Jump to content

Αντιδράσεις


Recommended Posts

Συμφωνώ γενικά με τη Νεφέλη. Με κάλυψε εκτός ορισμένων σημείων, όπως η προτίμηση στο να δώσεις χρήματα σε μια γνωστή οργάνωση..

Έχω ζωντανό παράδειγμα που έδωσε χρήματα στη Unicef και μετά από 6 μήνες έμαθε "τυχαία" ότι δεν πήγαν ποτέ τα χρήματα..

Θα προτιμούσα αντί να "βοηθάω" την κατάσταση να είμαι στις χώρες που μειονεκτούν να βοηθάω από κοντά. Βέβαια είναι κάπως δύσκολο..

 

Και εγώ θα λέρωνα το σπίτι μου ασυζητητί! :cheerful:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 38
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αρχικά θα ήθελα να πω ότι καλό είναι ό,τι άσχημο κι αν βλέπουμε να μη φτάνουμε στο άλλο άλρο.

 

Όσο για τις γνωστές οργανώσεις, η αλήθεια έιναι ότι εγώ στην Unicef δεν έχω δώσει ποτέ ούτε δεκάρα. Δεν τους εμπιστεύομαι. Όμως υπάρχουν άλλες πολλές, όπως η WWF, οι γιατροί χωρίς σύνορα, αλλά και τοπικές.

 

Τώρα το να πας στις ίδιες τις χώρες που έχουν πρόβλημα και να βοηθήσεις Saginie είναι ένα θέμα προς συζήτηση.

Ας αρχίσουμε να βοηθάμε εθελοντικά σε τοπικές οργανώσεις στη γειτονιά μας και στη χώρα μας και αργότερα αν νομίζουμε πως μπορούμε να διαθέσουμε κάποιο 6μηνο από το χρόνο μας μπορούμε να πάμε σε άλλες χώρες.

Αλλά αυτό απαιτεί να θυσιάσεις κάποια πράγματα, με κυριότερο τη δουλειά σου και τώρα πια αν έχεις δουλειά δεν είναι εύκολο να την παρατήσεις. Στο κάτω κάτω εσένα ποιος θα σε ζήσει μετά.

 

Όσον αφορά για τις γύφτισσες, και αστυνομία να φωνάξεις δε βοηθάει. Πρέπει να κάνεις καταγγελία επώνυμη. Και μετά να σε κυνηγάνε όλοι οι γύφτοι... Ου μπλέξεις...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με την περιγραφη πιο πολυ σε γυφτισα μου φερνει..

Αν ηταν ετσι ουδεμια αναγκη ειχαν για φαγητο, ξερεις ποσα βγαζουν???

μονο και μονο απο παρανομιες...

 

Οχι ... δεν ήταν γύφτισσα! Ηταν μία γυναίκα στην ηλικία μου, ίσως 3-4 χρόνια μικρότερη! Την περιέγραψα λάθος φαίνεται! Δεν ήταν κάτι στο παρουσιαστικό της που να προδίδει κακομοιριά. Ηταν αξιοπρεπέστατη. Πρόκειται για αυτό που πιάνεις στο βλέμμα μερικών ανθρώπων...

 

Είχα δει μία άλλη κοπέλα, πριν πολλά χρόνια, σε τράπεζα, (την εποχή που δεν είχα χρήματα ούτε για κουλούρι πάνω μου) ήταν έγκυος ήταν, πεντακάθαρη, τα ρούχα της κανονικότατα. Ξέρετε τι έκανε; Πουλούσε στυλό!

 

Κανείς ελλεηνός δεν αγόρασε! Κανείς! :015annoyed:

 

... και δεν είχα φράγκο πάνω μου ... :001almostcry:

Link to comment
Share on other sites

Αρα το να το βαλεις σπιτι σου ειναι προτεσταντικη προσεγγιση η οχι?

 

Αυτό είναι τελείως δευτερεύον. Απλώς το σημείωσα ως πρακτική που χρησιμοποιείται από πολλούς "φιλανθρώπους κατά συνείδηση".

 

Το πραγματικό ερώτημα είναι αν είναι σωστό. Και σου αναστρέφω το ερώτημα. Σωστό με ποια ηθικά κριτήρια; Τα δικά σου; Ή τα κοινωνικά;

 

Κανονικά, λοιπόν, θα έπρεπε να είναι σωστό. Με βάση το κοινωνικά αποδεκτό, δεν είναι.

 

ναι καταλαβαινω τι θελεις να πεις..

 

αλλα τα κριτηρια ειναι παντα δικα μας..

 

αν δεν αισθανεσαι τιποτα τοτε δεν μπαινει κανενα διλημα..

 

και ολα για σενα (οχι προσωπικα) κυλανε μελι-γαλα..

