Jump to content

Τι Είναι Βία;


Νεφέλη
 Share

Recommended Posts

Το παρακάτω κείμενο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο:

 

«Βία είναι να ξυπνάς από το χάραμα, να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα γιατί ξέρεις ότι 100 βιογραφικά περιμένουν στο γραφείο του αφεντικού σου»

 

«Βία είναι να είσαι άνεργος, να ψάχνεις ένα χρόνο για δουλειά και να μην σε προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω από τα σαράντα»

 

«Βία είναι να λες στα παιδιά σου ότι δεν τα πας στην θάλασσα γιατί η βενζίνη άγγιξε το 1.75 και πρέπει να κάνεις περικοπές»

 

«Βία είναι κλείνεις ραντεβού στο ΙΚΑ για μετά από δύο μήνες και όταν πηγαίνεις ο γιατρός να είναι απών»

 

«Βία είναι να μην τολμάς να γυρίσεις μόνος στο σπίτι μετά τις 9»

 

«Βία είναι να είσαι 18 χρονών, να έχεις υποστεί του κόσμου τις μεταρρυθμίσεις, να έχεις φτύσει αίμα για να μπεις σε μια σχολή και να βγαίνεις και άνεργος και αμόρφωτος»

 

«Βία είναι να παρακολουθείς τα σκάνδαλα να περνούν από μπροστά σου σαν παραμύθι, να κουκουλώνονται από όλους, να μην μπαίνει κανείς φυλακή και να τελειώνουν με ένα ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα»

 

«Βία είναι να πληρώνεις 1.40 ενώ περιμένεις μια ώρα ένα λεωφορείο που όταν φτάνει χωράς μόνο στα πόδια του οδηγού»

 

«Βία είναι να σε παίρνουν 20 τηλέφωνα την μέρα από εισπρακτικές εταιρίες επειδή καθυστέρησες την δόση του στεγαστικού»

 

«Βία είναι να κόβεις τα παιδιά από το φροντιστήριο γιατί δεν φτάνουν τα λεφτά ενώ έχεις ήδη πληρώσει για δωρεάν παιδεία»

 

«Βία είναι να βλέπεις τους πολιτικούς σου να τσακώνονται με μόνο γνώμονα τα ποσοστά του κόμματος τους ενώ εσύ αγωνιάς για το μέλλον των παιδιών σου»

 

«Βία είναι ενώ σου ζητούν να πληρώσεις επίδομα αλληλεγγύης να διαβάζεις ότι οι εφορίες έχουν να κάνουν ελέγχους και να εισπράξουν από το 1995»

 

«Βία είναι να είσαι 45 χρονών, να δουλεύεις και να πληρώνεις μια ζωή και να καταντήσεις να ζεις από την σύνταξη των γονιών»

 

«Βία είναι το παραμύθιασμα από τα μέσα ενημέρωσης που συγκαλύπτουν ή αποκαλύπτουν ανάλογα με τα deal που γίνονται κάτω από το τραπέζι και τις επιχορηγήσεις»

 

«Βία είναι να σε ληστεύουν για τρίτη φορά και το όργανο της τάξεως να σου λέει μην ελπίζετε πολλά, αφού δεν ήσασταν μέσα πάλι καλά να λέτε»

 

«Βία είναι να σου στερούν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, να τρως τόνους τα χημικά και να σε αναγκάζουν σε σιωπή παρακρατικοί, αντιεξουσιαστές, πληρωμένοι ή προστατευόμενοι από όπου και αν προέρχονται»

 

«Βία είναι να πληρώνεις 3 ευρώ διόδια για να διανύσεις μια απόσταση 100 χιλ και ταυτόχρονα να κάνεις τάμα στον Άγιο Χριστόφορο να φθάσεις ζωντανός»

 

«Βία είναι να βλέπεις όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα πάσης φύσεως να κυκλοφορούν ελεύθεροι, να παρουσιάζονται στην δικαιοσύνη όποτε θέλουν και αν τελικά παραπεμφθούν να συνεχίζουν το έργο τους μέσα από την φυλακή»

 

«Βία είναι να ακούς τον Πρωθυπουργό και τους βουλευτές να ανησυχούν για την βία μόνο όταν αγγίζει το δικό τους σπίτι και να ανακοινώνει επιτροπές στις οποίες ο κάθε βουλευτής θα πληρώνεται με 245 ευρώ για να παραβρεθεί στην συζήτηση»

 

«Βία είναι να ζεις την κάθε μέρα σαν τελευταία. Όχι για να την ζήσεις στο έπακρο αλλά επειδή απλά δεν ξέρεις τι θα υπάρχει αύριο και δεν έχεις λεφτά για μεθαύριο»

Link to comment
Share on other sites

Bία είναι η κοιμόμενη πλειοψηφία να επιλέγει και να επιβάλλει όλα τα παραπάνω με την ψήφο της σε όλους..

