξης μας κάτω από ορισμένες περιστάσεις να ελευθερωθεί από τα δεσμά του σώματος και να ζήσει ξεχωριστά;

 

Ένας χειρούργος κάποτε ισχυρίστηκε πως ποτέ δεν ανακάλυψε αυτό που ονομάζουμε ψυχή, μέσα στους ασθενείς που χειρουργούσε θέλοντας έτσι να τονίσει την ανυπαρξία της. Σήμερα η φυσική θέτει τον προβληματισμό για το αν το ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο μπορεί να είναι η απόδειξη της ύπαρξης ψυχής.

 

Ίσως κάποτε στο μέλλον, η επιστήμη να δώσει απάντηση...

 

Πηγή:

http://www.dnamag.gr/index2.htm

 

Zil-Erel

Δημοσιεύθηκε: 07 Οκτ 2004 12:50 pm  

 

Οταν πεθαινει ενας οργανισμος, δεν σημαινει οτι ολα του τα (14 δισεκατομυρρια περιπου) κυτταρα πεθαινουν στιγμιαια. Πολλα διατηρουνται ζωντανα, καννιβαλιζοντας τους γειτονες τους. Δεν αποκλειεται αυτη η αιθερικη αντιχηση να ειναι απλα απο τα τελευταια ζωντανα κυτταρα που αργοπεθαινουν.

 

maria

Δημοσιεύθηκε: 09 Οκτ 2004 01:11 am   

 

η ψυχη ειναι αυλη κι αν εψαχνε μεσα στα συναισθηματα του ο χειρουργος

ισως την ανακαλυπτε

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Παραξενεύομαι: έχεις δημοσιεύσει θέματα(ΟΚ-τα παλιά,πρώτα)που ουδέποτε σχολιάστηκαν εκτενώς...

Πως κ έτσι; :(

 

Και τούτο είναι ενδιαφέρον θέμα:

 

Εγώ το όλο ζήτημα το βλέπω από καθαρά παγανιστικο-γνωστική πλευρά. Ποιος λέει πως ο Θεός είναι σώνει και καλά μόνο Άρρεν.Γιατί όχι Θηλύ; Ή ακόμα καλύτερα: ποιος-οια μας λέει πως ΔΕΝ είναι ταυτόχρονα Άρρεν & Θήλυ; Δεν είναι απλώς ζήτημα επιλογής+πεποίθησης. Είναι και ζήτημα ρεαλισμού. Η Χριστιανική θρησκεία, ως εν είδει συνοθυλέματος από στοιχεία διαφόρων θρησκειών,εκ των προτέρων φάσκει και αντιφάσκει. Παραγνωρίζει το γεγονός πως ο Θεός δεν είναι δυνατόν να αντιληφθεί ως κάτι μονοδιάστατο:ένας Θεός μπορεί να εμπεριέχει κι άλλους θεούς(είτε καλούς είτε κακούς).Δεν υπάρχει διάβολος:πρόκειται για "αντίληψη άγγουρου δυϊσμού" εύκολα αναιρέσιμου. Η γυναίκα-όπως ξέρουμε βέβαια όλοι μας- είναι εκείνη που ΓΕΝΝΑΕΙ τον άνθρωπο/ όχι ο άνδρας: άρα ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ έπλασε πρώτα τον άνδρα και από τα σπλάχνα του άνδρα κατόπιν έφτιαξε τη...γυναίκα!Αντιθέτως: Ο Θεος (ως πολλαπλή έκφανση αρσενικών και θηλυκών θεοτήτων εντός και εκτός του)έπλασε ταυτόχρονα και τον Άντρα και τη Γυναίκα,με μια διαφορά: ΕΥΝΟΗΣΕ το θηλυκό,δίνοντάς του το χάρισμα της ζωϊκής δημιουργίας(δηλ.της γέννεσης νέου ανθρώπου). Η ερμηνεία της Γέννεσης είναι εξ ορισμού λανθασμένη και άρα σκόπιμη(χάριν πατριαρχικών ιδεοληψιών),αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...

 

Ερχόμενος στο προκείμενο:με βάση τα άνω,και άσχετα από τα πορίσματα που κάθε τόσο εξάγάγει η Ιατρική(κ άλλες επιστήμες)-από τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος(αίμα,κύτταρα,κτλ)-και σε ότι αφορά τα συμπεράσματα βάσει του αρχικού τόπικ,θεωρώ πως ΝΑΙ: Είναι ο άνθρωπος ύλη & πνεύμα. ο Άνθρωπος είναι και μια ολοστατική Μονάδα(ένα "ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"),ένα "Μέσα" και "Έξω", ένας μικρόκοσμος που αντανακλά το μακρόκοσμο(και ό'τι περιλαμβάνει τον τελευταίο -δίχως πλάκα!)και για τούτο εξακολουθέί και παραμένει μυστηριώδης:ένα ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ!

