Jump to content

Τηλεμεταφορά


Recommended Posts

Προχωρημένο πείραμα τηλεμεταφοράς ύλης σε Δανέζικο εργαστήριο

 

Επιστήμονες της Φυσικής από το Άαρχεν και την Κοπεγχάγη της Δανίας διεισδύουν σε εδάφη όπου κανένας άνθρωπος δεν έχει πατήσει μέχρι σήμερα, πραγματοποιώντας προχωρημένο πείραμα τηλεμεταφοράς ύλης. Πολλοί θα γνωρίζετε σίγουρα την ταινία "Η Μύγα" (The Fly), την ταινία που την περασμένη δεκαετία έσπασε ταμεία έχοντας σα θέμα της τα πειράματα ενός επιστήμονα επάνω στην τηλεμεταφορά ύλης αλλα και ζωντανών οργανισμών στη συνέχεια. Άλλοι πιθανόν να θυμάστε το πλήρωμα του Star Trek να τηλεμεταφέρεται στην επιφάνεια πλανητών όπου ξεκινούσε μια διαφορετική κάθε φορά περιπέτεια. Όλα βέβαια κινούνταν στο χώρο της φαντασίας του σεναριογράφου, οι λίγες προσπάθειες που έχουν μέχρι σήμερα γίνει στο χώρο τηλεμεταφοράς ύλης έχουν πρακτικά αποτύχει.

 

Στα μέσα του τελευταίου μήνα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα φουτουριστικό πείραμα εν εξελίξει στο δανέζικο πανεπιστήμιο του Άαρχους. Μια ομάδα φυσικών από τα πανεπιστήμια του Άαρχους και της Κοπεγχάγης, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Eugene Polzik, προσπαθούν να τηλεμεταφέρουν αντικείμενα. Να τα εξαφανίσουν δηλαδή από ένα συγκεκριμένο μέρος και να αναδημιουργήσουν ακριβή αντίγραφά τους σε ένα άλλο.

Η έρευνα του Polzik έχει κάνει όλον τον επιστημονικό κόσμο να μιλά γι' αυτήν. Το έγκυρο επιστημονικό περιοδικό New Scientist ανακήρυξε την εργασία αυτή ως ένα από τα πιο σημαντικά ερευνητικά προγράμματα του 2003 και το κατέταξε στην ίδια κλίμακα σημαντικότητας με τα πειράματα για την κλωνοποίηση του ανθρώπου και το κυνήγι για τη ζωή στον πλανήτη Άρη.

 

Το πρώτο αποτέλεσμα τηλεμεταφοράς ήρθε για τον Polzik το 1998, στο Ίδρυμα Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, όταν ένας ρωσικής καταγωγής αμερικανός ερευνητής μαζί με μια ομάδα Δανών και Αμερικάνων κατάφεραν να τηλεμεταφέρουν μια ακτίνα φωτός για λίγα εκατοστά του μέτρου. Αυτό ίσως να μοιάζει κατόρθωμα δευτερεύουσας σημασίας, όμως ήταν στην πραγματικότητα για την επιστήμη μια ανακάλυψη κολοσσιαίων διαστάσεων. Αυτή τη στιγμή στη Δανία, η ομάδα του Polzik προσπαθεί με μεγάλες φιλοδοξίες να τηλεμεταφέρει ένα ρεύμα αερίου, που περιέχει δισεκατομμύρια ατόμων.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να έχεις ένα αντίγραφο του αρχικού αντικειμένου και το αρχικό αντικείμενο ταυτόχρονα. Επομένως πρέπει στην πραγματικότητα να μεταφέρουμε τις πληροφορίες για το αντικείμενο χωρίς να γνωρίζουμε τι είναι αυτό που τηλεμεταφέρουμε. Αυτό είναι εφικτό, σύμφωνα με τον Polzik. Σύμφωνα με τη δανέζικη εφημερίδα που έφερε το πείραμα στη δημοσιότητα, η ομάδα του έχει επιτύχει μια σύνδεση ανάμεσα σε άτομα σε κβαντικό φυσικό επίπεδο, ένα είδος εμπλοκής μεταξύ δυο νεφών αερίου.

