Jump to content

Προς την κα Αννίτα Πάνια


kiko
 Share

Recommended Posts

Ναι πραγματικά χάλια κατάσταση. Τα παιδιά μας θα γίνουν οι μεγαλυτεροι "ρατσιστές" όλων των εποχών. Να είστε σίγουροι γι αυτό.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Kαλά... άμα εξοργίζεστε με την Πάνια πώς αντιδράτε σ'αυτό;

 

Ριάλιτι με έπαθλο... νεφρό!

 

 

Οι παραγωγοί ριαλιτοπαίχνιδων φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να ξεπεράσουν πλέον κάθε όριο. Το νέο ριάλιτι που ετοιμάζεται να προβληθεί σε ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο θα έχει ως έπαθλο ένα... νεφρό.

 

Σύμφωνα με το BBC News, το ολλανδικό κανάλι ΒΝΝ μεθαύριο θα παρουσιάσει ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν νεφροπαθείς και ο νικητής θα κερδίσει ένα νεφρό από μια ετοιμοθάνατη γυναίκα που είναι δωρήτρια οργάνων.

 

Εφτασε λοιπόν η στιγμή που θα βγει στο τηλεοπτικό παζάρι και η δωρεά οργάνων! Τι και αν περιμένουν σε λίστα αναμονής τόσοι και τόσοι νεφροπαθείς, τι και αν η ζωή μερικών κρέμεται κυριολεκτικά από ένα τηλεφώνημα. Τώρα το νεφρό δίνεται μέσω τηλεόρασης. Η προβολή του ριάλιτι επιβεβαιώνει την άποψη του πόσο κυνικά αντιμετωπίζουν οι καναλάρχες κοινωνικά φαινόμενα, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για θέματα υγείας. Και όλα αυτά για την υψηλή τηλεθέαση.

 

Οι εκπρόσωποι κομμάτων της Ολλανδίας τάσονται υπέρ της διακοπής του σόου «The Big Donor Show», όπως είναι ο τίτλος του, αλλά οι υπεύθυνοι του ΒΝΝ δηλώνουν ότι με το συγκεκριμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα θέλουν να τονίσουν το πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα τους σχετικά με τη δωρεά οργάνων.

 

«Οι πληροφορίες που έχω λένε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανήθικο, ειδικά αφού πρόκειται για μια παραγωγή που αναζητά την υψηλή τηλεθέαση. Αλλά ο εκάστοστε ιδιοκτήτης καναλιού είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ronald Plasterk, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταματήσει τη μετάδοση του ριάλιτι, καθώς υπάρχει φόβος να κατηγορηθεί για λογοκρισία.

 

Ο διευθυντής της Ενωσης Νεφροπαθών, Paul Beerkens, χαιρέτισε την ξαφνική δημοσιότητα που δέχτηκε το θέμα της δωρεάς ανθρωπίνων οργάνων, αλλά ζήτησε από το κανάλι να μην προχωρήσει στην προβολή του σόου.

 

Η 37χρονη που θα δωρίσει το νεφρό της είναι γνωστή με το όνομα Λίζα και θα λάβει υπόψη της τη ζωή των υποψηφίων, τον χαρακτήρα τους, ενώ θα έρθει και σε επαφή με τις οικογένειες και τους φίλους τους. Στο ριάλιτι θα συμμετάσχουν και οι τηλεθεατές, καθώς θα μπορούν με μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων να λένε την άποψή τους κατά τη διάρκεια του σόου.

 

http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,id=86464556

Link to comment
Share on other sites

"Ο,τι σου δεινει ερχεται απο την Αμερικη,

Που απο 'εκι μερικοι πιανουνε κοτσο τη Γη!

Σου βαζουν στο μυαλο τον Τυπο το Ξανθο *****

Τον Αντρα μπρατσαρα με το μεγαλο *****

Και μπροστα απ'τη TV και το δικο μου παιδι,

με προσοχη παλι Mikey Mouse παρακολουθει!

Αντε να τους πεις πως ειναι καταστροφη,

αφου η μανα μου αν δεν δει την λαψμη θα τρελαθει..."

Κατι απο Παιδι θαυμα κ EVNUS απο το CD ριμα για χρημα

Θα εβαζα και τοστημενο παιχνιδι απο FFC αλλα ειναι πολυ μεγαλο για να το γραψω τωρα και δεν το βρηκα στο ΝΕΤ.

(και δεν εχει καποιο ωραιο σημειο να ξεχωρισει..ολο το κοματι ειναι παρα πολυ ωραιο).

 

@arwen77 > Δεν φταιει η εκπομπη...ειναι ΚΑΘΑΡΑ φταιξιμο των γονιων!

