Jump to content

Τα «μέλη της σιωπής»


 Share

Recommended Posts

Μιας λοιπόν και θίχτηκε το θέμα του μεγάλου αριθμού ανενεργών μελών στο φόρουμ, από τον Johnny boy (στο thread «Νέα Ενότητα ?Who is Who?»), ας το συζητήσουμε (αν και δε νομίζω ότι έχουμε πολλά να πούμε γι? αυτό... τέλος πάντων :018bleh: ).

 

Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός μελών «της σιωπής» στο φόρουμ μας, πράγμα που ίσως παραξενεύει.

Να δούμε λιγάκι τους πιθανούς λόγους;

Εμπειρικά, έχω να πω ότι το μέλος που γράφεται σε ένα φόρουμ και δεν εμφανίζεται ποτέ ενεργό, ανήκει σε κάποια από τις παρακάτω περιπτώσεις:

 

1 ~ Πιέστηκε να γραφτεί από φίλο ήδη μέλος του φόρουμ, χωρίς ουσιαστικά να ενδιαφέρεται ο/η ίδιος/α για τα θέματα που συζητούνται. Γι? αυτό, γράφτηκε από ευγένεια στον/ην φίλο/η (ή απλά για να σταματήσει ο/η φίλος/η να τον/ην πρήζει :lol: ), αλλά δεν ξαναεμφανίστηκε.

 

2 ~ Γράφτηκε από περιέργεια. Όντας κλειστό το φόρουμ μας στους απλούς επισκέπτες (πρέπει να εγγραφτεί κανείς για να μπορέσει να διαβάσει τις συζητήσεις), γράφτηκε, έριξε μια ματιά, δεν βρήκε κάτι που να τον/ην ενδιαφέρει, οπότε δεν ξαναμπήκε.

2α ~ Μια παρόμοια περίπτωση του προηγούμενου, είναι να γράφτηκε περιμένοντας να βρει άλλου είδους συζητήσεις ή/και στυλ συζητήσεων (στην δική μας περίπτωση, είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των ατόμων που γράφονται περιμένοντας να βρουν εδώ πληθώρα από ξόρκια και επικλήσεις...). Δεν ήταν αυτό που περίμενε, οπότε απογοητεύτηκε και δεν ξαναμπήκε.

 

3 ~ Γράφτηκε κατά λάθος!! Ναι, συμβαίνει!! :wacko:

 

4 ~ Γράφτηκε μη έχοντας πρόθεση να συμμετέχει ενεργά, εξ? αρχής. Αυτό, όχι απαραίτητα με δόλο! Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που δεν αισθάνονται άνετα με το να εκφράζουν τις απόψεις τους, αλλά τους αρέσει να παρακολουθούν συζητήσεις για να ενημερώνονται γενικά.

4α ~ Γράφονται για να παρακολουθήσουν, ώστε να «αναφέρουν στο αφεντικό» (όπως ανέφερε και ο Johnny)... Αλλά αυτή η μερίδα είναι πολύ μικρή.

 

5 ~ Γράφτηκε βιαστικά με σκοπό να ξαναμπεί αργότερα που θα έχει χρόνο να διαβάσει, αλλά τελικά... το ξέχασε! Ναι, συμβαίνει και αυτό!

5α ~ Γράφτηκε, το ξέχασε... Μετά από αρκετό καιρό, το ξαναθυμήθηκε, αλλά πλέον δεν θυμάται με τι όνομα και κωδικό γράφτηκε αρχικά ή δεν θυμάται καθόλου ότι έχει ήδη γραφτεί στο παρελθόν! Οπότε ξαναγράφεται... (το παθαίνουν πολλοί αυτό. Το έχω πάθει κι εγώ σε κάποια φόρουμ :019blush: ).

 

Ο μεγαλύτερος «όγκος» των «μελών της σιωπής», ανήκουν στην περίπτωση 2 και 2α. Μια αρκετά μεγάλη μερίδα ανήκει και στην περίπτωση 1. Και στις τρεις αυτές περιπτώσεις, δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε ώστε να τους «βγάλουμε από την σιωπή» τους.

