Jump to content

Περί εξορκισμού


Recommended Posts

Θες να μου πεις πως ο Βουδιστής ή ο Μουσουλμάνος φοβάται τον Σατανά;

 

Όχι βέβαια...

Ο Βουδιστής όμως φοβάται τον Mara και ο Μουσουλμάνος τον Iblis...

 

Στα ονόματα θα κολλήσουμε?

 

:whistling:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εγώ που δεν είμαι χριστιανός, βουδιστής κλπ αλλά κακομοίρης γιατί δεν φοβάμαι κάτι από αυτά; Hint: Γιατί ακριβώς είμαι κακομοίρης.

 

~~

 

Έχω ακούσει πολλούς να επιθυμούν το πάντρεμα παραφυσικού επιστήμης.

Μόλις γίνει, αν γίνει, θα γελάνε και οι πέτρες με το "κακό πνεύμα" που το "εξόρκισε" η Μαριώ χρησιμοποιόντας "ειδικά" βότανα. Θα βρεθούν λογικές μέθοδοι για την αποβολή μιας αρνητικής ενέργειας (και φυσικά δεν θα ονομάζεται ενέργεια καθότι ο όρος σημαίνει κάτι άλλο στην επιστήμη) και οι τωρινοί ή/και προηγούμενοι (παλιοί) ±"«{[<Μύστες>]}»"± θα συνεχίσουν το ξόρκισμα με τις φράσεις "Νια-νια-νια-νια-νια Πα-πα-πα-πα-πα Τα-τα-τα-τα-τα" σφίγγοντας τα μάτια τους. Ε ρε γλέντια που θα γίνουν...

 

Μπορώ να παραδεχτώ μόνο την παρατήρηση/διαπίστωση/αντίληψη στο 99% των περιπτώσεων. Κάτι δεν πάει καλά με τον τύπο δηλαδή (το θύμα του δαίμονα-οουμαιγκαντ) και αυτό το κάτι δεν έγκειται σε βιολογική αρρώστια. Ακόμα και η οντότητα δεν αποκλείεται αλλά όχι όπως παρουσιάζεται, να καταλαβαίνει μόνο λατινικά (λολ) και να προσπαθείς να του βγάλεις με το τσιγκέλι το όνομα γιατί έτσι θα φύγει.

Link to comment
Share on other sites

Όχι βέβαια...

Ο Βουδιστής όμως φοβάται τον Mara και ο Μουσουλμάνος τον Iblis...

Αυτό εννοώ. Δε γνωρίζω αλλά υπάρχει κάποια καταγεγραμμένη περίπτωση να έχει καταβάλει σατανικό πνέυμα ένα Βουδιστή; Δε νομίζω.

 

±"«{[<Μύστες>]}»"± θα συνεχίσουν το ξόρκισμα με τις φράσεις "Νια-νια-νια-νια-νια Πα-πα-πα-πα-πα Τα-τα-τα-τα-τα" σφίγγοντας τα μάτια τους.

Αυτός δεν είναι μύστης...αυτός είναι ο Cartman :063laugh::063laugh::063laugh:

 

Ακόμα και η οντότητα δεν αποκλείεται αλλά όχι όπως παρουσιάζεται, να καταλαβαίνει μόνο λατινικά (λολ) και να προσπαθείς να του βγάλεις με το τσιγκέλι το όνομα γιατί έτσι θα φύγει

Και εδώ συνφωνώ απόλυτα.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή βλέπω ότι συνεχίζουν ορισμένοι απο να μου ζητούν να παραθέσω τις πήγες (αλήθεια δεν γνωρίζω ποιος είναι ο λόγος...) Απλά για την ιστορία μερικές πήγες από τα βιβλία ?Δαιμονιζομένων Θεραπείες,? του π. Αντώνιος Στυλιανάκης και Δαιμονοκατοχή (Demon possession). Επίσης μέρος του κειμένου υπάρχει και στις ιστοσελιδες www.supernatural.gr/files_exorcism.htm και www.alito.gr

 

Μια ερώτηση μόνο για εκείνους που επιμένουν. Πως γνωρίζετε ότι και σε αυτές της πήγες το κείμενο δεν είναι δικό μου και απλά σας ανακάλυψα τώρα ως FORUM και το έβαλα και εδώ;

Γιατί αν ψάξετε καλά θα το βρείτε όπως σας έχω ξαναπεί σε πάνω από 5 ιστοσελιδες. Μήπως εκείνοι με αντέγραψαν; Ξαναλέω για άλλη μια φορά ότι δεν έβαλα το κείμενο για να κριθώ από ΚΑΝΕΝΑΝ. Απλά για να ξεκινήσω ένα θέμα που έχω ψάξει.

