Jump to content

αδελφότητα της θλίψης


 Share

Recommended Posts

γνωρίζει κανείς να μου πει για την αδελφότητα της θλίψης??? είχα διαβάσει ένα άρθρο σε ένα περιοδικό κάποτε και αργότερα αυτό δημοσιεύτηκε και σε ένα βιβλίο... Ωστόσο θα ήθελα πολύ να μάθω περισσότερα πράγματα, αν γνώριζει κάποιος κάτι ας το γράψει εδώ...

 

ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Περα απο τα δυο αρθρα που αναφερεις, δεν εχω συναντησει κατι αλλο

 

Ομως διαβαζοντας Καζαντζακη, με αυτη την ιδεα στο μυαλο, καποιες αναφορες "βγαζουν ματι"

Σαν να ξερει κατι και να το αναφερει κεκαλυμμενα. Τοσο σε διηγηματα οσο και σε θεατρικα του εργα.

Ιδιαιτερα στον "Τελευταιο Πειρασμο" αλλα και στο θεατρικο "Ιησους"

Ομως και -η ελληνικη εκδοχη τουλαχιστον- της παλαιοτερης οπερας "ΙΧ Υπερλαμπρο Αστρο"

κατι τετοιο αφηνε να εννοειθει

 

Παντως προβληματιζομαι σχετικα

Αν καποιος αναλαμβανει ενα καθηκον- οσο δυσκολο κι αν ειναι- και το αναλαμβανει οικειοθελως

δεν ειναι η χαρα μεγιστη οταν το φερει σε περας ???

 

Σε τι διαφερει το μελος αυτης της αδελφοτητας απο

εκεινο τον ταπεινο που του εδειξαν να σηκωσει τον Σταυρο Του ?

Εκεινον που σηκωσε τον σταυρο ολων μας ??

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διέθεσες για την απάντηση. ο τελευταίος πειρασμός όντως περιέχει κάποια πράγματα... πολλά για την ακρίβεια. λέγεται απο πολλούς πως ο Καζαντζάκης εκτός απο μεγάλος γνώστης είχε και κάποιες διασυνδέσεις με άτομα που ανήκαν σε άδελφότητες τέτοιες, συγκεκριμένα λέγεται ότι είχε έναν φίλο ο οποίος καταπατώντας τους απαράβατους όρκους της αδελφότητας μίλησε στον Καζαντζάκη για αυτήν, κάτι τέτοιο σίγουρα διαφαίνεται και στο βιβλίο αλλά και στην ταινία.χτες μου δόθηκε η χαρά να δω και την ταινία η οποία ήταν απαγορευμένη απο το Βατικανό, αν σου αρέσει η έρευνα γύρω απο αυτό το θέμα, τότε να την δεις ανεπιφύλακτα. θα ήθελα να μάθω κι άλλα πράγματα γύρω απο αυτή την αδελφότητα αν και κάτι τέτοιο μάλλον θα ήταν αδύνατο... :(

Link to comment
Share on other sites

Χωρις να εχω προθεση να μεταφερω την συζητηση "περι Καζαντζακη"

απλα σημειωνω οτ, η ολη του πνευματικη πορεια δεν τυχαια

Δασκαλος του στο Παρισι ηταν ο Μπερξον. Αν κοιταξεις λιγο τους συγγενεις του

θα δεις πως ο δασκαλος ειχε στενες σχεσεις με Χρυση Αυγη κλπ

Ειναι αυτος που προσπαθησε, με το περιφημο "Elan Vital",να κτισει την γεφυρα

μεταξυ εσωτερισμου και θυραθεν επιστημης

 

Λεγεται οτι ο Καζαντζακης ειχε μυηθει στον Τεκτονισμο,

ενω, ως γνωστον, τα τελευταια χρονια εμενε στην νοτια Γαλλια

Γνωστη περιοχη των Καθαρων.

Ετσι οσα αναφερει σιγουρα δεν ειναι τυχαια

 

Παντως σχετικα με την Αδελφοτητα.....

δεν ανηκει στα συνηθη εσωτερικα μυητικα ταγματα.

Κατα την αποψη μου γινεσαι μελος, ΑΦΟΥ ολοκληρωσης

το εργο σου.

