Jump to content

Greek people against the Greek way


Sucore
 Share

Recommended Posts

Με αφορμη τον λογο που δινω σε 6 ωρες(%$΅αγχος που δε με αφηνει να κοιμηθω) θελω να κανω μια παρατηρηση

 

Ως γνωστον ειναι η αρρωστια(μια απο τις πολλες) μας το να αφηνουμε τα παντα στην τελευταια στιγμη!!

Βεβαιως και τα καταφερνουμε αλλα πως?

Το αποτελεσμα τις περισσοτερες φορες ειναι συνωνημο του εκτρωματος!! ιδιετερα στα Δημοσια εργα η κατασταση ειναι ΤΡΑΓΙΚΗ!!

Οχι μονο το αποτελεσμα ειναι επεικως ΧΑΛΙΑ αλλα και ξοδευουμε τουλαχιστον το ενα τριτο παραπανω απο οτι εχουμε προυπολογησει(overbudjet effect)...

To γεγονος αυτο (ιδιετερα 1 1/2 χρονο πριν, τοτε με τους αγωνες) ηταν αφορμη να βγει το ρητο

The Greek Way

και ευτυχως που υπαρχουν ανθρωποι σαν τον Ταδε που αρθρογραφουν και δε κοιτανε μονο τα δικα μας χαλια, αλλιως δε μας βλεπω και πολυ καλα απο αποψη τουρισμου μεσα στα επομενα χρονια!ηδη εχουμε πεσει πολυ...

 

Το λυπητερο της καταστασης ειναι πως ολοι το ξερουν και εικονικα ειναι εναντιων, ομως αν τους παρατηρησει κανεις θα δει οτι κανουν και αυτοι το ιδιο!σε ολους τους τομεις της ζωης τους!!

πολυ σπανια καποιος να οργανωνει τον χρονο του.

 

Αυτο το φαινομενο, αυτος ο 574|2><1|)15|\/|0$ δηλαδη που μας μαστιζει πολυ πιθανον να εχει τις ριζες τους στην Τουρκοκρατια χωμενες...Αλλιως δεν ξερω τι να σκεφτω...ειναι γεγονος παντως πως οσο περνανε τα χρονια η κατασταση γινεται ολο και χειροτερη...

Δε μιλαω για πολιτικη, εκει θα ερθουν οι Αμερικανς πισω απο το ΠΑΣΟΚ και θα μας βαλουν τα 2 ποδια σε ενα παπουτσι, μιλαω για τη γενικοτερη κατασταση και ιδιαιτερα της νεας γενιας.

παλαιοτερα υπηρχε οχι μονο φιλοτιμο αλλα και ειλικρινης προσπαθεια εκ μερους των σπουδαστων και διψα για γνωση!τωρα ολοι λουφαζουν και καταπατανε copyrights χωρις δευτερη σκεψη...φτανει να παραδωσουν κατι και μετα να πανε να ξοδεψουν τα λεφτα του Μπαμπα(και αυτος τι Μ@$%#, επειδη περασε δυσκολα χρονια καταστρεφει τα παιδια του κανοντας τα να νομιζουν πως ολα θα ειναι μελι γαλα???)

 

Πανω κατω αυτα ηθελα να πω σε αυτο το ασχετο κατα τα αλλα ποστ, για να περασει λιγο η ωρα τα εγραψα μπας και με πιασει νυστα αλλα απο οτι φαινεται μαλλον προπονουμαι στη δακτυλογραφηση και τιποτα παραπανω!!!

 

ΦΙΛΙΑ!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Όσον αφορά τους Ολυμπιακούς αγώνες μια χαρά τα καταφέραμε έστω και την τελευταία στιγμή!

Όσο για τα δημόσια έργα υπάρχει λάσπη πίσω απ'αυτά που γίνονται .

Σίγουρα δεν θα τα φτιάξουν καλά έτσι ώστε να ξαναπληρωθων για να τα επισκευάσουν (τεκμηριωμένο αυτό).

Όσον αφορά τους σπουδαστές ας μπει το 10 για βάση έισαγωγής στα πανεπιστήμια και σίγουρα θα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα.

Δεν θα μπαίνει το κάθε κ.................. απλά για να περάσει την ώρα του και τα λεφτά του μπαμπά όπως λες.

 

Σαν λαός έχουμε μερικά χαρακτηριστικά που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από τους άλλους , ένα από αυτά είναι και να τα κάνουμε "όλα την τελευταία στιγμή" .

Ε αφού την κάνουμε την δουλειά μας που το κακό?