Link to comment
Share on other sites

Μην τρελαίνεστε...δεν υπάρχει παρθενογέννηση.

Πίσω στο θέμα μας...

 

Anor έχεις βρεθεί φαντάζομαι σε εξορκισμό. Είδες κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο άνθρωπος; Κάτι ανεξήγητο από την παραφυσική πλευρά;

Link to comment
Share on other sites

Πολύ απλά γιατί τα κείμενα είναι πολύ καιρό εκεί και υπογεγραμμένα απο διάφορους συγγραφείς.

 

Οι πηγές είναι εκεί απλά και μόνο για να δοθούν τα πρέπον ευχαριστήρια στους συγγραφείς που τόσο κόπο κατέβαλλαν να δημιουργήσουν τα κείμενα τους. Είναι νόμος του web , ηθικός και πραγματικός, να δίνεις πάντα τα διαπιστευτήρια σε πηγές που χρησιμοποιείς και λαμβάνεις πληροφορίες, αλλιώς θεωρείται "κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων". Μην παραξενεύεσαι.

Σε όλα τα sites ανεξαιρέτως , υπάρχει ο κανόνας ενάντια σε αυτό που ονομάζεται και plagiarism Αγγλιστί.

 

Απο εκεί και πέρα όπως έιπα το θέμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και μάλιστα με διάφορες συγχύσεις.

 

Για παράδειγμα, ποιός είπε οτι στον Ισλαμισμό δεν υπάρχει ο Σατανάς;.. Σαφώς και υπάρχει και αναφέρεται ώς ύψιστος δαίμονας του κακού. Ρωτήστε κάποιον της θρησκείας αυτής να σας το πεί.

 

Όπως και ο μύθος περί λατινικών. Αυτό είναι μύθευμα ταινιών. Η ονομασία των δαιμόνων γίνονται απο εμάς, σε διάφορες γλώσσες , όπως και οι προσευχές γίνονται σε διάφορες γλώσσες για να τους εξορκίσουν , χωρίς να είναι απαραίτητα γνωστό το όνομα τους.

Το όνομα είναι απαραίτητο μόνο στην επίκληση.

Link to comment
Share on other sites

Ιχώρ...ναι..είδα κάποια πράγματα που δεν νοούνται.

 

Γυναίκα ας πούμε 50-55 κιλών και γενικά μικρού σωματότυπου να μην την κάνουν καλά 4 άντρες , κοντά στο 1.80 και μεγάλου σωματότυπου. Και όταν λέω να μην την κάνουν καλά, εννοώ με όλη τους την δύναμη , να μην μπορούν να την κρατήσουν στην κυριολεξία.

 

Φωνές που πραγματικά ήταν τόσο αλλοιωμένες που όσο και καλές φωνητικές χορδές να έχεις , να μην μπορείς να τις μιμηθείς.

 

Μυικό σπασμό και ήχο απο κοιλιά , ΜΟΝΟ, όταν πλησίαζε ιερό όστο και κιμήλιο.

 

Γενικά , πάντως με την είσοδο στον χώρο και κατά την διαδικασία του εξορκισμού , είναι τέτοια η αρνητική ενέργεια στον χώρο , που έχεις πονοκέφαλο και διάφορες άλλες σωματικές διαταραχές για αρκετή ώρα μετά το πέρας της. Να σημειώσω εδώ οτι αμέσως μετά την διαδικασία, θεωρητικά είμαστε πιο ευάλωττοι σε ψυχική επίθεση , και για αυτό ο ιερέας διαβάζει προσευχές του Μ.Βασιλείου στους παρευρισκομένους.

 

Πάντως φαινόμενα hollywood, δεν θα δείς. Ούτε Λατινικά, ούτε στροφές του κεφαλιού , ούτε φυσικά άτομα να ίπτανται.. αυτά είναι μόνο για τα blockbusters. Οχι σε αυτά που είδα εγώ. Αν και για να είμαι ειλικρινής δεν ήταν πολλά.

 

Αρκετά πάντως έμαθα απο πνευματικούς (οχι δογματικούς αλλά με λίγο πιο ανοιχτό μυαλό) που όμως δεν έχουν και την διάθεση να μοιραστούν πολλά , καθώς θεωρούν οτι η καλύτερη ασχολία μας , είναι να ετοιμάσουμε την ψυχή μας για τον επόμενο κόσμο , και να μην μας αποσπά , έστω και έμμεσα την προσοχή μας το κακό , με όποια μορφή και αν είναι αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Επιτρέψτε μου να επανέλθω σε ένα σημείο που με προβληματίζει και πέρασε λίγο ασχολίαστο: ο «χαρακτήρας» του possessor. Του ξενιστή.

