Jump to content

Θρησκεία.Σκοπός ή μέσον για την εξέλιξη του ανθρώπου?


Recommended Posts

Τ αβιβλία των σχολείων γράφονται ξανά και ξανά! Τις θυμάστε τις πληγές του Φαραώ με τον Μωυσή; Σας πληροφορώ πως στα 6 χρόνια του Δημοτικού και μέχρι την 2α Γυμνασίου δεν αναφέρονται σε κανένα σχολικό βιβλίο! Να λοιπόν μία αλλαγή της Ιστορίας, σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα! Το γνωρίζατε το "κρυφό σχολειό" επί τουρκοκρατίας ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε; Οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν! Και όμως όοοολη αυτή η φιλολογία περί κρυφών και μυστικών σχολειών, δημιουργήθηκε από έναν ρομαντικό όπου έγραψε το ομόνυμο ποιήμα στις αρχές του 20ου αιώνα!

 

Δέν κατάλαβα τι αποδικνύει αυτό με τον Μωυσή, αλλά αυτό με το κρυφό σχολειό έχεις λάθος γιατί ναι δέν υπήρχε κρυφό σχολειό όσο αφρά κάποιο κτίριο ή θεσμό, αλλά για αυτό ήταν και κρυφό, ηταν μια εκπαίδευση που έκαναν οι μοναχοι όχι με σύστημα άλλα όπως μπορούσε ο καθένας για να μεταδώσουν το εθνικό φρόνημα.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Σωστό. και δέν μπορώ να εκφέρω προσωπική άποψη καθώς ΄δεν τους έχω διαβάσει. Οστόσω εάν λένε τόσο παρατραβηγμένα πράγματα όσα η αγαπητή Λίθος παρουσιάζει κατι δέν στέκει πολύ καλά...

 

Οχι παιδί μου. Δεν αναφέρουν τέτοια πράγματα.

 

Αναφέρουν την ιστορία των Εσσαιών. Ποίοι ήταν, τι πρέσβευαν, που ζούσαν, πως ζούσαν! Αυτά.

 

Παλαιότερα δεν μας έλεγαν πως ο Ιησούς ήταν Εσσαίος; Λόγω του προκεχωρημένου της ηλικίας μου το θυμάμαι! Εσείς ίσως, ως νεότεροι δεν το έχετε ακούσει καν!

...

Στη πραγματικότητα υποθέτουμε ότι τα χειρόγραφα της νεκρής θάλασσας αφορούν τους Εσσαίους (μια αινιγματική "φράξια" ιουδαίων του 1ου αιώνα). Τα ίδια τα χειρόγραφα δεν αναφέρουν τη λέξη "Εσσαίος" οπότε δεν μπορούμε να έχουμε απόλυτη βεβαιότητα (αν και αυτή ή άποψη είναι η πιθανότερη). Από την άλλη ίσως υπήρχαν πολλές ανάλογες σχεδόν-κοινοβιακές ομάδες στην Παλαιστίνη τότε.

Το "κάλπικο" της υπόθεσης αποδείχθηκε οι μάταιες προσδοκίες διαφόρων σημερινών ομάδων από τα χειρόγραφα. Κάποιοι "είδαν" σ' αυτά το τέλος του χριστιανισμού. Άλλοι την "μεγάλη απόδειξη" της εγκυρότητας τους χριστιανισμού. Άλλοι περίμεναν να απαντηθούν παλιά ερωτήματα. Τελικά όλοι διαψεύσθηκαν (γιατί ακόμα κι αν απαντήθηκαν κάποια ερωτήματα, δημιουργήθηκαν άλλα...)

Μήπως παρεπιπτώντος έτυχε να ακούσεις πέρισυ πως έχει αποκατασταθεί το όνομα του Νέρωνα στην Ιστορία; Ναι, ... συνέβει και αυτό.

...

Οσο για την αρχαία Ρώμη ... δεν απαγορευόταν να είσαι άθεος, ... απλά έπρεπε να αναγνωρίσεις τον Αυτοκράτορα ως θεό.

....

Υ.Γ.: Εχετε ακούσει για την Υπατία;

Το όνομα του Νέρωνα δεν έχει αποκατασταθεί. Ορισμένα περιθωριακά έντυπα (στην Ελλάδα) διαδίδουν τις απόψεις που εκθέτεις αλλά αυτές δεν είναι θεμελιωμένες στα υπάρχοντα στοιχεία. Μερικά άρθρα δεν συνιστούν αποκατάσταση.

Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία κράτησε εκατοντάδες χρόνια, και δεν μπορεί να γίνει κουβέντα αν μπερδεύουμε τις εποχές. Για την εποχή που μιλάμε (Νέρωνα) η οποία είναι άσχετη με την Υπατία που έζησε αιώνες μετά σε διαφορετικό πλαίσιο η "αθεΐα" ήταν αδίκημα όπως αποδεικνύουν επιγραφές σε όστρακα σχετικές με καταδίκες. Δεν έχει νόημα μπροστά στα ευρήματα να λέμε ότι "δεν απαγορευόταν η αθεΐα". Υπήρχαν νόμοι (όπως και στην αρχαία Αθήνα, βλέπε Σωκράτης και άλλοι). Απλά μερικές φορές οι νόμοι αυτοί δεν εφαρμοζόταν χωρίς καταγγελία*. Η φάση με τη λατρεία του αυτοκράτορα ήρθε μετά, ως "αποδεικτικό" μη-αθεΐας.

 

*και σήμερα υπάρχουν τέτοιοι νόμοι παγίδες. Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα ο ΚΟΚ λέει ότι για να οδηγείς ποδήλατο χρειάζεσαι άδεια!!! Ναι! Μόνο που κανείς, ούτε η τροχαία, δεν εκδίδει τέτοιες άδειας. "Παραθυράκι είναι (και υπάρχουν κι άλλα). Αν ποτέ γίνει κάποιος "ενοχλητικός" κάποιοι τους θυμούνται τέτοιους νόμους για να έχουν δικαιολογία για δίωξη...

Link to comment
Share on other sites

Γλυκειά μου είσαι τόσο βεβαία για αυτά που υποστιρίζεις που δέν τίθεται θέμα αντίλογου, και μόνο οι χαρακτηρισμοί σου για κακόμοιρα ανθρωπάκια, τα λένε όλα όπως και η εμμονή σου στην αντιπάθεια του χριστιανισμού και άν δέν κάνω λάθος γενικά των θρησκειών..?

 

"Γενικά των θρησκειών...;"

 

Χμμμ, μπααααα ... όχι!

 

Οσο για τον χαρακτηρισμό "ανθρωπάκια" ... έχω ένα ελλάττωμμα (δεν θυμάμαι τώρα πιο γράμμα είναι 2πλο και το έβαλα σε όλα ... μουχαχαχαχα). Κάνω τις λέξεις εικόνες! Οπότε αφού φαντάστηκα την σκηνή των πρώτων χριστιανών να γίνονται μεσημεριανό για τα τιγράκια στο ευαγές ίδρυμα του Κολοσσαίου, φαντάστηκα ανθρώπους που απλά φαντασιώθηκαν την Αγάπη και βρήκαν την εφαρμογή της στον χριστιανισμό. Καπάκι βρέθηκε ένας αληταράς και τους εκμεταλλεύθηκε.

 

Δηλαδή αν έρθει ένας τύπος σήμερα και μου πει : " κούκλα (τρόπος του λέγειν), για βάλε μια τζίφρα εδώ ... είναι για καλό σκοπό". Ακούγοντας εγώ το "κούκλα" υπογράφω χωρίς να δω τι! Ε, ... φταίει αυτός τώρα, αν πάω φυλακή για σκασμένες επιταγές, βγαλμένες στο όνομά μου;

 

Δεν αντιπαθώ τον χριστιανισμό! Αντιπαθώ τα Ψέματα. Στο έχω ξαναγράψει. Και για να επιβληθεί ο χριστιανισμός οι λειτουργοί του, αφού σκότωσαν, παραχάραξαν την Ιστορία και σήμερα εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να αποφασίσουμε για εμάς.

 

Είμαι ημιμαθής, και το συχαίνομαι αυτό. Προσπαθώ να ανακαλύψω την Αληθινή Ιστορία και άλλες φορές βρήσκω ένα κομμάτι της, άλλες φορές πληρώνω για το βιβλίο ενός μ :censored: κα, το οποίο με αποπροσανατολίζει. Σαν άνθρωπος δεν το δέχομαι αυτό.