Link to comment
Share on other sites

Βία είναι το ίδρυμα Ροκφέλερ και οι ιδεολόγοι του, σύμμαχοι του και λοιποί υποστηρικτές του να χρηματοδοτούν τους πολιτικούς της Ελλάδας για 40 χρόνια μετά την μεταπολίτευση, να επηρεάζουν την καγκελάριο της Γερμανίας προσφέροντας και καλά την λύση με το ΔΝΤ και να θέλουν με όλα αυτά να τοποθετήσουν ένα άστρο του Δαυίδ στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

 

3 άστρα του Δαυίδ με 6 πέταλα από τα μακρινά χρόνια που ήταν λουλούδια και σύμβολα Αναχάτα των ινδών, από κει που ήταν σύμβολο αγάπης στο στήθος, από κει που εμπνεύστηκαν ακόμη και οι Εβραίοι και το τοποθέτησαν στην σημαία τους να έχει καταντήσει σύμβολο οικονομικής αυτοκρατορίας (εκμεταλεύομενοι ακόμη και τον πατριωτισμό των Εβραίων το Σιωνισμό) και όχι αγάπης πλέον.

 

Η κρίση δεν υπάρχει. Είναι επέκταση μιας οικονομικής αυτοκρατορίας με ονοματεπώνυμο. Ροκφέλερ και λοιποί.

Τα τρία άστρα του Δαυίδ με την έννοια της αυτοκρατορίας και όχι της αγάπης είναι το 6-6-6 ένα στο Ισραήλ, ένα στην Αμερική και ένα στην Ευρώπη με έδρα την Γερμανία την πατρίδα των Ροκφέλερ και πρόβατο προς θυσία την Ελλάδα που είναι το μοναδικό ηθικό εμπόδιο στην ολοκλήρωση της αυτοκρατορίας.

 

Κοινώς οι Ευρωπαίοι αλλά και οι Εβραίοι πιαστήκαν κορόιδα των Ροκφέλερ και των ιδεολόγων του, ακόμη και οι Αμερικάνοι είναι θύματα, ένας Αμερικάνος νομίζετε ζει ευτυχισμένος;

 

Όλο το πολιτικό σύστημα των δύο μεγάλων κομμάτων χρηματοδοτούνται από αυτό το σύστημα οικονομικού ολοκληρωτισμού. Γιατί νομίζετε όλοι φωνάζουν.

 

Οι φόροι και τα λοιπά είναι για να εξαντλήσουν τα ψυχικά αποθέματα των Ελλήνων δεν παίζουν άλλο ρόλο.

 

Αυτό είναι η αληθινή βία.

 

Καλημέρα σας.

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

Φορτσάτο σε βρίσκω πρωί - πρωί. Όλα αυτά είναι δικές σου σκέψεις ή όχι; - μήπως είναι καποιανού άλλου κι εσύ τις αναπαράγεις αβίαστα;

Καλημέρα, είπαμε; Δεν είπαμε!

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να εκφράσω το τι νομίζω ότι γίνεται για όλο αυτό που ζούμε. Δεν επιζητώ αναγνώριση ή υποστηρικτές απλά θέλω να το πω.

 

Η όλη ιστορία για μένα ξεκινά από εδώ

Τιτανομαχία και Χριστιανισμός

 

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο.

 

Ένας ενδιάμεσος σταθμός στην ιστορία που δεν έχει αναφερθεί.

Στα χρόνια του Μέγα Αλέξανδρου και στην στρατιωτική του επιχείρηση προς την Ασία έγινε μεν ο εκπολιτισμός των λαών αυτών αλλά το όλο εγχείρημα σταμάτησε

στην Βαβυλώνα.

 

Όταν ο Μέγα Αλέξανδρος θέλησε να καταστήσει την Βαβυλώνα πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του αν ψάξετε θα δείτε ότι κοντοστάθηκε λόγω του ότι

οι Βαβυλώνιοι ιερείς του είπαν για μια κατάρα που φέρουν και όποιον βασιλιά επιχειρήσει να κάνει την Βαβυλώνα πρωτεύουσα μιας ένωσης λαών.

 

Η κατάρα αυτή ήταν συνέχεια του ιστορικού των ιερέων των Ελοχίμ από την εποχή του Αδάπα-Αδάμ.