Η προσωπική μου εμπειρία από εξορκισμούς είναι μικρή (γιατί με αγχώνει το ότι δεν γνωρίζω αρκετά για αυτό) όμως οι παράπλευρες «εμπειρίες» από άτομα που εμπιστεύομαι το λέγειν τους (και το αναμεταδίδειν τους) μεγάλη. Και ο ξενιστής έχει ένα κοινό «χαρακτηριστικό» (πέραν της όποιας? γλωσσομάθειας και της αποκάλυψης προσωπικών ? αγνώστων ? στοιχείων των παρευρισκομένων). Είναι κακός! Με την έννοια που απείρως έχουμε ορίσει περί κακού ? καλού, πως αλληλοπροσδιορίζονται και τα σχετικά, με την ευρύτερη έννοια του τι μπορεί να περικλείει ο Θεός του καθενός μας και τι επιλέγουμε, ο ξενιστής είναι αντικειμενικά κακός! Οι ενέργειες που ωθεί το άτομο να πράξει όταν είναι υπό την «επήρεια» του είναι κακές (είτε ως προς το ίδιο το άτομο είτε προς τρίτους)! Ή μάλλον για να το θέσω καλύτερα, επιβλαβείς. Επιβλαβείς για το κάρμα του, τη ψυχική του ισορροπία κτλ. Και κατά τη διαδικασία του εξορκισμού (που δεν είμαι και τόσο σίγουρη ότι σημαίνει ξ-όρκισμα» του ξενιστή ή εξ-όρισμα) ο χαρακτήρας αυτός υπερμεγενθύνεται. Γιατί δηλαδή δεν υπάρχουν μαρτυρίες για αποκαλύψεις κατά τη διάρκεια ενός εξορκισμού (μιας και όπως λέει ο Ιχώρ, ανοίγει μια δίοδος στα Ακάσικα αρχεία) του φάρμακου κατά του καρκίνου ας πούμε (μιας και σκοπός του ξενιστή είναι να διασωθεί, με την υπόσχεση μιας «σωτηρίας» θα μπορούσε να το κάνει πιο εύκολα, σωστά;). Γιατί επιλέγει τα ταπεινά, ενοχικά στοιχεία κι όχι να εξυμνήσει μια αξιέπαινη πράξη κάποιου που μπορεί να είναι εξίσου κρυφή; Γιατί επιλέγει να «εκθέσει»;

Link to comment
Share on other sites

ο ξενιστής είναι αντικειμενικά κακός! Οι ενέργειες που ωθεί το άτομο να πράξει όταν είναι υπό την «επήρεια» του είναι κακές (είτε ως προς το ίδιο το άτομο είτε προς τρίτους)!

 

Αυτό είναι μισή αλήθεια. Στην πραγματικότητα , υπάρχουν άτομα που κατελήφθησαν απο αερικά και δαιμόνια, γιατί απλά ήταν "ανοιχτοί" σε αρνητική διάθεση του να πράξουν κάτι υπέρ τους, αλλά εις βάρος άλλων (βλ, γητεία, δέσιμο κτλ.).

 

Είναι διατεθιμένοι να πληρώσουν το όποιο αντίτιμο , για να ικανοποιήσουν διαθέσεις και επιθυμίες τους. Εκεί είναι το κόλπο. Επικαλούνται δυνάμεις με βοήθεια ή χωρίς αυτήν , χωρίς να γνωρίζουν τις συνέπειες , ειδικά όταν πρόκειται για κυριαρχία επί ανθρώπινων συναισθημάτων , που συνήθως θέλει ιδιαίτερα δυνατά δαιμόνια.

 

Όντως λοιπόν έχουν μια διάθεση προς την αρνητική ενέργεια, αλλά οχι επειδή είναι κακοί. Απλά επειδή είναι αδύναμοι και θεωρούν οτι πρέπει να δράσουν με τον τρόπο αυτό , για να κυριαρχήσουν στους πόθους και τα πάθη τους, ακόμα και αν αυτό κάνει κάτι εις βάρος άλλων.

 

Να σημειώσω εδώ οτι επικλήσεις για κυριαρχία επί συναισθημάτων , σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει, γίνονται συνήθως με δαιμόνια ανώτερης τάξης και κατά πολύ μεγάλο ποσοστό αποτυγχάνουν με αποτέλεσμα ,το δαιμόνιο είτε να μένει εδώ μέχρι να το πετύχει , είτε το χειρότερο να επιστρέφει σε εκείνον που το κάλεσε , καθώς είναι ο μόνος που έχει ισχυρό "δέσιμο" μαζί του, άρα και ευάλωτος ,προς αυτό. Το τελευταίο λύνεται πάρα πολύ δύσκολα και εξού γίνονται και οι δαιμονισμοί και κατά επέκταση οι εξορκισμοί.

