Jump to content

20 λόγοι για να αλλάξετε λειτουργικό


Recommended Posts

To νέο υπερσύγχρονο λειτουργικό που θα τρέχει σε Amiga, και όχι μόνο είναι γεγονός!

Πράγματι οι κάτοχοι υπολογιστών Αmiga αλλά και ισως οι τυχεροί κάτοχοι του νέου playstatioν 3 θα έχουν την χαρά να δουλεύουν με ένα ώριμο λειτουργικό που θα είναι ταχύτατο,ακόμα πιο φιλικό στον χρήστη δεν θα δεσμεύει τους πόρους του συστήματος θα είναι ασφαλές και αξιόπιστο, σταθερό μα πάνω από όλα θα είναι λειτουργικό με την φιλοσοφία της AMIGA.

Ουτοπία?? Δείτε τo site του OS04

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • Replies 30
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

παροτι ειμαι εξαιρετικα ασχετος απο αυτα(δικαιολογια-handicap για τα παρακατω)

μου φαινεται σαν win98 με καποια στοιχεια παραπανω(partition κλπ)

 

Μπορειτε να αναφερετε τα προτερηματα του εν λογω λειτουργικου?

 

και ποτε θα κυκλοφορησει??..θα εχει την ελευθερια plug&play και την συνβατοτητα των ^%%$win??

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

RAM disk χρησιμοποιούσαμε κάποτε, σε εποχές MS-DOS όταν υπήρχαν ακόμα πολλά μηχανήματα χωρίς σκληρό και είχαν μόνο disk drives (των 5''1/4, υπόψη) τα οποία μεταδίδανε τα δεδομένα πιο αργά κι από εκφώνηση του Νίκου Χατζηνικολάου. Φυσικά έπρεπε στο τέλος να θυμηθείς μόνος σου να γράψεις τα δεδομένα στη δισκέττα και, για να είμαστε ειλικρινείς, τότε ήταν μια μισο-άχρηστη προσθήκη, όταν ας πούμε ο υπολογιστής είχε μνήμη 640KB οπότε το RAM drive θα χωρούσε το πολύ 128 KB.

 

Όταν πια οι σκληροί διαδόθηκαν, δεν υπήρχε πια λόγος για κάτι τέτοιο, και με την εξέλιξη, επικράτησε η αντίστροφη λογική: επειδή η RAM του υπολογιστή δεν είναι αρκετή για όλα τα προγράμματα που τρέχουν μαζί, γενικεύτηκε η χρήση του swap. Με απλά λόγια, ο υπολογιστής αντιγράφει κομμάτια ολόκληρα της RAM στο σκληρό δίσκο όταν το πρόγραμμα που τα χρειάζεται δε χρησιμοποιείται (π.χ. word που το έχετε κάνει minimize) κι έτσι συμβαίνει και σήμερα - σημειωτέον πως το swap ήταν μια παλιά ιδέα που χρησιμοποιούσαν τα mainframes, οι κεντρικοί υπολογιστές που χρησιμοποιούν τράπεζες και οργανισμοί παρόμοιου μεγέθους.

 

Παρ' όλα αυτά, ακόμα κι ο σκληρός δίσκος είναι πολύ αργός σε σχέση με τη RAM. Για να καταλάβετε, αν η πρόσβαση στη RAM χρειαζόταν 5 λεπτά, η πρόσβαση στο σκληρό θα χρειαζόταν 1 χρόνο.

 

Γι' αυτό το λόγο, τα unix-οειδή λειτουργικά (Linux, *-BSD, QNX, Solaris κ.α.) χρησιμοποιούσαν μια άλλη λύση: τα δεδομένα αποθηκεύονταν προσωρινά στη RAM κι όταν το σύστημα έχει χρόνο, τα μεταφέρει αυτόματα στο σκληρό, χωρίς ο χρήστης να αντιλαμβάνεται τίποτα. Όταν μάλιστα κλείνεις τον υπολογιστή, το λειτουργικό μεταφέρει αυτόματα τα τελευταία άγραφα δεδομένα στο σκληρό. Αλλά επειδή η διαδικασία ούτως ή άλλως, είναι ταχύτατη με τα ανθρώπινα δεδομένα, ακόμα και στη (σπανιότατη για αυτά τα λειτουργικά) περίπτωση crash, υπάρχει πολύ μικρός κίνδυνος απώλειας των δεδομένων.