 

Δεν με ενοχλεί σαν θρησκεία. Καλή είναι. Οσο υπάρχουν άνθρωποι που νιώθουν καλά πιστεύοντας, ποια είμαι εγώ που θα αποφασίσω αν κάνουν καλά ή άσχημα;

 

Δεν πέφτει στην σφαίρα μου.

 

Αυτό όμως που πέφτει στην σφαίρα μου, είναι το δικαίωμα την αληθινής Γνώσης και όχι ότι αποφασίσει ένας ανοητούλης (αααααχ, το'πα και ησύχασα) τι δικαιούμαι να μάθω και τι όχι. Να μην γίνομαι δακτυλοδεικτούμενη επειδή δεν πάω στην ανάσταση, από τους συγγενείς, αλλά να το θεωρούν φυσικό περιστατικό. Την τελευταία φορά που πήγα πριν 3-4 χρόνια, κινδύνευσε ο γιός μου, από κάτι "πιστούς" με βεγγαλικά! Νομίζεις ήθελα να φωνάζω σαν τρελλή μεσ'τον δρόμο στις 12 το βράδυ "ποιος αλήτης το πέταξε αυτό;".

 

Οσο για τα υπόλοιπα που σου έγραψα ... σε βιβλία τα διάβασα. Αν θέλεις μπορώ να σου βρω εκδόσεις και τιμές.

 

Αυτά!

 

Υ.Γ.:Πως σου φαίνεται ο χείμαρος;

Link to comment
Share on other sites

Ο outis me κάλυψε πλήρως μια και οι γνώσεις του πάνω σε αυτά τα θέματα είνια μεγαλύτερες απο τις δικές μου.

¨οσο αφορά αυτά που γ΄ραφεις όπως λές σάν χείμαρος, ποιός αληταράς εννοείς? Κι μήπως δέν υπάρχουν εκμεταλευτές όλων των ειδών σε όλους τους τομείς? Αντιδράς λοιπόν στους ανθρώπους όπως έχω πεί και παρασέρνεις μαζί και την Θρησκεία. Η θρησκεία όμως είναι ο τρόπος αντίληψης του θεού απο τον άνθρωπο, και δέν μπορείς να πείς εσύ εάν κάποιοι έγιναν κακόμοιροι πρός εκμετάλευση όταν ο θάνατος τους ενέπνευσε άλλους και έδωσε και στους ίδιους νόημ στην ύπαρξη τους. Πιστεύω ότι είσαι μόνη σου, και προσπαθείς να δείς κάτι άλλο, μια γνώση που όμως έχεις αρχίσει να προσεγγίζεις στραβά. Για αυτό δέν θα βρείς ποτέ μια αλήθεια που θα είνια κοντά στην αντικειμενική (όποια και άν είνια αυτή) θα είσαι πάντα στο ψάξιμο χωρίς να ικανοποιηθείς. Αυτά στα λέω για να τασκεφτείς λιγάκι. Αλλά τι ξέρω και εγώ? Ενάς απλώς Δαίμονας είμαι :)

Link to comment
Share on other sites

Στη πραγματικότητα υποθέτουμε ότι τα χειρόγραφα της νεκρής θάλασσας αφορούν τους Εσσαίους (μια αινιγματική "φράξια" ιουδαίων του 1ου αιώνα).

 

Δεν έχει αναφερθεί Ιστορικά άλλη ομάδα με παρόμοιο κοινοβιακό τρόπο λειτουργίας (από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω).

 

Το "κάλπικο" της υπόθεσης αποδείχθηκε οι μάταιες προσδοκίες διαφόρων σημερινών ομάδων από τα χειρόγραφα. Κάποιοι "είδαν" σ' αυτά το τέλος του χριστιανισμού. Άλλοι την "μεγάλη απόδειξη" της εγκυρότητας τους χριστιανισμού. Άλλοι περίμεναν να απαντηθούν παλιά ερωτήματα. Τελικά όλοι διαψεύσθηκαν (γιατί ακόμα κι αν απαντήθηκαν κάποια ερωτήματα, δημιουργήθηκαν άλλα...)

 

Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν πως έχουν όγους να υποστηρίξουν μία θεωρία. Δενα νήκω σε αυτούς Ούτις. Δεν κονομάω από κανέναν εκδοτικό οίκο (μάλλον τους συντηρώ, όπως όλοι μας).

