Jump to content

Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ


Recommended Posts

διαβασα εντελω τυχαια αυτο, οσοι γνωριζετε κατι πειτε μου θελω να μαθω

σας παραθετω το παρακατω κειμενο

 

Εποχή του Υδροχόου: Το 1937 ο μυστικιστής P.Cour αναφέρει για πρώτη φορά την έννοια της Υδροχοϊκής εποχής. Ο όρος αυτός αναφέρεται σε μία αστρολογική αντίληψη κατά την οποία ο ήλιος αλλάζει ζώδιο κάθε 2.160 χρόνια. Η ημερομηνία έναρξης της Υδροχοϊκής εποχής κυμαίνεται κάπου ανάμεσα στα 1904 και 2160, γενικά όμως θεωρείται ως η εποχή όπου σημαντικές αλλαγές στην κοινωνία και στους θεσμούς της. Ενώ η προηγούμενη εποχή του Ιχθύος ήταν αφιερωμένη στην ανάπτυξη του Χριστιανισμού, η νέα εποχή του Υδροχόου μας μεταφέρει σε μία αύξηση της πνευματικότητας. Ο όρος εποχή του Υδροχόου έχει πλέον αντικατασταθεί από τον όρο Νέα Εποχή.

 

 

 

 

 

Ο λεγόμενος Ζωδιακός των Αστερισμών καθορίζει το Μεγάλο Ζωδιακό Έτος, με μια διάρκεια 25.920 χρόνων, κατά τον οποίο η γη περνάει από το κάθε Ζώδιο μέσα σε 2.160 χρόνια. Αυτές οι περίοδοι ή «αστρολογικοί μήνες» αποτελούν τις Αστρολογικές Εποχές.

 

 

 

 

 

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι η γη μπήκε κάτω από την επίδραση του Υδροχόου από το 1950 και θα παραμείνει μέχρι το 4000 -; 4100. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όλες οι αστρικές επιδράσεις, πριν φτάσουν στη γη και στην ανθρωπότητα, θα περνούν από το Ζωδιακό Οίκο του Υδροχόου.

 

 

 

 

 

Το πέρασμα από τη μια Εποχή στην άλλη δεν γίνεται απότομα αλλά μεσολαβεί μια μεταβατική φάση και μια περίοδος αργής μετάλλαξης της ενέργειας. Ο Rudhyar υπολογίζει ότι αυτή η περίοδος διαρκεί το 1/10 της συνολικής διάρκειας της Εποχής, δηλ. 216 χρόνια και τοποθετεί αυτό το πέρασμα από το 1846 έως το 2062, συμπεριλαμβάνοντας έτσι το τελευταίο αιώνα των Ιχθύων και το πρώτο του Υδροχόου. Στο έργο του «Η Ιστορία στο ρυθμό του κόσμου», που εκδόθηκε το 1983, καθορίζει τις χρονολογίες αυτής της περιόδου:

 

 

 

 

 

iΑπό το 1846 ως το 1918: Βρισκόμαστε στην αποκορύφωση του «Δυτικού κόσμου»: Η βιομηχανική επανάσταση, τα όνειρα για τη βελτίωση της κοινωνίας, η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η φάση αυτή τελειώνει με το 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

 

 

 

 

iΑπό το 1918 ως το 1990: Είναι μια έντονη περίοδος για την ανθρωπότητα: Ανέρχονται στην εξουσία ολοκληρωτικά καθεστώτα, είναι εποχή συνεχόμενων κηρυγμένων και ψυχρών πολέμων. Χαρακτηρίζεται από τη νίκη του Κομουνισμού αν και η φάση τελειώνει με τη πτώση του τείχους του Βερολίνου.

 

 

 

 

 

iΑπό το 1990 ως το 2062: Ακολουθεί μια φάση κοινωνικής διάλυσης και μεταναστεύσεων. Ο πλανήτης υφίσταται επίσης φυσικές καταστροφές: σεισμούς, πλημμύρες, οικολογικές καταστροφές. Είναι η περίοδος των μεγάλων αποφάσεων ώστε να μπορούν να απορροφηθούν οι πνευματικές ενέργειες του Υδροχόου, όπου χρειάζεται να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα.

 

 

 

 

 

 

 

Μπορούμε να διαιρέσουμε κάθε Αστρολογική Εποχή σε δύο φάσεις:

 

 

 

 

 

iΣτο πρώτο μισό, μοιάζει να υπάρχει μια οπισθοδρόμηση. Όλα τίθενται υπό αμφισβήτηση. Καταρρέουν τα αρχέτυπα του προηγούμενου πολιτισμού και διαφαίνονται νέες μορφές για την ανθρωπότητα.

 

 

 

 

 

iΤο δεύτερο μισό, είναι η εξέλιξη των αρχετύπων της Εποχής.