 

Ήδη η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη: έχεις RAM αντεγραμμένη στο σκληρό, και σκληρό αντεγραμμένο στη RAM :wacko:

 

Έλα όμως που τα πάντα κύκλους κάνουν και επανέρχονται τα RAM disks...

Link to comment
Share on other sites

Με απλά λόγια, ο υπολογιστής αντιγράφει κομμάτια ολόκληρα της RAM στο σκληρό δίσκο όταν το πρόγραμμα που τα χρειάζεται δε χρησιμοποιείται
γιαυτο και οτα κλεινουμε τον υπολογιστη βγαζει το μυνημα "...αποθηκευση των στοιχειων στο σκληρο δισκο.."

 

Έλα όμως που τα πάντα κύκλους κάνουν και επανέρχονται τα RAM disks...

 

ειχαν σταματησει απο τα PC χρησημοποιηθηκαν σαν επεκτασεις στις παιχνιδομηχανες (PS,PS2, X-BOX κλπ)

 

και γιατι να επανελθουν αφου οι σκληροι και η ram συνεχιζουν να μεγαλωνουν?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

johnny χωρις να ειμαι υπερ των windows, απλα νομιζω πως το πλεονεκτημα που εχουν τα linux ειναι απλα οτι ειναι FREE..

και αυτο γιατι θελει να "χτυπησουν" τα windows και νομιζω πως σε μερικες χωρες το εχουν πετυχει σε αρκετα μεγαλο βαθμο..

Εχω ακουσει οτι στη Γερμανια καποιος μεγαλος κρατικος μηχανισμος ειχε διαμαχη με την Microsoft και δεν ανανεωσε την συνδρομη της..

Ειχα το Madrake στο PC (παραλληλα) μου και δεν μπορω να πω οτι ειχε μεγαλη διαφορα , αν και μου φανηκε λιγακι ποιο δυσχρηστο απο τα windows..

ασε που δεν μου αναγνωρισε 1-2 plug-in που εχω αλλα και για τα windows ειχα ψαξει να βρω drivers..

Οσο γαι τον Ανοιχτο Κωδικα δεν νομιζω πως θα χρησημευε για τον περισσοτερο κοσμο ,παρα μονο γιαυτους που ασχολουνται (επαγγελματιες, tecnofrikes κ.α.)..

Link to comment
Share on other sites

SeaHawk, ένας αρχάριος -μη απαιτητικός- χρήστης, σαφώς και δεν έχει λόγο να βάλει linux....

Απο 'κει και πέρα, το δωρεάν λογισμικό είναι οπωσδήποτε ένα κίνητρο για τον καταναλωτή και ο ανοικτός κώδικας είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τον απαιτητικό χρήστης ο οποίος επιθυμεί να κάνει τη ζωή του καλύτερη. και οι υπόλοιποι 23 λόγοι, πέρα από το free και το open source, δεν είναι και άσχημοι! :smilewink:

Link to comment
Share on other sites

και εγω δεν ειπα οτι ειναι ασχημοι απλα επεσημανα καποια πραγματα..

και οπως συμφωνουμε οτι δεν ειναι για αρχαριους.. :)

αλλα νομιζω οτι οταν το Linux διαδοθει και ισως βελτιωθει ,τοτε μαλλον θα παψει να ειναι free..

αν και ευχομαι να μην γινει κατι τετοιο..

 

Α και κατι ακομα , η MAC θα βαλει το 2006 επεξεργαστες Intel..

Link to comment
Share on other sites

Α και κατι ακομα , η MAC θα βαλει το 2006 επεξεργαστες Intel..