 

αυτοι που δεν αισθανονται ποτε τιποτα γιατι να αισθανθουν μπροστα σε καποιο φτωχο κοριτσακι..

 

Οσο για τα κοινωνικα κρητηρια θα πω μονο οτι ειναι πολυ χαλαρα και δεν θα επεκταθω παραπανω..

Link to comment
Share on other sites

Η φτώχεια, η ένδοια και η πείνα σπάνια φωνάζουν!
Η φτώχεια δεν φωνάζει! Κρύβεται! Η κακομοιριά φωνάζει!

 

Αγαπητη Lithos θα συμωνησω απολυτα μαζι σου.

τα ειπες ολα με δυο φρασεις..

 

Η αξιοπρεπεια και η σταση ζωης παιζει μεγαλο ρολο και οταν εσαι φτωχος εχει μεγαλυτερη αξια γιατι καταβαλεις καθημερινο αγωνα για να την κρατησεις..

 

μιλαμε βεβαια απο την πλευρα των "χορτατων" αλλα δεν γινεται αλλιως..

 

Αλλωστε η φτωχεια και η ενδοια υπηρχαν παντα μαζι με την κοινωνια και ισως μονο σε μια ουτοπια θα εξαλειφθουν παντελως..

Link to comment
Share on other sites

πρεπει να ειναι 3 χρονια περιπου πριν. περπατουσα εδω στη πολη μου, σε μια κεντρικη πλατεια. ηταν ενας τυπος που επαιζε κιθαρα και τραγουδουσε και μαζι του πιθανοτατα η κοπελα του που ζητιανευε. (μ'αρεσει η μουσικη παιζω και κιθαρα) ετσι πηγα κι εκατσα με τον τυπο που τραγουδουσε. γνωριστικαμε και του ειπα για τα γουστα μου στη μουσικη. πανω-κατω τα ιδια ειχαμε. αρχησε λοιπον να παιζει Bob Dylan και να τραγουδαμε μαζι ενω η κοπελα εκατσε κι αυτη διπλα μας. ηταν οτι πιο περιεργο ειχα κανει,ενιωθα ωραια,κι ας περνουσαν γνωστοι μου και με κοιταζαν περιεργα.εκατσα εκει αρκετη ωρα, μεχρι που κοντευε να ξημερωσει.τοτε πηγα και αγορασα ετοιμα φαγητα και μια 6αδα μπυρες (ψυλοξεπαραδιαστικα) και τα πηγα εκει, τα φαγαμε, ηπιαμε, με ευχαρηστησαν και οι 2 κι εφυγα. ηταν πολυ ωραια εμπειρια. Υ.Γ: απο τη στιγμη που εκατσα μαζι τους και κουβεντιασαμε για λιγο, τα κομματια της κιθαρας εγιναν πιο χαρουμενα, και τα χρηματα αυξηθηκαν αρκετα στη θηκη της κιθαρας που εριχναν οι περαστικοι.

 

μετα απο καποιους μηνες, στο Ηρακλειο εδω της Κρητης, ειμουν στο δρομο. ενα μικρο αγορακι χωρις παπουτσια, ζητησε 2 ευρο να φαει.του ειπα θα τον παω εγω σε ενα fast food να φαει και ειπε ναι. καθως ομως φτασαμε, το αγορακι αρχησε να τρεχει και με εβρηζε. βγαλτε ακρη....

 

ενα απο τα πιο αστεια συμβαντα, μου ετυχε στην Ομονοια. οτι ειχα φυγει απο το πλοιο στον Πειραια και κατα τις 6 και 30 ειμουν Ομονοια. Ολοι ξερετε τι γινετε εκει τετιες ωρες απο.... ναρκωμανοις. με πλησιαζει ενας και μου λεει "Ρε παληκαρι, θα μου δωσεις ενα ευρο να παρω ενα εισιτιριο να φαω;" εφυγα.... :offtopic:

 

δε μπορεις παντα να βοηθας.ειναι αναλογα την ψυχολογια σου, την οποια την επηρεαζει αμεσα αυτος που ζηταει κατι.ποτε δε ξερεις πως θα αντηδρασεις....

Link to comment
Share on other sites

...κατανοώ τίς επιφυλάξεις, όμως είναι πιθανόν νά μάς ζητηθεί βοήθεια από κάποιον πού ειλικρινά τήν χρειάζεται.

 

Η συμβουλή μου είναι, όποτε αισθανθείτε τήν ανάγκη, νά κάνετε τό καλό χωρίς επιφυλάξεις! Καί νά δόσετε, τότε, ότι ακριβώς σάς ζητήθηκε, άν είναι δυνατόν...

 

:rose:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...