Αποτελει δηλαδη κατακτηση και οχι απονομη

Link to comment
Share on other sites

Επανερχομαι με την ευκαιρια της δημοσιευσης του γνωστικου κειμενου

με τον τιτλο "ευαγγελιο του ιουδα'

 

Σε πολλες κινημ,ατογραφικες μεταφορες, αλλα και λογοτεχνικα κειμενα, διαφαινεται

μια προσπαθεια του Ιουδα, να εκβιασει καποια πραγματα.

Την επανασταση των Εβραιων κατα των Ρωμαιων, καθοτι Ζηλωτης.

Αρα κινηται μαλλον αντιθετα με την θεληση του Διδασκαλου απο την Ναζαρετ.

Αλλα ετσι δειχνει οτο δεν κατανοει την πνευματικοτητα της διδασκαλιας,

αλλα επιθυμει υλικα αποτελεσματα

 

Παραπερα, αφου αυτοκτονησε, δεν μπορει να ειναι δικο του κειμενο.

Εκτος βεβαια αν σταματαει στον "Μυστικο Δειπνο" Τα γεγονοτα απο την

Μεγ Πεμπτη και μετα ειναι τοσα πολλα και σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα,

που μαλλον δεν αφηνουν χρονο για την τηρηση Ημερολογιου.

Απο την αλλη, αν προκειται για την αναληψη ενος καθηκοντος, δεν αυτοκτονεις ,

οταν το εκπληρωνεις και μαλιστα στο ακεραιο.

 

Αναρωτιεμαι, αν ολα ηταν προδιαγεγραμμενα, τι γινεται με την δικη μας

ειλευθερη βουληση ?

Link to comment
Share on other sites

Μελετώντας την ιστορία των ανθρώπων που έδρασαν στην περιοχή αυτή, υπό θρησκευτικό πρίσμα δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

 

Αν κοιτάξουμε το θέμα "Ιούδας" - "Ιησούς" - "Μαθητές", υπό το πρίσμα της πολιτικής, θα βγάλουμε άκρη (ενδεχομένως).

 

Ο Ιησούς ήταν Δάσκαλος. Σε κάποιους! Τους έλεγε πράγματα! Τι πράγματα τους έλεγε; Χρησιμοποιούσε την λέξη "Θεός" - "Υιός του Θεού" μα ... όλοι οι εβραίοι θεωρούσαν εαυτούς "υιούς του Θεού". Αρα δεν τους έλεγε κάτι παράξενο. Κάτι ξένο στην φιλισοφία τους.

 

Η εποχή τότε ήταν πολύ δύσκολη για τον λαό. Η εβραϊκή εκκλησία εισέπραττε από όλους ανεξαιρέτως βαρύ φόρο. Την λεγόμενη 10η. Υπήρχαν και εισπράκτορες για τις εισπράξεις αρκετά ... πειστικοί! Από την άλλη πλευρά υπήρχαν οι Ρωμαίοι. Μην ξεχνάμε πως τα χρόνια με τα οποία ασχολούμαστε οι Ιουδαίοι ήταν όχι απλά "φόρου υποτελείς" αλλά υπό την κυριαρχία της κραταιάς Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

 

Είχαν γίνει πολλές επαναστάσεις μέχρι τότε. Και όλες αργά ή γρήγορα πνίγονταν στο αίμα. Κάθε φορά που γινόταν μία επανάσταση ο αρχηγός αυτής της προσπάθειας ονομαζόταν από τον εβραϊκό λαό "Μεσσίας". Αυτός που θα τον έσωζε ... από αυτούς που του έπιναν το αίμα. Από οικονομικής απόψεως! Μόλις πέθαινε αυτός ο Μεσσίας, ο λαός περίμενε πειθήνια να εμφανιστεί ο επόμενος.