 

 

 

 

 

Πιο αναλυτικά, και ακολουθώντας τον καθ. Livraga, μπορούμε να διαιρέσουμε την Εποχή του Υδροχόου σε τρεις φάσεις:

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία, κάθε εποχή (μέγας μήνας) αποτελείται από τέσσερις φάσεις: από μία μεταβατική φάση, σχετικά με τον Υδροχόο και άλλες τρεις που σχετίζονται συμβολικά με τις τρεις καταστάσεις του Νερού (Ζωή): τον πάγο, το υγρό και τον ατμό.

 

 

 

 

 

Τα γενικά χαρακτηριστικά αυτών των φάσεων της εποχής του Υδροχόου αν λάβουμε υπόψιν μας τους ρυθμούς της Ιστορίας, των αστρολογικών επιδράσεων και της ανθρώπινης ψυχολογίας, είναι τα εξής:

 

 

 

 

 

1η φάση: Πάγου (1950-2700 μ.Χ.)

 

Κλιματολογικές αλλαγές με τάση πτώσης της θερμοκρασίας (ιδίως στο βόρειο ημισφαίριο) μέχρι το επίπεδο ενός μικροπαγετού. Ένας τέτοιος μικροπαγετός συνόδεψε όλο τον ευρωπαϊκό Μεσαίωνα. Ο μεσαίωνας, σύμβολο της ακινησίας, του παγώματος των ερευνών και των ανθρώπινων σχέσεων, της εξαφάνισης των γνώσεων και των αρχετυπικών μορφών, βυθίστηκε σε μία όχι και τόσο παράδοξη περίοδο πάγου. Με την Αναγέννηση εμφανίζεται ένας καιρός πιο ήπιος και γλυκός. Φαίνεται ότι το ψυχολογικό ψύχος συνοδευόταν από κλιματολογικό ψύχος. Έλλειψη τροφίμων και καυσίμων. Μεγάλοι σεισμοί και τυφώνες. Πόλεμοι και ανταρτοπόλεμοι. Εγκατάλειψη των μεγαλουπόλεων και φυγή σε μικρά αγροτικά κέντρα. Επανεμφάνιση του νομαδικού ανθρώπου, μεγάλες μεταναστεύσεις. Αύξηση ατομικισμού και ομαδικών υποσυνείδητων φόβων μετά την πτώση των υλιστικών συστημάτων. Το αμυντικό ένστικτο (τυπικό φαινόμενο στους μεσαίωνες) θα ενισχυθεί από οργανωμένες συμμορίες από κακοποιά στοιχεία, κοινωνική αναρχία. Επιστροφή θρυλικών προσώπων και της εποποιίας. Εξαφάνιση πλουτοκρατικών και δημοκρατικών πολιτευμάτων, πολιτικά συστήματα βασισμένα στην ηγετική ικανότητα. Δεισιδαιμονίες ...; οι άνθρωποι θα γίνουν σκληροί.

 

 

 

 

 

2η φάση: Υγρού (2700-3300 μ.Χ.)

 

 

 

Θα εξαφανιστεί ο δικός μας δυτικός τρόπος ζωής. Οι άνθρωποι θα τείνουν να ξαναβρούν την επαφή μεταξύ τους, θα οικοδομήσουν ξανά εγκαταλειμμένες πόλεις και θ';αποκατασταθούν ορισμένα είδη επικοινωνιών. Όλα αυτά θα διαρκέσουν για λίγο. Ο ανθρώπινος εγωισμός θα ματαιώσει πολλές ευκαιρίες ...; ο μεσαίωνας θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Θα εμφανιστούν νέες μεγάλες θρησκευτικές δυνάμεις στρατιωτικού τύπου.

 

 

 

 

 

3η φάση: Ατμού (3300-4000 μ.Χ.)

 

 

 

Θα υπάρχει μία τάση πνευματικής ανύψωσης κάπως ακραία με τις συνέπειες των καταδιώξεων και τελετουργικών θυσιών. Θ';αρχίσει να προετοιμάζεται μία αναγέννηση με βάση «κιβωτούς επιβίωσης» που θα έχουν αντέξει τις δυσκολίες ως τότε μέχρι το τέλος του μεσαίωνα. Η ανθρωπότηταθα μπει σε μεταβατική φάση (3900-4100 μ.Χ ) δύσκολη ίσως που θα οδηγήσει στην επόμενη εποχή του Αιγόκερου που θα κυβερνάται από τους πλανήτες Ουρανό και Κρόνο

 

 

 

 

 

Όλες αυτές οι μετατροπές οδηγούν στην αρχή ενός νέου πολιτισμού, που θα εκφράζεται μέσα από συγκροτημένες νέες αξίες. Αυτή η νέα φάση ζωής γίνεται αισθητή μέσα από τα προμηνύματα και τις προγεύσεις της εποχής του Υδροχόου, που αρχίζει να μας προκαλεί χωρίς προσχήματα. Ο Υδροχόος είναι ζώδιο αμερόληπτο και ψύχραιμο. Ο Ουρανός και ο Κρόνος οι συγκυβερνήτες του συνδυάζουν την επαναστατική τάση, την πρωτοπορία και την ανάπτυξη μέσα από υπευθυνότητα, οργάνωση και δέσμευση για μια υγιή κοινωνία.