Θα μπορουσες να τους παρακαλεσεις τουλαχιστον να μην φερονται ετσι μπροστα στα παιδια..ή ακομα να μην ειναι μπροστα στη TV τα παιδια οταν παιζει αυτο.

Αλλα να μου πεις αν δεν ηταν η Πανια θα ηταν ο Αλλος, κλπ κλπ...

Η φραση "εισαι για να πας στη Πανια να τραγουδισεις κλπ" ειναι διαχρονικη...

το μονο που αλλαζει ειναι τα: ΠΑΝΙΑ, Τραγουδισεις...κλπ

 

 

Δεν πιστευω πως θα η νεα γενια θα γινουν οι μεγαλυτεροι Ρατσιστες..μαλλον πιστευω ΤΟ ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!

Ολες οι προηγουμενες γενιες ειχαν τον ρατσιμο βαθια μεσα τους γιατι ΕΤΣΙ ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΝ!!

Τωρα οχι μονο οι Αλλοδαποι ειναι παντου, ακομα και σε μετριες προς σοβαρες εργασιες..(να δειτε στο μελλον τι εχει να γινει...οταν ολα τα αλβανακια που πραγματικα ξεπατωνονται στο διαβασμα παρουν τα πτυχια τους στο χερι, και πραγματικα θα ειναι ΑΝΩΤΕΡΑ απο τα παιδια μας, που τα θελουν ΟΛΑ ετοιμα και δεν εχουν μαθει να προσπαθουν πραγματικα), ειναι και συμαθητες των παιδιων μας, ΚΑΙ οι σχεσεις ελλαδας τουρκιας ειναι στην Καλυτερη φαση τους, ΚΑΙ παντου υπαρχει η προσπαθεια να κατανοησει ο ΚΟΜΣΟΣ(ΧΑΧΑ των χαμηλων ταξεων) πως ολοι σε αυτο το επιπεδο ειναι ΙΣΟΙ...κλπ κλπ..

 

Οποτε επιτρεψε μου να ειμαι σιγουρος πως τα παιδια μας μπορει αν ειναι χαζεμενα, αποβλακωμενα, αχρηστα, και σε πολλες περιπτωσεις Wanna-be Gayish style και τετοια αρρωστα πραγματα...Αλλα ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!

Ισως υπαρξει ενα κυμα ρατσιμου απο τη Γενια των αλοδαπων οπου εφαγαν το μεγαλυτερο Αγγουρι, οπου ηταν εδω και Σπουδαζαν με ολη τους την Δυναμη ΕΝΩ ΟΛΟΙ γυρω τους (εκτος -ευτυχως απο 2-3 ατομα, και ειμαι περηφανος που εκατσα σε ολοκληρη την Πενταημερη στη Ροδο με τον Αλβανο φιλο μου ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ αντι να ειμαι με ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ και να τα σπαμε, τα σπαγαμε με αλλους τροπους, πιο κλασατους οσο περιεργο κι αν ακουγεται!!!!!) τους αποδοκιμαζαν...Εκει ισως να υπαρχει ακομα μια εκδικητικη ταση , ΑΠΟΛΥΤΩΣ δικαιολοημενη οπου σταδιακα θα ξεθυμανει μιας και ΗΔΗ μας εχουν αποδειξει πως ΧΑΡΙΣ στην προσπαθεια τους και την Ανικανοτητα μας να πειθαρχηθουμε σαν παιδια, μας εχουν ξεπερασει και ενω εμεις ειμαστε στα ΤΕΙ, ενα συντριπτικο ποσοστο (σε αναλογια με τον αριθμο τους εδω) βρισκεται σε ανωτερες σχολες (μη πω τωρα και για την γλωσσα...).

 

ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ αλλα πραγματικα με πειραξε η σιγουρια σου arwen77.

Edited by Sucore
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα

 

λοιπον, διακρινω απο οσα γραφτηκαν οτι κανενας δεν ειναι ευχαριστημενος με αυτη την κατασταση

το θεμα δεν ειναι ομως αν απλα λεμε οτι δεν συμφωνουμε αλλα τι κανουμε?

 

δηλαδη οκ κλεινουμε την τηλεοραση και τελειωσε?

και πραξαμε τον προσωπικο εγωισμο μασ να μην συμετεχουμε και μεις ακομη και στην παρακολουθηση?