Δεν μπορούμε επίσης να κάνουμε κάτι για την περίπτωση 4α. Απλά το παίρνουμε απόφαση ότι πάντα θα υπάρχουν κι αυτοί :headb:

Τα μέλη της περίπτωσης 4 και 5, δεν αποκλείεται καθόλου κάποια στιγμή να εμφανιστούν ενεργά (έχει ήδη συμβεί αν το έχετε προσέξει... δηλαδή μέλη που ποστάρουν για πρώτη φορά αρκετούς μήνες μετά την εγγραφή τους).

Τα μέλη της περίπτωσης 5α είναι που δημιουργούν μια πλασματική εικόνα του πραγματικού αριθμού ανενεργών χρηστών! Αν π.χ. ο αριθμός των ανενεργών φαίνεται να είναι 100 (υποθετικός ο αριθμός που θέτω), τότε ο πραγματικός αριθμός δεν αποκλείεται να είναι γύρω στους 70, λόγω των διπλο-εγγραφών! Ή και λιγότεροι.

 

Το ότι το φόρουμ είναι κλειστό για τον απλό επισκέπτη, δημιουργεί το πρόβλημα του αυξημένου αριθμού ανενεργών μελών, περισσότερο απ? ότι σε άλλα φόρουμ που είναι ανοιχτά γι? ανάγνωση από τον απλό επισκέπτη. Κάθε φόρουμ όμως, παντού, έχει μια μεγάλη μερίδα «μελών της σιωπής»... Τι να κάνουμε; Έτσι είναι τα πράματα.

 

Σαν Διαχειρίστρια του φόρουμ, δεν μ? απασχολούν ιδιαίτερα τα μέλη που γράφονται και δεν εμφανίζονται ποτέ. Και δεν μ? απασχολούν, διότι δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε γι αυτό.

Με απασχολούν πολύ περισσότερο τα μέλη που γράφονται, εμφανίζουν για μια σύντομη περίοδο έντονη συμμετοχή και μετά ξαφνικά χωρίς λόγο, εξαφανίζονται. Αυτά τα μέλη είναι που δείχνουν με τον τρόπο τους ότι κάτι ίσως δεν πάει καλά που πρέπει να διορθωθεί.

Τι μπορεί να ?ναι αυτό;

Έλα ντε! Αυτό ψάχνω να βρω!! :huh:

Ίσως βέβαια να μην πηγαίνει τίποτα στραβά με το φόρουμ, κι απλά να μην ξαναμπαίνουν για τελείως άσχετους λόγους (π.χ. διακοπή σύνδεσης με το νετ ή υποχρεώσεις που δεν επιτρέπουν χρόνο για το νετ κλπ), αλλά δεν μπορώ ν? αποκλείσω την περίπτωση ότι κάτι τους χάλασε... και θα ήθελα να ξέρω τι είναι αυτό!

 

...Ευτυχώς πάντως αυτή η μερίδα (αυτών που παρουσιάζουν για λίγο συμμετοχή και μετά εξαφανίζονται χωρίς λόγο) σε μας είναι μάλλον μικρή. :gleam:

 

Αυτά...

Αναμένω τις δικές σας απόψεις.

Link to comment
Share on other sites

Είδες τελικά που μπορούσες να πεις πολλά γι'αυτό? :018bleh:

Αρχίζω λοιπόν:

1) Ως administrator, έχεις την εποπτεία των μελών με 0 posts, τα οποία για τους λόγους που ανέφερες, δεν έχουν γράψει ποτέ και τίποτα... Μπορείς λοιπόν να ορίσεις μια περίοδο - 2 μηνών για παράδειγμα (επειδή είναι και καλοκαίρι τώρα και αρκετοί παίρνουν μεγαλούτσικη άδεια, όχι σαν εσένα :blblbl: :063laugh: ), όπου θα ειδοποιήσεις με ΡΜ όλους αυτούς με 0 posts (θα μπορούσες να το κάνεις αυτόματα αν χρησιμοποιούσες κάποιο πρόγραμμα σαν αυτό για newsletters, κι όχι έναν-έναν ξεχωριστά) ότι ο λογαριασμός τους θα κλείσει λόγω έλλειψης χώρου (δεν είναι υπαρκτό επιχείρημα?!) αν δε σου κάνουν ΡΜ ότι όντως χρησιμοποιούν αυτόν τον λογαριασμό. Μπορείς την deadline να την κάνεις και 3 μήνες, αν θες, για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο ότι, ήταν ενεργοί λογαριασμοί αλλά δεν είδαν το ΡΜ. Έτσι, κλείνεις τις περιπτώσεις 1,2, 2α, 3, 5 & 5α! Και εξασφαλίζεται και πολύτιμος χώρος (για κάτι άσχημα posts σαν τα δικά μου B) )...