 

Το όνομα του Νέρωνα δεν έχει αποκατασταθεί. Ορισμένα περιθωριακά έντυπα (στην Ελλάδα) διαδίδουν τις απόψεις που εκθέτεις αλλά αυτές δεν είναι θεμελιωμένες στα υπάρχοντα στοιχεία. Μερικά άρθρα δεν συνιστούν αποκατάσταση.

 

Μαλλον δεν έχεις ακούσει για το βιβλίο του ακαδημαϊκού (γαμώ το ... πως τον λένε...) που έγραψε για τον Νέρωνα. Και ναι. Εχει αποκατασταθεί. Για αυτούς που έτυχε να ενημερωθούν από τον Τύπο και από τηλεοράσεως πριν 5 μήνες. Μεχρι η μάνα μου, έμεινε ξερή όταν το άκουσε.

 

Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία κράτησε εκατοντάδες χρόνια, και δεν μπορεί να γίνει κουβέντα αν μπερδεύουμε τις εποχές. Για την εποχή που μιλάμε (Νέρωνα) η οποία είναι άσχετη με την Υπατία που έζησε αιώνες μετά σε διαφορετικό πλαίσιο
Δεν μπερδεύουμε αιώνες μωρέ Ούτις. Τι σε έπιασε; Απλά ρώτησα αν γνωρίζετε την Υπατία. Μιάμε για μία γυναίκα που μαρτύρισε. Δεν είπα πως μαρτύρισε στην εποχή του Νέρωνα. Κάτω-κάτω στην τελευταία πρόταση το έιχα.

 

η "αθεΐα" ήταν αδίκημα όπως αποδεικνύουν επιγραφές σε όστρακα σχετικές με καταδίκες. Δεν έχει νόημα μπροστά στα ευρήματα να λέμε ότι "δεν απαγορευόταν η αθεΐα". Υπήρχαν νόμοι (όπως και στην αρχαία Αθήνα, βλέπε Σωκράτης και άλλοι).

 

Βρέθηκαν όστρακα ψηφοφορίας στην αρχαία Ρώμη; :blink: Οσο για τον Σωκράτη ... δεν κατηγορήθηκε για αθεΐα, αλλά ως διαφθορέας των νέων. Το "αθεΐα" ήταν επικοινωνιακό τρύκ και όχι κατηγορία. Μιλάμε για το τυπικό του Νόμου ε;

 

Απλά μερικές φορές οι νόμοι αυτοί δεν εφαρμοζόταν χωρίς καταγγελία*. Η φάση με τη λατρεία του αυτοκράτορα ήρθε μετά, ως "αποδεικτικό" μη-αθεΐας.

 

Αντε πάλι ... καλέ, ο μέγας Αλέξανδρος δεν ζήτησε να λατρεύεται σαν θεός; Η πρώτη αναφορά είναι εκεί. Για πότε μετά μιλάς; Ο Νέρωνας είναι πιτσιρίκος, νεότερος κατά 2 αιώνες.

 

Οσο για τις τρύπες των νόμων ... Σήμερα συλλαμβάνουν ένα σωρό αρρωστημένους που βγάζουν στο ιντερνετ παιδική πορνογραφία. Βασανίζονται παιδιά! Γιατί δεν συλλαμβάνουν και αυτούς που επισκέπτονται τέτοιες αρρωστημένες ιστοσελίδες, ενώ θα έπρεπε; Γαιτί δεν τους ενδιαφέρει. Υπάρχει προσφορά μόνο όταν υπάρχει ζήτηση.

Link to comment
Share on other sites

Αντιδράς λοιπόν στους ανθρώπους όπως έχω πεί και παρασέρνεις μαζί και την Θρησκεία.

 

Η όποια θρησκεία είναι ανθρώπινο δημιούργημα.

 

Και το γνωρίζεις.

 

Οι άνθρωποι μιάς θρησκείας εκπροσωπούν την ίδια την θρησκεία. δεν την παρασέρνουν. Κάνουν μέχρι εκεί που τους επιτρέπει.

 

Και όταν γράφω πως είμαι ημιμαθής ... όλοι μας είμαστε. Και ξέρεις τι μαθαίνουμε μόνο; Οτι μας επιτρέπουν. Και εμείς το δεχόμαστε. :015annoyed:

 

Αλλά ... τι γράφω ... έγραψα και άλλα και πέρασαν στο ντούκου.

 

"Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ." που λέει και ο ποιητής.