 

Μήπως λοιπόν ετοίμαζε κάποια επανάσταση έναντι των ρωμαίων σε συμμαχία με τους ζηλωτές οι οποίοι ήταν το ένοπλο τμήμα των Εσσαίων; Γιατί να θέλει να θυσιαστεί ο Ιησούς; 'Η μάλλον γιατί έπρεπε να θυσιαστεί; Η φιλοσοφία του "θυσιάζομαι και γίνομαι έμπνευση για τους υπόλοιπους" είναι αρχαιότατη. Μήπως αυτός ήταν ο σκοπός του Ιησού; Μήπως κατάλαβε πως αφού είχε γίνει γνωστός μέσα από τις διδασκαλίες του ήταν ζήτημα χρόνου η εκτέλεσή του ως επαναστάτης και θέλησε να την κάνει όπλο το οποίο θα στρεφόταν εναντίον των ρωμαίων;

 

Οπότε Ιππότη Μιχαήλ, όπως βλέπεις δεν αναιρείται η ελεύθερη βούληση! Βρίσκεται πάντα παρούσα μόλις την καλέσουμε! Αρκεί να το κάνουμε!

Link to comment
Share on other sites

Λίθος μου συγνώμη που θα σε απογοητεύσω αλλά την σοκολάτα σου δέν την κέρδισες! :018bleh:

 

Ο Χριστός τούς έλεε ότι ήταν ο ίδιος ο Ιός του Θεού και όχι ένα παιδί του θεού (κτίσμα), αυτό ήταν έξω απο τα καθιερωμένα και για αυτό του είχαν τόση μανία. Δάσκαλοι υπήρχαν πολλοί όπως και ο Ιωάννης ο Βαπτιστής,

αλλά κανένα δέν κατάτρεχαν τόσο οι "γραμματείς και Φαρισαίοι" όσο τον Ιησού.

 

Κάνεις λάθος για τον Μεσσία που λές. Ο Μεσσίας που περιμένανε σα σωτήρας τους έπρεπε να εμφανιστεί βάση των προφητειών. Ήταν αμαρτημα να λές ότι είσαι ο Μεσσίας και όπως είπα για αυτό και κυνηγούσαν τόσο τον Χριστό. Μήν ξεχνάμε άλλωστε ότι και ο Βραβάς ε΄νας επαναστάστης κατά των ρωμαίων ήταν αλλά δέν τον θεωρούσαν Μεσσία.

 

Και σε όλη του την ζωή ο Χριστός έδειξε την ταπεινότητα και την Αγάπη. άλλωστε θυμάσαι το "Τα του Καίσαρι τω Καίσαρι και του Θεού τω θεώ". Ο Χριστός ποτέ δέν ήταν επαναστάτης με την έννοια της επίγειας εξουσίας!!

Link to comment
Share on other sites

Μήν ξεχνάμε άλλωστε ότι και ο Βραβάς ε΄νας επαναστάστης κατά των ρωμαίων ήταν αλλά δέν τον θεωρούσαν Μεσσία.
Δεν διαφωνώ γενικά απλά διορθώνω..

Demons εγώ από αυτά που γνωρίζω τον αναφέρουν ως ληστή η φονιά άρα παράνομο και άνθρωπο εκτός νόμου αλλά όχι επαναστάτη..

Εκτός εάν υπάρχει κάποια θεωρία που δεν την ξέρω..

 

 

 

Μήπως αυτός ήταν ο σκοπός του Ιησού; Μήπως κατάλαβε πως αφού είχε γίνει γνωστός μέσα από τις διδασκαλίες του ήταν ζήτημα χρόνου η εκτέλεσή του ως επαναστάτης και θέλησε να την κάνει όπλο το οποίο θα στρεφόταν εναντίον των ρωμαίων;

 

Lithos αν ήθελε κάτι τέτοιο, δηλαδή να περάσει διδασκαλίες και μηνύματα χωρίς να κινδυνεύει δεν θα επέλεγε να κάνει δημόσια κηρύγματα, ούτε δημόσια θαύματα και ούτε να σέρνονται εκατοντάδες άνθρωποι από πίσω του.

Θα διοχετεύονταν όλα μέσα από μυστικά κανάλια και Εβραϊκά αντιστασιακά δίκτυα που ήδη υπήρχαν , αφού είχαν προηγηθεί ήδη κάποιες επαναστάσεις.

Ακόμα και εάν είχαν πέσει σε αδράνεια.