 

2)Δεν ανέφερες τα μέλη που "ντρέπονται", έχοντας ως αποτέλεσμα, ενώ θέλουν να γράψουν, να μην έχουν το απαραίτητο θάρρος... ^_^

Ε λοιπόν, και σε αυτό έχω λύση! (τελικά χαραμίζομαι ως μέλος :lol: )

Μπορείτε να ξεκινάτε κάθε μέλος με ένα εικονικό αριθμό posts, πέρα από τον πραγματικό. π.χ. απο το 1000. Όσο γράφουν, αυτός ο αριθμός αυξάνεται, όσο δε γράφουν, αυτός ο αριθμός μειώνεται! Σκεφτείτε πόσο καλύτερο θα γινόταν ένα μάθημα στο σχολείο αν όλοι οι μαθητές ξεκινούσαν από το 20 και όχι από το 0! Ένα πραγματικό κίνητρο να διατηρήσουν αυτό το νούμερο! Ίσως ακούγεται κάπως υπερβολικό αυτό, ιδίως για το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες προσαρμογές στα μέλη που έχουν ήδη 300, 500, 1000 posts στο ενεργητικό τους. Υπάρχει όμως ο τρόπος, αρκεί να υπάρχει η θέληση και η δημιουργικότητα!

Ακούω σχόλια... :drooling2:

Link to comment
Share on other sites

Απ'ότι κατάλαβα είναι μπελάς για το διαχειριστή να υπάρχουν τόσα μέλη γραμμένα αλλά να μη συμμετέχουν...

 

Εγώ "ασπάζομαι" περισσότερο την περίπτωση 2 (όχι 2α) γιατί κι εγώ προσωπικά έκανα εγγραφή μόνο και μόνο για αυτό το λόγο, να διαβάσω απλά τι γράφεται μέσα στο forum. (αλλά όπως έχω ξαναπεί μου άρεσε το κλίμα και έκατσα :) )

Τώρα για την περίπτωση 1 μου φαίνεται λίγο ανόητο. Αν κάποιος δε θέλει και το κάνει για χατίρι και μόνο...έχει την άποψη του και μπορεί να την πει.

Όταν διάβασα την 3η περίπτωση ομολογώ ότι γέλασα!

 

Μπορείτε να ξεκινάτε κάθε μέλος με ένα εικονικό αριθμό posts, πέρα από τον πραγματικό. π.χ. απο το 1000. Όσο γράφουν, αυτός ο αριθμός αυξάνεται, όσο δε γράφουν, αυτός ο αριθμός μειώνεται! Σκεφτείτε πόσο καλύτερο θα γινόταν ένα μάθημα στο σχολείο αν όλοι οι μαθητές ξεκινούσαν από το 20 και όχι από το 0! Ένα πραγματικό κίνητρο να διατηρήσουν αυτό το νούμερο! Ίσως ακούγεται κάπως υπερβολικό αυτό, ιδίως για το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες προσαρμογές στα μέλη που έχουν ήδη 300, 500, 1000 posts στο ενεργητικό τους. Υπάρχει όμως ο τρόπος, αρκεί να υπάρχει η θέληση και η δημιουργικότητα!

 

Εμένα προσωπικά δε θα μου άρεσε κάτι τέτοιο, Μου φαίνεται ότι το όλο ζήτημα με τα post γίνεται ανταγωνιστικό. Κι ότι όσο περισσότερα άρθρα έχει κάποιος τόσο μεγαλύτερο κύρος έχει. Θα επαναλάβω κάτι που είχε πει κάποιο μέλος -δυστυχώς δε θυμάμαι ποιος!- ότι δε μετρα η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Δεν είναι ντροπή να ξεκινά κάποιος από το 0..!

(johnny_boy δε σου τη λέω σε περίπτωση που παρεξηγηθείς!)