 

δεν θελω να το παω πλεον μονο στο θεμα πανιας

αλλα γενικα

 

πλεον εχω αρχισει να αιδιαξω γενικα με αυτο που λεγετε ανθρωποτητα απο το κακο στο χειροτερο

ανθρωπινες αξιες οπως ο αλλησοσεβασμος, η αγαπη κτλ να εχουν ειδη υπο εξαφανιση

 

ανθρωποι να γινοντε γυρω τους πραγματα να επηρεαζουν την ζωη τους εμμεσα και να λενε οτι αν δεν το δουνε στην τηλεοραση δεν ειναι και ιδιετερα σοβαρο να τους βαλει σε σκεψεις και λοιπα για το τι θα κανουν

ενω πιο θα ειναι το επομενο "ταλεντο" της πανιασ να ειναι πιο σοβαρο γι αυτους

 

ανθρωπους που ενω ξερεισ την μουσικη παιδεια που εχουν ,να εχουν καταντησει να συζητας μαζι τους να τους λες για ενα συγκροτημα και να σου λενε οτι αφου δεν το προβαλουν στο χαζοκουτι δεν εχει προσφερει τιποτα ιδιετερο

και ολη αυτο να εχει προκληθει στην πορεια του χρονου επειδη προτιμησαν να ειναι κοινος αποδεκτοι στους πολλους οπως εχουν διαμορφωθει απο μεσα "εξημερωσης"?

 

ενταξει οσα λεω ειναι απλα καθημερινα παραδειγματα

 

αλλα το ερωτημα ειναι τι κανουμε γενικοτερα για ολα αυτα?

ειμαστε ικανοποιημενη απο ολη αυτη την κατασταση που διαμορφωνετε?

και αν οχι τι γινετε?

απλα απεχουμε και τελειωσε?

 

ενταξει ισως να ξεφυγα τελειως :offtopic: αλλα τον τελευταιο καιρο ενω ξερω τι θελω νιωθω χαμενος μεσα σε ολο αυτο το βουρκο που νιωθω να με πνιγει

Link to comment
Share on other sites

επισης

 

κατι στιχους του μιχαλακη

 

"Λογια κρυμμένα μου, θρυμματισμένα μου

κάνατε απόσβεση σε όσα είχα μέσα μου.

Σύξυλη η μπέσα μου μπροστά στη βρώμικη ιστορία,

μύθος απέθαντος και ωμή αλληγορία.

Περιγελάστε με, δειλοί, ξεχάστε με,

πλέξτε με φυτίλι και ανάψτε με·

μέσα στην πλάνη σας ένα όνειρο ατόφιο θα εκραγεί

ζωής κραυγή και σε καλό να μου βγει."

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Fan4fun, αοριστολογείς χωρίς να λες κάτι ουσιαστικό.

Λες "δεν φταίει ο κόσμος", "Δεν φταίνε τα μέλη μίας κοινωνίας", "Δεν φταίει εμείς", άρα ουσιαστικά δεν αφήνεις και κανέναν απ'έξω ώστε να πεις μετά πως "μας προβάλουν", "μας σερβίρουν" κ.τ.λ.

Δηλαδή βγάζεις την κοινωνία απ'έξω όταν λες πως μας κάνουν και μας δείχνουν και μας βάζουν & άλλα χαριτωμένα? Εξωγήινοι είναι αυτοί που τα κάνουν όλα αυτά? (Σε ρωτώ γιατί υπάρχει ακόμα και αυτή η θεωρία συνομωσίας, και μάλιστα είναι αρκετά πιό διαδεδομένη απ'όσο πιθανόν να νομίζεις).

Όσο κάνουμε τέτοιους διαχωρισμούς σε "εμάς", "την κοινωνία" και "τους άλλους", τότε διαιωνίζουμε την εκάστοτε δυσάρεστη κατάσταση.

Κανένας δεν πρέπει να βγάζει την ουρά του απ'έξω. Δε διαμορφώνουν οι εξωγήινοι τις καταναλωτικές μας συνήθειες (δε νομίζω πως θα διαφωνήσει κανείς στο ότι ουσιαστικά όταν βλέπουμε τηλεόραση, "καταναλώνουμε") αλλά εμείς οι ίδιοι, (και κατ'επέκταση) η κοινωνία.

 

Ωραία λοιπόν θα προσπαθήσω να γίνω πιό συγκεκριμένος για να με καταλάβετε.

