Jump to content

Είμαστε ζωντανοί...?


Recommended Posts

Η Αγια γραφή μιλάει για την κόλαση και τον παράδεισο. Όσο για τις φράσεις εγώ που λέω συνεχώς «τι πληρώνω θεέ μου» μέχρι στιγμής δεν έχω αυτοκτονήσει  :018bleh:  Απλά το ανέφερα διότι πολλές φορές λέμε τέτοιου είδους φράσεις χωρίς να καταλαβαίνουμε τι λέμε και είπα μήπως απλά ζούμε για να κάνουμε την τιμωρίας μας; Πολλά λέγονται και δεν αποκλείω και αυτήν εκδοχή ..

8221[/snapback]

 

Τερψιχόρη μας, είχα αναφέρει στο παρελθόν αυτήν την έκφραση των ανθρώπων, και είχα δώσει την, κατ' εκτίμησή μου, εξήγηση : Εμείς οι ίδιοι, ως "ανήλικα" πλάσματα, θέλουμε να έχουμε έναν κηδεμόνα πάνω απ΄ τό κεφάλι μας, ο οποίος να ευθύνεται για τα κακά που μας βρίσκουν. Τι καλύτερο από έναν θεό;! Δεν θέλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως εμείς ευθυνόμαστε για τα οποιαδήποτε "κακά" παθαίνουμε! π.χ.: είμαι υπερβολικά καλή με τους ανθρώπους, τους κάνω εύκολα παρέα και κάποια στιγμή είτε τους δανείζω χρήματα και τους χάνω, είτε μου κλέβουν το σπίτι. Ευκολότερο είναι να πω "γιατί εμένα θέ μου. Τι αμαρτίες πληρώνω;" παρά να πω "τι ανοητούλης είμαι που εμπιστεύτηκα έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζω καλά-καλά" και να διορθώσω τον εαυτό μου. Να μην το ξανακάνω! Αν λειτουργήσεις με την λογική σου θα δεις πως κανένα κακό δεν μας βρίσκει, εάν δεν έχουμε φροντίσει εμείς να το προσκαλέσουμε ... με τις αποφάσεις μας!!! Η φράση αυτή είναι ανθρώπινη εφεύρεση ... δεν μας την τηλεγράφησε κανένας θεός!

 

:witch:

 

Καμία σχέση με "πληρωμές" σε τούτη τη ζωή! Καμία!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 36
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

... Εμείς οι ίδιοι, ως "ανήλικα" πλάσματα, θέλουμε να έχουμε έναν κηδεμόνα πάνω απ΄ τό κεφάλι μας, ο οποίος να ευθύνεται για τα κακά που μας βρίσκουν. Τι καλύτερο από έναν θεό;!

 

...Αν λειτουργήσεις με την λογική σου θα δεις πως κανένα κακό δεν μας βρίσκει, εάν δεν έχουμε φροντίσει εμείς να το προσκαλέσουμε ... με τις αποφάσεις μας!!!

 

... Καμία σχέση με "πληρωμές" σε τούτη τη ζωή! Καμία!

 

 

:goodwork:

 

 

:rose::rose::rose:

Link to comment
Share on other sites

Τερψιχόρη μας, είχα αναφέρει στο παρελθόν αυτήν την έκφραση των ανθρώπων, και είχα δώσει την, κατ' εκτίμησή μου, εξήγηση : Εμείς οι ίδιοι, ως "ανήλικα" πλάσματα, θέλουμε να έχουμε έναν κηδεμόνα πάνω απ΄ τό κεφάλι μας, ο οποίος να ευθύνεται για τα κακά που μας βρίσκουν. Τι καλύτερο από έναν θεό;! Δεν θέλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως εμείς ευθυνόμαστε για τα οποιαδήποτε "κακά" παθαίνουμε! π.χ.: είμαι υπερβολικά καλή με τους ανθρώπους, τους κάνω εύκολα παρέα και κάποια στιγμή είτε τους δανείζω χρήματα και τους χάνω, είτε μου κλέβουν το σπίτι. Ευκολότερο είναι να πω "γιατί εμένα θέ μου. Τι αμαρτίες πληρώνω;" παρά να πω "τι ανοητούλης είμαι που εμπιστεύτηκα έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζω καλά-καλά" και να  διορθώσω τον εαυτό μου. Να μην το ξανακάνω! Αν λειτουργήσεις με την λογική σου θα δεις πως κανένα κακό δεν μας βρίσκει, εάν δεν έχουμε φροντίσει εμείς να το προσκαλέσουμε ... με τις αποφάσεις μας!!! Η φράση αυτή είναι ανθρώπινη εφεύρεση ... δεν μας την τηλεγράφησε κανένας θεός!

:witch:

Καμία σχέση με "πληρωμές" σε τούτη τη ζωή! Καμία!

Σαφώς και έχεις δίκιο για αυτά που λες αλλά κοίταξες την πρώτη μου απάντηση που έδωσα; Απλώς μια σκέψη έκανα τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Λέω τώρα πως κάποιος πεθαίνει γνωστός σου (χτυπά ξύλο!) από μια αρρώστια και είναι μικρός σε ηλικία, να γιατρευτεί δεν μπορεί, ποιος φταίει; Εγώ σε τέτοιου είδους αναφερόμουν.

Link to comment
Share on other sites

"Παίζει" και ο οργανισμός του καθένα μας Τερψιχόρη μας! Υπάρχουν άνθρωποι που ο οργανισμός τους δεν είναι και τόσο γερός, είτε λόγω κληρονομικότητας είτε λόγω διατροφής, οπότε μοιραία, είναι ευαίσθητος σε κάποιες αρρώστιες. Εχω ακούσει δε, το αντίθετο : "ήταν πολύ νέος για να πεθάνει (από ατυχή σύμπτωση), και ίσως να επανέλθει!"

 

:witch:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Αν όλα μας πήγαιναν καλά,δηλαδή δεν πέθαιναν αυτοί που αγαπάμε,δεν παίρναμε λάθος αποφάσεις,δεν είχαμε και μίζερους και κακούς ανθρώπους γύρω μας,όλα θα ήταν πανέμορφα...αλλά θα ήταν εκτός των αλλών και πάρα πολύ ανιαρά,ανούσια και άχρωμα.Και η ζωή χρειάζεται χρώμα και ας είναι μαύρο.Σε τελευταία ανάλυση,ο πόνος είναι ένα απαραίτητο στοιχείο στη ζωή,γιατί αν δεν νίωσεις τον πόνο,πως θα νιώσεις και θα μοιράσεις τη χαρά...

Ακόμα,αντι να μπαίνεις κάθε μέρα στο τριπάκι του να καταθλίβεσαι,επειδή πιστεύεις πως όλα έχουν μια ημ/νία λήξης,κάτσε να χαρείς όσα και όσους αγαπάς και άσε και τους άλλους να χαρούν μαζί σου.

 

 

Και για να απαντήσω και στη Νεφέλη:Ζωντανός είναι αυτός που έχει κάπου να πάει...

Link to comment
Share on other sites

ίσως να κάνω λάθος, όμως όταν χάνουμαι κάποιον που αγαπάμε λέμε γιατί να φύγει τόσο νωρίς και αλίμονο σ'αυτον που έφυγε....δεν ξέρουμε τι υπάρχει μετά την ζωή άρα δεν ξέρουμε αν αυτος που έφυγε είναι καλύτερα ή όχι.... :unsure:

 

Το κακό είναι ότι ως εγωιστικά πλάσματα θεωρούμε την μετάβαση του ως χάσιμο δικό μας....αν θεωρήσουμε όμως οτί μετα τον θάνατο ίσως να υπάρχει μια καλύτερη ζωή? :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...