 

Αλλά με την πρώτη σου πρόταση συμφωνώ απόλυτα!

 

Με απασχολούν πολύ περισσότερο τα μέλη που γράφονται, εμφανίζουν για μια σύντομη περίοδο έντονη συμμετοχή και μετά ξαφνικά χωρίς λόγο, εξαφανίζονται. Αυτά τα μέλη είναι που δείχνουν με τον τρόπο τους ότι κάτι ίσως δεν πάει καλά που πρέπει να διορθωθεί.

 

Αυτό όντως είναι άσχημο και για εμάς τους "καινούργιους".. Βλέπω μέλη με πάνω από 300 άρθρα να έχουν εξαφανιστεί. Τουλάχιστον να ενημερώσουν το λόγο για τον οποίο δεν ξαναμπαίνουν!

Link to comment
Share on other sites

...θά ξεκινήσω από τό γεγονός ότι τό forum "Αβάπτιστο" είναι ένα βήμα δημόσιου διάλλογου γιά ένα συγκεκριμμένο θέμα. Καί τό θέμα, ορίζεται από τήν Ιστοσελίδα "Μαγεία η Τέχνη τών Σοφών".

 

Τό θέμα είναι ...δύσκολο από τήν φύση του.

 

Η δημιουργός τής Ιστοσελίδας, η Νεφέλη, προσφέρει - έργο ζωής - καθαρές, ουσιαστικές, βασικές πληροφορίες γιά θέματα πού συνήθως διαχειρίζονται πίσω από πέπλα μυστήριου καί ασάφειας.

 

Οι συντονιστές, άνθρωποι πού έχουν ήδη καταφέρει νά βρούν μεταξύ τους τήν "χρυσή τομή", συντονίζουν τόν διάλλογο στήν βάση σταθερών αρχών. Δέν επιτρέπεται η επιθετικότητα, η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας καί φόβου. Δέν προάγεται η ομαδοποίηση καί η δημιουργία καστών. Δέν υποστηρίζεται η ...αυθεντία! Αντίθετα, υποστηρίζεται η ατομική μελέτη καί έρευνα μέ σκοπό, τήν βελτίωση τής προσωπικής ζωής.

 

Όποιος/α μπαίνει στό χώρο αυτό, είναι λογικό νά μπαίνει γιά τυχαίους ή συγκεκριμένους λόγους.

 

Κάποιοι θά φύγουν αμέσως - γιατί δέν βρήκαν αυτό πού ήθελαν - καί κάποιοι αργότερα... Κάποιοι θά μείνουν. Κάποιοι θά ξαναγυρίσουν.

 

Ενα σταυροδρόμι είναι ...

Link to comment
Share on other sites

Εμένα προσωπικά δε θα μου άρεσε κάτι τέτοιο, Μου φαίνεται ότι το όλο ζήτημα με τα post γίνεται ανταγωνιστικό. Κι ότι όσο περισσότερα άρθρα έχει κάποιος τόσο μεγαλύτερο κύρος έχει. Θα επαναλάβω κάτι που είχε πει κάποιο μέλος -δυστυχώς δε θυμάμαι ποιος!- ότι δε μετρα η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Δεν είναι ντροπή να ξεκινά κάποιος από το 0.

(johnny_boy δε σου τη λέω σε περίπτωση που παρεξηγηθείς!)

Αλλά με την πρώτη σου πρόταση συμφωνώ απόλυτα!

9947[/snapback]

(Θύμισέ μου να παρεξηγηθώ αργότερα, βαριέμαι τώρα... :018bleh: )

Συμφωνώ μαζί σου! Αλλά επειδή "το κύρος" που ανέφερες ενδεχομένως να φοβίζει μερικούς... Γι'αυτό προτείνω αυτό το "μέτρο", το οποίο κατά τη γνώμη μου δε θα είναι καθόλου άδικο, αν κατασκευαστεί σωστά ως μοντέλο (πρόγραμμα)... Δε ξέρω, μια πρόταση κάνω.. :019blush:

 

Τό θέμα είναι ...δύσκολο από τήν φύση του..........