 

Προσοχή λοιπόν στο ποιόν καλείται , στο πόσο έτοιμοι είσαστε να το αντιμετωπίσετε όταν κάτι πάει στραβά και κυρίως στο πόσο απόλυτοι μπορεί να είσαστε πως αυτό που θέλετε δεν είναι κάτι που θα οδηγήσει σε ενα "πνευματικό πόλεμο" όπου και κατά 90% θα βγείτε χαμένοι, ή σημαδεμένοι.

Link to comment
Share on other sites

Μη ξεχνάμε και τη περίπτωση του ανθρώπου που ασχολείται με μαντζούνια, μαύρη μαγεία και λοιπές σαχλαμάρες, με σκοπό να κάνει κακό στους γύρω του και απλά τρελαίνεται, χάνει τη λογική του, συμπεριφέρεται λες και τον έχουν στοιχειώσει οι πράξεις του.

Αυτούς δε μπορούμε να τους θεωρήσουμε δαιμονισμένους απλά τρελάθηκαν στη πορεία! Θεωρώ ότι οι περιπτώσεις τέτοιων ανθρώπων που τελικά κατεληξαν να δαιμονίστουν είναι ελάχιστες.

 

Γιαυτό όχι μαντζούνια, όχι μαγείες, σε θάλασσες και ακτές … αν και τέλειωσε το καλοκαίρι... ^_^

Link to comment
Share on other sites

Να αναφερθώ σε συγκεκριμένο γεγονός όμως εγώ τώρα. Όπου ο ξενιστής δεν «βρέθηκε» στον επικλητή του, αλλά σε αυτόν που ο επικλητής του, του όρισε!

Link to comment
Share on other sites

Θες να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες;;... Γιατί πραγματικά ομολογώ οτι δεν το κατάλαβα αυτό που είπες.

Link to comment
Share on other sites

Γυναίκα ας πούμε 50-55 κιλών και γενικά μικρού σωματότυπου να μην την κάνουν καλά 4 άντρες , κοντά στο 1.80 και μεγάλου σωματότυπου. Και όταν λέω να μην την κάνουν καλά, εννοώ με όλη τους την δύναμη , να μην μπορούν να την κρατήσουν στην κυριολεξία.

Αυτό λέγεται υπερβολική εκχύλιση αδρεναλίνης, έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα, είναι κάτι συνηθισμένο και καθόλου παράδοξο, μιας και έχει επιστημονική εξήγηση.

Ο ΚΑΘΕ άνθρωπος εκτός εαυτού (είτε από θυμό είτε από φόβο) μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα, λόγω της απότομης και υπερβολικής εκχύλισης αδρεναλίνης.

Προσωπικά, έχω δει έφηβο φυσιολογικού ύψους και βάρους να σέρνει (κυριολεκτικά το ?σέρνει?) 5 συμμαθητές του, 2 εκ των οποίων μεγάλης σωματικής διάπλασης, που προσπαθούσαν να τον συγκρατήσουν να μην χτυπήσει έναν άλλο, σε σχολικό αγώνα ποδοσφαίρου.

Έχω δει φίλη μου, κανονικής σωματικής διάπλασης, σε κατάσταση εκτός εαυτού (από τσαντίλα) που έσπαγε πράματα και βάραγε πόρτες, να προσπαθούμε 6 άνθρωποι να την ακινητοποιήσουμε και να μην μπορούμε.

Έχω δει άλλη φίλη μου να πετάγεται μέσα από άπατο νερό (σε θάλασσα) σε ύψος περίπου 2 μέτρων που ήταν ο βράχος δίπλα της, από την τρομάρα της επειδή είδε σμέρνα.

Κι εγώ η ίδια, που είμαι ύψους μόλις 1,60 και βάρους 50 κιλών, σε μεγάλη τσαντίλα βάρεσα μπουνιά σε πόρτα ψυγείου (κανονικού μεγέθους ψυγείο) που άνοιξε τρύπα και πέρασε η μπουνιά μου μέσα.

 

Οι επιστήμονες έχουν καταγράψει κι ακόμα πιο απίστευτες καταστάσεις υπό ?επήρεια? υπερβολικής έκκρισης αδρεναλίνης. Όπως ας πούμε (το πιο ?διάσημο? περιστατικό) μητέρας που ανασήκωσε μόνη της με τα χέρια της ολόκληρη νταλίκα που είχε μόλις χτυπήσει το παιδί της.