Ο Polzik δήλωσε ότι το κλειδί της τηλεμεταφοράς βρίσκεται στο να καταφέρουν οι επιστήμονες να διαβιβάσουν ένα πλήρες ρεύμα αερίου, χρησιμοποιώντας τις μεγάλης ακρίβειας ακτίνες λέηζερ. Κάτι το οποίο θα αποτελέσει έναν άθλο της προηγμένης Φυσικής.

Σύμφωνα πάντα με τον Polzik, η τεχνολογία και οι αρχές της τηλεμεταφοράς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά σε ένα φουτουριστικό είδος υπολογιστή με επαναστατική ταχύτητα και μνήμη, ένα είδος κβαντικού υπολογιστή. Μια τέτοια τεχνολογία υπολογιστών θα ενδιέφερε άμεσα τον τομέα στρατιωτικών εφαρμογών για κρυπτογραφήσεις και αποκρυπτογραφήσεις μηνυμάτων. Πάντως, η εποχή διαπλανητικών διακτινίσεων φαντάζει, σύμφωνα με τον καθηγητή, ακόμα πολύ μακρυνή...

 

Πηγή:

http://www.supernatural.gr/news_telemetafora.htm

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ίσως να μην φτάσαμε ακόμα στην εποχή του Star Trek, αλλά είμαστε λίγα βήματα κοντά...

Όπως ανακοινώθηκε στο BBC τον περασμένο Ιούνιο, ομάδα ερευνητών του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου (ANU) κατάφεραν να τηλεμεταφέρουν δέσμη φωτός από ένα σημείο σ΄ ένα άλλο. Η επιτυχία του πειράματος επιβεβαιώνει ότι η τηλεμεταφορά είναι εφικτή, τουλάχιστον για τα υπο-άτομα. Όσο για τα άτομα, δεν μπορούμε να πούμε ακόμα κάτι με σιγουριά.

 

Για περισσότερα: http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/2049048.stm

 

Σχετικά links: http://www.physics4u.gr/articles/teleport1.html

Link to comment
Share on other sites

Για την ακρίβεια δεν έχει τηλεμεταφερθεί δέσμη φωτός, αλλά οι ιδιότητες φωτωνίων που θεωρούνται ότι είναι οι φορείς του φωτός. Η διαφορά είναι σημαντική.

 

Και το άρθρο του BBC το λέει αυτό (αν και όχι στην αρχή του) και το http://www.aip.org/png/html/teleport.htm.

 

Άρα η τηλεμεταφορά είναι μεν κοντά, αλλά όχι όσο φαίνεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Η ποιό τρομακτική ψυχική δύναμη.Μπορεί να επιτευχθή είναι εφυκτή;Πολλά έχουν ακουστεί αλλά ποιά είναι αλήθεια και ποιά ψέματα;

Link to comment
Share on other sites

Έχει καιρό πάντως που είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι επιστήμονες κατάφεραν να τηλεμεταφέρουν ένα κβαντικό σωματίδιο. Μεταδίδω με πάσα επιφύλαξη.

Link to comment
Share on other sites

To topic της τηλεμεταφοράς συγχωνεύθηκε με το αντίστοιχο παλαιότερο που υπήρχε.

 

Έχει καιρό πάντως που είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι επιστήμονες κατάφεραν να τηλεμεταφέρουν ένα κβαντικό σωματίδιο. Μεταδίδω με πάσα επιφύλαξη.

Σωστόν.

http://www.physics4u.gr/news/2002/scnews598.html

http://www.physics4u.gr/articles/teleport1.html

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρω τα λόγια ενός θιβετανού μοναχού...