Συνειρμικά μου ήρθε στο μυαλό μια ανεπίσημη δήλωση ενός στελέχους της Electronic Arts, που έλεγε "...δε θα ησυχάσουμε αν δεν εξαγοράσουμε ολόκληρη την Ubisoft!"... :headb:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Παραθέτω από την σελίδα που ήταν στο πρωτο μήνυμα

AmigaOS4.0 targets the PowerPC family of processors. It runs on the full PowerPC range, from the low-end 4xx series appropriate for information appliances and cell phones, up to the 9xx series appropriate for high-end server and processing applications. A highly portable codebase and Hardware Abstraction Layer makes porting AmigaOS to other devices using the PowerPC architecture, from SOC components to the STI Cell processor, a simple and speedy matter. The PowerPC family is one of the most popular CPU architectures, and whatever your application there will be a solution for you. However the clean AmigaOS codebase was written with portability in mind, so if you've got your heart set on another processor family, talk to us and we'll see what we can do.

Αρααααα.. Luck Mac Users!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το οτι η microsoft ειναι εταιρια που συνεργαζεται με την αμερικανικη κυβερνηση γι ανταλλαγες στοιχειων δεν ειναι αρκετος λογος; εχω κανει μινι ερευνα για ναβρω που πανε τα στοιχεια μας οταν ειμαστε στο διαδικτυο και εντελως τυχαια ολα πανε προς εκει πλευρα. Επισης δεν ειναι τυχαιο που η εν λογω εταιρια συνεργαζεται πλεον με την ελληνικη κυβερνηση για δημιουργια βασης δεδομενων με τα στοιχεια των πολιτων... Linux που ειναι και δωρεαν και ο καθενας μπορει να κανει οτι θελει με αυτα και αν αντιμετωπισει προβλημα ασυμβατοτητας στην τελικη μπορει καλλιστα ο ιδιος να φτιαξει οτι χρειαζεται χωρις ελεγχο. :angel:

Link to comment
Share on other sites

εχω κανει μινι ερευνα για ναβρω που πανε τα στοιχεια μας οταν ειμαστε στο διαδικτυο και εντελως τυχαια ολα πανε προς εκει πλευρα.

...μένει να κάνεις και μια μίνι έρευνα για το google... :whistling:

Link to comment
Share on other sites

Linux που ειναι και δωρεαν και ο καθενας μπορει να κανει οτι θελει με αυτα και αν αντιμετωπισει προβλημα ασυμβατοτητας στην τελικη μπορει καλλιστα ο ιδιος να φτιαξει οτι χρειαζεται χωρις ελεγχο. :angel:

 

Όχι. *-BSD είναι πολύ καλύτερα λέμε! :blblbl:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Χεχ...Τράγε με το μπι-εσ-ντι μόλις διακρίνω και τα κέρατα του μικρού κόκκινου δαιμόνιου. Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Το μπι-εσ-ντι μπορεί να είναι ένας υπέροχος διακομιστής(Server) αλλά ως πελάτης(client) αν υπομείνεις τις ιδιοτροπίες του δεν προσφέρει τίποτε εκτός από ασφάλεια. Μόνο και μόνο για να φέρεις τον Χ του κοντά στο 2004(Ναι στο 2004) θα έχεις ήδη διανύσει το έτος 2020. Είμαι χρήστης διαφόρων διανομών λίνουξ και σε επαγγελματικό επίπεδο έχω δοκιμάσει πολλά άλλα *nix(unix-like) λ/σ και από μια γρήγορη ματιά το γραφικό περιβάλλον του ΛΣ4.0 δεν μου φάνηκε σε τίποτα να διαφέρει από ένα κλασσικό Χ περιβάλλον του οποιουδήποτε λίνουχ με KDE. Αν ποτέ αποφασίσουν να το μεταφέρουν σε gpl και να το "μεταφράσουν" και για άλλους επεξεργαστές θα το δοκιμάσω. Να βρεθω με αμιγκα μου φαίνεται πολύ δύσκολο.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...