 

Καληνύχτα παιδιά μου.

Link to comment
Share on other sites

...

Βρέθηκαν όστρακα ψηφοφορίας στην αρχαία Ρώμη; :blink: Οσο για τον Σωκράτη ... δεν κατηγορήθηκε για αθεΐα, αλλά ως διαφθορέας των νέων. Το "αθεΐα" ήταν επικοινωνιακό τρύκ και όχι κατηγορία. Μιλάμε για το τυπικό του Νόμου ε;

...

Αντε πάλι ... καλέ, ο μέγας Αλέξανδρος δεν ζήτησε να λατρεύεται σαν θεός; Η πρώτη αναφορά είναι εκεί. Για πότε μετά μιλάς; Ο Νέρωνας είναι πιτσιρίκος, νεότερος κατά 2 αιώνες.

...

Όχι ψηφοφορίας, κεραμικά "έγγραφα" που ανέφεραν την καταδίκη είναι, δεν έχεις δει στο Αστεριξ για τη ρωμαϊκή γραφιοκρατία;

Το θέμα είναι πότε η λατρεία του αυτοκράτορα έγινε θεσμός για πιστοποιητικά φρονημάτων. Μέχρι το Νέρωνα δεν υπήρχε θέμα (και μάλλον κάπου γύρω στο 100 άρχισε).

Link to comment
Share on other sites

Ναι ... αυτήν! :)

 

Δεν το διάβασα όλο ... λέει πως πέθανε η μαθηματικός και φιλόσοφος;

 

 

Τ'ωρα το είδα αυτό ... :019blush: :

Δέν κατάλαβα τι αποδικνύει αυτό με τον Μωυσή,
Μα το είπα ... πως στοιχεία που εμείς τα ξέρουμε ως ιστορικά (ναι, ναι ιστορικά) σήμερα έχουν εξαλειφθεί.

 

 

αλλά αυτό με το κρυφό σχολειό έχεις λάθος γιατί ναι δέν υπήρχε κρυφό σχολειό όσο αφρά κάποιο κτίριο ή θεσμό, αλλά για αυτό ήταν και κρυφό, ηταν μια εκπαίδευση που έκαναν οι μοναχοι όχι με σύστημα άλλα όπως μπορούσε ο καθένας για να μεταδώσουν το εθνικό φρόνημα.

 

Οχι δεν κάνω λάθος. Ο Κοσμάς ο Αιτωλός (νομιζω αυτός, διορθώστε με αν κάνω λάθος το όνομα ...) ίδρυσε 18 ή 19 σχολεία σε όλη την Στερεά Ελλάδα και την Ηπειρο, επί τουρκοκρατίας.

 

Μην ξεχνάς πως επί τουρκοκρατίας, υπήρχαν περιορισμένα επαγγέλματα που απαιτούσαν "γράμματα" : ο παπάς, ο συμβολαιογράφος (για τα προικοσύμφωνα ... απαραίτητος) και ο δραγουμάνος (διερμηνέας). Από αυτούς ποιοι είχαν την δυνατότητα ... τον χρόνο αν θές να μάθουν γράμματα τα παιδιά; Οι παπάδες. Τα μαθήματα λάμβαναν χώρα εντελώς φανερά. Οι Τούρκοι δεν θεωρούσαν σημαντικά τα "γράμματα". Θεωρούσαν σημαντικά τα όπλα. Ε, όπλα δεν έδιναν. Οι συμβολαιογράφοι ήταν το ίδιο σκλάβοι με τους υπόλοιπους. Ο σκλάβος έπρεπε να μάθει να γράφει για να κρατάει πρακτικά για τον "αφέντη".

 

Ναι ξέρω ... και εγώ επαναστάτησα όταν το πρωτοάκουσα, αλλά έκατσα και το έψαξα ... κάντε το αν έχετε χρόνο. Αν δεν έχετε απλά, κρατήστε μία επιφύλαξη για την Γνώση που σας έχουν δώσει.

 

..................................

 

Σημειωτέον : οι γαλονάτοι παπάδες είχαν αφορίσει την Φιλική Εταιρία και τους πρώτους επαναστάτες. Το ξέρετε; Μάλιστα! Μόνο όταν φάνηκε στον ορίζοντα πως οι Ελληνες είχαν πάρει αμπάριζα και κέρδιζαν τότε άρχισαν σιγά-σιγά να σιωπούν.

