Jump to content

υπάρχει θεός???????????????


Recommended Posts

Anor,

 

Οι ερυνίες εμφανίζονται μετά την πράξη (και βέβαια μόνο σε άτομα με ήθος) και γι' αυτό το λόγο δεν δρουν ανασταλτικά για την εκέλεσή της. Ενώ ο Θεός, αν έχω κατανοήσει σωστά την άποψη του φίλου της Saginie, ορθώνεται σαν εμπόδιο, μάλιστα ανυπέρβλητο πολλές φορές, αποτρέποντας τον άνθρωπο από "κολάσιμες" συμπεριφορές. Στο post σου χρησιμοποίησες μία πολύ σημαντική λέξη. "Σεβασμός". Όποιος έχει σεβασμό για τους άλλους και πρωτίστως για τον εαυτό του σίγουρα δεν χρειάζεται κάποιο θεό για να του υποδείξει το "σώστο".

 

Saginie,

 

Η φράση "ο Θεός είναι το είδωλο της συνείδησης του καθένα μας" με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Νομίζω οτί άρεσε και σε εσένα!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Δεν διαφωνώ , κέδρος, σε αυτά που είπες, πλήν αυτών περί ήθους.

 

Αν δεν έχει ήθος , τότε ούτε ερινύες, ούτε Θεός μπορεί να παρεμβληθεί στην εκτέλεση των πράξεων τους. Εκεί είναι που παρεμβάλεται το νομικό πλαίσιο και για φόνους και κλοπές, είναι και το μέσο τιμωρίας τους εδώ.

 

Για το επόμενο στάδιο ... τι να σου πω... είναι άγνωστος ο τρόπος τιμωρίας τους ακόμα. Πάντως δεν νομίζω προσωπικά, να είναι κυριολεκτικό το "καίγονται στις φλόγες της κολάσεως". Θυμάμαι ενα άρθρο που είχα διαβάσει απο κάπου , οτι έλεγε πως κάποιες ψυχές βασανίζονται μόνες τους , λόγω των πράξεων τους. Οτι πάντως και αν σημαίνει αυτό , ακούγεται πολύ πιο επίπονο απο το να σου προκαλεί κάποιος άλλος πόνο με όποιο τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

Ούτε και εγώ πιστεύω ότι το "καίγονται στις φλόγες της κολάσεως" έχει κυριολεκτική σημασία.

 

Σίγουρα, όταν μια ψυχή βασανίζεται από μόνη της υποφέρει πολύ περισσότερο καθώς (για να αυτοτιμωρείται κατά τέτοιο τρόπο) έχει κατανοήσει το μέγεθος του κακού που προξένησε ενώ μέσω της τιμωρίας που η ίδια επιβάλλει στον εαυτό της πετυχαίνει -όχι πάντα- τη λύτρωση.

 

Δεν ξέρω γιατί, αλλα έχω την εντύπωση ότι έχουμε παρεκκλίνει από την ερώτηση "υπάρχει θεός?"!!

 

:cheerful:

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω που να κολλήσω κάτι που διαβασα σήμερα και μου άρεσε πολύ.. Αλλά μάλλον εδω ταιριάζει..

 

"Ο θεος δεν μας έβαλε στη γη μόνο για να μάθουμε να τον αγαπάμε

 

αλλα για να μάθει και ο ίδιος να μας αγαπά"

 

Link to comment
Share on other sites

... εχτές, 15 Αυγούστου εορτάστηκε η επιστροφή τής Γεννεσιουργού Δύναμης στόν χθόνιο Κόσμο - τόν Κρατήρα όπου αναμινύονται τά ρεύματα τών αντιθέσεων - απ΄όπου θά ανακάμψει τήν Ανοιξη γιά νά συνεχίσει τό δημιουργικό της έργο κάτω από τό φώς τού Ηλιου.

 

... η δημιουργία τού σύμπαντος - Αρχή χωρίς παρελθόν = παρθενογέννεση - καί η σταθεροποίησή του μέ τήν εξισορρόπηση τών δυνάμεων - διαχρονικός Νόμος -, είχε σάν αποτέλεσμα τήν Γέννεση τού Κόσμου πού βιώνουμε. Ο άνθρωπος, ένα από τά γεννήματα τού κόσμου αυτού, ανακαλύπτει τόν εαυτό του πατώντας στέρεα στήν γή καί πετά στό άπειρο μέ τό όχημα τού Πνεύματος γιά βρεί απαντήσεις στά λογικά ερωτήματά του...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...