Δέν επιτρέπεται η επιθετικότητα, η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας καί φόβου. Δέν προάγεται η ομαδοποίηση καί η δημιουργία καστών. Δέν υποστηρίζεται η ...αυθεντία! Αντίθετα, υποστηρίζεται η ατομική μελέτη καί έρευνα μέ σκοπό, τήν βελτίωση τής προσωπικής ζωής.

Δίνω δίκιο στον Σείριο :clapping: ! Αυτοί που μπήκαν στο forum όμως, στη συντριπτική τους πλειοψηφία πέρασαν από το site πρώτα, που σημαίνει ότι ήξεραν πάνω-κάτω "τί παίζει". Φυσικά και οι όροι που ανέφερες αποτελούν κανόνες για μια ορθή αναζήτηση. Ξαναλέω όμως: Όπως και να το κάνεις, και μέσω του "ανταγωνισμού" που ορθώς ανέφερε η Sabrina, αν δει κάποιος "μύστης" ένα post το οποίο έχει γίνει από έναν "αρχιμύστη" με 498432 posts στο ενεργητικό του,(θες απο κόμπλεξ? Θες από σεβασμό? θες από ντροπή? θες από διακριτικότητα?) δε θα "πατήσει φρένο", λίγο ή πολύ, στο να απαντήσει? Για την αυθεντία που ανέφερες... :smilewink:

Link to comment
Share on other sites

1) Ως administrator, έχεις την εποπτεία των μελών με 0 posts, τα οποία για τους λόγους που ανέφερες, δεν έχουν γράψει ποτέ και τίποτα... Μπορείς λοιπόν να ορίσεις μια περίοδο - 2 μηνών για παράδειγμα (επειδή είναι και καλοκαίρι τώρα και αρκετοί παίρνουν μεγαλούτσικη άδεια, όχι σαν εσένα :blblbl:  :063laugh: ), όπου θα ειδοποιήσεις με ΡΜ όλους αυτούς με 0 posts (θα μπορούσες να το κάνεις αυτόματα αν χρησιμοποιούσες κάποιο πρόγραμμα σαν αυτό για newsletters, κι όχι έναν-έναν ξεχωριστά) ότι ο λογαριασμός τους θα κλείσει λόγω έλλειψης χώρου (δεν είναι υπαρκτό επιχείρημα?!) αν δε σου κάνουν ΡΜ ότι όντως χρησιμοποιούν αυτόν τον λογαριασμό. Μπορείς την deadline να την κάνεις και 3 μήνες, αν θες, για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο ότι, ήταν ενεργοί λογαριασμοί αλλά δεν είδαν το ΡΜ. Έτσι, κλείνεις τις περιπτώσεις 1,2, 2α, 3, 5 & 5α! Και εξασφαλίζεται και πολύτιμος χώρος (για κάτι άσχημα posts σαν τα δικά μου B) )...

Αυτή η τακτική ίσχυε στην παλιά κοινότητα, με όριο τους 6 μήνες. Όταν μετακομίσαμε εδώ, καταργήσαμε αυτήν την τακτική, για λόγους καθαρά πρακτικούς: είναι χρονοβόρος ΜΠΕΛΑΣ! :blblbl:

 

Μπορείτε να ξεκινάτε κάθε μέλος με ένα εικονικό αριθμό posts, πέρα από τον πραγματικό. π.χ. απο το 1000. Όσο γράφουν, αυτός ο αριθμός αυξάνεται, όσο δε γράφουν, αυτός ο αριθμός μειώνεται! Σκεφτείτε πόσο καλύτερο θα γινόταν ένα μάθημα στο σχολείο αν όλοι οι μαθητές ξεκινούσαν από το 20 και όχι από το 0! Ένα πραγματικό κίνητρο να διατηρήσουν αυτό το νούμερο! Ίσως ακούγεται κάπως υπερβολικό αυτό, ιδίως για το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες προσαρμογές στα μέλη που έχουν ήδη 300, 500, 1000 posts στο ενεργητικό τους. Υπάρχει όμως ο τρόπος, αρκεί να υπάρχει η θέληση και η δημιουργικότητα!

