Jump to content

Ομοφυλοφιλία ΚΑΙ στα ζώα


Recommended Posts

Παρατηρώντας αρκετές νύξεις στο διαδίκτυο όσον αφορά την ομοφυλοφιλία που "συναντάται στη φύση", μπορούμε να γενικεύσουμε και να αναρωτηθούμε για τυχόν βαθύτερους λόγους για τους οποίους βλέπουμε μια αυξημένη τάση προς ομοφυλοφιλία, όχι μόνο σε ανθρώπους αλλά και σε ζώα.

 

Αντιγράφω απόσπασμα από το λήμμα "Ομοφυλοφιλία" στη wikipedia:

Τα δύο κυριώτερα αντεπιχειρήματα προέρχονται από τη φύση και τις θεωρούμενες σήμερα "φυσιολογικές" πρακτικές του ανθρώπινου είδους. Το επιχείρημα από τη φύση είναι ότι η ομοφυλοφιλία συναντάται και σε ζώα, τα οποία κατά τα άλλα δεν κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Κατά τα άλλα σε πολλές περιπτώσεις θεωρείται η επικυριαρχία πανω στα φυσικά ένστικτα αρετή.

 

Σε συζήτηση που έχει γίνει στη wikipedia πάνω στο ίδιο θέμα, διαβάζουμε πως:

Ομοφυλοφιλική συμπεριφορά παρατηρείται και στα ζώα, στα ψάρια ή στα έντομα και θεωρείται ένας από τους μηχανισμούς ελέγχου της πληθυσμιακής αύξησης. Εξάλλου η σεξουαλικότητα των ζώων είναι ευμετάβλητη και επηρεάζεται από το περιβάλλον.

 

Πριν από πενήντα χρόνια οι αρσενικοί γλάροι της Καλιφόρνια άρχισαν να εκδηλώνουν θηλυπρεπή συμπεριφορά, ενώ τα θηλυκά ζευγάρωναν μεταξύ τους και γεννούσαν αβγά που δεν είχαν γονιμοποιηθεί. Σύμφωνα με τον Γκλεν Φοξ, συνεργάτη του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Άγριας Ζωής στο Κεμπέκ, αιτία αυτής της αλλαγής ήταν το DDT που χύθηκε στον ωκεανό από ένα εργοστάσιο χημικών. Το DDT, με χημική σύσταση παρόμοια με ορισμένες θηλυκές ορμόνες, πέρασε στον οργανισμό των καραβίδων που αποτελούν τη βασική τροφή των γλάρων.

 

Νομίζω ότι οι πρώτες ερωτήσεις "του ενός εκατομμυρίου" είναι... "Φταίει μόνο το DDT? Αν όχι, τί άλλο φταίει? Και σε τί ποσοστό το καθένα?"

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Στη Φύση δεν παρατηρείται ηθικό και ανήθικο... Σε κάποιο πρόσφατο τεύχος του "Ε" (Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία) υπήρχαν αποσπάσματα από σχετικό βιβλίο ενός ερευνητή που είχε κατορθώσει να βγάλει φωτογραφίες διαφόρων πλασμάτων "επί τω έργω". Ο κανόνας του ενός είναι η εξαίρεση του άλλου σε όποια σύνθεση κι αν σας περάσει από το μυαλό (Ντουέτα -ετερο και ομο - τρία, πολυγαμία, μονογαμία, πατριαρχικές και μητριαρχικές κοινωνίες ακόμη κι ένα αρσενικό που γεννάει, o ιππόκαμπος).

Link to comment
Share on other sites

X8ες νομίζω είχε σχετικό ντοκυμαντέρ στο ΣΚΑΙ

Μπα καθε μερα εχει.... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Αν ξαφνικά συνειδητοποιήσετε ότι ο πιστός σας Μαξ εμπλέκετε σε ερωτικές περιπτύξεις με μέλη του ιδίου φύλου μη απορήσετε. Η σεξουαλική συμπεριφορά των κατοικίδιων, σύμφωνα με έρευνες εκδηλώνεται με κάποιες ιδιαιτερότητες. Το 16% των κατοικίδιων δεν ζευγαρώνουν (δεν θέλουν για την ακρίβεια) κατά την αναπαραγωγική περίοδο, ενώ το 6% αυτών «δηλώνει» παντελώς αδιάφορο για το σεξ.