Ο καθένας μας μπορεί να ρίξει ευθύνη μόνο στον εαυτό του και μόνο. Σε κανέναν άλλον. Γιατί;; Εγώ, εσύ έχουμε την ανησυχία μέσα μας, την αμφισβήτηση, οτιδήποτε μας κάνει να αντιδρούμε στα 'σκουπίδια'. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με όλους τους υπόλοιπους και αυτοί είναι η μάζα. Αυτοί είναι λοιπόν το μέγιστο ποσοστό και αυτοί αποτελούν την κοινωνία. Είναι αυτοί που τελικά την βρίσκουν με τα παρατράγουδα χωρίς να αντιδρούν. Είναι αυτοί που γουστάρουν τα σκουπίδια τις τηλεόρασης για αυτό κάνουν και υψηλή τηλεθέαση. Ο όρος τηλεορακοσυλλέκτες τους ταιριάζει απόλυτα. Η μάζα λοιπόν που αποτελεί την κοινωνία μας δεν πρόκειται να αντιδράσει ποτέ. θα περάσει καιρός και θα ξεχάσουν ότι κάποτε η τηλεόραση προσέφερε και ποιότητα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως κάποιοι επιθυμούν να παραμείνουμε αποδέκτες σκουπιδιών; Ναι. Δεν θέλουν να σκέπτεσαι εσύ και εγώ. Γιατί μιά ομάδα σκεπτόμενη είναι δύσκολα ελεγχόμενη. Και θέλεις να το δεχτείς ή όχι εγώ και εσύ είμαστε πλέον πολύ ελάχιστοι και μικροί για να κάνουμε κάτι. Δεν είναι όπως παλιά που υπήρχαν τάσεις αντίδρασης σε μία κοινωνία. Πλέον μασάμε ότι μας δίνουν. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα όταν συγκρίνεις την κοινωνία της δεκαετίας μας με παλαιότερες. Και εγώ και εσύ πάμε να αντιδράσουμε αλλά το καταπίνουμε τελικά.

 

Τώρα ποιοί είναι αυτοί. Είναι αυτοί που ελέγχουν. Ποιός ελέγχει την ποιότητα της τηλεόρασης; Το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο. Αυτό μπορεί να θεσπίσει κανονισμούς και κριτήρια ποιότητας. Ποιός εποπτεύει το συμβούλιο;;; Προφανώς κάποιος τομέας υπουργείου και αυτό με την σειρά του από την κυβέρνηση ή οποία και αυτή κατευθύνεται όπως το ξέρουμε όλοι πλέον. Αυτοί που μπορούν να βάλουν το χεράκι τους για να φτιάξουν ή να χαλάσουν κάτι δεν είναι πολλοί και ανοίκουν σε αυτούς που κατευθείνουν την κοινωνία όντας όμως και αυτοί πιόνια.

 

Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για την παιδεία. Και δεν μιλώ μόνο για την θεσμική εκπαίδευση που αναφέρει η Νεφέλη. Μιλώ για όλα αυτά που συντελούν ένα νέο άτομο να μεγαλώνει και να γίνεται μέλος μίας κοινωνίας. Ποιά είναι τα σημερινά ιδανικά και αξίες; Που διδάσκεται το ήθος; Σε ποιά οικογένεια, σε ποιό σχολείο, σε ποιό περιοδικό έντυπο, σε ποιον θεσμό; Πόσοι νιώθουν άσχημα και δυσφορούν βλέποντας ανθρώπους να ξεφτιλίζονται στα reality? Αα ναι, Εσύ και εγώ.

 

Johny ίσως σου φαίνονται χαριτωμένα όπως λες και αοριστολογίες. Πράγματι δεν τα ανέλυσα περισσότερο πριν γιατί πίστευα ότι είναι θέματα που ίσως έχουμε σκεφτεί και μιά απλή αναφορά μου ήταν άρκετή. Συγνώμη έκανα λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου Fan4fun,

Κάνε ένα πείραμα : ρώτησε όσους γνωρίζεις που παρακολουθούν την Πάνια και την κάθε ?Πάνια? γιατί την παρακολουθούν και εάν την θεωρούν ποιοτική. Κανείς μα κανείς δεν θα ισχυριστεί ότι πρόκειται για ποιότητα. Αντιθέτως, όλοι θα παραδεχτούν -και μάλιστα με αφοπλιστική άνεση- ότι πρόκειται για ?trash tv? και για επίπεδο από μηδέν έως ?κάναμε τρύπα στον πάτο? (με εξαίρεση φυσικά κάποιες κλινικές περιπτώσεις, αλλά δεν αναφέρομαι σ' αυτές).

Το έκανα αυτό το ?πείραμα? με ένα δείγμα 10 ατόμων που παρακολουθούν ανελλιπώς την Πάνια (4 συναδέλφους και 6 γνωστούς). Πρόκειται για 10 άτομα που έχουν εκπαίδευση από βασική (λύκειο) έως και ανώτατη (Πανεπιστήμιο), και ηλικίες που κυμαίνονται μεταξύ 28 και 49 ετών?

Ο θεατής λοιπόν έχει πλήρη επίγνωση ότι βλέπει ?σκουπίδια?. Δεν είναι τόσο χαμηλό το δικό του επίπεδο ώστε να κατατάξει την εκάστοτε ?Πάνια? στα ?ποιοτικά θεάματα?.