Καλέ, ήδη με το «καλημέρα σας» κοτσάρουμε τον τιμητικότατο τίτλο «Μύστης»!!! Τι άλλο θέλετε δηλαδή;; :headb:

 

Πάντως, χωρίς πλάκα, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί πρακτικά αυτό. Ο Admin θα μας πει. Μου ακούγεται μπέρδεμα πάντως, και πιστεύω ότι η Σαμπρίνα έχει δίκιο: ο αριθμός των ποστ δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνει ανταγωνιστικό, και πράγματι αυτό που μετρά είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα :smilewink:

Link to comment
Share on other sites

....και πιστεύω ότι η Σαμπρίνα έχει δίκιο: ο αριθμός των ποστ δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνει ανταγωνιστικό, και πράγματι αυτό που μετρά είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα  :smilewink:

9964[/snapback]

Συμφωνώ με αυτό (για άλλη μια φορά)! Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνετε με ποιό σκεπτικό τα λέω όλα αυτά για τα posts... Να το θέσω κι αλλιώς? Γιατί δε βγάζετε τον αριθμό των posts των χρηστών από όλα τα posts? Αφού η ποιότητα παίζει ρόλο, γιατί δεν βάζετε τον αριθμό των posts μόνο στο προφίλ του χρήστη, αλλά σε όλα τα posts του? :smilewink:

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω οτί στο θέμα των posts, το παραπάνω είναι το καλύτερο.

Αλλά βρε παιδιά, στο θέμα διαγραφής users, είναι πολύ δύσκολη η επιλογή εάν λάβουμε υπ'όψην τον σεβασμό προς αυτούς. Και αυτό πιστεύω οτί είναι η μόνη απόφαση που πρέπει να λάβουν οι admins.

1)Θα σεβαστείτε την κάθε περίπτωση που μπορείτε ή δεν μπορείτε να φανταστείτε.

2)Θα τσεκουρώσετε όποιον είναι ανενεργός για 1-2 μήνες.

:unsure:

Link to comment
Share on other sites

1)Θα σεβαστείτε την κάθε περίπτωση που μπορείτε ή δεν μπορείτε να φανταστείτε.

2)Θα τσεκουρώσετε όποιον είναι ανενεργός για 1-2 μήνες.

9969[/snapback]

Μέσα στις περιπτώσεις είναι και το να μπαίνει κάποιος μέσα μια φορά τα 2 χρόνια? Κι αν μετά απο 2 χρόνια έχει ξεχάσει τον κωδικό του? New user.... :headb:

Με λίγα λόγια, θέλω να πω ότι δεν τσεκουρώνουν κανέναν, καθ'ότι θα υπάρξουν σχετικές προειδοποιήσεις στους ανενεργούς χρήστες. Ας γίνει και μια φορά μόνο αυτό το καθάρισμα... Θα εκπλαγούμε όλοι με τον αριθμό των ανενεργών λογαριασμών που θα διαγραφτούν.

Και όταν λέω ανενεργών, δεν αναφέρομαι σε μέλη τα οποία κοιτάνε και δε γράφουν... Αναφέρομαι σε εγκαταλειμένους λογαριασμούς...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα...

 

Φιλοι μου,εχω να απαντησω σε καποιο ποστ,εδω και παρα πολυ καιρο,αν και μπαινω σχεδον καθημερινα...

 

Νομιζω υπηρξα και απο τα πρωτα μελη,ακομη και απο την προηγουμενη μορφη του site..Ωστοσο,πραγματι Θελω τα ποστ μου να προαγουν τη συζητηση,και οχι απλα να απανταω καταφατικα ή με μια φατσουλα...

 

Το συγκεκριμενο site,

-και ας με διορθωσουν οι οπερς-

ειναι site σχετικο με τη γνωση,τον εσωτερισμο,τη μαγεια κλπ και οχι ιστοσελιδα διαπροσωπικων σχεσεων.

 

Συνεπως,πολλα μελη,περιμενουν,και,αυτο ειναι το πρεπον να παρεμβουν οταν εχουν κατι να πουν,

κατι που θα μας βοηθησει ολους στις αναζητητσεις μας..

Οχι στον στειρο πολεμο των απαντησεων.Αυτος που εχει περισσοτερες απαντησεις,δεν ειναι απαραιτητα ο πιο σοφος..