 

"Όταν είμουν νέος στο μοναστήρι" αναφέρει ο μοναχός, "είχα αναπτύξει πολλές ικανότητες που ο απλός κόσμος θεωρεί υπερφυσικές. Μπορούσα να βλέπω την κόρη του ματιού ενός αετού που πετούσε στα διακόσια μέτρα, μπορούσα να μεταφέρω ένα σκεύος από ένα σημείο σ'ένα άλλο μόνο με την σκέψη μου και διάφορα άλλα. Μετά μεγάλωσα και κατάλαβα πόσο ανούσια είναι όλα αυτά. Όποιος αφιερώνει μια ζωή για να αποδείξει στον εαυτό του αυτά που ήδη γνωρίζει αλλά θέλει να τα δει με τα μάτια του βρίσκεται πολύ μακριά από την σοφία."

 

LordAeon

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα LordAeon ήθελα να σε ρωτήσω:

 

1) Αυτός ο θιβετιανός μοναχός γράφει παρακάτω, ποιά είναι τα ουσιαστικά πράγματα, με τα οποία αξίζει κάποιος να ασχοληθεί;

 

2) Έχει κυκλοφορήσει κάποιο βιβλίο, αν ναί, μήπως έχεις τίτλο, συγγραφέα ή εκδόσεις;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα LordAeon ήθελα να σε ρωτήσω:

 

1) Αυτός ο θιβετιανός μοναχός γράφει παρακάτω, ποιά είναι τα ουσιαστικά πράγματα, με τα οποία αξίζει κάποιος να ασχοληθεί;

 

2) Έχει κυκλοφορήσει κάποιο βιβλίο, αν ναί, μήπως έχεις τίτλο, συγγραφέα ή εκδόσεις;

 

Ευχαριστώ

 

?

Ο,τι αξιζει να ασχοληθει καποιος, μπορει (και θα) το καταλαβει μονος του ο καθενας.

Μη ψαχνεις για μασημενη τροφη, αδυνατιζει το πεπτικο συστημα.

 

 

Ασχετα της Σταμπας "Θιβετιανος Μοναχος" ...

Μπορεις να βρεις πολλα βιβλια που να περιεχουν τα ιδια κ ισως καλυτερα, χωρις να ειναι ομως τοσο προφανη.

Αναλογως τα γουστα σου πηγενε σε καποιο βιβλιοπωλειο και ψαξε...

Σιγουρα θα βρεις αυτο που θα πρεπει να ασχοληθεις (εστω και για λιγο) μαζι του...

 

 

Συγνωμη για το :offtopic:

 

 

Παντως η Τηλεμεταφορα Ειναι ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ!!

το μονο που χρειαζεται ειναι τεραστια αποθεματα ενεργειας και η ελεγχομενη δυνατοτητα μετατροπης ΥΛΗ~ΕΝΕΡΓΕΙΑ, μετα απο αυτο θα ειναι απλουστατη η απο/κωδικοποιηση των θεσεων του καθε σωματιδιου

(απλα το σκαναρεις 3D και μετα το στελνεις οπου θες με τη μορφη NRG!!)

Για μεγαλυτερη Ασφαλεια(αν και οχι απολυτως απαραιτητο) συνησταται η υπαρξη ΠΟΜΠΟΥ(φυσικα) και ΔΕΚΤΗ(στητος οπου ειναι επιθυμητο), αν και τωρα υπαρχουν συστηματα ασυρματης μεταφορας ενεργειας με φοβερη ακρίβεια και ελαχιστες αποκλισεις...

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Sucore,

 

Θα προτιμούσα να απαντώ ο ίδιος στις ερωτήσεις που μου(!) απευθύνουν. Ευυυχαριστωώ.