Link to comment
Share on other sites

Βρε Λίθος κορίτσι μου (άτσα πάλι!) γιατί γυρίζουμε συνέχεια και συνέχεια στα ίδια και χάνουμε την ουσία? Ναι τον ξέρω τον Κοσμά τον Αιτωλό και τα σχολία του, αλλά ξεχνάς ότι υπήρχε μια περίοδος τριών αιώνων τουρκοκρατίας με περιοχές με πολλά προνόμια και άλλες με σχεδόν καθόλου. Δέν μπορούμε να πάρουμε σαν τυφλοσούρτη μια μόνο περίοδο ή περιοχή και να καταργήσουμε όλα τα άλλα! Ακόμα και μόνο μία περίπτωση φτάνει για να χαρακτηριστεί μια κατάσταση ή ένα φαινόμενο.

 

Τωρα απο την άλλη μία λές και καλά λές για τους παπάδες που αφόρισαν την φιλική εταιρία και μία αναφέρεις τον Κοσμά τον Αιτωλό, δύο άκρως αντίθετα παραδείγματα μέσα στους ίδιους Εκκλησιαστικούς κόλπους.

 

Και η Θρησκεία είνια μέν δημιούργημα των ανθρώπων αλλά είνια όπως είπα η προσέγγιση πρός τον θεό. και σου ξαναλέω γιατί εσύ λές ότι περνάνε τα δικά σου στο ντούκου άλλα ούτε αυτά που λέω εγώ και οι άλλοι προσέχεις, ότι η Θρησκεία μας, λέει πώς πρέπει να είσαι ταπεινός, και στους αποστόλους είχε πεί ο Κύριος ούτε ραβδί να μην κρατάνε στα χέρια τους για να μην δείχνουν ότι έχουν εξουσία. Απο την άλλη οι επίσκοποι και οι υψιλόβαθμοι της εκκλησίας φοράνε κάτι χρυσούς σταυρούς σε φυσικό μέγεθος! Αυτό είνια αντίθετο από την θρησκεία και όμως γίνεται απο τους ανθρώπους... κατάλαβες τώρα το νόημα μου?

Link to comment
Share on other sites

Βρε Λίθος κορίτσι μου (άτσα πάλι!)
:018bleh:

 

γιατί γυρίζουμε συνέχεια και συνέχεια στα ίδια και χάνουμε την ουσία? Ναι τον ξέρω τον Κοσμά τον Αιτωλό και τα σχολία του, αλλά ξεχνάς ότι υπήρχε μια περίοδος τριών αιώνων τουρκοκρατίας με περιοχές με πολλά προνόμια και άλλες με σχεδόν καθόλου. Δέν μπορούμε να πάρουμε σαν τυφλοσούρτη μια μόνο περίοδο ή περιοχή και να καταργήσουμε όλα τα άλλα! Ακόμα και μόνο μία περίπτωση φτάνει για να χαρακτηριστεί μια κατάσταση ή ένα φαινόμενο.

 

Ε, τώρα υπερβάλλεις! Εξ' άλλου μην ξεχνάς πως τα παιδιά τότε έως ΚΑΙ την δεκαετία του 60 του 20ου αιώνα, ήταν μονάδες παραγωγής. "Τι να τα κάνει τα γράμματα ... να πα να δουλέψει"

 

Τωρα απο την άλλη μία λές και καλά λές για τους παπάδες που αφόρισαν την φιλική εταιρία και μία αναφέρεις τον Κοσμά τον Αιτωλό, δύο άκρως αντίθετα παραδείγματα μέσα στους ίδιους Εκκλησιαστικούς κόλπους.
Ναι όντως είναι 2 άκρα ... δεν φταίω για αυτό :crying: (σαν γεγονός ανέφερα την Φιλική Εταιρία).

 

Και η Θρησκεία είνια μέν δημιούργημα των ανθρώπων αλλά είνια όπως είπα η προσέγγιση πρός τον θεό.