 

 

 

 

 

Τελικά, η εποχή του Υδροχόου είναι άραγε πολύ κοντά; Οι εκδοχές είναι πολλές. Επικρατούν όμως δύο:

 

 

 

Η μία από αυτές, ότι το 2027 μπαίνουμε καθοριστικά στη νέα εποχή. Τότε που το σημείο γ της εκλειπτικής αρχίζει να κινείται ανάδρομα και εγκαταλείπει τον αστερισμό των Ιχθύων και μπαίνει στον αστερισμό του Υδροχόου.

 

 

 

Η άλλη άποψη είναι ότι 2057 με την απόλυτη ευθυγράμμιση του άξονα της γης με το α της Μικρής Άρκτου το ονομαζόμενο πολικό αστέρα που γίνεται κάθε 26.000 χρόνια.

 

 

 

 

 

Σε κάθε περίπτωση όμως, διανύουμε την προέναρξη της υδροχοϊστικής περιόδου με όλες τις συνέπειές της από τον Φεβρουάριο του 1962. Τότε που οι επτά πλανήτες συμπορεύτηκαν στο ζώδιο του Υδροχόου. Κατά συνέπεια η προέναρξη της νέας εποχής πυροδοτήθηκε και τα σημάδια της αλλαγής της νοοτροπίας, με την αντίσταση στα κοινωνικά δρώμενα ήταν τα χαρακτηριστικά της γενιάς του ';60. Οι χίπις (τα παιδιά των λουλουδιών), η επανάσταση των φοιτητών του Μάη του ';68 στη Γαλλία, ήταν ενδείξεις για μια ευρύτερη αποδέσμευση των κακώς κειμένων της τότε εποχής. Όμως το φιλελεύθερο ρεύμα της εποχής εκείνης δεν ήταν δυνατόν να καθιερώσει την εποχή του Υδροχόου, εφόσον η έναρξη της εποχής αυτής απείχε τουλάχιστον 80 χρόνια ή και περισσότερο. Έτσι έσβησε αφήνοντας μόνο κάποιες επιρροές στην Τέχνη και στη μόδα.

 

 

 

 

 

Τώρα, από τον Δεκέμβριο του 1999, διανύουμε μια δεύτερη πρώιμη έλευση των τάσεων του Υδροχόου. Με τη σύνθεση Άρη, Ουρανού, Ποσειδώνα να συμπορεύονται μέσα στο ζώδιο αυτό. Σε αυτή την αστρολογική συνάντηση των πλανητών ο Πλούτωνας από το ζώδιο του Τοξότη τονίζει την ανάγκη της ελευθερίας και της θρησκείας στο να αποκτήσουν ένα πιο βαθύ περιεχόμενο. Κατά συνέπεια, αυτή η συνδυασμένη αμφισβήτηση των πλανητών, δίνει έμφαση και έναυσμα στην εποχή του Υδροχοϊσμού, που κρατάει δύο αιώνες.

 

 

 

 

 

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι χρονιές του 1962 και το τέλος του 1999, επιταχύνουν το γκρέμισμα του παλιού πολιτισμού για το κτίσιμο ενός καινούργιου. Η ισοτιμία, η δημοκρατία, η ελευθερία έκφρασης, οι καινοτομίες σε όλους τους τομείς γίνονται όλο και πιο έντονα μέσα μας στη νέα χιλιετία. Η δημιουργία συγκροτημένων νέων αξιών, η συλλογική διακυβέρνηση -; όχι η μια χαρισματική προσωπικότητα, η γνώση και ο ανθρωπισμός μπαίνουν σε μια φάση επαναστατικής και πρωτοποριακής αλλαγής με την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας.

 

 

 

 

 

Ο Αλαν Λέο (αστρολόγος συγγραφέας του 19ου αι.) γράφει για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Υδροχόου που τα βλέπουμε συχνά στην συμπεριφορά των νέων: κλίνουν προς τον αντικομφορμισμό, είναι μεταρρυθμιστές, φιλάνθρωποι, αγαπούν τις Καλές Τέχνες, τη λογοτεχνία, δείχνουν ζήλο για τις ανθρωπιστικές δραστηριότητες.

 

 

 

 

 

Το ενδιαφέρον για το περιβάλλον είναι ένα από τα έντονα χαρακτηριστικά του Υδροχόου. Το πολικό ζώδιο, ο Λέων, σε συνδυασμό με τον ανθρωπισμό του Υδροχόου, μπορεί να οδηγήσει σε ένα καλύτερο είδος παγκόσμιας συνεργασίας απόλυτα αναγκαίας.

