Jump to content

Είμαστε ζωντανοί...?


Recommended Posts

θα το ξαναπω η απαντησης της ζωης θα απαντηθουν στο τελος της ζωης μας.

5437[/snapback]

 

Ε δεν γινεται να αναπαυθουμε με αυτη την απαντηση.Εχουμε ανησυχιες και προβληματιζομαστε..

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 36
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ας θεωρήσουμε ζωντανό ών αυτό το οποίο διατηρεί και τις δύο υπαστάσεις του...υλική και άυλη.

 

Από εκεί και πέρα, ναι τώρα ζούμε επειδή έχουμε και τις 2 υποστάσεις, μετα δεν θα ζούμε επειδή θα έχουμε μόνο τη μία. (σύμφωνα πάντα με τον παραπάνω ορισμό)

Βέβαια δεν ξέρουμε ποια φάση είναι καλύτερη....

Link to comment
Share on other sites

Από εκεί και πέρα, ναι τώρα ζούμε επειδή έχουμε και τις 2 υποστάσεις, μετα δεν θα ζούμε επειδή θα έχουμε μόνο τη μία. (σύμφωνα πάντα με τον παραπάνω ορισμό)

Βέβαια δεν ξέρουμε ποια φάση είναι καλύτερη....

Ξέρουμε, ξέρουμε, δύο είναι καλύτερα από ένα...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Παιδία καλησπέρα ?

 

Εγώ πιστεύω πως είμαστε ζωντανοί αλλά κατά κάποιο τρόπο νιώθω σαν είμαστε στην κόλαση όλο πόνος, δυστυχία ,πόλεμος τίποτα καλό. Που είναι η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η αγάπη για τους συνάνθρωπους μας; Γιατί να πεθαίνουν τα άτομα που αγαπάμε άδικα; Γιατί να πονάμε, να κουραζόμαστε από τα βάσανα της ζωής μας; Δεν θα το έλεγα ζωή αυτό αλλά μια σκέτη τιμωρία ?.

:001almostcry:

Link to comment
Share on other sites

Καλή μου Τερψιχόρη, γιατί τόσος πεσιμισμός;;

Ολόκληρο το σύμπαν και όσα εσωκλείει έχουν δύο όψεις... γιατί η ζωή να αποτελέσει εξαίρεση;

Ναι, πράγματι υπάρχει πολύ μιζέρια, κακία, ασχήμια στον κόσμο... μα αυτή είναι μονάχα η μια πλευρά! Υπάρχει και η άλλη πλευρά, που είναι το ακριβώς αντίθετο. Εστιάσου σ? αυτήν και προσπάθησε να την ενισχύσεις.

Όλοι μας έχουμε δυνατότητα εξωτερίκευσης και της μιας και της άλλης πλευράς. Η επιλογή είναι δική μας. Και η δράση φέρνει αντίδραση: ότι πράξεις, προκαλεί αντίστοιχες πράξεις από αυτούς που άγγιξε η πράξη σου.

Όπως έχω ήδη ξαναπεί κι αλλού, μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο! Μεμονωμένα ως άτομα, ίσως να μην μπορέσουμε να τα αλλάξουμε σε εθνική ή διεθνής κλίμακα, αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε και αν μη τι άλλο σίγουρα θα τα αλλάξουμε στη μικρή κλίμακα του άμεσου περίγυρού μας. Κι από εκεί και πέρα, αφήνουμε την... «αλυσιδωτή αντίδραση» να κάνει την δουλειά της.

Όπως έχει ειπωθεί: «είναι καλύτερα ν? ανάψεις ένα κερί, παρά να παραπονιέσαι για το σκοτάδι»... έστω κι αν είναι ένα μικρό ρεσουδάκι :smilewink:

Link to comment
Share on other sites

Μου ηρθε μια τρελη θεωρια απο τα λεγομενα της Τερψιχωρης...

Φανταζεσται η ζωη εδω να μην ειναι τιποτε αλλο απο την τιμωρια (ποινη) που πρεπει να υποβληθουμε, για μια κακια πραξη που καναμε σε εναν αλλο παραλληλο κοσμο; Να σε στελνουν διαγραφωντας τα παντα απ΄τη μνημη σου και να πεθαινεις ( γυριζοντας παλι εκει)μολις εχεις μετανοησει. Εξηγει και το γιατι οι καλοι πεθαινουν νεοι. :offtopic: αλλα δεν πειραζει...

Link to comment
Share on other sites

Καλε τι πάθατε;! :shocked:

 

Τι λέτε;;;;; :shocked: :headb:

 

Το πιο όμορφο δώρο-παιγνίδι, είναι η ζωή ... και μάλιστα χαλάει μετά τα 50-55 χρόνια! :063laugh:

Link to comment
Share on other sites

Η στιγμή εκείνη που σηματοδοτεί το θάνατο του φυσικού σώματος ενός ανθρώπου είναι η στιγμή που κόβεται η αιθερική χορδή, το ασημένιο νήμα που βγαίνει από την περιοχή του αφαλού, και συνδέει το φυσικό σώμα με το αστρικό.