Γιατί όμως συνεχίζει να τα βλέπει?;

«Διότι είναι τόσο γελοίο, που τελικά με κάνει να γελάω» ήταν οι 9 από τις 10 απαντήσεις που έλαβα από το ?δείγμα? μου. «Διότι με κάνει να γελάω με τα χάλια μας» ήταν η 1 από 10 απαντήσεις που έλαβα. Προσωπικά, θεωρώ και τις δύο αυτές απαντήσεις ?μη ικανοποιητικές? αφ? ενός, και αφ? ετέρου επιβεβαίωση αυτού που νωρίτερα είπα : ΕΜΕΙΣ φταίμε και κανείς άλλος. Όταν συνειδητά παρακολουθούμε ?σκουπίδια?, δεν μας φταίει κανείς άλλος παρά μόνο ο εαυτός μας.

 

Συμφωνώ με τον Τζόνυ : εμείς απαρτίζουμε την κοινωνία μας που έχει τα χάλια της, φίλε μου. Δεν πρόκειται για κάτι το ?εξωγήινο?.

 

Σαφώς δεν μίλησα για τίποτα 'εξωγήινο'. Εμείς απαρτίζουμε την κοινωνία, σωστά, αλλά σίγουρα δεν φταίμε εμείς. Και είναι καθαρά κοινωνιολογικό το θέμα. Οταν δεν σε έχουν μάθει να διεκδικείς, να μάχεσαι αλλά απλά να είσαι παρατηρητής, τότε αυτό κάνεις.

 

Οταν κάτι είναι αποδεκτό από την μάζα όπως στην περίπτωσή μας, απλά σημαίνει ότι την έχουν προετοιμάσει. Ετσι μας θέλουν και έτσι έχουμε γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Η μάζα λοιπόν που αποτελεί την κοινωνία μας δεν πρόκειται να αντιδράσει ποτέ.
Και θέλεις να το δεχτείς ή όχι εγώ και εσύ είμαστε πλέον πολύ ελάχιστοι και μικροί για να κάνουμε κάτι.
Εμείς απαρτίζουμε την κοινωνία, σωστά, αλλά σίγουρα δεν φταίμε εμείς.

GS_9bcbb9f462f133f632c8150e9e3946dc.png

Edited by johnny
Link to comment
Share on other sites

GS_9bcbb9f462f133f632c8150e9e3946dc.png

 

Johny 'Εξω απο τα δόντια θα στο πω' πως πέρνεις μεμονωμένα κάποιες λέξεις που τις βάζεις δίπλα και γράφειςς ένα Αγγλικό ΄Νο comment' χωρίς να υπάρχει επιχείρημα και αποφεύγοντας να σχολιάσεις το συνολικό νόημα, καθώς και οι εκφράσεις 'μας γράφεις αοριστολογίες κι άλλα χαριτωμένα' τείνουν να αγγίξουν τα όρια της ειρωνίας. Χωρίς βέβαια να αγγίξουν εμένα προσωπικά, απλά θα σου προτείνω να διαβάσεις κάποια βιβλία κοινωνιολογίας, κοινωνικής ψυχολογίας για να ανακαλύψεις κάποια πράγματα που είμαι σίγουρος ότι τα έχεις σκεφτεί αλλά δεν τα έχεις συνδέσει μεταξύ τους για να έχεις αποτέλεσμα πολύ κοντινό στην πραγματικότητα. Η απόδοση ευθύνης είναι μεγάλο πράγμα και καλό είναι ο καθένας να το κάνει για τον ευατό του και μόνο. Δεν είναι σωστό αλλά μάλλον επιπόλαιο να επιρρίπτεις, έστι ελαφρά, ευθύνες σε ένα σύνολο χωρίς πριν να λάβεις υπόψη σου τις συνιστώσες που το οδήγησαν σε αυτο.

 

Σήμερα πληροφορήθηκα από την δική μου ομάδα στην δουλειά ότι ο Κατμαν έβγαλε νέο τραγούδι. Μεγάλο σουξέ.. χεχε