 

 

 

 

 

Μία από τις επικίνδυνες περιόδους που θ';αντιμετωπιστούν στο πρώτο μισό του ερχόμενου αιώνα θα προκύψει από τη σύνοδο των πλανητών Ουρανού και Πλούτωνα, που σημειώθηκε στην Παρθένο μεταξύ 1963-1969. Τα παιδιά που γεννήθηκαν αυτά τα χρόνια και δέχτηκαν τις επιδράσεις αυτής της συνόδου, θα είναι η ελπίδα ή η συμφορά της εποχής τους, πράγμα που θα φανεί όταν θα γίνει αισθητή η παρουσία τους στην κοινωνία.

 

 

 

 

 

Η επιστήμη θα εξακολουθήσει να έχει το επίκεντρο της δραστηριότητας σ';αυτή την εποχή, μόνο που θ';ασχολείται περισσότερο με τις πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου, ενώ ο πολιτισμός δεν θα στηρίζεται μόνο στην ορθολογική επιστήμη και τεχνολογία.

 

 

 

 

 

Πέρα απ';αυτά τα γενικά χαρακτηριστικά, ας δούμε κάποια ιδιαίτερα γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών, που σηματοδοτούν την είσοδο στην εποχή του Υδροχόου:

 

 

 

 

 

Δεκαετία ';60: Ξεκίνημα ιδεαλιστικών αγώνων και κινημάτων για την ειρήνη, τα δικαιώματα του πολίτη, τις φυλετικές διακρίσεις, την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας. Ανάσταση κλασικών πνευματικών διδασκαλιών, πρώτοι αγώνες για την απελευθέρωση των γυναικών, εξεγέρσεις φοιτητών, πολλές μάχες κοινωνικές.

 

 

 

 

 

Δεκαετία ';70: Άρχισε να προωθείται η έρευνα, τα πνευματικά μονοπάτια και οι νέες τεχνολογίες. Οι άνθρωποι διαλογίζονται, αγοράζουν μηχανές δεδομένων και αρχίζουν να πηγαίνουν σε σεμινάρια. Οι όροι που σφράγισαν αυτές τις δύο δεκαετίες ήταν: «συνείδηση» και «κίνημα». Ενδιαφέρον για την ψυχοθεραπεία και τη μεταφυσική.

 

 

 

 

 

Δεκαετία ';80: Ενεργά στελέχη της κοινωνίας ενδιαφέρονται περισσότερο για το εσωτερικό έργο. Οι πνευματικές ομάδες άρχισαν ν';ασχολούνται με κοινωνικά ζητήματα.

 

 

 

 

 

Δεκαετία ';90: Συνειδητοποίηση της καταστροφικότητας του ανθρώπου. Η οικολογία και η στατιστική έδειξαν ότι οι πιθανότητες επιβίωσης που έχει η ανθρωπότητα χρόνο με το χρόνο γίνονται πιο ισχνές. Το 1991 (11/7) έγινε η πρώτη ολική έκλειψη της νέας δεκαετίας. Τότε άρχισαν να συμβαίνουν οι προβλεπόμενες αλλαγές στη Γη: ηφαιστειακές εκρήξεις, τυφώνες, ανύψωση της στάθμης των θαλασσών, ενώ οι λίμνες και τα ποτάμια άρχισαν να στερεύουν.

 

http://ouraniaefemirida.pblogs.gr/tags/epo...ochooy-gr.html{ εδω το βρηκα)

 

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ,

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν, το άρθρο περιέχει αρκετές ανακρίβειες, οι οποίες προδίδουν έλλειψη κατανόησης της ουράνιας μηχανικής.

 

Έχουμε και λέμε: τα πάντα οφείλονται στο φαινόμενο της μετάπτωσης των Ισημεριών, μια ανεπαίσθητη κίνηση της Γης, η οποία ολοκληρώνεται σε περίπου 25,800 χρόνια. Το φαινόμενο, περιγράφεται ως εξής: μία φορά το χρόνο, στην Εαρινή Ισημερία, η πορεία του Ήλιου διασταυρώνεται με τον ουράνιο ισημερινό. Το σημείο της διασταύρωσης είναι το σημείο της Εαρινής Ισημερίας και ορίζεται ως 0° του Κριού. Ωστόσο, αν θεωρήσουμε πως η ουράνια σφαίρα είναι ακίνητη, διαπιστώνουμε πως το σημείο αυτό, κάθε χρόνο, οπισθοχωρεί ανεπαίσθητα. Τόσο ανεπαίσθητα, που χρειάζονται 25,800 χρόνια για να επιστρέψει στο ίδιο σημείο.

 

Η προηγούμενη περιγραφή, εξηγεί και άλλη μια βασική διαφορά: άλλο αστερισμοί, άλλο ζώδια. Τα ζώδια, είναι ιδεατές διαιρέσεις της εκλειπτικής (της τροχιάς δηλαδή του Ήλιου) οι οποίες μετρώνται από το σημείο της εαρινής ισημερίας το οποίο, όπως είδαμε, είναι μεταβλητό. Οι αστερισμοί, είναι περιοχές του ουρανού.