Άρα ήξερε ότι κάποια στιγμή θα γίνονταν αργά η γρήγορα

Άλλωστε νομίζω πως οι Ρωμαίοι λίγο νοιάζονταν για το Μεσσίας αλλά περισσότερο για την αναστάτωση που έφερνε στις τάξεις των Εβραίων.

 

Σωστό η λάθος , ηλίθιο η έξυπνο αυτός τελικά πίστευε ότι η εκπλήρωση του θεϊκού σχεδίου που είχε αναλάβει , περνούσε μέσα από την προσωπική του θυσία..

 

Και δεν είναι ο μόνος αλλά π.χ.

 

Ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο αλλά δε έφυγε και ο Τζορντάνο Μπρούνο κάηκε στην πυρα..

Link to comment
Share on other sites

παιδιά πολύ καλά όλα αυτά που γράφετε όλοι σας... όμως ρωτάω για την αδελφότητα τησ θλίψης, εκεί ο Ιησούς αλλά και ο Ιούδας είχαν λιγάκι διαφορετικούς ρόλους απο ό,τι γράφετε... συγκεκριμένα για την αδελφότητα τησ θλίψης ο μεγάλος διδάσκαλος ήταν ο Ιούδας και όχι ο Ιησούς Χριστός!!! αυτόν θεωρούνε Κύριο τους υποστηρίζοντας πως αυτός ήταν που πέθανε για να λυτρώσει τον κόσμο απο την αμαρτία, ο λεγόμενος δωδέκατος απόστολος. αυτός ήταν ο λυτρωτής τους, ο άνθρωπος της θλίψης και σύμφωνα πάντα με τα πιστεύω της αδελφότητας όλα συντέλεσαν στο να επιτευχθεί ο σκοπός του, να εκτελεστεί η αποστολή του μέσα απο την οποία θα πάρει επάνω του την ολοκληρωτική ταπείνωση και θα προκαλέσει την απέχθεια και την αποστροφή όλης της ανθρωπότητας κάτι το οποίο είχε συμφωνηθεί με τον Ιησού απο πριν. Ο Ιούδας ήταν αυτός που πέθανε για τις αμαρτίες των ανθρώπων. Οι υπόλοιποι Απόστολοι δεν γνώριζαν για αυτήν την μυστική συμφωνία που είχε πραγματοποιηθεί με τον Ιησού αλλά ο Ιούδας πριν κρεμαστεί μετέδωσε το μυστικό σε μια μικρή ομάδα μαθητών. Η Αδελφότητα της Θλίψης είναι οι απόγονοι εκείνης της μικρής ομάδας και συνεχίζουν το έργο του μεγάλου τους δασκάλου παίρνοντας επάνω τους όλα τα βάσανα του κόσμου. Μάλιστα το έμβλημα του Τάγματός τους είναι η αγχόνη. Στις μέρες μας υπήρχε κάποιος που γνώριζε το μυστικό του Δωδέκατου Απόστολου. Ο Νίκος Καζαντζάκης ο οποίος πιστεύεται πως βρισκόταν με κάποιον δάσκαλο της Αδελφότητας και μετέδωσε (χωρίς έγκριση) το μυστικό μέσα απο τα βιβλία του.

Link to comment
Share on other sites

Η Αδελφότητα της Θλίψης είναι οι απόγονοι εκείνης της μικρής ομάδας και συνεχίζουν το έργο του μεγάλου τους δασκάλου παίρνοντας επάνω τους όλα τα βάσανα του κόσμου. Μάλιστα το έμβλημα του Τάγματός τους είναι η αγχόνη.

 

Και πως ακριβώς το κατορθώνουν αυτό?

Αν γνωρίζεις φυσικά..

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητη Αιθρια,

δεν νομιζω να διαφωνουμε.

Απλα πως αναλαμβανεις ενα καθηκον, και μετα μετανοεις αυτοκτονωντας

Η θλιψη, που φυσικα ερχεται, οταν αναλαμβανεις ενα τετοιο δυσκολο καθηκον.

Οταν πραττεις κατι -οικεια και ελευθερα βουληση η κατ εντολην ?-

και αλλος παιρνει την δοξα,

Τοτε δεν αυτοκτονεις.

 

Ετσι δεν ειναι ??

