Jump to content

Κέδρος

Νέα Μέλη
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Κέδρος's Achievements

Μύστης

Μύστης (2/7)

0

Reputation

  1. Κέδρος είναι το κέλτικο οροσκόπιο μου. Από εκεί πήρα την ιδέα...
  2. Όποιος ζηλεύει είναι σίγουρα ως κάποιο βαθμό ανασφαλής αφού αμφιβάλλει για τα συναισθήματα του συντρόφου του. Αν είχε απόλυτη σιγουριά για τον εαυτό του τότε θα σκεφτόταν κάτι σαν "Πού θα βρει καλύτερο/η?" και δεν θα ζήλευε. Αν είναι ελλάτωμα ή χάρισμα... νομίζω ότι εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται. Υπερβολικές εκδηλώσεις ζήλιας είναι πραγματικά ανυπόφορες όμως η "ελεγχόμενη" ζήλια είναι θετική όσο αφορά την συνοχή της σχέσης (αφού πολλές φορές αποτελεί το μέσο για να δείξεις στο άλλο άτομο ότι ενδιαφέρεσαι γι αυτό).
  3. Αυτό είναι αλήθεια!! Χμμμμ.... δύσκολο να τους αποφύγει κανείς δεδομένου ότι βρίσκονται σχεδόν παντού. Αν το κάνει αυτό τότε μάλλον δεν αξίζει να ασχολείσαι μαζί του και ασ'τον να νομίζει ό,τι θέλει! :cheerful:
  4. Κάτι σαν κι αυτό δηλαδη... "Το πρόβλημα αυτού του κόσμου είναι πως οι ανόητοι και οι φανατικοί νιώθουν πάντα σίγουροι για τον εαυτό τους, ενώ οι σοφοί είναι πάντα γεμάτοι αμφιβολίες." Bertrant Russell :smilewink:
  5. Κρίμα που χάσαμε κατ'αυτό τον τρόπο Το γεγόνος όμως ότι μας έκαναν περήφανους παραμένει και γι αυτό αξίζουν το χειροκρότημα μας και με το παραπάνω!
  6. Εάν υποθέσουμε ότι εμείς ανήκουμε στους... μη ηλίθιους, δυστυχώς το μόνο που κάνουμε προς το παρόν είναι να τους ανεχόμαστε.
  7. Ναι τους ρίξαμε κατοστάρα και... τους νικήσαμε κιόλας!!! (γιατί δεν είναι και λίγοι αυτοί που κατά καιρούς έριχναν 100 στους αμερικανούς και παρ'όλα αυτά έχαναν!) Άντε και με το χρυσό! :first:
  8. Μια χαρά τα λες!! "με 2 λογια οι νομοι τις φυσης δε σπανε κ σπανια καταλαβαινουμε τι συνβενει σε κβαντικα* επιπεδα" Η έννοια του "κβάντου" χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στον τύπο ad hoc από τον Μαξ Πλανκ, προκειμένου να επιλυθεί ένα πρόβλημα που αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο ακτινοβολούν θερμότητα ορισμένα αντικείμενα. Ο ίδιος ο Πλανκ θεωρούσε αυτό τον τύπο ως ένα μαθηματικό τέχνασμα παρά ως κάτι που έκρυβε μια βαθύτερη αλήθεια για την φύση. Από τότε, λοιπόν, εώς και σήμερα, λίγα γνωρίζουμε για την ουσιαστική σημασία των κβάντων παρ'όλο που βρίσκουν εφαρμογή σε όλο και περισσότερα πεδία. Όμως... που θα πάει... θα τα κατανοήσουμε κι αυτα!! :smilewink:
  9. Never argue with an idiot. They drag you down to their level then beat you with experience (Dilbert). Οι "ηλίθιοι" είναι γεννημένοι νικητές!! :smilewink:
  10. You have reached the end! Congratulations! You have made it to the end of this activity. You took 1 direct hit and you have bitten 2 bullets. Κάπου προς το τέλος του test κατέληξα με πατερίτσα!! Όπως αναφέρεται στην 1η σελίδα, σκοπός του test είναι να εξετάσει τη λογική συνέπεια των απαντήσεων σου.
  11. Ναι, και βέβαια η εξομολόγηση και η Άγια Κοινωνία πρέπει να γίνονται όποτε ο άνθρωπος πιστεύει ότι του είναι απαραίτητα. Άλλωστε η προσπάθεια για σωτηρία της ψυχής δεν πιστεύω να μπορεί να μπει σε... πρόγραμμα! Είναι ένα θέμα καθαρά υποκειμενικό. Απλά κάποιοι χριστιανοί -με τους οποίυς διαφωνώ- υποστηρίζουν ότι πρέπει κάθε εβδομάδα να συμμετέχουμε στην Άγια Κοινωνία (γεγονός το οποίο προυποθέτει την εξομολόγηση). Εκτός του ότι δεν ξέρω κατά πόσο και οι ίδιοι το τηρούν αυτό, μάλλον έχουν χάσει την ουσία του πράγματος και έχουν κολλήσει στους τύπους.
  12. Κι εγώ από την στιγμή που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ Linux γνώρισα τον Opera και είνα κατά πολύ ανώτερος του ΙΕ!
  13. Αnor, έχω την εντύπωση (δεν είμαι και σίγουρος δηλαδή) ότι οι χριστιανοί "ΠΡΕΠΕΙ" να πηγαίνουν στην Εκκλησία 1 φορά την εβδομάδα για να συμμετέχουν στα μυστήρια όπως η Αγία Κοινωνία, για να εξομολογούνται κτλ. Νομίζω ότι αυτή η άτυπη επιταγή δεν έχει σχέση με την προσευχή. Όσο για τη βάφτιση σε πολύ μικρή ηλικία, νομίζω ότι (όπως και η φράση "Πίστευε και μη ερεύνα") εντάσσεται στην προσπάθεια της εκκλησίας να "δέσει" τους πιστούς και να τους καταστήσει υποχείρια της μάλλον γιατί την βολεύει να έχει "τυφλούς" και άβουλους οπαδύς.
  14. Νόμισες οτί οι απόψεις μου με τις δικές του ταυτιζονται? Όχι, αυτό δεν συμβαίνει! Κι ούτε ειρωνικό ήταν το ύφος μου, αφού τουλάχιστον ως επιστήμονας αξίζει κάποιο σεβασμό (αν και συχνά μου ξεφεύγουν καυστικά/ειρωνικά σχόλια! Δεν φταίω! Απλά δεν μπορώ να κρατηθώ!! ). Απλά, όπως και εσύ ούτε κι εγώ συμφωνώ μαζί του. Δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη!! :cheerful:
  15. Ναι, η εξυπνάδα δεν λέει τίποτα από μόνη της αλλά σε συνδυασμό με κάποια άλλα χαρακτηριστικά... κάνει θαύματα! (μεταφορικά μιλώντας) Όσο για το δεύτερο σκέλος του post σου μάλλον δεν με κατάλαβες. Δεν διατύπωσα δική μου άποψη, απλά έδωσα τις σκέψεις ενός ανθρώπου αναμφισβήτητα μορφωμένου ο οποιός απορρίπτει τη μαγεία με τον πλέον κάθετο και κατηγορηματικό τρόπο, με σκόπο να δείξω ότι η μόρφωση δεν συμβαδίζει απαραίτητα με το ανοιχτό μυαλό ή τουλάχιστον με μια μετριοπάθεια στον τρόπο που εκφράζει τις απόψεις του. Οπότε... ειλικρινά δεν καταλαβαίνω με ποιον ( με εμένα ή με εκείνον) ή με τι δεν συμφωνείς. Αν θα ήθελες να το διευκρινίσεις... ( αυτό το "πιφ" μου θύμησε κάτι από comic! Good one! )
×
×
  • Create New...