 

... που τον φτιάξαμε εμείς για ιδίαν χρήσιν! :smilewink:

 

και σου ξαναλέω γιατί εσύ λές ότι περνάνε τα δικά σου στο ντούκου άλλα ούτε αυτά που λέω εγώ και οι άλλοι προσέχεις,
:blink: ναιαιαι...;

 

ότι η Θρησκεία μας, λέει πώς πρέπει να είσαι ταπεινός, και στους αποστόλους είχε πεί ο Κύριος ούτε ραβδί να μην κρατάνε στα χέρια τους για να μην δείχνουν ότι έχουν εξουσία. Απο την άλλη οι επίσκοποι και οι υψιλόβαθμοι της εκκλησίας φοράνε κάτι χρυσούς σταυρούς σε φυσικό μέγεθος!

 

Μπορούμε να τους τοποθετήσουμε επάνω στους σταυρούς που φορούν ... πρακτικό! :smilewink:

 

Αυτό είνια αντίθετο από την θρησκεία και όμως γίνεται απο τους ανθρώπους... κατάλαβες τώρα το νόημα μου?

 

Ναι παιδί μου αλλά διαφωνώ στο εξής : δεν θέλω πλέον να διαχωρίζω μία θρησκεία από τους λειτουργούς της, μόνο και μόνο για να δικαιολογίσω τα αδικαιολόγητα.

 

Μέσα σε 'ολα όμως ο Ηράκλειτος έχει δίκιο είμαστε τελείως :offtopic:

θα έλεγα πως είμαστε και εκτός δικτύου αλλά ... δεν είναι πιασάρικο!

 

:018bleh:

Link to comment
Share on other sites

Άν και θα προτιμούσα αυτά που λές να τα στηρίζεις κάπως και να μή πετάς μια ταμπέλα ή έναν χαρακτηρισμό με χοντρά μαύρα γράμματα για να γίνει αντιληπτός, θα απαντήσω όσο καλύτερα μπορώ.

 

1 Οι Θεολόγοι και οι παπάδες γενικότερα έχυν γυναίκα παιδία και σεξουαλικές επαφές κανονικά :018bleh:

2. Κάποιοι άνθρωποι ξέρεις σέβονται την Θρησκεία που αντιπροσωπέυουν και δέν σε περνάν για Ηλίθιο αλλά

προσπαθούν να σου δείξουν μέσα απο το πρίσμα τους την δική τους άποψη.

3.Την συγκεκριμένη ιστορία για τον Μάγο, πρέπει να έχεις λίγη κριτική σκέψη για να την κατανοήσεις (δέν εννοώ τίποτα με αυτό! :018bleh: )

 

Δηλαδή, οι μάγοι εκείνη την εποχή και στον συγκεκριμένο τόπο τελούσαν την τελετουργική μαγεία που λέγεται σολομωνική. Εάν διαβάσεις λίγο απο αυτή θα δείς ότι είνια γεμάτη απο επικλήσεις σε διαβόλους και μάλιστα δίνεις και ανταλάγματα στους δαίμονες. Την τέχνη τους την χρησιμοποιούσαν κυρίως για να κά νουν κακό επι χρήμασι και δέν είχαν κανένα ενδιασμό.Τώρα το ότι τυφλώθηκε ο Μάγος έγινε εκτός απο το να δώσει το παράδειγμα σε άλλους σχετικά με την δύναμη του Θεού πάνω στην διαβολική μαγεία, και για τιμωρία σχετικά με τα κακά που είχε διαπράξει ο Μάγος. Αλλά πέρα απο αυτά, αυτή η πράξη ίσως να έκανε τον προαναφερθέντα να καταλάβει την αδυναμία του, το λάθος του και να σταματούσε να τελεί το κακό...

 

είναι τόσο περίεργο λοιπόν κάτι τέτοιο? Θές μήπως να μου πείς ότι άλλες θρησκίες δέν εχουν τέτοια γεγονότα μέσα?

Εχεις υπόψην ότι την Σολωμονική την έγραψε ο βασιλιάς Σολομώντας και συμπεριλαμβάνει την γνώση που οι άγγελοι του έδωσαν??????

Link to comment
Share on other sites

Αντε πάλι ... καλέ, ο μέγας Αλέξανδρος δεν ζήτησε να λατρεύεται σαν θεός;

 

:clapping: Προσωπική βασιλεία την οπία εφάρμοσαν και οι διάδοχοι του στα βασίλεια της Ανατολής(Αίγυπτος,Συρία κλπ)

Link to comment
Share on other sites

:015annoyed: εχουμε βγει :offtopic: απαντηση γουιζαρντ για το ποιους εννοεις δεν ελαβα!!! :headb:

ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...