Link to comment
Share on other sites

Namaste,

θα σχολιάσω μονάχα το ερώτημα:Τι ειρωνία! ουδείς δεν μπορεί να συμμεριστεί το πρώτο ή το δεύτερο μονάχα σκέλος του ερωτήματος!Βλέπεις ..ζούμε στη γη:>

Εφόσον το ον είναι ενσαρκωμένο σε υλικό πλανήτη παραμένει στο ερώτημα ως έχει: το πνεύμα εγκλωβισμένο στην ύλη.(είναι εξάλλου και το σύμβολο του πλανήτη Γη που το δηλώνει...χμ;ένας σταυρό της ύλης κλεισμένος σε κύκλο..)

Μονάχα η ενατένηση της Αλήθειας του Υπέρτατου Όντος,λυτρώνει το ενσαρκωμένο ζωντανό ον, από παραπάνω επαναγεννήσεις στη maayaa και το απελευθερώνει.Φτάνοντας κοντά στον Κύριο των Όλων,δεν υπάρχει άλλη πτώση,ούτε στη γη,ούτε σε άλλους υλικούς πλανήτες...

 

Θα ρωτήσει κανείς πως γίνεται αυτό;..χμ...και λίγη εμπιστοσύνη δεν βλάπτει,είναι η απάντηση.)

 

ΟΜ

 

 

PS:Ίσως ένα παράδειγμα να φανεί χρήσιμα διευκρινιστικό για όσα έγραψα παραπάνω...Ο Ιδρυτής των Ατσάρυα του Κρίσνα,η Χάρις Του Σουάμι Σρίλα Πραμπουπάντα, λέει κάπου σχολιάζοντας το θέμα "ζωή - θάνατος":Αν θέλεις να μάθεις για τον Πατέρα σου,οφείλεις να ακούσεις τη Μητέρα σου,αλλιώς δεν υπάρχει τρόπος να μάθεις γι Αυτόν...

Όλα τα λόγια είναι στα ιερά κείμενα,άκου τη Μητέρα σου και θα μάθεις..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εαν ο άνθρωπος είναι ύλη και πνέυμα , που πιστεύω πως είναι , πότε απέκτισε αυτό το πνεύμα;

Όταν κατά την εξέληξη ανέπτιξε λογική ή συνεσθηματική σκέψη?

 

Πίστευω ακόμα οτι θα πρέπι να γίνει ο διαχωρισμός ( ψυχή + πνεύμα ) + ύλη.

Η ψυχή, μας διαχοριζει απο τα άψυχα και το πνεύμα από τους "αβουλους" ζωντανούς

οργανισμους του πλανήτη μας. Το δέντρο εχει ψυχή ,δεν εχει πνεύμα!

 

Η ψυχή μας πηγάζει από την ψυχή του κοσμου. Πράγμα που κανει ολους τους ζωντανους οργανισμούς

αδερφικούς και ισάξιους.

 

Μπορούμα να πουμε οτι και η θάλασσα πχ έχει ψυχή.

Η θαλασσα σαν οικοσηστημα ειναι ζωντανος οργανισμος. οπωα και στον ανθρωπο που αποτελητε απο αψυχους πχ κοκαλα και ζωντανους καρδιά , νούς, ετσι και η θαλασσα.

 

Οσον αφορά το πνευμα ειναι κατι οπου και τα αψυχα αντικείμενα μπορεί να εχουν.

 

Το πνευμα του καθε ανθρώπου είναι ξεχωριστό, ηπείρχε , ηπάρχει και θα ηπάρχει,

και είναι αύτο που καλιεργουμε στην ζωή μας. Η πέτρα δεν έχει ψυχή αλλά έχει πνεύμα που τησ οριζεί

τον σκοπό της, μπορεί να περιμενει και μια αιωνιοτητα για να εκπληροθεί αυτός ο σκοπός , η πέτρα δεν πεθένει.

Στην περίπτωση του ανθρώπου , οπου πεθένουμε εχουμε περιορισμένο χρόνο στην ανάπλαση , καλιεργια του

πνεύματος μας.

 

Θα ήθελα να γράψω περισότερα αλλά δεν θέλω να γίνομε κουραστικός.

Ουτε εχώ συνιθήσει να γράφω ελληνίκα και οχι greeklish :whistling:

 

ΥΓ:Αυτα ειναι που πιστεύω εγω , και δεν θέλω σε καμια περιπτοση να αντικρουσω καμια θεωρια

η αλλα "Πιστεύω"

 

Αυτό είναι το πρωτο μου post στο forum , και μου φενετε οτι χρειάζομε λίγο προσανατολισμό.