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Sucore, συμφωνώ με αυτό που είπες ότι είναι καθαρά φταίξιμο των γονιών. Γι αυτό και ανέφερα το περιστατικό με τους γονείς! Και ναι, αν δεν ήταν αυτή η εκπομπή, θα ήταν κάτι άλλο. Όμως, αν δω εγώ για παράδειγμα αυτή την εκπομπή, δεν πρόκειται να μου αλλάξει το χαρακτήρα μου. Αν την δει ένα παιδάκι 5-6 χρονών, τότε μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα, διότι βρίσκεται στην πιο ευαίσθητη ηλικία του, εκείνα τα χρόνια είναι που διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του.. Αν δεν ήμουν σίγουρη γι αυτό που έλεγα, δεν θα το έλεγα. Διότι το βιώνω καθημερινά και σιγά σιγά το βλέπω να χειροτερεύει. Όταν μιλώ για ρατσισμό το εννοώ στην γενικότερή του μορφή. Μπορεί να είναι ρατσισμός απέναντι στα παχουλά παιδιά. Σίγουρα αυτό πάντα υπήρχε, να κοροιδεύουν παχουλά παιδιά οι συμμαθητές τους, αλλά μπορεί να επιδεινωθεί το πρόβλημα λόγω διαφόρων εκπομπών σαν αυτή και γενικά λόγω της τηλεόρασης, που όσο πάει γίνεται πιο trash! Ο λόγος που ανέφερα συγκεκριμένα το πρόβλημα με τα παιδιά, είναι για να δώσω το μήνυμα να προστατεύσετε τα παιδιά σας, όσοι έχετε, γιατί είναι κρίμα. Γενικά μακριά από την τηλεόραση. Καλύτερα να βλέπουν παιδικές ταινίες, cartoons κτλ. Αυτά που λέω, όλοι τα γνωρίζουμε, αλλά πόσοι τα εφαρμόζουν? Αν κάποιος προσπαθεί να μάθει στο παιδί του να τρώει υγιεινά, αλλά ο ίδιος τρώει junk food, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να δεκτεί το μωρό να τρώει σαλάτες κτλ. Πρέπει ο γονιός να δίνει το καλό παράδειγμα. Και ο δάσκαλος φυσικά.

Link to comment
Share on other sites

Οταν δεν σε έχουν μάθει να διεκδικείς, να μάχεσαι αλλά απλά να είσαι παρατηρητής, τότε αυτό κάνεις.

Εσύ όμως ξέρεις να μάχεσαι και να διεκδικείς φίλε μου. Γιατί δεν κάνεις κάτι;

Θα μου πεις ?μα, είμαι σταγόνα στον ωκεανό!?. Εκεί είναι το λάθος που κάνουμε όλοι και σ? αυτό το σημείο είναι η ευθύνη που έχουμε : το ότι θεωρούμε την ?μονάδα? μας ανίσχυρη, αντί να σκεφτούμε πως δεν χρειάζεται να ?μετακινήσουμε όλο το βουνό? παρά μόνο μια πέτρα και να δείξουμε σε έναν ακόμα πώς να μετακινήσει μια πέτρα? και πέτρα στην πέτρα, τελικά θα μετακινηθεί το βουνό!

 

Εσύ λοιπόν που ξέρεις να μάχεσαι και να διεκδικείς, δίδαξε τον φίλο σου να το κάνει επίσης ή έστω πες του κάτι που να είναι αρκετά δυνατό ώστε να μην ξαναβάλει το κανάλι της τηλεόρασής του στην ?Πάνια? (υπάρχουν πολλά που μπορείς να πεις).

 

Μόνο ένας αρκεί για να αρχίσει η ?αλυσιδωτή αντίδραση?. Αυτό είναι κάτι που το πιστεύω ακράδαντα, διότι το έχω δει να ?λειτουργεί?. :)

Link to comment
Share on other sites

Νεφ, "θα σου προτείνω να διαβάσεις κάποια βιβλία κοινωνιολογίας, κοινωνικής ψυχολογίας για να ανακαλύψεις κάποια πράγματα που είμαι σίγουρος ότι τα έχεις σκεφτεί αλλά δεν τα έχεις συνδέσει μεταξύ τους", καθώς αν τα διαβάσεις, αποκλείεται να συνεχίσεις να θεωρείς τη 'μονάδα' μας ισχυρή! :blblbl:

:lol:

Χωρίς παρεξήγηση Fan4fun, αλλά το ότι αν διαβάσουμε τα βιβλία αυτά θα παραιτηθούμε όπως κάνεις κι εσύ σαν μονάδα (ή τουλάχιστον έτσι δείχνεις λέγοντας αυτά που έκανα quote παραπάνω), παύει να είναι "χαριτωμένο" ως άποψη και καταντά κάτι άλλο ακόμα χειρότερο... :huh:

 

Με λίγα λόγια συμφωνώ με τη Νεφέλη, καθώς και κατακρίνω αυτή την ανεύθυνη θεώρηση που υποστηρίζει πως "δε φταίμε εμείς", "φταίνε οι άλλοι", "δεν υπάρχει ελπίδα" κτλ...