Link to comment
Share on other sites

Που ειναι το κακο;

Σορυ αλλα εχω ψηλα τον πηχη..Δεν μου αρεσει να ζω σε μια χωρα που ψωροπερηφανευετε συνεχως κ με τη μονη "Ευρωπαϊκη" χωρα που να εχει ομοιοτητες να ειναι η Τουρκια...

Link to comment
Share on other sites

Εμ βέβαια.

Στη Γερμανία οι δρόμοι γράφουν πάνω τους την Ημερομηνία λήξης. Εάν κάποιος το ξεχάσει όμως, ο δρόμος δεν ανανέωνεται (η άσφαλτος).

Στην Ελλάδα έχουμε ανέβει πολλά επίπεδα στο τομέα αυτό, καθώς οι δρόμοι, κατά την ημερομηνία λήξης διαλύονται από μόνοι τους. Έτσι ανακατασκέυάζονται θέλουμε δεν θέλουμε και έχουμε πάντα καινούριους δρόμους!!!!

 

Isida τα έργα έγιναν αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι προχειροκατασκευές, και καλά θα κάνουμε να παρακαλούμε να μην μας θάψει κανένα από κάτω του.

 

Sucore τι λόγο δίνεις; Παντρέυεσαι; :063laugh:

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να παντρευτεί!!!!! :kaocel:

 

 

προτιμώ την Ελλάδα με τα ελλατώματά της παρά άλλες χώρες που δεν μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα τη γνώμη σου!

Link to comment
Share on other sites

Τί να την κάνεις την ελευθερία της γνώμης σου όταν είσαι σε μια χώρα στην οποία δεν πρόκειται να εισακουστεί Ίσιδα?

Εξάλλου αυτό που λες είναι λίγο άτοπο καθώς υπάρχουν αρκετές χώρες στις οποίες όχι μόνο μπορείς να πεις τη γνώμη σου, αλλά και όταν την πεις θα ληφθεί σοβαρά υπόψην. Αυτό, όπως και η εμπιστοσύνη μεταξύ κράτους - πολίτη που (ω ναι) υπάρχει ακόμα σε μερικές χώρες (βλ. Σκανδιναβικές), είναι στοιχεία αδιανόητα για τα ελληνικά δεδομένα.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω όοοοοοολους αυτούς που δεν τους αρέσει η Ελληνική νοοτροπία γιατί ζουν στην Ελλάδα και δεν παν εκει που κατά τη γνώμη τους είναι καλύτερα?

Link to comment
Share on other sites

Δεν λέμε πως δεν μας αρέσει η ζωή στην Ελλάδα. Εγώ δεν την αλλάζω με τίποτε.

Απλά είναι 2-3 πραγματάκια που θα πρέπει να πετάξουμε εκτός αυτής.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω όοοοοοολους αυτούς που δεν τους αρέσει η Ελληνική νοοτροπία γιατί ζουν στην Ελλάδα και δεν παν εκει που κατά τη γνώμη τους είναι καλύτερα?

 

To να σχολιαζεις και να κατηγορεις τα κακως κειμενα της χωρας σου δεν σημαινει οτι δεν την αγαπας,

οι ελληνες του εξωτερικου αγαπαν την Ελλαδα πιο πολυ και απο εμας εδω

Εξαλλου ποιοι ειναι αυτοι που θα διωξουν ποιους απο το ιδιο τους το σπιτι ^_^

Link to comment
Share on other sites

εεεε δεν σε έδιωξα budella , για να φτιάξουν ΠΟΛΛΑ πράγματα στην Ελλάδα πρέπει να φτιάξει πρώτα η ΠΑΙΔΕΙΑ , που έχει καταντήσει δημοσιουπαλληλίκι

Link to comment
Share on other sites

...για να φτιάξουν ΠΟΛΛΑ πράγματα στην Ελλάδα πρέπει να φτιάξει πρώτα η ΠΑΙΔΕΙΑ...

 

πάλι τέκνα που αναζητάμε κηδεμόνες..?

 

πότε επιτέλους θα λειτουργήσουμε ως "ενήλικες" που αναλαμβάνουν ευθύνες και υποχρεώσεις?