 

Άρα, επέτρεψέ μου ν? αμφιβάλλω για το ... ?ανεξήγητο? αυτής της κατάστασης.

 

Φωνές που πραγματικά ήταν τόσο αλλοιωμένες που όσο και καλές φωνητικές χορδές να έχεις , να μην μπορείς να τις μιμηθείς.

Αυτό, δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς είναι χωρίς ν? ακούσω την αλλοίωση.

Πάντως, άνθρωποι παράφρονες σε κρίση, ακούγονται σχεδόν απόκοσμοι. Αλλά και πάλι δεν έχει να κάνει με κάτι το ανεξήγητο ή μεταφυσικό. Σχετίζεται άμεσα με εκκρίσεις ορμονών.

 

Μυικό σπασμό και ήχο απο κοιλιά , ΜΟΝΟ, όταν πλησίαζε ιερό όστο και κιμήλιο.

Ούτε σ? αυτό μπορώ να ξέρω και να σχολιάσω ικανοποιητικά χωρίς να το έχω δει. Μπορεί απλά να είναι αυθυποβολή, μπορεί μυϊκές συσπάσεις λόγω της έντασης κλπ... Αν δεν το δω, δεν μπορώ να ξέρω.

 

Να σημειώσω εδώ οτι αμέσως μετά την διαδικασία, θεωρητικά είμαστε πιο ευάλωττοι σε ψυχική επίθεση , και για αυτό ο ιερέας διαβάζει προσευχές του Μ.Βασιλείου στους παρευρισκομένους.

Όπως έχω ξαναπεί επανειλημμένα, ΚΑΝΕΝΑΣ ιερέας που ξέρει τι κάνει και που είναι σίγουρος ότι πρόκειται για δαιμονική κατάληψη δεν θα επιτρέψει σε άλλους να παρευρίσκονται σε εξορκισμό. Εκτός εάν αυτοί οι άλλοι είναι επίσης γνώστες.

Όπου ακούτε ?εξορκισμούς ανοιχτούς στο κοινό?, να είστε σίγουροι ότι μπορεί να είναι το οτιδήποτε, εκτός από πραγματική δαιμονική κατάληψη (συνήθως πρόκειται για ανθρώπους με σοβαρά διαταραγμένη προσωπικότητα σε παραφροσύνη, όχι για δαιμονισμένους).

Link to comment
Share on other sites

Να αναφερθώ σε συγκεκριμένο γεγονός όμως εγώ τώρα. Όπου ο ξενιστής δεν «βρέθηκε» στον επικλητή του, αλλά σε αυτόν που ο επικλητής του, του όρισε!

Αν κατάλαβα καλά, αυτό που λες παραπέμπει σε κάτι σαν "χμμμ, για να δούμε ποιός είναι ο δαιμονισμένος σήμερα... για γυρίστε να σας δω καλύτερα... α μπεμπα μπλομ.. (μήτσο, μπες μέσα σ'αυτόν με την πράσινη μπλούζα ρε...)... ααααα, εσύ λοιπόν είσαι ο δαιμονισμένος σήμερα! Για πέρνα από το γραφείο μου..."

Link to comment
Share on other sites

Να αναφερθώ σε συγκεκριμένο γεγονός όμως εγώ τώρα. Όπου ο ξενιστής δεν «βρέθηκε» στον επικλητή του, αλλά σε αυτόν που ο επικλητής του, του όρισε!

Πολύ ωραία υπόθεση medussa...

 

Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει ο «στόχος» να είναι επιρρεπής και με μεγάλη προδιάθεση σε τέτοια φαινόμενα. Πριν καν φτάσει σε τέτοιο σημείο θα πρέπει να έχει μπει σε μια διαδικασίας αυθυποβολής η οποία προκλήθηκε από τον επιτιθέμενο με οποιαδήποτε τρόπο (πχ με τη μορφή λεκτικής απειλής).

 

Μετά τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Μια αυθυποβολή στον ίδιο μας τον εαυτό μπορεί να μας προκαλέσει το οτιδήποτε, ειδικά ψυχικές διαταραχές, σωματικές βλάβες κατά τη διάρκεια του ύπνου, ακόμα και δαιμονισμό.

Είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγεις από τέτοια περίπτωση, χρειάζεται μεγάλη ψυχική ηρεμία και συγκέντρωση. Μην αυθυποβάλλεστε! Προκαλείτε βλάβες στον ίδιο σας τον εαυτό.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...