 

 

Δεν ξερω κατα ποσο συμφωνειτε

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Hellin, χαίρομαι ιδιαίτερα που έχουμε και την δική σου άποψη στο θέμα, μιας και αντιπροσωπεύεις μια μεγάλη μερίδα των μελών :)

Ναι, το έχουμε υπ' όψη μας ότι υπάρχουν μέλη που, όπως κι εσύ, θα μιλήσουν όταν θα έχουν κάτι να πουν. (περίπτωση 4 :cheerful: )

 

Όσοι υποστήριξαν το ότι θα πρέπει κατά καιρούς να ακυρώνονται εγγραφές ανενεργών μελών, είμαι σίγουρη ότι δεν εννοούσαν εσένα και τα άλλα μέλη σαν εσένα. Άλλωστε, η ομάδα συντονιστών είναι σε θέση να γνωρίζει πότε ήταν η τελευταία επίσκεψη του κάθε μέλους, ακόμα κι αν ήταν απλά γι ανάγνωση.

 

Το θέμα λοιπόν ακύρωσης εγγραφής, αφορά μονάχα τα μέλη που -όπως φαίνεται κι από το σύστημα- γράφτηκαν και δεν ξαναπάτησαν μέσα στο φόρουμ ποτέ! Άρα, δεν ανήκουν στην δική σου "κατηγορία" κι επομένως δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης στην λίστα μελών.

 

Αλλά όπως είπα, ένα τέτοιο τσεκάρισμα και "ξεκαθάρισμα", είναι κουραστικό και χρονοβόρο για μας (πρέπει να ελέγξουμε το πότε ήταν η τελευταία επίσκεψη του κάθε μέλους, έναν-έναν! :wacko: ), κι επίσης δεν έχει θεωρηθεί απαραίτητο.

Ίσως κάποια στιγμή αργότερα (όταν θα χρονίσει το φόρουμ π.χ.) να γίνει ένα τέτοιο ξεκαθάρισμα, αφού πρώτα φυσικά ειδοποιηθούν τα υποψήφια για ακύρωση μέλη, αυτά δηλαδή που επισκέφτηκαν το φόρουμ μονάχα την ημέρα εγγραφής τους. Θα εξαρτηθεί από... την διάθεσή μας για τέτοια δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Αφορμομενος λοιπον απο αυτο το θεμα,και οσα εχουν λεχθει,ας γινει και μια μικρη νηξη σχετικα με τα 'αχρηστα' ποστ..

Παρατηρω λοιπον,πως μεγαλο μερος καποιων θεματων καλυπτεται απο μη ουσιωδεις απαντησεις-συνηθως μονολεκτικες.

 

Ο δικτυακος τοπος αυτος,διαφερει κατα πολυ ποιοτικα απο τους αλλους.Ας κανουμε λοιπον,καποιες συζητησεις οχι στειρες,αλλα πιο ουσιωδεις και εποικοδομητικες...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό πιστεύω έιναι και το σωστό.

 

Με το να διαγραφούν χρήστες δεν θα κερδίσετε τίποτα.

 

Θα σας πάρει λίγο παραπάνω χρόνο.... :015annoyed:

Link to comment
Share on other sites

Μήπως όμως στο θέμα των "ανούσιων" posts μπαίνει λίγο και θέμα υποκειμενισμού? :unsure:

Για μένα, κανένα κανένα post δεν είναι ανούσιο, όλα έχουν τον δικό τους λόγο να υπάρχουν...

Δηλαδή, για να τίθεται θέμα αφαίρεσης posts, τίθεται θέμα και αφαίρεσης ολόκληρων topics μελλοντικά... :015annoyed:

"Άχρηστα posts"? Τι σημαίνει αυτό φίλε hellin? Με ποιά κριτήρια κρίνεις εσύ τα "άχρηστα" posts και πως ξέρεις ότι αυτά τα κριτήρια είναι ίδια και για μένα? Μήπως να καθίσουμε να βγάζουμε ένα-ένα τα posts σε ψηφοφορίες για να αφαιρεθούν με την "ανοχή" της πλειοψηφίας? :headb:

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν.

 

Για παράδειγμα υπάρχει ένα topic που θα μπορούσε να διαγραφεί στα γενικά θέματα με τίτλο "Νεφέλη που είσαι"

Τη βρήκαμε!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...