 

Όταν λέμε πως «σήμερα είμαστε στην Εποχή των Ιχθύων», αυτό που εννοούμε, είναι πως το σημείο της Εαρινής Ισημερίας (0° του Κριού) βρίσκεται στην περιοχή του αστερισμού των Ιχθύων. Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το διαπιστώσουμε εύκολα. Π.χ. αυτές τις ημέρες, ο Δίας είναι στο ζώδιο του Αιγόκερω. Αν δούμε όμως το Δία στον νυχτερινό ουρανό, θα δούμε πως πίσω από το Δία, βρίσκεται ο αστερισμός του Τοξότη (ένα ζώδιο πίσω).

 

Η παραπάνω διάκριση, έχει οδηγήσει και στις δύο διαφορετικές σχολές της αστρολογίας. Η πιο διαδεδομένη και η ευρέως γνωστή, είναι η τροπική, η οποία χρησιμοποιεί τα ζώδια (τροπική, αφού ορίζεται από τις τροπές του Ήλιου, όπου τροπές είναι οι ισημερίες και τα ηλιοστάσια). Η άλλη σχολή, είναι η αστρολογία του αστρικού ζωδιακού, η οποία όμως έχει προβλήματα στο να προσδιορίσει ένα σταθερό σημείο αναφοράς. Π.χ. ένα σύστημα αστρικού ζωδιακού, ορίζει πως τον Aldebaran ως 15° του Ταύρου, ενώ η Βεδική αστρολογία χρησιμοποιεί το Ayanamsha, το οποίο δε θυμάμαι πως υπολογίζεται, πάντως έχει να κάνει με το πόσες μοίρες πρέπει να αφαιρέσεις από τις τροπικές συντεταγμένες.

 

Τώρα, στον ακριβή προσδιορισμό της «εποχής» στην οποία βρισκόμαστε υπάρχουν δύο βασικά προβλήματα. Το πρώτο είναι πως, αφού η Εαρινή Ισημερία ορίζεται από τον Ήλιο, είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε σημείο της, ως προς τους αστερισμούς, με μεγάλη ακρίβεια, αφού ο Ήλιος κάνει τα αστέρια να μη φαίνονται. Μπορούμε να το υπολογίσουμε μόνο έμμεσα, κάνοντας υπολογισμούς. Το δεύτερο πρόβλημα, είναι πως, αφού οι αστερισμοί είναι συμβατικές διαιρέσεις του ουρανού, καταλαμβάνουν διαφορετική έκταση πάνω στην εκλειπτική (αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που και οι αστρονόμοι χρησιμοποιούν το σημείο της εαρινής ισημερίας (τροπικές συντεταγμένες) για να προσδιορίσουν τη θέση ενός ουράνιου αντικειμένου). Πιο συγκεκριμένα, οι Ιχθύες καταλαμβάνουν δυσανάλογα μεγάλη έκταση, ενώ ο Υδροχόος, δυσανάλογα μικρή έκταση, πάνω στην εκλειπτική.

 

Σε κάθε περίπτωση, το σημείο Ayanamsha βρίσκεται ακόμα στους Ιχθύες και θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να φτάσει στον Υδροχόο. Κάποιοι υπολογισμοί λένε πως θα φτάσει μεταξύ των ετών 2.150 και 2.300.

 

Αργότερα, θα προσθέσω κι άλλες πληροφορίες. :)

Link to comment
Share on other sites

Μια πιο προσεκτική ματιά στο κείμενο...

 

Σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία, κάθε εποχή (μέγας μήνας) αποτελείται από τέσσερις φάσεις: από μία μεταβατική φάση, σχετικά με τον Υδροχόο και άλλες τρεις που σχετίζονται συμβολικά με τις τρεις καταστάσεις του Νερού (Ζωή): τον πάγο, το υγρό και τον ατμό.

 

Χμ... λίγο δύσκολο. Δεν έχω υπόψη μου καμμία πηγή της παραδοσιακής αστρολογίας που να ασχολείται με το Μεγάλο Έτος. Μπορεί βεβαίως να κάνω λάθος, αλλά, παρ'όλο που το φαινόμενο της μετάπτωσης το είχε ανακαλύψει ήδη ο Ίππαρχος, δεν έχω πετύχει κάποιον κλασικό της αστρολογίας να ασχολείται με το θέμα.

 

Τελικά, η εποχή του Υδροχόου είναι άραγε πολύ κοντά; Οι εκδοχές είναι πολλές. Επικρατούν όμως δύο:

 

Η μία από αυτές, ότι το 2027 μπαίνουμε καθοριστικά στη νέα εποχή. Τότε που το σημείο γ της εκλειπτικής αρχίζει να κινείται ανάδρομα και εγκαταλείπει τον αστερισμό των Ιχθύων και μπαίνει στον αστερισμό του Υδροχόου.

 

Το σημείο γ της εκλειπτικής (το σημείο δηλαδή όπου διασταυρώνεται με τον ουράνιο ισημερινό), πάντα κινείται ανάδρομα. Αλλά, όπως είπαμε, είναι δύσκολο να πεις ποια χρονιά ακριβώς έχει περάσει το όριο μεταξύ δύο αστερισμών.