Έτσι όλοι μας αργά ή γρήγορα θα πεθάνουμε. Αυτό πάνω στο οποίο δουλεύει συνήθως ο γνήσιος εσωτεριστής είναι η διατήρηση της Συνείδησης μετά θάνατον. Εκεί κατά τη γνώμη μου παίζονται πολλά. Και φυσικά δεν μπορείς να διατηρήσεις τη συνείδηση σου μετά θάνατον εάν εντωμεταξύ έχεις ζήσει σαν ένα απλό προβατάκι?

Τώρα, όσων αφορά το τι κάνουμε σ? αυτή την ενσάρκωση η προσωπική μου άποψη είναι ότι υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι. Αυτοί που πηγαίνουν κάπου και αυτοί που δεν πηγαίνουν πουθενά.

Το υλικό πεδίο εκδήλωσης είναι το τελευταίο στην κλίμακα των εκδηλώσεων. Έχει την πιο βαριά συχνότητα αλλά παράλληλα είναι και το πεδίο στο οποίο μπορεί να επιτευχθεί η μέγιστη κατανόηση μέσω της λογικής λόγω του ότι διέπεται από την απόλυτη Μορφή.

Τα πράγματα κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να είναι τόσο δύσκολα για τον Κόσμο μας αν δεν υπήρχε ο κανόνας της ελεύθερης βούλησης. Βλέπετε, εδώ ? και εννοώ το υλικό πεδίο γενικά ? είναι που παίρνουν Μορφή όλες οι σκέψεις που μπορεί να προέρχονται από οπουδήποτε. Όλα τα όντα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τους δικούς τους κόσμους και να τους δουν να εκδηλώνονται. Η εικόνα που φέρει η Γη στην εποχή που ζούμε ξεκίνησε να διαμορφώνεται εκατομμύρια χρόνια πριν. Και ίσως ο λόγος που διαλέξαμε να ενσαρκωθούμε εδώ είναι ακριβώς αυτός. Να μάθουμε να πλάθουμε την πραγματικότητα κατά βούληση!

Όλα τα παραπάνω είναι ομολογουμένως ολίγον συνοπτικά δοσμένα αλλά προέρχονται από προσωπικά διαβάσματα και βιώματα.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά δεν λέω ότι δεν υπάρχει καλό τριγύρω μας. Αλλά όπως ξέρουμε όταν πεθαίνουμε πηγαίνουμε ή στην κόλαση ή στον παράδεισο και λέω: αφού υπάρχει ο παράδεισος για τους καλούς και για αυτούς που δεν ήσαν ευτυχισμένοι και αδικημένοι από την ζωή, μοιάζει λες και αυτό που ζήσανε ήταν μια τιμωρία. Πόσες φορές όταν μας πάνε στραβά λέμε «τι έχω κάνει θεέ μου και πληρώνω τέτοιες αμαρτίες;» είναι τυχαίο που λέμε και αυτό «να πεθάνω να ησυχάσω». Δεν ξέρουμε τι υπάρχει μετά θάνατον αλλά μπορεί να ισχύει και αυτή η σκέψη ..

 

Παιδία και μια χάρη ..

Πολλοί γράφουν το ψευδώνυμο μου με ω αντί για ο γιατί; Το έχω παρατηρήσει σε κάποιους που έχουν απαντήσει σε κάποια θέματα σας παρακαλώ μην το κάνετε λάθος .. :)

Link to comment
Share on other sites

όπως ξέρουμε όταν πεθαίνουμε πηγαίνουμε ή στην κόλαση ή στον παράδεισο

8084[/snapback]

 

Το ξέρουμε; :shocked: Από πού; Τεκμηριώθηκε; :blink:

 

Πόσες φορές όταν μας πάνε στραβά λέμε «τι έχω κάνει θεέ μου και πληρώνω τέτοιες αμαρτίες;» είναι τυχαίο που λέμε και αυτό «να πεθάνω να ησυχάσω». Δεν ξέρουμε τι υπάρχει μετά θάνατον αλλά μπορεί να ισχύει και αυτή η σκέψη ..

8084[/snapback]

 

Είμαι της άποψης πως τα έργα βαρύνουν περισσότερο από τις πράξεις....

 

 

...πόσοι το είπαν αυτό κι αυτοκτόνησαν; :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Η Αγια γραφή μιλάει για την κόλαση και τον παράδεισο. Όσο για τις φράσεις εγώ που λέω συνεχώς «τι πληρώνω θεέ μου» μέχρι στιγμής δεν έχω αυτοκτονήσει :018bleh: Απλά το ανέφερα διότι πολλές φορές λέμε τέτοιου είδους φράσεις χωρίς να καταλαβαίνουμε τι λέμε και είπα μήπως απλά ζούμε για να κάνουμε την τιμωρίας μας; Πολλά λέγονται και δεν αποκλείω και αυτήν εκδοχή ..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...