 

Τέλος, το 10% του αρσενικού πληθυσμού προτιμά να συνάπτει σεξουαλικές σχέσεις με αρσενικά ακόμη και όταν υπάρχουν «διαθέσιμα» και πρόθυμα θηλυκά. Μόνο οι γάτες δεν εκδηλώνουν ποτέ τέτοια συμπεριφορά, αφού τα αιλουροειδή δεν έχουν ομοφυλοφιλικές τάσεις.

 

Πηγή: Pet City

 

 

Animal sexuality

 

Animal sexual behavior takes many different forms, even within the same species. Researchers have observed monogamy, promiscuity, sex between species, sexual arousal from objects or places, rape, necrophilia, and a range of other practices among animals. Observers have documented behavior analogous to sexual orientation (heterosexuality, homosexuality, bisexuality and situational sexual behaviour) in humans. Related studies have noted diversity in sexed bodies and gendered behaviour, such as intersex and transgender animals.

 

The study of animal sexuality is a rapidly developing field. It used to be believed that only humans and a handful of species performed sexual acts other than for procreation, and that animals sexuality was instinctive and a simple response to the "right" stimulation (sight, scent). Current understanding is that many species believed monogamous have now been proven to be promiscuous or opportunistic in nature, a wide range of species appear to both masturbate and to use objects as tools to help them do so, in many species animals try to give and get sexual stimulation with others where procreation is not the aim, and homosexual behavior has now been documented in over 450 species.

 

Πηγή: Wikipedia

 

Link to comment
Share on other sites

Εχουν ομοφυλοφιλικές τάσεις τα ζώα..

Οι ύαινες ανεξαρτήτου φύλου έχουν τα γεννητικά όργανα και των δύο φύλων και συχνά εμφανίζεται το παραπάνω φαινόμενο. Επίσης, έχει παρατηρηθεί στους πιθήκους το φαινόμενο, καθώς και ο αυνανισμός (τουλάχιστον των θυληκών, μία τέτοια φωταγραφία έχω δει).

 

*ούτε σε αυτό δεν πρωτοτυπούμε....αμάν πια! :angel: :lol:

Link to comment
Share on other sites

Δηλ. τα ζώα κάνουν ΣΕΞ; :blink::blink:

Γιατί όχι? :blink:

Εδώ μας ανέχονται τόσους αιώνες τώρα, αν δεν έκαναν και λίγο σεξ, θα είχαν φλιπάρει τελείως! :lol:

 

Σοβαρά όμως, που νομίζετε πως οφείλεται αυτή η αυξανόμενη απάντηση του φαινομένου σε αρκετά ζώα?

Γιατί ναι μεν συμφωνώ με την προσέγγιση της minerva, αλλά διάβασα πρόσφατα πως τα τελευταία χρόνια συναντάται εντονότερα η ομοφυλοφιλία στα ζώα. (Βέβαια πρέπει να βρω το κείμενο που το διάβασα και να το διασταυρώσω, μην είναι καμιά πατάτα... :angel: )

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι δεν μπορώ να δεχτώ οτι παλιά κάνανε έρευνες για το ποσοστό ομοφυλοφιλίας των ζώων. Τώρα το δέχομαι ότι μπορεί να υφίσταται κάτι τέτοιο, εδώ άλλωστε βλέπεις άτομα που πάνε στο φέιμ στόρι να γίνουν αστέρια..

Link to comment
Share on other sites

Να τα πιάσουμε απο την αρχή;

 

Καταρχάς να διευκρινίσουμε κάτι... Στο φαινόμενο ύπαρξης και των δύο γεννετικών οργάνων σε ενα φύλο , δεν έχουμε ομοφυλοφιλία. Πρόκειται για κάτι που δεν συναντάται καθημερινά, εκτός και αν μιλάμε για συγκεκριμένο είδος ζώου (νομίζω ο βάτραχος του Αμαζονίου , χωρίς να είμαι και σίγουρος).