 

Η άλλη άποψη είναι ότι 2057 με την απόλυτη ευθυγράμμιση του άξονα της γης με το α της Μικρής Άρκτου το ονομαζόμενο πολικό αστέρα που γίνεται κάθε 26.000 χρόνια.

 

Ναι, εντάξει, αλλά αυτό τι σχέση έχει με τον αστερισμό του Υδροχόου;

 

Κατά συνέπεια η προέναρξη της νέας εποχής πυροδοτήθηκε και τα σημάδια της αλλαγής της νοοτροπίας, με την αντίσταση στα κοινωνικά δρώμενα ήταν τα χαρακτηριστικά της γενιάς του ';60. Οι χίπις (τα παιδιά των λουλουδιών),

 

Χεχε... πολλοί αστρολόγοι έχουν επισημάνει το σφάλμα: το κίνημα των Χίππυς και γενικότερα το New Age, φέρουν καθαρά χαρακτηριστικά Ιχθύων, όχι Υδροχόου. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα, η μεταφυσική και τα ναρκωτικά.

 

Ο Αλαν Λέο (αστρολόγος συγγραφέας του 19ου αι.) γράφει για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Υδροχόου που τα βλέπουμε συχνά στην συμπεριφορά των νέων: κλίνουν προς τον αντικομφορμισμό, είναι μεταρρυθμιστές, φιλάνθρωποι, αγαπούν τις Καλές Τέχνες, τη λογοτεχνία, δείχνουν ζήλο για τις ανθρωπιστικές δραστηριότητες.

 

Καλά, πολύ καλά όλα αυτά, αλλά να αναφέρουμε και τα αρνητικά γνωρίσματα του Υδροχόου - και του κυβερνήτη του Ουρανού: τάσεις ανατροπής συχνά χωρίς λόγο, φυγή χωρίς αιτία, ξαφνικές κι απρόβλεπτες αλλαγές, αντιρρήσεις χωρίς λόγο κι επανάσταση για την επανάσταση.

 

Η ανθρωπότηταθα μπει σε μεταβατική φάση (3900-4100 μ.Χ ) δύσκολη ίσως που θα οδηγήσει στην επόμενη εποχή του Αιγόκερου που θα κυβερνάται από τους πλανήτες Ουρανό και Κρόνο

 

Αυτό είναι μεγάλο λάθος: ο Υδροχόος κυβερνάται από τον Ουρανό και, παραδοσιακά, από τον Κρόνο. Ο Αιγόκερως όμως, αποκλειστικά από τον Κρόνο. (Τώρα κάτι προσπαθώ να θυμηθώ με τους ημερήσιους και νυκτερινούς κυβερνήτες των ζωδίων, αλλά αυτά είναι της τελείως παραδοσιακής αστρολογίας, πριν βρεθούν οι νέοι πλανήτες).

Link to comment
Share on other sites

και γω κάτι τέτοιο ξέρω ότι ακόμη δεν μπήκαμε στην εποχή του Υδροχόου. Αλλά από την άλλη είχα διαβάσει ένα άρθρο στην wikipedia που οι αστρολόγοι μεταξύ τους διαφωνούσαν για το πότε αρχίζει μια εποχή. Τελικά δεν πολύ-κατάλβα και μου έμεινε η εντύπωση ότι το θέμα είναι λίγο ότι να ναι αφού υπάρχουν πολλές αυθερεσίες... :(

Link to comment
Share on other sites

Λίγο ό,τι νά'ναι, όχι τελείως. Ακριβώς γιατί λέγονται πολλά πράγματα αυθαίρετα. Πάντως, πεποίθησή μου είναι πως κάτι συμβαίνει τελικά, απλώς πρέπει να προσέχουμε τι λέει αυτό που διαβάζουμε σχετικά.

Link to comment
Share on other sites

Λίγο ό,τι νά'ναι, όχι τελείως. Ακριβώς γιατί λέγονται πολλά πράγματα αυθαίρετα. Πάντως, πεποίθησή μου είναι πως κάτι συμβαίνει τελικά, απλώς πρέπει να προσέχουμε τι λέει αυτό που διαβάζουμε σχετικά.

Ω, μα σίγουρα κάτι μεγάλο συμβαίνει!