Link to comment
Share on other sites

To να σχολιαζεις και να κατηγορεις τα κακως κειμενα της χωρας σου δεν σημαινει οτι δεν την αγαπας,

οι ελληνες του εξωτερικου αγαπαν την Ελλαδα πιο πολυ και απο εμας εδω

Εξαλλου ποιοι ειναι αυτοι που θα διωξουν ποιους απο το ιδιο τους το σπιτι ^_^

Eπιτρεψτε μου να συμφωνήσω απόλυτα με τον Johnny. Η ελευθερία λόγου για μενα δεν υφίσταται... ο καθένας μπορεί να λέει οτι θέλει μεν, αλλα κανεις δεν τον ακούει. Πάντα γίνεται αυτο που θέλουν αυτοι οι λιγοι που μας εξουσιάζουν και απο εκει κει πέρα εμεις περνάμε απαρατήρητοι.

Οσο για το οτι μονο εδω υπαρχει ελυθερια του λόγου (στην μορφη που υπάρχει τέλος πάντων) θα διαφωνήσω κάθετα. Χώρες με υψηλό βιοτικό επίπεδο όπως η Νορβηγία για παράδειγμα πέρα του οτι έχουν απίστευτη οργάνωση σε ολα ειναι και χώρες που πραγματικά ο πολίτης έχει οχι απλά ελευθερία λόγου, αλλα η γνωμη του ακούγεται. Απο εκεί και πέρα το γιατι μένουμε στην Ελλάδα ειναι ενα αλλο θέμα για το οποίο ο καθένας εχει τους δικούς του λόγους. Εγω προσωπικά την αγαπάω πολύ αλλα θα μπορούσα ανετα να την αποχωριστώ για να μείνω κάπου καλύτερα.. Απλά προς το παρόν δεν θέλω ακομα να το κάνω :)

Link to comment
Share on other sites

... η γκρίνια δέν ωφελεί!

 

Οι πολίτες εκλέγουν τούς εκπροσώπους τους. Τώρα άν τούς εκλέγουν επηρεασμένοι από διαφημιστικές καμπάνιες ή εξετάζοντας τό παρελθόν τους καί τά προτεινόμενα προγράμματα δράσης, είναι κάτι άλλο... Πιθανά στήν χώρα μας νά ισχύει τό πρώτο καί κάπου αλλού τό δεύτερο. Ολα είναι θέμα ...παιδείας!

 

" ...Θά επισκεφτώ τήν πόλη σου. θά μέ φιλοξενήσεις στό σπίτι σου, θά γνωρίσω τούς φίλους σου καί θά σού πώ ποιός πραγματικά είσαι...!!!"... λένε οι βόρειοι!

 

:angel:

Link to comment
Share on other sites

Μα ακόμη κι αν θέλει να φύγει κάποιος από την Ελλάδα για να αναζητήσει αλλού την τύχη του, δεν μπορεί να το κάνει από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτό οφείλεται στο ότι η Ελλάδα δεν είναι καμιά ταβέρνα (όπως μάλλον νομίζει η Ίσιδα) για να πεις "δε μ'αρέσει το service εδώ, πάω στη διπλανή", αλλά μια ολόκληρη χώρα.

Και μια ολόκληρη χώρα που οφείλει να σου προσφέρει όσα οφείλει κάθε χώρα να προσφέρει στους πολίτες της (ασφάλιση, εκπαίδευση, κτλ), ενώ όταν δεν το κάνει, είσαι υποχρεωμένος να το διεκδικήσεις.

Η λογική της Ίσιδας "αν δεν σ'αρέσει, τα μπογαλάκια σου και δρόμο" είναι τουλάχιστον αφελής διότι επαναλαμβάνω πως δε μιλάμε για κάποια ταβέρνα. Αν "όοοοοοολοι" αυτοί που δεν ήταν ευχαριστημένοι από τη χώρα τους σηκώνονταν κι έφευγαν, τότε μάλλον θα είχες μείνει μόνη σου Ίσιδα, αν υπήρχε ακόμα η Ελλάδα σαν χώρα. Η μαγκιά δεν είναι να πεις "αν δεν σ'αρέσει φύγε" αλλά να πεις "αν δεν σ'αρέσει, προσπάθησε να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις". Η αντίληψη "μ'αρέσει η τάδε χώρα, με το χάος και την κατάντιά της" είναι συντηρητική, παραπέμπει σε έναν συμβιβασμό με τα κακώς κείμενα τα οποία τελικά όλοι μας διαμορφώνουμε και θα 'πρεπε τουλάχιστον να δείξουμε και την αντίστοιχη υπευθυνότητα απέναντι σ'αυτά.

Επιπλέον, δε νομίζω να πιστεύεις πραγματικά πως "όοοοοοολοι" όσοι θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα, έχουν και την αντίστοιχη οικονομική δυνατότητα να το κάνουν, ή τις κατάλληλες διασυνδέσεις για να "πιαστούν" από κάπου όταν τελικώς φύγουυν.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...