Link to comment
Share on other sites

ίσως να συνδέαμε μα κάρτα ''κρεμασμένου'' στα Ταρό;; (Με την έννοια ότι Κι' ο Ιούδας, κι' ο κρεμασμένος στην κάρτα είναι Αρχέτυπα)... :whistling:

 

Αν είμαι off topic μην διστάσετε να μου το πείτε

Link to comment
Share on other sites

Λίθος μου συγνώμη που θα σε απογοητεύσω αλλά την σοκολάτα σου δέν την κέρδισες! :018bleh:
Αγόρασα μόνη μου! :018bleh:

 

Σιγά μην σε περίμενα :blblbl:

 

Ο Χριστός τούς έλεε ότι ήταν ο ίδιος ο Ιός του Θεού και όχι ένα παιδί του θεού (κτίσμα), αυτό ήταν έξω απο τα καθιερωμένα και για αυτό του είχαν τόση μανία. Δάσκαλοι υπήρχαν πολλοί όπως και ο Ιωάννης ο Βαπτιστής,

αλλά κανένα δέν κατάτρεχαν τόσο οι "γραμματείς και Φαρισαίοι" όσο τον Ιησού.

 

"Υιός του Θεού" και "παιδί του Θεού" υιός είπα και εγώ αλλά και παιδί να το βάλεις ... το ίδιο πράγμα είναι! Που κολλάς; Πρέπει σώνει και καλά να μεταφράζεται ως "Ο Υιός του Θεού " με όλη την θρησκευτική έπαρση που αρμόζει στην φράση; Ασφαλώς και υπήρχαν ... όχι δάσκαλοι, προφήτες ήταν καλέ! Οσο για τον Ιωάννη τον βαπτιστή ... ξέρουμε όλοι την κατάληξη του. Ασφαλώς και κατέτρεχαν τον Ιησού. Τους έλεγε μέσα στα μούτρα τους πως πλούτιζαν σε βάρος του λαού. Δεν θα τον κατέτρεχαν; Θα κάθονταν να τον κοιτάνε; Ο καυγάς για το πάπλωμα.

 

Κάνεις λάθος για τον Μεσσία που λές. Ο Μεσσίας που περιμένανε σα σωτήρας τους έπρεπε να εμφανιστεί βάση των προφητειών. Ήταν αμαρτημα να λές ότι είσαι ο Μεσσίας και όπως είπα για αυτό και κυνηγούσαν τόσο τον Χριστό. Μήν ξεχνάμε άλλωστε ότι και ο Βραβάς ε΄νας επαναστάστης κατά των ρωμαίων ήταν αλλά δέν τον θεωρούσαν Μεσσία.
Δεν κάνω καθόλου λάθος. Απλά αν διαβάσεις λίγο προσεκτικά (χωρίς την συγκινησιακή φόρτιση του θρησκευόμενου) την παλαιά διαθήκη θα δεις πως πριν από αυτόν υπήρχαν και άλλοι που ο λαός τους θεωρούσε μεσσίες. Κάπου έχει γραφτεί : " άλλος ένας μεσσίας, να δούμε τι θα κάνει ... " Μεσσίας θα πει "σωτήρας". Γιατί να χρειάζονταν οι εβραίοι τότε σωτήρα για την ψυχή τους; Να 'σαι σίγουρος πως δεν χρειάζονταν. Πεινούσαν! Τους κατέτρεχαν και οι Ρωμαίοι και οι δικοί τους οι παπάδες! Αυτό που χρειάζονταν ήταν ένα : επανάσταση έναντι ΟΛΩΝ αυτών που τους έπιναν το αίμα. Αλλωστε η παλαιά διαθήκη είναι ένα κείμενο τίγκα στις επαναστάσεις (χωρίς αποτέλεσμα...). Αλλά οι επαναστάσεις γίνοντας για έναν και μόνο λόγο : την πείνα!

 

 

Και σε όλη του την ζωή ο Χριστός έδειξε την ταπεινότητα και την Αγάπη. άλλωστε θυμάσαι το "Τα του Καίσαρι τω Καίσαρι και του Θεού τω θεώ".

 

Αυτό το είπε όταν πονηρώς ρωτήθηκε για το άν κατά την γνώμη του θα πρέπει να μην πληρώνει ο λαός φόρους στους Ρωμαίους.