Γενικά, είναι χαζό να χρησιμοποιείται το άλλωθι μιας συγκεκριμένης βιβλιογραφίας η οποία προσεγγίζει ψυχρά την κοινωνία (δλδ μένει έξω απ'αυτή) ώστε να τη μελετήσει, γιατί εμείς δεν είμαστε έξω από την κοινωνία. Συνεπώς, όταν διαβάζουμε 2-3 τέτοια βιβλία, δε σημαίνει πως αυτόματα βγαίνουμε και εμείς οι ίδιοι έξω από την κοινωνία (αυτό θα δήλωνε έλλειψη κριτικής σκέψης), αλλά αφομοιώνουμε τα "ψυχρά" στοιχεία που χρειαζόμαστε προκειμένου να αποκτήσουμε μια πιό ευρεία αντίληψη της κοινωνίας.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις αυτή τη διαφορά Fan4fun, γιατί δε νομίζω η βιβλιογραφία που προτείνεις να αναφέρει τις απόψεις που εξέφρασες, με τον τρόπο που τις εξέφρασες.

 

Φιλικά :)

Link to comment
Share on other sites

Εσύ όμως ξέρεις να μάχεσαι και να διεκδικείς φίλε μου. Γιατί δεν κάνεις κάτι;

Θα μου πεις ?μα, είμαι σταγόνα στον ωκεανό!?. Εκεί είναι το λάθος που κάνουμε όλοι και σ? αυτό το σημείο είναι η ευθύνη που έχουμε : το ότι θεωρούμε την ?μονάδα? μας ανίσχυρη, αντί να σκεφτούμε πως δεν χρειάζεται να ?μετακινήσουμε όλο το βουνό? παρά μόνο μια πέτρα και να δείξουμε σε έναν ακόμα πώς να μετακινήσει μια πέτρα? και πέτρα στην πέτρα, τελικά θα μετακινηθεί το βουνό!

 

Εσύ λοιπόν που ξέρεις να μάχεσαι και να διεκδικείς, δίδαξε τον φίλο σου να το κάνει επίσης ή έστω πες του κάτι που να είναι αρκετά δυνατό ώστε να μην ξαναβάλει το κανάλι της τηλεόρασής του στην ?Πάνια? (υπάρχουν πολλά που μπορείς να πεις).

 

Μόνο ένας αρκεί για να αρχίσει η ?αλυσιδωτή αντίδραση?. Αυτό είναι κάτι που το πιστεύω ακράδαντα, διότι το έχω δει να ?λειτουργεί?. :)

 

Νεφέλη, κατά την ταπεινή μου, άποψη δεν αρκεί αυτό. Εγώ θα το κάνω, σκοπεύω έτσι να μεγαλώσω τα παιδιά μου και να το κάνω μέρος της συνείδησής τους. Θα το πετύχω όταν θα είμαι μόνος μου ενάντια σε πλήθος μηνυμάτων που θα δέχονται από παντού; Θα προσπαθήσω να παρασείρω, να παρακινήσω και φίλους. Ποιός θα ακολουθήσει; Θέλεις να κάνουμε ένα πείραμα σαν αυτό που προείπες; Να προσπαθήσουμε να πείσουμε ανθρώπους να αντιδράσουν εμπράκτως κλείνοντας την τηλεόραση ή σβήνοτας από την μνήμη κάνάλια. Πόσοι θα το κάνουν και για πόσο. Εγώ σου λέω ούτε εμείς οι ίδιοι καλά καλά. Και εμείς κάποια στιγμή θα αφαιθούμε στην πλήση εγκεφάλου αν όχι από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, από κάποιο άλλο αντίστοιχο. Βαλλόμαστε καθημερινά. Ούτε μία σταγόνα στον ωκεανό δεν θα είναι η προσπάθειά μας.

 

Και να πω κάτι άλλο. Τί ήταν αυτό που συσπείρωνε τον κόσμο τα παλαιότερα χρόνια να αντιδράσει και να κατέβει στους δρόμους. Τί μας έκανε όλους να αντιστεκόμαστε σε ότι μας πλασάρανε και δεν το γουστάραμε στην τελική. Γιατί τότε αποζητούσαμε όλοι την ποιότητα, την τέχνη, την ουσιάστική έφραση; Διότι σκεπτόμασταν ΕΛΕΥΘΕΡΑ. Μπορεί τότε ο απλός άνθρωπος να ένιωθε λιγότερο ελεύθερος από ότι σήμερα, με λιγότερα δικαιώματα. Δεν του επιτρεπόταν να μιλήσει και να πει την γνώμη του αλλά όμως μπορούσε να σκεφτεί. Ο σημερινός έλεγχοσ γίνεται στο μυαλό μας και είναι πολύ απόδοτικότερος για αυτό που θέλουν να πετύχουν. Μας έχουν πείσει ότι το βουνό δεν μπορούμε να το μετακινήσουμε έστω και αν δεν μας αρέσει. Με το καιρό θα μας αρέσει με το ζόρι.