 

Εκτός απο τις προφανείς αλλαγές στον κόσμο (βλ. παγκοσμιοποιήση, μεγαλύτερη ελευθερία λόγου{το οτι δεν βοηθάει σε τιποτα είναι άλλο θέμα..τώρα πια ΟΛΟΙ μιλάνε κ φωνάζουν...και σε μια συζήτηση για αυτο το θέμα που είχα παλαιότερα με ένα μέλος απο εδώ, ρωτώντας τον: Τι πρέπει να κάνει κάποιος αυτην την εποχή για να ακουστεί; Μου απάντησε πανέμορφα και απλούστατα..: Να Τραγουδήσει... Αυτο το συνέλαβα ως την αρμονική διάρθρωση του λόγου μας, όμως όπως το πάω θα ανοιξω άλλο θεμα...}, πρόσβαση σε απίστευτες ποσότητες ΓΝΩΣΗΣ{που όμως πρέπει κάποιος να έχει ΙΣΧΥΡΗ κριτικη ικανοτητα για να ξεχωρίσει τα καλά απο τα σάπια}, κ.α.) υπάρχουν και τα αστρολογικά που μας λένε κάτι τέτοιο, αλλα ΚΑΙ μετρήσεις των βιοσυχνοτήτων του πλανήτη οπου φανερώνουν μία τάση προς την αφύπνιση του είδους (ΜΑΣ) !!!

Κάτι σχετικό είχα βάλει και στο θέμα σχετικά με το 2012

 

Επίσης για κάτι πιο πιπεράτο Βλ. ΕδΩ

Link to comment
Share on other sites

Εκτός απο τις προφανείς αλλαγές στον κόσμο (βλ. παγκοσμιοποιήση, μεγαλύτερη ελευθερία λόγου

 

Βασικα...

διαφωνω.. αλλα δεν ξερω ακριβως που.. :P

 

Υποθετω οτι οντως ο καθενας εχει την απολυτη ελευθερια να πει οποιαδηποτε ανοησια θελησει...

Ομως σε ιδιαιτερα σημαντικα ζητηματα φιμωτρα υπηρχαν και παντα θα υπαρχουν για να φορεθουν στους καταλληλους αποδεκτες..

 

Αλλα ακομα και να δεχτει κανεις οτι οντως υπαρχει μεγαλυτερη ελευθερια λογου τοτε προφανως κ αυτο ειναι σημαδι αδρανοποιησης των πολιτων του κοσμου...

:whistling:

 

πρόσβαση σε απίστευτες ποσότητες ΓΝΩΣΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ...κ μαλιστα εντελως αχρηστης...

 

κατα την γνωμη το "ειδος" μας δεν αφυπνιζεται.. χαχ!

Φαντασου εναν ανθρωπο που χει την καλυβα του στην πλαγια ενος βουνου, και ενω βλεπει χιονοστιβαδα να ρχεται κατα πανω του, νιωθει ετσι μια μικρη ανησυχια....Αυτο παθαινουμε κ εμεις...

Link to comment
Share on other sites

παιδια ειλικρινα δεν ξερω αν ειμαστε στην εποχη του υδροχοου η του αιγοκερου η του ιχθυ η καποιου αλλου ζωδιου... εκεινο που ξερω και ξερετε οτι συμβαινουν πολλα πραγματα... σεισμοι, καταστροφες, αεροπλανα πεφτουν , πλοια τρακαρουν, γεννιουνται 7δυμα, και πολλα αλλα, γενικως γινεται μια ριζικη αλλαγη... για καλυτερο η οχι δεν μπορω να πω... οσοι ζησουμε θα τα δουμε, οι θεωριες ειναι πολλες οι αποδειξεις ειναι πολλες οι αληθειες και τα ψεματα πολλα, τα παντα εχουν μια πληθωρα, ενα αντιποδα, για αυτο λεω οσοι ζησουμε θα τα δουμε

 

να ειστε ολοι καλα.....

 

 

aquarius.......

Edited by aquarius
Link to comment
Share on other sites

Βασικα...

διαφωνω.. αλλα δεν ξερω ακριβως που.. :P

 

Υποθετω οτι οντως ο καθενας εχει την απολυτη ελευθερια να πει οποιαδηποτε ανοησια θελησει...

Ομως σε ιδιαιτερα σημαντικα ζητηματα φιμωτρα υπηρχαν και παντα θα υπαρχουν για να φορεθουν στους καταλληλους αποδεκτες..

 

Αλλα ακομα και να δεχτει κανεις οτι οντως υπαρχει μεγαλυτερη ελευθερια λογου τοτε προφανως κ αυτο ειναι σημαδι αδρανοποιησης των πολιτων του κοσμου...

:whistling:

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ...κ μαλιστα εντελως αχρηστης...

 

κατα την γνωμη το "ειδος" μας δεν αφυπνιζεται.. χαχ!

Φαντασου εναν ανθρωπο που χει την καλυβα του στην πλαγια ενος βουνου, και ενω βλεπει χιονοστιβαδα να ρχεται κατα πανω του, νιωθει ετσι μια μικρη ανησυχια....Αυτο παθαινουμε κ εμεις...

Διαφωνείς επειδή έχεις την αντιλογία inside ( ειναι σε τατοο στο μετωπο σου !! :P :P :P )

 

κοίτα, διαλλέγω προσεκτικά τις λέξεις που χρησιμοποιώ

Ελευθερία λόγου σημένει πως ο καθένας μπορεί να πει οτι θελει..το οτι δεν το λεει ειναι άλλο θεμα, βλ Λιάκο .. Πριν κάποια χρόνια τέτοιες εκπομπες ήταν ανεπιτρεπτες! Για να μην μιλήσω για σατυρικές εκπομπές που ανοιχτά ΚΡΑΖΟΥΝ κυβερνήσεις..