 

Η ομοφυλοφιλία, είναι τάση που δεν είναι το "φυσικό" για ενα και μόνο λόγο. Δεν ευνοεί την αναπαραγωγή και κατά συνέπεια την διαιώνιση του είδους.

Ο Τράγου Κέρατο είπε κάτι πολύ σωστό που δεν πέρασε ίσως σαν νόημα...

 

Κάνουν sex τα ζώα;

 

Η ομοφυλοφιλία , έχει σχέση με το sex και οχι με την διαιώνιση/αναπαραγωγή. Για αυτό και τίθεται το ερώτημα αν είναι "φυσικό" ή "αφύσικο". Δεν έχει να κάνει με το ηθικό ή ανήθικο. Έχει να κάνει με το αν είναι η επιλογή της φύσης για την ικανότητα διαίωνισης του είδους ή οχι. Απο την στιγμή λοιπόν που στο συντριπτικό ποσοστό των ειδών ζωής , υπάρχει το αρσενικό και θηλυκό ζευγάρι , προς διαιώνιση, κάθε τι άλλο , σαν προσπάθεια αναπαραγωγής θεωρείται "αφύσικο" και μη περικλειόμενο στον κανόνα.

Link to comment
Share on other sites

Φαινόμενα ομοφυλοφιλίας στα ζώα παρουσιάζονται, αλλά κάτω από εντελώς διαφορετικούς νόμους αλλά και κίνητρα από αυτά των ανθρώπων.

Όσον αφορά το πως αντίλαμβάνονται το sex τα ζώα, είναι νομίζω ένα κεφάλαιο πάνω στο οποίο μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Είναι γεγονός πως στειρωμένα ζώα που έχουν ήδη προηγουμένως έρθει σε σεξουαλική επαφή, συνεχίζουν και μετά, απλώς δεν "τρελλαίνονται" να ικανοποιήσουν το ένστικτο όπως πριν. Παρ'όλα αυτά ερμηνεύουμε τη στάση τους με τα δικά μας κριτήρια, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι "πως" ακριβώς το αισθάνονται.

Πίσω στην ομοφυλοφιλία. Νομίζω ότι δεν είναι κάν ομοφυλοφιλία. Το έχω παρατηρήσει πολύ καλά στους γάτους. Κατ' αρχήν το κάνουν μόνο οι αρσενικοί, ουδέποτε τα θηλυκά. Οι δε αρσενικοί δεν το κάνουν σαν στάση ζωής. Το κάνουν Μόνο οι μεγάλοι αρσενικοί στους νεότερους, όταν οι δεύτεροι δεν έχουν ακόμα "αντρωθεί". Είναι καθαρά θέμα επιβολής και κυριαρχίας.

Δηλαδή, δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει θέμα αρέσκειας και προτίμησης στα ζώα, είμαι σχεδόν σίγουρη πως όχι.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά έχω να κάνω κάποιες ερωτήσεις...

 

Υπάρχει ομοφυλοφιλία στα ζώα?

Ο ανθρωπος ''ράτσα'' ζώου δεν είναι?

Γιατί λοιπόν να μην υπάρχει?

 

:blblbl:

 

ΦΛΑΦΛΑΚΙΑ

Link to comment
Share on other sites

Ομοφυλοφιλία στα ζώα; :blink:

 

Δηλ. τα ζώα κάνουν ΣΕΞ; :blink::blink:

 

 

Κοίτα δεν ξέρω για όλα τα ειδη ζώων (συμπεριλαμβανομενου και του ανθρωπου)

 

Οι άνθρωποι κανουν

 

Τα δελφίνια επίσης κανουν

 

 

ΦΛΑΦΛΑΚΙΑ

Link to comment
Share on other sites

Ο ανθρωπος ''ράτσα'' ζώου δεν είναι?

 

Γιατί βρίζεις τα καϋμένα τα ζώα;

 

:blblbl:

 

 

Κοίτα δεν ξέρω για όλα τα ειδη ζώων (συμπεριλαμβανομενου και του ανθρωπου)

 

πάλι βρίζεις...

 

:018bleh:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...