 

Φωνάζω ΝΑΙ στην αντίδραση που κουβεντιάζουμε αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι φταίμε εμείς που αδυνατούμε. Μία αδυναμία που δυναμώνει και δεν την ελέγχουμε.

Link to comment
Share on other sites

...Φωνάζω ΝΑΙ στην αντίδραση που κουβεντιάζουμε αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι φταίμε εμείς που αδυνατούμε. Μία αδυναμία που δυναμώνει και δεν την ελέγχουμε.
Βασικά δεν είναι θέμα αδυναμίας (εκτός κι αν είναι αερολογίες τα όσα συζητάμε για "απεριόριστες" δυνάμεις και δυνατότητες του ανθρώπου). Είναι θέμα επιλογών. Και κόστους... Με αυτή την έννοια υπάρχει αδυναμία: Αδυνατούμε να δεχτούμε να αναλάβουμε το κόστος μιας αποτελεσματικής δράσης.

Κάθε δράση έχει αντίδραση. Κοστίζει, και το κόστος δεν είναι χωρίς "πόνο" κάποιου είδους. Επιλέγουμε λοιπόν να μην το πληρώσουμε κι έτσι αδυνατούμε...

Link to comment
Share on other sites

Νεφ, "θα σου προτείνω να διαβάσεις κάποια βιβλία κοινωνιολογίας, κοινωνικής ψυχολογίας για να ανακαλύψεις κάποια πράγματα που είμαι σίγουρος ότι τα έχεις σκεφτεί αλλά δεν τα έχεις συνδέσει μεταξύ τους", καθώς αν τα διαβάσεις, αποκλείεται να συνεχίσεις να θεωρείς τη 'μονάδα' μας ισχυρή! :blblbl:

:lol:

Χωρίς παρεξήγηση Fan4fun, αλλά το ότι αν διαβάσουμε τα βιβλία αυτά θα παραιτηθούμε όπως κάνεις κι εσύ σαν μονάδα (ή τουλάχιστον έτσι δείχνεις λέγοντας αυτά που έκανα quote παραπάνω), παύει να είναι "χαριτωμένο" ως άποψη και καταντά κάτι άλλο ακόμα χειρότερο... :huh:

 

Με λίγα λόγια συμφωνώ με τη Νεφέλη, καθώς και κατακρίνω αυτή την ανεύθυνη θεώρηση που υποστηρίζει πως "δε φταίμε εμείς", "φταίνε οι άλλοι", "δεν υπάρχει ελπίδα" κτλ...

Γενικά, είναι χαζό να χρησιμοποιείται το άλλωθι μιας συγκεκριμένης βιβλιογραφίας η οποία προσεγγίζει ψυχρά την κοινωνία (δλδ μένει έξω απ'αυτή) ώστε να τη μελετήσει, γιατί εμείς δεν είμαστε έξω από την κοινωνία. Συνεπώς, όταν διαβάζουμε 2-3 τέτοια βιβλία, δε σημαίνει πως αυτόματα βγαίνουμε και εμείς οι ίδιοι έξω από την κοινωνία (αυτό θα δήλωνε έλλειψη κριτικής σκέψης), αλλά αφομοιώνουμε τα "ψυχρά" στοιχεία που χρειαζόμαστε προκειμένου να αποκτήσουμε μια πιό ευρεία αντίληψη της κοινωνίας.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις αυτή τη διαφορά Fan4fun, γιατί δε νομίζω η βιβλιογραφία που προτείνεις να αναφέρει τις απόψεις που εξέφρασες, με τον τρόπο που τις εξέφρασες.

 

Φιλικά :)

 

Αν ανέφερα μία συγκεκριμένη βιβλιογραφία ως άλλωθι και έδωσα την εντύπωση πως έχω εφυσηχάσει απελπισμένος μάλλον απέτυχα στο να γίνω κατανοητός.

 

Πάντως Νεφέλη και Johny είμαι πραγματικά μαζί σας, επιθυμώ και ενεργά για οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης, μεθοδευμένα ή όχι. Ειλικρινά σας το λέω εύχομαι να κινήσουμε το βουνό και ας ήμαστε οι πρώτοι που θα το μετακινήσουμε το πρώτο λιθαράκι παρσύροντας κι άλλους.

 

Επικοινωνείστε μαζί μου σε προσωπικό επίπεδο και ξεκινάμε.

 

ΥΓ. Johny αυτά που γράφω δεν είναι ειρωνικές μομφές.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...