 

Αγαπητέ Dragonove,

 

Αν σε ενδιαφέρει όντως η Ανατολική Σχολή μπορείς να ξεκινήσεις με μια πολύ καλή πραγματεία της Αλίκης Μπαίηλη, την Πραγματεία επί της Λευκής Μαγείας τόμοι Ι,ΙΙ και εν συνεχεία αν συνεχίσει να σε ενδιαφέρει η ανατολική σχολή συνεχίζεις με όλους τους νόμιμους εκφραστές της θεοσοφίας με βάση την Μπλαβάτσκυ. Να σημειωθεί ότι η Θεοσοφία, η Ανατολική Σχολή, λανθασμένα είχε παρεξηγηθεί και παρερμηνευθεί από τους δυτικούς εσωτεριστές κάτι που από καιρό έχει αναθεωρηθεί.

 

Δεν σου προτείνω να ασχοληθείς με την αμιγή ανατολική σχολή διότι τα γεωγραφικά γνωρίσματα είναι τόσο ισχυρά ( είμαστε μπάσταρδοι δυτικοί τι να κάμνομε) ώστε μια φιλτραρισμένη εκδοχή της ανατολικής σοφίας στην δυτική γλώσσα, αυτή της θεοσοφίας, είναι δυνατόν να προσεγγισθεί και θέλω να πιστεύω και να κατανοηθεί.

 

LordAeon

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ LordAeon που κατάλαβες την ερώτηση, μου απάντησες και ήσουν συγκεκριμένος.

 

Καλά εγώ μια ερωτησούλα έκανα μόνο,

αλλά αναγκαστικά μια παρένθεση κρίνεται απαραίτητη, γιατί θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι και στον αγαπητό Sucore που στάθηκε η αφορμή για αυτή την παρένθεση αλλά και γενικά προς όλους μας.

1) Διευκρίνισα ότι στον LordAeon, απευθυνόταν η ερώτηση αυτή. Γι? αυτό και η αναφορά στο όνομα του και η χρήση του τρίτου ενικού προσώπου στην υποβολή των δύο συγκεκριμένων απαντήσεων. Τον ρώτησα γιατί ήξερα ότι μπορώ να έχω μια σαφή απάντηση από αυτόν. Και είχα.

 

2) Τώρα, στην ερώτηση μου σχετικά με το τι αξίζει: Δεν ρώτησα για το τι αξίζει γενικά σε αυτή τη ζωή, ούτε έθεσα σε κάποιον αυτό το φιλοσοφικό ερώτημα. Αν ήθελα να μάθω θα άνοιγα άλλο τόπικ ή θα ρωτούσα το Θεό. Αφορούσε το βιβλίο και μόνο το βιβλίο. Ήθελα να μάθω μήπως λέει κάτι μέσα στο βιβλίο από περιέργεια. Τόσο απλά και τόσο συγκεκριμένα. Μου φάνηκε ενδιαφέρον αυτό που διάβασα από τον LordAeon και ρώτησα να μάθω απλά για το βιβλίο. Γι΄ αυτό θέλησα να μάθω τίτλο, συγγραφέα, εκδόσεις, χωρίς να θέλω να πλατειάσω το θέμα.

 

3) Τους συνειρμούς σου για μασημένη τροφή, τους αντιπαρέρχομαι γιατί μου ανοίγούν την όρεξη.

 

4) Όντως, σε κάποιο βιβλιοπωλείο θα υπάρχουν πολλά παρόμοια, ίδια ή άσχετα βιβλία. Ευχαριστώ.

 

5) Αν όμως, καμιά φορά δεν ξέρετε να απαντήσετε σε κάτι συγκεκριμένο που ρωτάει ο άλλος, ή δεν έχετε καταλάβει την ερώτηση που θέτει ο άλλος, ή σας φαίνεται ανούσια η ερώτηση, λέμε, αν ρε παιδί μου, αν, καλό θα ήταν να ξαναρωτάτε για διευκρινήσεις ή και ενδεχομένως να μην απαντάτε καθόλου. Δεν παρεξηγούμε και να μην μου απαντήσετε.

 

Τέλος παρενθέσεως

 

Ευχαριστώ και Συγνώμη.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...