 

Ο Μέγας Αλέξανδρος όμως συνέχισε με αποτέλεσμα να αρρωστήσει και να πεθάνει.

 

Η μεταφυσική συνέχεια....

 

Πιστεύω ότι η μετενσάρκωση του Μέγα Αλεξάνδρου ήταν ο Ιησούς που πλέον ως Εβραίος συνέχισε την έρευνα του για το τι συμβαίνει στην περιοχή αυτή.

Όλη αυτή η ιστορία ήταν ότι από την στιγμή που η ένωση Ελλήνων, και Γαίας, Ήλου κτλ δεν πέτυχε με στρατιωτικό εκπολιτισμό περάσαμε σε πνευματικό επίπεδο

καταπολέμησης του φαινομένου θεουργικά.

 

Η κατάρα προς Αδάμ λύνεται με τον Αβραάμ και Μωυσή. Όπου οι Εβραίοι απελευθερώνονται.

Η κατάρα προς Τάαυτο λύνεται με τον Ιησού πλέον που υπόσχεται να επιστρέψει τέλους εποχής, δλδ τέλους των λύσεων και των τριών προβλημάτων.

Η κατάρα προς Εύα και απογόνους συνεχίζεται από τον θάνατο του Ιησού μέχρι τις μέρες μας.

 

Τι συνέβει!

 

Από τον θάνατο του Ιησού και μετά ηγέτες προσπαθούν να βρουν το μυστικό της θεουργίας ώστε να ενώσουν τον κόσμο όχι με δύναμη αγάπης αλλά πολιτικά.

Αποτέλεσμα είναι να γίνουν αναζητήσεις για το μυστικό στην Ιερουσαλήμ και σε άλλους τόπους, να δημιουργηθούν τάγματα, βασιλείς, βασιλικές οικογένειες

, πνευματικά συστήματα όπως Τέκτονες, Ροδόσταυροι κτλ, που όλα αυτά έχουν έναν σκοπό.

 

Την ένωση μεν αλλά στο πρότυπο πολιτικού ηγέτη όχι πνευματικού ηγέτη με αποτέλεσμα όλες οι προσπάθειες να είναι καταστροφικές με ιστορίες φριχτές.

 

Αυτή είναι η σύγχρονη ιστορία βασιλέων, και πνευματικών υποστηρικτών από τον Ιησού μέχρι και την εποχή των Ευρωπαίων βασιλέων.

 

Στο παρελθόν κάθε παιδί της Εύας επιχείρησε να κάνει την δική του ένωση λαών μέσω όμως αυτοκρατοριών.

 

Έτσι είχαμε την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, την Οθωμανική Αυτοκρατορία, του Ευρωπαίους βασιλείς με σημερινό αποτέλεσμα το Τεκτονικό σύστημα να υποστηρίζει την πλέον

οικονομική Εβραϊκή Αυτοκρατορία που επιχειρείται σήμερα.

 

Όλοι τους θα δοκιμάσουν και όλοι τους απέτυχαν και θα αποτύχουν το παρελθόν αυτό έχει δείξει.

 

Επομένως αυτό που ζούμε σήμερα γίνεται μεν μέσω των Ροκφελερ και λοιπόν που έχει στήσει το σύγχρονο σκηνικό της οικονομικής αυτοκρατορίας του

αλλά μεταφυσικά θα αποτύχει αφού βέβαια θρηνήσουμε θύματα που ήδη γίνεται.

 

Αν όσοι εμπλέκονται δεν καταλάβουν τι γίνεται μεταφυσικά θα δυστυχήσουν. Όσοι το πάρουν χαμπάρι μπορεί να γλυτώσουν.

 

Όπως και να έχει και όποτε τελειώσει αυτή η ιστορία υπάρχει η υπόσχεση στα θρησκευτικά κείμενα ότι στο τέλος του χρόνου θα επιστρέψει ο Ιησούς

σε μια νέα ύπαρξη. Πάνω στην γη ως μετενσάρκωση; Ως κάτι άλλο; Δεν ξέρω.

 

Εγώ έχω φτάσει μέχρι αυτό το συμπέρασμα να καταλάβω ρεαλιστικά και μεταφυσικά το τι συμβαίνει και τι αναμένεται στο περίπου και το τι ζούμε.

 

Ροκφέλερ, Τέκτονες, Ευρωπαίοι ηγέτες, Αμερικάνοι ηγέτες κτλ ακόμη αγνοούν την κατάσταση από ότι πιστεύω. Αλλά ακόμη και να ήξεραν δεν μπορώ να φανταστώ

ποιος θα έδινε την λύση και ποια θα ήταν αυτή.