 

Ο Χριστός ποτέ δέν ήταν επαναστάτης με την έννοια της επίγειας εξουσίας!!

 

Πως το ξέρεις με τέτοια σιγουριά; Εγώ σου λέω πως ήταν Εσσαίος. Τι ήταν οι Εσσαίοι; Ενα κοινόβιο με (όμορφες) αρχές! Βαριέμαι να σου γράψω περισσότερα! Αν πραγματικά θέλεις να μάθεις, θα μάθεις!

 

Μετά από τόσα χαλκευμένα κείμενα που έχουμε στην διάθεσή μας προς μελέτη μόνο ένα μπορούμε να πούμε : ή δεχόμαστε τον χριστιανικό προσηλιτισμό ή όχι. 'Η προσπαθούμε να μάθουμε τι κρύβεται πίσω από τα "ιερά κείμενα" ή φοβόμαστε ακόμη και την σκέψη αυτή! Ολα τα άλλα είναι φούμαρα.

 

:whistling:

Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις τι λένε ε? Για κάθε πρόταση υπάρχει μια αντιπρόταση και κάθε έννοια μπορεί να έχει την ερμηνεία αυτού που την ερμηνεύει. Ε δέν βρίσκουμε άκρη κοριτσάκι μου !! (άτσα πάλι σε μικρυνα!) Εσύ λές πώς υπήρχαν πολλοί Μεσσίες εγώ δέν θυμ'αμαι κανένα. Το ότι ό Χριστός ήταν Εσσέος δέν το έχω δεί πουθενά στην γραφή (ά ξέχασα τους παπύρους της Νεκράς Θάλασσας...) Το ότι ο Ιούδας πρόδωσε τον χριστό για να τον κοινητοποιήσει επιδή ακριβώς δέν έκανε πολιτικο εθνική επανάσταση δέν μάς λέει τίποτα ας πούμε. Και αφού ήταν Ιός του Θεού για πιά " θρησκευτική έπαρση που αρμόζει στην φράση" Μιλάς? Αγνοείς ότι ο ακρογωνιαίος Λίθος της Θρησκείας μας (μου) είναι είναι η Θεότητα του Χριστού. Χωρίς αυτό δέν έχει αξία ούτε η Θυσία του ούτε και η ζωή του. Λοιπόν μη μιλάς για χριστιανικό προσυλιτισμό όταν εσύ ι ίδια προσπαθείς να αναιρέσεις βασικές αρχές μιας Θρησκείας που ούτε καταλαβαίνεις το Νόημα και το Μεγαλείο της.. Αντιλαβού? :018bleh::018bleh::018bleh::018bleh:

Link to comment
Share on other sites

Μου αρέσει που το θέμα με τον ιούδα είναι και σε άλλο τόπικ... :):offtopic:

 

Προσωπικά προσπαθώ (το κατα δύναμιν) να κρίνω όσα ακούω... το αν ήταν ή όχι Υιός του Θεού δεν το διατυμπανούσε συνέχεια... απο τα λίγα που έχω διαβάσει αναφερώταν στον εαυτό του ώς ο Υιός του Ανθρώπου... οι ιερείς "επαναστάτησαν" όταν μπήκε στον ναό και άρχισε να διώχνει τους μικροπολητές...(ξέρεις τι λεφτά έβγαζαν?)

 

όσο για το αν ήταν ή όχι κοινωνικός επαναστάτης... προσπαθούσε να μεταδώσει μηνύματα αγάπης, ελέους και συμπόνιας... κάτι που φυσικά δεν βόλευε τους ιερείς...(ας χορτάσουμε εμείς και άσε τους άλλους να πεινάνε...) όμως έτσι δεν είναι και οι περισσότεροι? όταν έχουν "δέσει τον γαϊδαρό τους" δεν τους νοίαζει αν ο δίπλα πεινάει...αρκει αυτοί να είναι χορτάτοι....

 

τεσπα... συνεχίστε την συζήτηση μετά την μικρή μου διακόπη που μάλλον είναι εντελώς :offtopic: εφόσον το θέμα ήταν για την αδελφότητα της θλίψης....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...