 

Όσο αφορα την αδρανοποίηση απλά συμφωνείς μαζι μου, όμως επειδη εδω λαμβάνει χώρο ο Δαίμων της αντιλογίας, το επαναδιατυπώνεις...

 

 

Μέσα στις ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ, υπάρχουν ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ...

 

Κοίτα, σε σύγκριση με παλαιότερες εποχές οπου απλά βλέποντας την χιονοστιβάδα, και οι άρχοντες τους λέγανε : Για καλό δικό μας γίνεται αυτό, και όλοι ανακουφίζονταν και περίμεναν με χαμόγελο την καταστροφή (ντυμένη ως απελευθώτρια) και έπειτα ένοιωθαν ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που ο ΓΙΟΣ τους ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ για τον γ:censored: μ:censored: του κερατά τον κομπλεξικό...

Ε πιστεύω πως υπάρχει μια κάποια αφύπνιση απο τότε...

 

 

Οι αλλάγες έρχονται έρποντας σε σύγκριση με το πώς μετράμε τον χρόνο..ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Χωρίς να έχω κάποια αποδείξει σε αυτό που λέω, πιστεύω ότι η αλλαγή που όλοι ήδη (γνωρίζουμε) περιμένουμε θα είναι στον τρόπο σκέψεις και αντίληψης του χωροχρόνου και της ύλης. Άλλα για να γίνει αυτό θα πρέπει σίγουρα κάποια συγκεκριμένη στιγμή η ανθρωπότητα να συγκεντρωθεί και να στρέψη τη προσοχή της προς μια και μοναδική κατεύθυνσή δηλαδή ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ!!! αυτά τα λίγα από έμενα τον ΑΜΥΗΤΟ του φωτός και του σκοταδιού

Link to comment
Share on other sites

Εγώ φοβάμαι ότι ο άνθρωπος θα συνεχίσει να παρατηρεί τα αστέρια και να προσπαθεί να εκμαιεύσει πληροφορίες και γνώσεις, αλλά το μέλλον θα τον προσπεράσει και θα τον αφήσει πολύυυυυ πίσω!

Link to comment
Share on other sites

 

2η φάση: Υγρού (2700-3300 μ.Χ.)

 

Θα εξαφανιστεί ο δικός μας δυτικός τρόπος ζωής. Οι άνθρωποι θα τείνουν να ξαναβρούν την επαφή μεταξύ τους, θα οικοδομήσουν ξανά εγκαταλειμμένες πόλεις και θ';αποκατασταθούν ορισμένα είδη επικοινωνιών. Όλα αυτά θα διαρκέσουν για λίγο. Ο ανθρώπινος εγωισμός θα ματαιώσει πολλές ευκαιρίες ...; ο μεσαίωνας θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Θα εμφανιστούν νέες μεγάλες θρησκευτικές δυνάμεις στρατιωτικού τύπου.

 

 

 

Αυτη η φάση σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές είναι πολύ πιο κοντά από το 2700 μ.Χ. πλησιάζει και θα συμβεί στο κοντινο μέλλον, όταν καταρρεύσουν τα κράτη από την παρατεταμένη οικονομική κρίση θα αναπτυχθούν τοπικές εξουσίες στρατιωτικού/θρησκευτκού τύπου. Οι φήμες λένε ότι τομεάρχες και αρχιπράκτορες μυστικών υπηρεσιών άρχισαν και ιδρύουν ήδη τις πρώτες θρησκευτικές ένοπλες σέκτες για την μετά την κρίση εποχή.

 

Λέω να ιδρύσω και εγώ μία... λολ!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ φοβάμαι ότι ο άνθρωπος θα συνεχίσει να παρατηρεί τα αστέρια και να προσπαθεί να εκμαιεύσει πληροφορίες και γνώσεις, αλλά το μέλλον θα τον προσπεράσει και θα τον αφήσει πολύυυυυ πίσω!

 

Να απαγορεύσουμε την αστρονομία! :whistling2:

Link to comment
Share on other sites

Ωωωω, Τραγούλη. Βάζεις λόγια στο στόμα μου;;;; Και δε θα ασχοληθώ με το ότι επέλεξες τη λέξη αστρονομία.

 

Ξέρεις πολύ καλά, ότι είναι άλλο να κοιτάς τα αστέρια για να συμπληρώσεις τις γνώσεις σου και άλλο να ζεις με βάση αυτά. Είναι άλλο να βλέπεις τις σχέσεις των πλανητών για να καταλάβεις τις δυνάμεις που κρύβονται από πίσω και άλλο να προβλέπεις την καταστροφή του κόσμου επειδή παίρνουν κάποιες συγκεκριμένες θέσεις στον ουράνιο θόλο που εμείς βλέπουμε και σε σχέση με εμάς.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...