 

Το μόνο που προς το παρόν μπορούμε να κάνουμε και που κάνω είναι να καταλάβει κάποιος την κατάσταση, να κρίνει αν όντως είναι έτσι, (δεν θέλω να παρασύρω κανέναν με τις ιδέες μου) και να αποφασίσει τι θα πράξει με τις δυνάμεις του και με την βοήθεια του Θεού όπως το πιστεύει ο κάθε ένας.

 

Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περιγράψω το τι συμβαίνει όπως το αντιλαμβάνομαι.

 

Σας ευχαριστώ.

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

 

Είναι δικές μου σκέψεις όπως σκέφτομαι το τι συμβαίνει γύρω μας στο παρόν και μεταφυσικά από το παρελθόν.

 

Δεν μεταφέρω σκέψεις άλλου απλά έχω πάρει ένα μείγμα πληροφοριών τις έχω επεξεργαστεί και έχω βγάλει το προσωπικό μου συμπέρασμα.

Το οποίο θέλω να εκφράσω απλά χωρίς να πείσω κανέναν.

 

 

 

Φορτσάτο σε βρίσκω πρωί - πρωί. Όλα αυτά είναι δικές σου σκέψεις ή όχι; - μήπως είναι καποιανού άλλου κι εσύ τις αναπαράγεις αβίαστα;

Καλημέρα, είπαμε; Δεν είπαμε!

Link to comment
Share on other sites

Φορτσάτο σε βρίσκω πρωί - πρωί. Όλα αυτά είναι δικές σου σκέψεις ή όχι; - μήπως είναι καποιανού άλλου κι εσύ τις αναπαράγεις αβίαστα;

Καλημέρα, είπαμε; Δεν είπαμε!

 

Καλημερούδια! :cheerful_h4h:

Link to comment
Share on other sites

Και υπόψιν δεν πιστεύω ότι θα γίνει ολοκληρωτική καταστροφή του κόσμου ή του πλανήτη, απλά είναι μια μεταβατική περίοδος πολύ άσχημη.

 

Η ζωή πιστεύω θα συνεχιστεί και θα περάσει σε μια νέα εξέλιξη ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσουν τα προβλήματα και οι εκρεμότητες του παρελθόντος κάποια στιγμή που βασανίσουν ολόκληρους λαούς και χώρες.

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, ο καθένας μπορεί να βρίσκει τη "βία" εκεί που την ψάχνει...

 

- Βία μπορεί να είναι και η γόπα που πετάει κάποιος έξω από το αμάξι, ενώ διαθέτει τασάκι.

- Βία μπορεί να είναι και η φοροδιαφυγή.

- Βία μπορεί να είναι και ο καιροσκοπισμός.

- Βία μπορεί να είναι και η ανευθυνότητα κάποιου που επηρεάζει τους άλλους.

- Βία μπορεί να είναι και η ηλιθιότητα κάποιου που επηρεάζει τους άλλους.

- Βία μπορεί να είναι και η στείρα αντίδραση κάποιου σε όλα τα παραπάνω.

 

...και η λίστα είναι ατέλειωτη. Ωστόσο τί νόημα έχει?

Απλώς χρησιμοποιήσαμε μια άλλη λέξη, πιο βαραίνουσας σημασίας, για να προσδώσουμε αμεσότητα στον εκβιασμό των ατομικών μας ελευθεριών και του βιοτικού μας επιπέδου.

Περσινά ξινά σταφύλια δηλαδή. Όπως και να το ονομάσεις, είναι εδώ. Το θέμα είναι να βρίσκεις νέες λέξεις για να το περιγράψεις ή απλά να κάνεις κάτι γι' αυτό?!...

 

(εκτός αν ο συντάκτης του κειμένου προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να δικαιολογήσει τυχόν βίαιες αντιδράσεις απέναντι σε όλα αυτά που θεωρεί ότι του ασκούν βία, που σε αυτή την περίπτωση συζητάμε κάτι εντελώς διαφορετικό)

Link to comment
Share on other sites

ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ!

 

 

Οχι νταξ, η "βια" ειναι απλως μια λεξη. Ανοιγουμε το λεξικο και βλεπουμε πως οριζεται αν θελουμε να εχουμε κοινο κωδικα επικοινωνιας. 018bleh.gif

 

Αν παλι θελουμε να τη χρησιμοποιησουμε ποιητικη αδεια, τοτε σημασια εχει τι εντυπωσεις δημιουργει στο ακροατηριο thumbsup.gif

 

Αρκει να μη βγει ποιητικη αηδια(pun) yeahright.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...