 

Ύθελα δεν ύθελα εγινα κουραστικος ,

Μάνος.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήλθες AlcO :)

 

Κάπου σε χάνω...Λες πως πρέπει να διαχωρίσουμε την ψυχή και το πνέμυα και εκλαμβάνω έτσι πως με τον ορισμό "πνεύμα", αναφέρεσαι στην νόηση.

 

Οσον αφορά το πνευμα ειναι κατι οπου και τα αψυχα αντικείμενα μπορεί να εχουν.

 

Το πνευμα του καθε ανθρώπου είναι ξεχωριστό, ηπείρχε , ηπάρχει και θα ηπάρχει,

και είναι αύτο που καλιεργουμε στην ζωή μας. Η πέτρα δεν έχει ψυχή αλλά έχει πνεύμα που τησ οριζεί

τον σκοπό της, μπορεί να περιμενει και μια αιωνιοτητα για να εκπληροθεί αυτός ο σκοπός , η πέτρα δεν πεθένει.

Αυτό πως γίνεται; Δεν το καταλαβαίνω. Νόηση στην πέτρα; Εξηγησέ το λίγο διότι κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά.

 

 

Μπορούμα να πουμε οτι και η θάλασσα πχ έχει ψυχή.

Η θαλασσα σαν οικοσηστημα ειναι ζωντανος οργανισμος. οπωα και στον ανθρωπο που αποτελητε απο αψυχους πχ κοκαλα και ζωντανους καρδιά , νούς, ετσι και η θαλασσα.

Άρα και το αυτοκίνητο έχει ψυχή; Αποτελείται από άψυχα αντικείμενα, από ένα έμψυχο (τον οδηγό) αλλά κινείται.

 

 

ΥΓ: Μας αρέσει να κουραζόμαστε :) Γράψε όσο θες.

Edited by Ιχώρ
Link to comment
Share on other sites

Λοιπον, η πετρα εχει πνευμα ως υλικο ων οπως τα παντα γυρο μας , εαν σπασω την πετρα θα σπασω και το

πνευμα ( ισως να μην ειναι ευστοχος αυτος ο προσδιορισμος "πνευμα " για αυτο που θέλω να πω αλλα τεσπα).

Εαν κόψω εμένα στην μεση το πνεύμα μου εχει παψει να υπαρχει. Να πάψω να ειμαι ανθρωπος πνευματικα.

 

Και το αυτοκινιτο εχει ψυχη :whistling:

 

Θελω να πω ενα πραγμα λιγο ινδουιστικο αλλα δεν μου βγαίνει.... :015annoyed:

Αλλη φορα θα προσεχω τι γραφω. Επιστρεφω....

 

Δεν εχει να κανει με κανεναν ... απλα ωρες ωρες με πιανει και "κολλαω" και δεν ξέρω πως να γραψω αυτα που θέλω. Thnx

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή το πνεύμα διαχέεται σε όλα τα σημεία του σώματος και αν κοπεί μέρος του σώματος, κόβεται και μέρος του πνεύματος?

Αναρωτιέμαι τί θα είχαν να πουν επ'αυτής της θεωρίας κάποιοι παραπληγικοί άνθρωποι...

Πιό 'κει συζητάμε για έναν τύπο ο οποίος υποστηρίζει πως το πνεύμα ζυγίζει 21 γραμμάρια... :blink:

Μήπως χάνουμε όλη την ουσία προσπαθώντας να δούμε τα πάντα μέσω "μαθηματικής" προσέγγισης?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Χαιρετώ,

 

άς εκφράσω και εγώ με τη σειρά μου την άποψη μου πάνω σε αυτό το ερώτημα...

 

Κατά τον ταπεινό εμέ, ο άνθρωπος είναι και τα δυο, σωστότερα δε θα έλεγα πως είναι τρεις - υπόστατος (πνεύμα, ψυχή και ύλη). Για να το καταλάβουμε καλύτερα ας φανταστούμε τον άνθρωπο σαν το νερό και τις τρεις υποστάσεις του:

 

1) Αέρια μορφή - Πνεύμα

 

2) Υγρή μορφή - Ψυχή (Εξ ου και ύδωρ στα Αρχαία Ελληνικά σήμαινε, πέρα του νερού, και ψυχή! Για τους θρησκόλυπτους ας αναφέρω μόνο (σε ελεύθερη μετάδωση): "Και θα αναδυθεί ο δράκος από το νερό κτλ...")

 

3) Στερεά μορφή (παγάκι) - Σώμα, ύλη

 

 

Αυτό που συνδέει και τα τρία είναι η ψυχή, άλλα κάνοντας την από εδώ με ελαφρά πηδηματάκια :angel: , αυτό που θα μείνει στο τέλος θα είναι το πνεύμα μας (και πάλι θα σας επισημάνω την προσοχή στην Αρχαία Ελληνική γραμματεία όπου αναφερότανε επί το πλύστον στο Πνεύμα και λιγότερο στην ψυχή...)

 

Να 'στε πάντα καλά...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...